- 19 Haziran 2015
- 2.014
- 3.012
- 133
- 38
- Konu Sahibi Melisagun08
-
Yok çocuğun tek sucu doktor olmamasıydı.tüm akrabalar araştırdı cok iyi birde aileydi.şimdi ana babada pişman ama iş İşten gecti.canım onlar varya konu evlatları olunca çaktırmadan yedi cettini araştırmıştır.benim annem tanımadan üç soru ile damat adayını elemişti.iyikide sözünü dinlemişim.çok üzülmüştüm o zamanlar ama ne haklıymış meğerse.
Arkadaslar yapmayın Allahaşkına.Kızın yasal hakları olucak evlenince .niye evlenmesin.hafife almayın bunlarıbi de madem nikah şart diye düşünüyolar, gizlemenin mantığı ne. evlensinler. aynı eve geçsinler evi mi basacak kızın ailesi? polise gider tehdit ediliyorum diye.
Erkek tarafı bilecek ..ev kuracak düzeni olacak falan iştekimsenin haberi olmayacaksa neden evleniyorlar ki..
yada nikahı yaptıktan sonra saklamanın gizlemenin manası nedir
anlayamıyorumErkek tarafı bilecek ..ev kuracak düzeni olacak falan işte
Arkadaslar yapmayın Allahaşkına.Kızın yasal hakları olucak evlenince .niye evlenmesin.hafife almayın bunları
Cok haklısın tercüman oldun kalbimeEbeveyn olmayi peygamber olmayla bir tutmayalim artik ne olur ya. Anne-baba her seyin en iyisini bilir diye bir kaide yok. Beyinsizin en onde gideni,bayrak sallayani bir suru anne baba taniyorum..
Anne olmadan once de boyle dusunuyordum anne olduktan sonra da. Evet hayat tecrubelerim,yasanmisliklarim olabilir ama bu beni olağanüstü guclere sahip biri yapmaz.
Esim de ailesinin onayi olmadan evlendi benimle. Dugunumuzde babasindan baska kimse yoktu. Esim hiç de hüzünlü falan değildi. Döktürdü Ankara havasını vallahi
Ne yapsaydı? "Olmaz o kiz Kürt evlenemezsin" diyen sığ görüşlü ailesini mi dinleseydi?
anne baba evladı için en iyisini ister bizler o yaşlarda ne yazıkki tecrübesiz ve kör olabiliyoruz.evladını yönlendirmek için olağan üstü güçlere sahip olmaya gerek yok.gelecek tehlikeyi sezebiliyorsun zaten yaradan o gücü vermiş.sizi istemek zorunda değillerdi olabilir oğulları için en iyisini istemek suç değil sığ görüşde değil.gönülleri olsaydı keşke o insanlarında.Ebeveyn olmayi peygamber olmayla bir tutmayalim artik ne olur ya. Anne-baba her seyin en iyisini bilir diye bir kaide yok. Beyinsizin en onde gideni,bayrak sallayani bir suru anne baba taniyorum..
Anne olmadan once de boyle dusunuyordum anne olduktan sonra da. Evet hayat tecrubelerim,yasanmisliklarim olabilir ama bu beni olağanüstü guclere sahip biri yapmaz.
Esim de ailesinin onayi olmadan evlendi benimle. Dugunumuzde babasindan baska kimse yoktu. Esim hiç de hüzünlü falan değildi. Döktürdü Ankara havasını vallahi
Ne yapsaydı? "Olmaz o kiz Kürt evlenemezsin" diyen sığ görüşlü ailesini mi dinleseydi?
Fikrinize saygı duyuyorum ama açıkcası evet düşünmeli bence ayrılığında hayatta herşey varevlensin dedim zaten bende madem bu kadar meraklılar gizli de olsa nikah kıymaya.
yasal haktan kastınız nedir anlamadım? evlenmeden ayrılığı düşünüp ille de hukumet nikahı mı demek lazım.
Ay aman aman susuyum en iyisi mazallahh...sigarayı yeni bıraktım beni dertlere gark ettirmeyin
Bir süre gizleyecekanlayamıyorumnikah yapılırsa kızın kendi ailesinden saklamasının amacı nedir yani.
evlenmiş, adımını atmış, yeni hayat kurmuş.. bitti..
izi istemek zorunda değillerdi olabilir oğulları için en iyisini istemek suç değil sığ görüşde değil
vebali boynuna bakAy aman aman susuyum en iyisi mazallahh...
Yapma tırsıyorum ama....kesin bu kez sustum tövbe olsun gidiyorummvebali boynuna bak
dışarıda evlenseler de daha sonra elbet işleniyor buradaki bilgilere, türkiyedeki kimliği de değişecek kızın neticede, malesef nüfus müdürlüğüne bir bahaneyle gitseler duyarlar. benim bir arkadaşımın arkadaşının başına gelmiş bu zamanında, hiç tanımam ama duydum, hatta kocası da yabancıymış dışarıda evlendiler, kız bir de çifte vatandaşlık almış bir süre sonra falan. ama annesi ağır hastalanmış bir süre sonra, tam türk filmi gibi ama hastane masrafları için mal mülk satmışlar, kadının üzerineymiş, o sırada yakın bir akrabaya vekalet verilmiş kimse artık, o da nüfus müdürlüğüne gittiğinde çıkmış ortaya. bir de ölüm döşeğindeki kadına yememiş içmemiş yetiştirmiş, kadın kızına küs vefaat etmişti. türk filmi gibi biliyorum ama işte oluyor bunlar demek ki, hiç tanımadığım halde bu kıza çok üzülmüştüm duyuncaÇok sevdiğim bir arkadaşım var 29 yaşında biriyle görüşüyor 5 yıldır ama ailesi istemiyor kesinlikle karşı.İstememe sebepleri cok komik seyler daha çocuğu görmeden aileyi yaşadıkları yeri köy olduğu için mezhep farklılığı için istemiyorlar.Kültür farkı zarar zırt..çocuk iş sahibi iyi birde maaşı var.istanbulda yaşıyor.Kültürlü hoş biri.
Kız da şehirdışında iş sahibi ailesiyle senede 3-4 kez görüşür anca.aile cok katı oluğu için görüşmüyor.çocukla beraber istanbuldalar
Çok çektirdiler kızın ailesi Nuh diyor Peygamber demiyor..cok katı ve muhafazakar bir aile.ölürsün bu eve giremezsinler,ikinizi gebertirimler havada uçuşuyor.kızın ailesi sürekli tehdit.bir yol bulunur falan demeyin olaylar cok uzadı kesinlikle 5yıldır istemiyorlar.ölüm tehditleriyle korkutuyorlar.anne de babada bu konuda vicdansız maalesef.araya aile büyükleri herkes girdi olmuyor olaylar daha büyüyor kıza kin kusuyorlar.
Özetle kız bu ay nikah yapmak istiyor yanlız aile sürekli tehdit ettiği için nikahı gizli tutacak bi süre.Nikahı basma ihtimalı falan olabilir diye.ve olay çıkmadan evlenmek istiyor.
Soru geliyor:
Türkiye'de evliliği gizleme şansı varmı?aileden biri nüfus sureti örneği istese evli diye çıkacak kızın durumu!
Yurtdışında belediye nikahı yapılsa Türkiye'de gözükmüyormuş sanırım.
Yurtdışında nerde yapılabilir?
Bilgilendirilseniz sevinirim.
Kızın ailesi yanında olmadığı için hüzünlü bir düğün olucak bu yüzden yurtdışında bi yerde yapılsa değişiklik olur iyi olur diye düşündük.
Umarım can arkadaşım adına herşey iyi olur benzer bi durumu bende yaşamış ama vazgeçmiştim.dua edin kızlar
ben bunun böyle olduğunu hiç sanmıyorum. ikisi de tc vatandaşıyken üstelik. başka vatandaşlık yoksa dışarıda konsoloslukta yapılabiliyor zaten, gidip başka bir ülkenin kurallarıyla kilise ya da belediye nikahı yapılamıyor diye biliyorum. yani dışarıda nikah konsolsolukta yapılıyor, orada da aynı türkiyede nikah dairelerinde olduğu gibi dosya açılıyor, tc evlilik cüzdanı veriliyor, sonra kimlik yenileme vs aynı tüm süreç. eğer dışarıda yaşıyorlarsa ya da çifte vatandaşlıkları varsa orada da bildiriliyor resmi olarak sıkıntı yaşanmasın diye..yurt disinda nikah olunca kendi gidip bildirmden islenmez kutuge
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?