Ben asla ama asla ayrı ayrı birikim yapmayı gizleyip saklamayı doğru bulmuyorum...
Yok kocam bana bakmak zorunda zaten, bakamayıp benim maaşıma göz dikerse sorumluluk sahibi değildir falan.... Ne bunlar yaa... valla ben burada yazılan bazı yazıları okuyunca bu insanlar evlenmiş mi şirket ortaklığımı kurmuş diye düşünmekten alıkoyamıyorum kendimi....
Bizim gelir durumumuz birçok aileye göre iyi...Eşimin maaşı fazlasıyla yetiyor... Benim maaşım bankaya yatar ve 3 ayda bir çekip benim vadeli hesabıma yatırırız.. 3 ay boyunca eşimin maaşından da 500 lira kenara atıyoruz... O da benim vadeli hesabe ekleniyor.. Ne yani şimdi kcam da ben çalışıp kazanıyorum hatunun hesabına yatıyor, boşa çalışmışım gibi hissediyorum mu desin...
Erkeğin görevi evini geçindirmek karısını çoluk çocuğunu besleektir devri bitti... İşimize gelince hayat müşterektir bana ev işlerinde yardımcı ol diyoruz işimize gelince erkeğin görevi aile geçindirmek benim parama göz dikemezsin diyoruz.. İşimize gelince kadın erkek eşittir diyoruz işimize gelince ya bişey olursa güvencem olsun diyoruz.. Aynı güvenceye erkeğin de ihtiyacı yok mu?? var.... O zaman neden testere gibi bir sana bir bana değil de keser gibi hep bana hep bana yapıoruz....
Sonuçta birikim yapıyorsunuz üstelik sizin adınıza
Ortak geleceğinizi garanti altına alıyorsunuz
Benim sorduğum bu işte
Nasıl yapılıyor ne yapılıyor
Ben asla ama asla ayrı ayrı birikim yapmayı gizleyip saklamayı doğru bulmuyorum...
Yok kocam bana bakmak zorunda zaten, bakamayıp benim maaşıma göz dikerse sorumluluk sahibi değildir falan.... Ne bunlar yaa... valla ben burada yazılan bazı yazıları okuyunca bu insanlar evlenmiş mi şirket ortaklığımı kurmuş diye düşünmekten alıkoyamıyorum kendimi....
Bizim gelir durumumuz birçok aileye göre iyi...Eşimin maaşı fazlasıyla yetiyor... Benim maaşım bankaya yatar ve 3 ayda bir çekip benim vadeli hesabıma yatırırız.. 3 ay boyunca eşimin maaşından da 500 lira kenara atıyoruz... O da benim vadeli hesabe ekleniyor.. Ne yani şimdi kcam da ben çalışıp kazanıyorum hatunun hesabına yatıyor, boşa çalışmışım gibi hissediyorum mu desin...
Erkeğin görevi evini geçindirmek karısını çoluk çocuğunu besleektir devri bitti... İşimize gelince hayat müşterektir bana ev işlerinde yardımcı ol diyoruz işimize gelince erkeğin görevi aile geçindirmek benim parama göz dikemezsin diyoruz.. İşimize gelince kadın erkek eşittir diyoruz işimize gelince ya bişey olursa güvencem olsun diyoruz.. Aynı güvenceye erkeğin de ihtiyacı yok mu?? var.... O zaman neden testere gibi bir sana bir bana değil de keser gibi hep bana hep bana yapıoruz....
aynen katılıyorum..
ama şöyle bi durumda var..eşler evlenmeden önce ne konuşmuşlar..
biz evlenmeden önce eşim kesinlikle çalışmamı istemediğini ve evi geçindirmenin erkeğin görevi olduğunu söyledi..
bu kendi seçimiydi..
bende işime gelince ondan her türlü yardımı isteyebiliyorum ev işleriyle alakalı dediğim gibi kendi seçimi olduğu için..
ama her ne olursa olsun bana çok garip geliyor erkeğin kadının parasını yada maaşını konuşması..
yani kocamın parası benim param benim param yine benim paramzemuszemus
bizimkinin parayla ilgisi olmaz..
Bu düşünce bana çok yanlış geliyor.. Kocamın parası bizim paramız benim param bizim paramız....
diye düşünülmeli.... Başka türlüsü bana hiç doğru gelmiyor...
ay şimdi okudum tamamını konununu
arkadaş bir de sormuş cepten düşürmek için siz neler yaptınız diye..
böyle bir şey olabilir mi arkadaşlar yapmayın allah aşkına...
eşiniz bunu duysa sizden nefret eder...
isteyin açıkça bozuklukları bana verir misin diyin eminim verir ama böyle düşürmeye çalışmak vs
ne kadar basitçe bi davranış..kusura bakmayın ama bazen şoklara giriyorum buraları okurken..
evin bereketi kaçar ayol gizli saklı para işleriyle...
Gizli olmasından bende rahatsız olurum ama eşin durumuna göre dedim zaten
Eşimle benim bekarlıktan kalma ayrı yatırım hesaplarımız var birleştirmedik
Eşim nolur nolmaz paran sende kalsın bensiz bi zamanda darda kalma dedi gizli değil ama ayrı
Bazı kocalar yazık ki sorumsuz oluyor yada yeterince güven vermiyor
Bu durumda ben kadınların kendini güvenceye almasından yanayım
Dımdızlak ortada kalmaktan yada koca eline bakmaktansa akarken doldurmak gerek
Mesela okuduysan Semra57 bi bebeği var eşi askere gidecek ve giderken bütün birikimle arsa almak istiyor
Bu kız ben yokken bebekle napar demiyor annemler bakar diyor
Ben böyle durumlarda eşe çaktırmadan birikim yapılmasından yanayım
gizli şeyler yapmayı hiç sevmem....
aynı şekilde eşimin de benden gizli hesabı olduğunu öğrenirsem beni başka bir kadınla
aldatmış olduğunu öğrenmemle aynı muameleyi görür benden.
çalışıyorum zaten ve maaşım olduğu gibi kenara atılıyor eşimin maaşını harcıyoruz ama bunu zaten eşim de biliyor..bir hesapta biriktiriyoruz ve bunu daha sonra birlikte değerlendiricez...ben gerçekten hoş bulmuyorum kadınların gizli para biriktirmesini biriktirmek güzel ama 2 tarafında bundan haberi olmalı yoksa bir aile olmanın anlamı kalmıyor...başıma ne geleceği belli olmaz mantalitesi ile gizli gizli para biriktirmek yerine mesleğimi yapmaya devam ediyorum evlendiğim halde ve çocuk olsa da devam edeceğim.sağlığım elverdiği müddetçe...
aynen katılıyorum.
çok güzel bir konu açmışsın.teşekkürler alkisalkisalkis
eşe bağlı bir durum aynı zamanda.
benim eşimde savurgan ve sorumsuz olduğu için bende biriktiriyorum.
eskiden aşikar biriktiriridm.ve hepsini alırdı elimden.ve koca bir hiç.klava:
ama şimdi akıllandım.:lepi:
gizli biriktiriyorum.ve bu bana güven veriyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?