Gorgusuzluk degil mi

Kuzum esin yediyse ki evet ortamda birazzitici olmus olabilir fakat soyleme tarzin cok kotu hatalarini soylerken kendinden sogutmamalisin bence gonlunu al.hakliyken haksiz olmussun

Eşiniz olduğuna göre tanıyor olmanız gerekiyordu ve ona göre yapmaliydiniz yemeği mesela benim erkek kardeşim böyle düşüncesizce yer 2 metre adam onu rencide edeceğimize ona dolu dolu 2 tabak hazırlarız gerçi genede sevdiği yemekse durduramiyoruz ama olsun ☺️bunun için rencide edilmez ona göre hazirlanir çünkü bence onların düşüncesizce yeme sekileri kadar ayıp herkesin hakkını yiyorsun demek..

Esiniz hakli.Dolma gibi lezzetli bisey pisiriyorsaniz, koca tencere ile pisireceksiniz ☺ ben de oyleyim valla dolma sofraya gelmeden, bir tabak yemis oluyorum

Ayy burda da ne cok pisbogaz varmis. Bariz hakli burda konu sahibi. Sirf kendinizde oylesiniz diye bencilligi hak gormeyin. Bizim bir yemek kulturumuz var ortada olan bir yemegi yerken herkes dusunulmeli. Ki yemegi siz goturmussunuz yani bir nevi ev sahibisiniz. Konu sahibi esiniz daha önce de yapmis bunu uyarmaniz iyi olmus .bir daha yapmasin Yoksa evinizde tencere yi de yesin sorun olmaz ama toplu ortamda biraz karsidakini de dusuneceksin. Benim bir enistem var o da böyle millet oturma dan sofraya her seyi siler supurur teyzem illallah etmisti. Toplum içinde hep zor durumda kalirdi
Heh valla ben de şaşırdım.
Herkes marifet gibi ortadakini bitirmesini anlatmış. Halbuki bu ayıptır. Sevimli değil iticidir. Arkanızdan neler deniyordur. Benim bildiğim ortada son bir tane kalır herkes birbirine a nolur sen ye falan derler.

Sarmaya genelde kımse dayanamaz canı cekmıs demekkı :)
sonucta herkeste aynı ıncelık yok
Sonucta onlarda yabancı degıl
Oyle bakın olaya :)
ben normalde bu tarz seylere çok takılırdım ama cidden hasar gören sız olursunuz
Herkesın yetısme tarzı çok farklı
Kalabalık ailede buyuyenler özellıkle çok hızlı yemek yiyor bitecek kalmayacak diye

arkadaşlar hanımefendi zaten tek bir olaydan bahsetmiyor. aynısı benim başımda var benim eşim de böyle. yani olay bir seferlik iki seferlik yemesi değil devamlı böyle yapması. hadi evde idare ediyorsun ama toplum içinde sen utanıyorsun. Düzeltmiyorlar da. benim ki aşırı derece de değil ama ondan bile rahatsız oluyorum bu bir görgüdür bence de. katılıyorum arkadaşımıza.

Esiniz kalabalik ailede mi buyudu? Hani hizli olmazsa yemek kalmaz diye cocukluktan yerlestiyse icgudusel olarak ortadakileri affetmeden yiyordur.
Görgüsuzluk diyemem ama acgozluluk ve dusuncesizlik.
Ben olsam bir kez daha dolma goturur ve gecen sefer icin kusura bakmayin derdim...
Ben kalabalik ailede buyudum. Tam tersi paylasmayi bilerek buyuduk hep. Hep baskalarinin da yiyecegini hesap etmek ogretildi. Genelde tek cocuk buyuyenlerde goruyorum ben bu davranisi.
Ve evet bence gorgusuzluktur bu. Belli bir yasa gelip sofrada boyle davranmak hos degil.

Dolma ortaya konabilecek bir yiyecek degil. Sayisi belli cunku,salata degil. Herkesin tabaginin yanina ayri kucuk bir kase koyup icine koymaliydiniz. Boylece sorun yasanmaz. Koronaya da kafa atmamis olurdunuz ailecek.

Ben kalabalik ailede buyudum. Tam tersi paylasmayi bilerek buyuduk hep. Hep baskalarinin da yiyecegini hesap etmek ogretildi. Genelde tek cocuk buyuyenlerde goruyorum ben bu davranisi.
Ve evet bence gorgusuzluktur bu. Belli bir yasa gelip sofrada boyle davranmak hos degil.
eşim cok hızlı onunden kacıracak gıbı yerdı yenı evlıyken
sofrada dıgerlerını unuturdu
tam sofradayız guldum hayırdır önünden kacıran mı var musaade et bende açım dedım
bır duraksadı :D 4 erkek kardes 1 baba 5 erkekli ortamda buyumus esım , bu kadar cok erkek ve bu kadar cok kardesın olsaydı senıde gorurdum dedı :D sonra baktıkı gercekten yemezse yıyecegıne kımse dokunmuyor ac kalmayacagından emın :D bu huyunu kendılıgınden duzelttı

tam aksıne tek buyuyen cocuklar degıl kalabalık aılelelerde bu daha fazla gorulur sızınkı gıbı az maalesef ve dogru olan olması gerekende sızınkı tabi . cogu aıle bunu gostermeyı atlıyor maalesef ...

Görgüsüzlük değildir, düşüncesizlik ve bencilliktir. Aynı aileden terbiye aldık ama erkek kardeşimde öyledir. Bazı insanlar yemek yerken gözlerine perde çekiliyor, perdenin kendi taraflarında sadece yemek ve kendileri oluyor, orası apayrı bir dünya oluyor onlara, hunharca yiyorlar.

At kadar adama bunu siz öğretemezsiniz, belki yalnızken uyarabilirdiniz. Ve kavgada söylenmeyecek meseleler, sözler vardır, bu meseleyi kavga esnasında söylemeniz de sizin düşüncesizliğiniz olmuş, eşinize ayıp etmişsiniz.

Ortaya koymasaydın diyenler olmuşta; orası bir işyeri yani tam teşekküllü değildir, herkese her yemek için ayrı servis açılsın.

Heh valla ben de şaşırdım.
Herkes marifet gibi ortadakini bitirmesini anlatmış. Halbuki bu ayıptır. Sevimli değil iticidir. Arkanızdan neler deniyordur. Benim bildiğim ortada son bir tane kalır herkes birbirine a nolur sen ye falan derler.
Vallahi oyle. Benim yabanci ev arkadasim vardi yillar once. Tabakta bir sey kalinca ikimiz birbirimize bakar, karsi tarafin yemesini beklerdik. Bir gun baktik birbirimize gulduk. Onlarin kulturunde de oyleymis.

7 kardeşiz, abim haric hepimiz biliriz paylaşmayi ama abim her zaman hakkina duzenden 3 katini yer ve bunun farkinda bile olmazdi. Hala ayni...

Esim 9 kardes hala misafir geldiginde sevdigi bisi varsa misafirin onundekini bile bitirir, ardina bakmaz. Diger kardesleri asla boyle degil.

Yani ayni ailede yetissek bile cok farkli kazanimlar edinebiliyoruz.
Kitlik psikolojisi diye bir sey var ve gerçek maalesef..

Görgüsüzlük değildir, düşüncesizlik ve bencilliktir. Aynı aileden terbiye aldık ama erkek kardeşimde öyledir. Bazı insanlar yemek yerken gözlerine perde çekiliyor, perdenin kendi taraflarında sadece yemek ve kendileri oluyor, orası apayrı bir dünya oluyor onlara, hunharca yiyorlar.

At kadar adama bunu siz öğretemezsiniz, belki yalnızken uyarabilirdiniz. Ve kavgada söylenmeyecek meseleler, sözler vardır, bu meseleyi kavga esnasında söylemeniz de sizin düşüncesizliğiniz olmuş, eşinize ayıp etmişsiniz.

Ortaya koymasaydın diyenler olmuşta; orası bir işyeri yani tam teşekküllü değildir, herkese her yemek için ayrı servis açılsın.
3 tabak cıkacak altı ustu ya :) hem coronadan dolayı daha saglıklı ayrı tabak hemde esın boyle huyu varsa farz :D

eşim cok hızlı onunden kacıracak gıbı yerdı yenı evlıyken
sofrada dıgerlerını unuturdu
tam sofradayız guldum hayırdır önünden kacıran mı var musaade et bende açım dedım
bır duraksadı :D 4 erkek kardes 1 baba 5 erkekli ortamda buyumus esım , bu kadar cok erkek ve bu kadar cok kardesın olsaydı senıde gorurdum dedı :D sonra baktıkı gercekten yemezse yıyecegıne kımse dokunmuyor ac kalmayacagından emın :D bu huyunu kendılıgınden duzelttı

tam aksıne tek buyuyen cocuklar degıl kalabalık aılelelerde bu daha fazla gorulur sızınkı gıbı az maalesef ve dogru olan olması gerekende sızınkı tabi . cogu aıle bunu gostermeyı atlıyor maalesef ...
Bilmiyorum bize oyle ogretildi hep. Hala buyuk aile yemeklerinde 2. Tabagi alirken sorariz, yemeyen kaldi mi, baska isteyen var mi diye. Ama mesela tek cocuk buyuyen yegenim 10 kisilik sofrada sevdigi bir sey ortadaysa hepsini yer...cunku hep al oglum ye oglum sen ye oglum diye gormus.

7 kardeşiz, abim haric hepimiz biliriz paylaşmayi ama abim her zaman hakkina duzenden 3 katini yer ve bunun farkinda bile olmazdi. Hala ayni...

Esim 9 kardes hala misafir geldiginde sevdigi bisi varsa misafirin onundekini bile bitirir, ardina bakmaz. Diger kardesleri asla boyle degil.

Yani ayni ailede yetissek bile cok farkli kazanimlar edinebiliyoruz.
Kitlik psikolojisi diye bir sey var ve gerçek maalesef..
cogunlukla erkekler yapıyor degıl mı bunu :)
cunku benımde sahıt oldugum genelde cok kardeslı aılede buyumus erkekler yapıyor sankı ac kalacaklar :D

Vallahi oyle. Benim yabanci ev arkadasim vardi yillar once. Tabakta bir sey kalinca ikimiz birbirimize bakar, karsi tarafin yemesini beklerdik. Bir gun baktik birbirimize gulduk. Onlarin kulturunde de oyleymis.
Kim ne derse desin bu görgüdür çünkü.
Benim bir arkadaşım öyle bir ortama gidelim karışık kuruyemiş tabağı gelsin acele acele tüm antep fıstıklarını yerdi. Bilirdi de terbiyeli bir huy değil ayy dayanamıyorum hiç derdi. O zaman evine alacaksın doya doya yiyeceksin ortaya gelen ortaktır. Başkasının hakkını yemektir

Sizin kide yani tok evin aç kedisi gibi olmus.. Bir daha ablanlara yemek götürün onlar kendi siz kendi evinizde yiyin

Bilmiyorum bize oyle ogretildi hep. Hala buyuk aile yemeklerinde 2. Tabagi alirken sorariz, yemeyen kaldi mi, baska isteyen var mi diye. Ama mesela tek cocuk buyuyen yegenim 10 kisilik sofrada sevdigi bir sey ortadaysa hepsini yer...cunku hep al oglum ye oglum sen ye oglum diye gormus.
kesınlıkle dogrusu olanı yapıyorsunuz bende sızın gıbı gordum aılemden
hem aıleden hemde kısının kendısınden kaynaklanıyor anne baba goruyor cocugum sakin ol herkese yetecek kadar var demezse cocukda da bıraz bencıllık varsa ne bılsın oyle buyuyorlar buyuyunce eşlerını mahcup edıyorlar sonra :) keske herkes bıraz dusuncelı olsa

Biz küçükken sofraya oturduğumuz da, bilerek az yerdik ki misafire çok kalsın. Böyle buyutulduk. Şu yaşımda bile öyleyim. Ortaya ne koyarsan bilerek az yerim ki misafirim çok yesin. Misafir ağırlama kültürü budur bence.

Ve evet bence siz haklısınız. Kocaman adam bunu dusunebilmeliydi. Ama böyle alistiysa da değişmez.

3 tabak cıkacak altı ustu ya :) hem coronadan dolayı daha saglıklı ayrı tabak hemde esın boyle huyu varsa farz :D
İmkan vardıysa amenna ama yemek yedikleri ortam nasıl? yani masanın boyutu, tabak sayısı v.s müşterilerin gelip gittiği bir ortamda mükellef bir sofra kurulamaz heralde.
Ama adama saçma bir şekilde söylenmiş, daha öncede olduysa eşini uyarabilirdi evveliyatında. Olay bu boyuta gelmezdi.

Back
X