Gizli Bütçe

Dün akşam mısır patlattım çerezlikleri doldurdum. bi paket cips açtım yanına da içeçekler :içelim:
Dvd'ye de Joshua adlı bi gizem gerilim filmi koydum ışıkları kapatıp
Eşimi aldım yanıma uzandık koltuğa sarıldıık film seyrettik
Şimdi bunları neden mi anlattım
Böyle bi ortamda cebinden bozukluk dökülmesi daha kolay oluyor :kedi:
Dünkü hasılatım 8 tl :lepi:

Sonuçta birikim yapıyorsunuz üstelik sizin adınıza
Ortak geleceğinizi garanti altına alıyorsunuz
Benim sorduğum bu işte
Nasıl yapılıyor ne yapılıyor

gızlı butce degılde ayrı butce dıyebılırız bızım durumumuza
evlenmeden evvel benım bır bırıkımım vardı zaten bankada
evlenırken hıc dokunmadım cunku tum masraflarımı babam karsıladı
ılk ıkı yıl cok sıkıntılıydı durumumuz dugun borcları esımın oncekı borcları falan hıc bır bırıkım yapamadım
esım ıs kurarken eskı hesabımdan yuklu bır mıktar cıkarıp verdım

sımdı durumumuz gayet ıyı allaha sukur
esım bankada bır bırıkımım oldugunu ara ara ona ılave ettıgımı bılır ama mıktarını bılmez kurcalamaz
kendı ısı oldugunda krız donemlerınde ıhtıyacı kadar kendım cıkarır verırım durumunu gorunce gerı almam

ama bana gore mutlaka kenarda kose bırseyler olmalı

Budur.
kaydirigubbakcemile5

bende biriktirirm ama gizli değil..
eşim biriktirdiğimi bildiği için daha da cömert davranır..
her ay hesabıma yatırdığı paradan artırıp hesabımda bırakırım..
kumbarama ortalıkta dolaşan paraları atarım çeyrek yarım filan yapmak için bu çok işe yarıyo tavsiye ederim..
zaten eşim oğlumuz için her ay hesabıma para yatırır bide o var..
işte benim gizli olmayan bütçem:)

aynen katılıyorum..
ama şöyle bi durumda var..eşler evlenmeden önce ne konuşmuşlar..
biz evlenmeden önce eşim kesinlikle çalışmamı istemediğini ve evi geçindirmenin erkeğin görevi olduğunu söyledi..
bu kendi seçimiydi..
bende işime gelince ondan her türlü yardımı isteyebiliyorum ev işleriyle alakalı dediğim gibi kendi seçimi olduğu için..

ama her ne olursa olsun bana çok garip geliyor erkeğin kadının parasını yada maaşını konuşması..

yani kocamın parası benim param benim param yine benim paramzemuszemus
bizimkinin parayla ilgisi olmaz..

Bu düşünce bana çok yanlış geliyor.. Kocamın parası bizim paramız benim param bizim paramız....
diye düşünülmeli.... Başka türlüsü bana hiç doğru gelmiyor...

Bu düşünce bana çok yanlış geliyor.. Kocamın parası bizim paramız benim param bizim paramız....
diye düşünülmeli.... Başka türlüsü bana hiç doğru gelmiyor...

iyide canım bana doğru veya yanlış gelmesiyle alakalı bir durum değil bu..
eşim istese,ihtiyacı olsa elimde ne var ne yok kuruş bırakmadan önüne sererim..

ama adamın düşüncesi bu..

evin veya benim bir ihtiyacım varsa o karşılamak istiyor..
benim birikmişimden konuşmak istemiyor..

zaten hiç maddi meselelrden konuşmayız çünkü birbirimize güvenimiz sonsuz..

bu durumda ben illede cebine sokamam ya..

gizli şeyler yapmayı hiç sevmem....
aynı şekilde eşimin de benden gizli hesabı olduğunu öğrenirsem beni başka bir kadınla
aldatmış olduğunu öğrenmemle aynı muameleyi görür benden.
çalışıyorum zaten ve maaşım olduğu gibi kenara atılıyor eşimin maaşını harcıyoruz ama bunu zaten eşim de biliyor..bir hesapta biriktiriyoruz ve bunu daha sonra birlikte değerlendiricez...ben gerçekten hoş bulmuyorum kadınların gizli para biriktirmesini biriktirmek güzel ama 2 tarafında bundan haberi olmalı yoksa bir aile olmanın anlamı kalmıyor...başıma ne geleceği belli olmaz mantalitesi ile gizli gizli para biriktirmek yerine mesleğimi yapmaya devam ediyorum evlendiğim halde ve çocuk olsa da devam edeceğim.sağlığım elverdiği müddetçe...

ay şimdi okudum tamamını konununu
arkadaş bir de sormuş cepten düşürmek için siz neler yaptınız diye..
böyle bir şey olabilir mi arkadaşlar yapmayın allah aşkına...
eşiniz bunu duysa sizden nefret eder...
isteyin açıkça bozuklukları bana verir misin diyin eminim verir ama böyle düşürmeye çalışmak vs
ne kadar basitçe bi davranış..kusura bakmayın ama bazen şoklara giriyorum buraları okurken..
evin bereketi kaçar ayol gizli saklı para işleriyle...

Niye bu kadar ağır eleştirdin agresif davrandın anlamadım ama
Eğer bütün mesajları gerçekten okuduysan üstüne basa basa gizli yada aşikar ortak yada kişisel birikim dedim
Eşim o sırada diğer cebini uzatıyor burda da var diye
Çünkü cebindeki bozukları da verme fikri onundu ben maaşımdan biriktirirken al buda benden olsun derdi öyle başladık
Eşimden gizli yürütmüyorum zaten o hırsızlığa girer allah korusun
Üstelik bende çalışıyorum ve gelirim en az eşim kadar iyi
Biz sadece işin eğlencesindeyiz
Ayrıca herkes eşinden yana şanslı olmuyor ne yazık ki
http://www.kadinlarkulubu.com/esi-esinin-ailesi/328025-esime-laf-anlatamiyorum.html
Eğer bu konuya bakarsan bazı istisna durumlarda kadının kendini garantiye alması gerekebiliyor
Konuları sadece kendinizden pay biçerek insanları eleştirmeyin lütfen
Ne zor şartlarda yaşayan ne sorunlu kadınlar var

Benım esım de butun kredı kartlarını maas kartlarını bana verır cunku zamanında cok savurganlıkları vardı.su an sorsanız ne kadar paramız var bılmez. bana da der kenara para at bana soyleme der. cunku o zaman ıcıne kurt dusuyo ılla harcamak ıstıyo onu :) uzuun zaman onc bılezık yaptım kenara attım kayınpeder emeklı olucaktı 700 lıra cıvarında eksıklerı vardı askerlık odemesı vardı.tak cıkardım kayınpeder verdım al baba bozdur emeklılıgını baslat dıye. esımın bana o ankı mutlu bakıslarını unutamam.ya da bırsey almak ıstedıgınde paramızın olmadıgını sanıp ben alalım para var dedıgındekı mutlu hallerıne bayılıyorum :) kaydirigubbakcemile5

aynen katılıyorum.
çok güzel bir konu açmışsın.teşekkürler alkisalkisalkis

eşe bağlı bir durum aynı zamanda.

benim eşimde savurgan ve sorumsuz olduğu için bende biriktiriyorum.

eskiden aşikar biriktiriridm.ve hepsini alırdı elimden.ve koca bir hiç. klava:

ama şimdi akıllandım.:lepi:

gizli biriktiriyorum.ve bu bana güven veriyor.

sen de haklısın.
ama bu durum eşten eşe göre değişiyor.
önceleri ben de senin gibi düşünüyordum.ama baktım ki eşim beni suistimal ediyor.lüzumsuz yerelere o kadar para harcıyor ki.ben birşey isteyince para yok diyor.
bende mecbur kaldım gizli biriktirmeye.
benim gibi savurgan eşi olmayanlar kadınların neden gizli birikim yaptıklarını anlayamaz.

mesela benim annem hiç gizli birikim yapmazdı,çünkü babam tutumlu ve parasını boş yerlere harcayan bir insan değildi.annem bu güveni aldığı için eline ne geçerse babama verirdi.

Teşekkür ederim beni anladığın için
Öyle kocalar var ki kadına parayı kuruşla veriyor bu kadın haliyle bütçesini gizlemek zorunda
Hele ki çocukları varsa ama bazı kocalar da parasını getirir hanımına verir o hanımların beni anlaması zor oluyor.
Aman onlar mutlu olsunlar beni anlamasalar da olur
Bende kocamla birlikte biriktiririm ama hiç karışmaz istemez üstleik birikmiş paramız olması bana güven veriyor
Biliyorum ki allah vermesin ama hastalıkta kaza belada bi güvencemiz var

işteeeeee olaayy kesinlikle budurralkisalkisalkisalkisalkisalkis

Kızlar içinde bulunduğumuz krizi ekonomik şartları biliyorsunuz
Bu devirde kazandığımızı yemek günümüzü gün etme lüksümüz yok
Eşimize babamıza güvensek bile ekonomiye güven yok
Nice zenginler iflas etti intihar etti ne yuvalar yıkıldı
Herkes kendince tedbirini almak zorunda
Ve birileri eşinden, içinde bulunduğu şartlar yüzünden gizlemek zorundaysa
Pardon ama kimse kimseyi yargılayamaz yargılamamalı
Ne zorluklar yaşadığı halde yine de kendine bi gelecek hazırladığı
Bütün zorluklara rağmen bişeyler biriktirebildiği için
Aslında onları takdir etmeliyiz
Oysa nedendir bilinmez hemen taşlamaya yargılamaya kalkıyoruz

Ben çalışırken hiö biriktiremedim çünkü kardeşim adkerdeyken ben para göndermek zorundaydım ayrıca anneme de gönderiyordum annem ile babam ayrı ve annem tek başına çalışıyor ev kira o yüzden öyle olmuştu. Tam kardeşim askerden geldi işe girdi bende para biriktiririm diyordum ama işime son verildi üniversitede öğrenci işçiydim ama hepsini çıkardılar. Kenarda bileziğim ve birkaç altınım var. Neyse ki kendi evimiz ve eşimin maaşo da yetiyor kenara koymaya da yetiyor. Eşim maaşını bankadan çektiği için gerek duydukça alıyor kredi kartı ödemelerinde felan kalanı banka hesabında ve fonda birikiyor ama hep haberim vardır hesaplardan.. Bende eşimin verdiği haftalık paralardan biriktiriceğim bozuklukları kenara atacağım çünkü cüzdanda durdukça harcanıyor bir şekilde ama eşimizden gizli olmasını savunmuyorum. Tabii ki eş sorumsuz, har vurup harman savuran biri olsa kesinlikle saklı koyardım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…