- 24 Aralık 2011
- 2.723
- 3.865
- 133
- Konu Sahibi Melisagun08
-
sizin görüşünüz bu benimkide bu aile onayı şart yok ben seviyorum deyip evlenenlerin sonuda gördük.okumuyormusunuz burdaki konuları hepsi aynı ailesi baştan beni istememişti.eee niye evlendin çünkü seviyordum.işte sizin mantık bu evlenmeyeyimmi ailem izin vermiyor diye.evlen o zaman.en iyisini istemek derken? bu mu mantık yani. ailem en iyisini istiyor o yüzden şu an sevdiğim adamla/kadınla evlenmemeliyim mi demek lazım. ayrıca kime göre neye göre en iyi.
konu sahibinin arkadaşını ailesi dövüyor farkında mısınız? yani 5 senedir sevdiği adamı seçmeyip ailesinden yediği dayağı mı seçmeli. o kısmı okumadınız bence.
Cok saol iyi oldu bubak böyle de bir şey varmış, dışarıda yabancı ülke yetkililerince evlendirilse bile çift bir ay içinde tc konsolosluğuna bildirilme zorunluluğu varmış,
şu linki bir incele istersenMelisagun08
http://www.evliligim.com/Hukuksal-Evlilik-Planlama/yurtdisinda-evlilik.html
sizin görüşünüz bu benimkide bu aile onayı şart yok ben seviyorum deyip evlenenlerin sonuda gördük.okumuyormusunuz burdaki konuları hepsi aynı ailesi baştan beni istememişti.eee niye evlendin çünkü seviyordum.işte sizin mantık bu evlenmeyeyimmi ailem izin vermiyor diye.evlen o zaman.
Anneniz damada hangi 3 soruyu sorup eledi?öz kızına tecavüz eden babalara nasıl geliyor evliliğe aile onayı hakkında ki br konu çok mantıksız.ee oda ana baba gtmiş damadıyla yatmış.ee nolacak anne babalar en iyisini bilmiyor mu dicez.herkezde çok iyi biliyorki ana babaların sezgileri doğru haa burda ezmiş ailesini evlenmiş hanımlar var belliki yapacak bişi yok görmeden ölmicekler ne yazıkki.
anne baba evladı için en iyisini ister bizler o yaşlarda ne yazıkki tecrübesiz ve kör olabiliyoruz.evladını yönlendirmek için olağan üstü güçlere sahip olmaya gerek yok.gelecek tehlikeyi sezebiliyorsun zaten yaradan o gücü vermiş.sizi istemek zorunda değillerdi olabilir oğulları için en iyisini istemek suç değil sığ görüşde değil.gönülleri olsaydı keşke o insanlarında.
neden dözdüğünü bilmiyoruz ne yaptı da böle bir davranışa maruz kaldı.dayağı savunmuyorum kesinlikle ama ana babayıda çiğnemesinler benimki sadece dost tavsiyesi herkez okuyor buraları.yanmasın kimsenin başı ilerde.eminim sizizn çevrenizdede vardım benim yakın çevremden gördüklerim korkutucu.ya her durum kendi içinde değerlendirilebilir. ailesi kızı dövüyor diyorum ben. bu ailenin sözünü dinlemek ne kadar mantıklı sizce. dövse de sövse de ailem mi demek lazım.
neden dözdüğünü bilmiyoruz ne yaptı da böle bir davranışa maruz kaldı.
yok ben burdadaHer anne baba öyle olmuyor maalesef. Ayrıca normalde çok büyük bir sorun yoksa sudan sebeplerle de sevenleri ayırmaması gerekir ailenin.
Damat adayında şiddet geçmişi vardır ne bileyim aldatmıştır falan yada ipe sapa gelmez serseridir anlarım aileyi. Ama en iyisi kime göre? Seven insana göre en iyi sevdiğidir sonuçta. Mutlulukta maddi bollukla gelmez. Elbette geçinecek kadar maaşı işi olsun ister ana baba da işi olan gücü olan damat adayına da sırf daha iyisi bulunur diye hayır diyen anne babada bence doğru değil.
Bizim gördüğümüz ana babalık ciddi sorun yoksa sevdiğiyle yuva kurması için elinden geleni yapmasıdır mesela.
o üç soru benim ailem için normal bir soru ve cevaptı ama burda yazssam sorun yaparlar geçmiş gitmiş ve doğru bir karar aldırmış annem bana. mezhep falan değil bu arada askerlik vb değil.ama merak edilecek sorularda değil.klasik.Anneniz damada hangi 3 soruyu sorup eledi?
neden dözdüğünü bilmiyoruz ne yaptı da böle bir davranışa maruz kaldı.dayağı savunmuyorum kesinlikle ama ana babayıda çiğnemesinler benimki sadece dost tavsiyesi herkez okuyor buraları.yanmasın kimsenin başı ilerde.eminim sizizn çevrenizdede vardım benim yakın çevremden gördüklerim korkutucu.
sizin görüşünüz bu benimkide bu aile onayı şart yok ben seviyorum deyip evlenenlerin sonuda gördük.okumuyormusunuz burdaki konuları hepsi aynı ailesi baştan beni istememişti.eee niye evlendin çünkü seviyordum.işte sizin mantık bu evlenmeyeyimmi ailem izin vermiyor diye.evlen o zaman.
niye dayağı normal bulmuyorum kısmınıda etiketlemedinaboooo buralar karışır bacım.
29 yaşına gelmiş bi kadını aman sen bunla evlenemezsin deyip dövüyolar. neyini sorgulıycaz.
Çok sevdiğim bir arkadaşım var 29 yaşında biriyle görüşüyor 5 yıldır ama ailesi istemiyor kesinlikle karşı.İstememe sebepleri cok komik seyler daha çocuğu görmeden aileyi yaşadıkları yeri köy olduğu için mezhep farklılığı için istemiyorlar.Kültür farkı zarar zırt..çocuk iş sahibi iyi birde maaşı var.istanbulda yaşıyor.Kültürlü hoş biri.
Kız da şehirdışında iş sahibi ailesiyle senede 3-4 kez görüşür anca.aile cok katı oluğu için görüşmüyor.çocukla beraber istanbuldalar
Çok çektirdiler kızın ailesi Nuh diyor Peygamber demiyor..cok katı ve muhafazakar bir aile.ölürsün bu eve giremezsinler,ikinizi gebertirimler havada uçuşuyor.kızın ailesi sürekli tehdit.bir yol bulunur falan demeyin olaylar cok uzadı kesinlikle 5yıldır istemiyorlar.ölüm tehditleriyle korkutuyorlar.anne de babada bu konuda vicdansız maalesef.araya aile büyükleri herkes girdi olmuyor olaylar daha büyüyor kıza kin kusuyorlar.
Özetle kız bu ay nikah yapmak istiyor yanlız aile sürekli tehdit ettiği için nikahı gizli tutacak bi süre.Nikahı basma ihtimalı falan olabilir diye.ve olay çıkmadan evlenmek istiyor.
Soru geliyor:
Türkiye'de evliliği gizleme şansı varmı?aileden biri nüfus sureti örneği istese evli diye çıkacak kızın durumu!
Yurtdışında belediye nikahı yapılsa Türkiye'de gözükmüyormuş sanırım.
Yurtdışında nerde yapılabilir?
Bilgilendirilseniz sevinirim.
Kızın ailesi yanında olmadığı için hüzünlü bir düğün olucak bu yüzden yurtdışında bi yerde yapılsa değişiklik olur iyi olur diye düşündük.
Umarım can arkadaşım adına herşey iyi olur benzer bi durumu bende yaşamış ama vazgeçmiştim.dua edin kızlar
mezhep farkı varmış hanımefendi. ailesi farklı mezhepten bir köyden diye... bu durumda bir şey bildiklerinden değil ayrımcılıklarından ve cahilliklerinden karşı çıkıyorlar. zaten dayak var işin içinde.. öldürürüz diye tehdit edebilir mi normal bir aile?neden dözdüğünü bilmiyoruz ne yaptı da böle bir davranışa maruz kaldı.dayağı savunmuyorum kesinlikle ama ana babayıda çiğnemesinler benimki sadece dost tavsiyesi herkez okuyor buraları.yanmasın kimsenin başı ilerde.eminim sizizn çevrenizdede vardım benim yakın çevremden gördüklerim korkutucu.
Siz annenizi dinleyip sevdiğiniz adamla evlenmediniz diye herkes sizin yolunuzu tutmak zorunda değil. Ne demek kimbilir ne yaptı?neden dözdüğünü bilmiyoruz ne yaptı da böle bir davranışa maruz kaldı.dayağı savunmuyorum kesinlikle ama ana babayıda çiğnemesinler benimki sadece dost tavsiyesi herkez okuyor buraları.yanmasın kimsenin başı ilerde.eminim sizizn çevrenizdede vardım benim yakın çevremden gördüklerim korkutucu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?