Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Heh valla ben de şaşırdım.Ayy burda da ne cok pisbogaz varmis. Bariz hakli burda konu sahibi. Sirf kendinizde oylesiniz diye bencilligi hak gormeyin. Bizim bir yemek kulturumuz var ortada olan bir yemegi yerken herkes dusunulmeli. Ki yemegi siz goturmussunuz yani bir nevi ev sahibisiniz. Konu sahibi esiniz daha önce de yapmis bunu uyarmaniz iyi olmus .bir daha yapmasin Yoksa evinizde tencere yi de yesin sorun olmaz ama toplu ortamda biraz karsidakini de dusuneceksin. Benim bir enistem var o da böyle millet oturma dan sofraya her seyi siler supurur teyzem illallah etmisti. Toplum içinde hep zor durumda kalirdi
Ben kalabalik ailede buyudum. Tam tersi paylasmayi bilerek buyuduk hep. Hep baskalarinin da yiyecegini hesap etmek ogretildi. Genelde tek cocuk buyuyenlerde goruyorum ben bu davranisi.Esiniz kalabalik ailede mi buyudu? Hani hizli olmazsa yemek kalmaz diye cocukluktan yerlestiyse icgudusel olarak ortadakileri affetmeden yiyordur.
Görgüsuzluk diyemem ama acgozluluk ve dusuncesizlik.
Ben olsam bir kez daha dolma goturur ve gecen sefer icin kusura bakmayin derdim...
eşim cok hızlı onunden kacıracak gıbı yerdı yenı evlıykenBen kalabalik ailede buyudum. Tam tersi paylasmayi bilerek buyuduk hep. Hep baskalarinin da yiyecegini hesap etmek ogretildi. Genelde tek cocuk buyuyenlerde goruyorum ben bu davranisi.
Ve evet bence gorgusuzluktur bu. Belli bir yasa gelip sofrada boyle davranmak hos degil.
Vallahi oyle. Benim yabanci ev arkadasim vardi yillar once. Tabakta bir sey kalinca ikimiz birbirimize bakar, karsi tarafin yemesini beklerdik. Bir gun baktik birbirimize gulduk. Onlarin kulturunde de oyleymis.Heh valla ben de şaşırdım.
Herkes marifet gibi ortadakini bitirmesini anlatmış. Halbuki bu ayıptır. Sevimli değil iticidir. Arkanızdan neler deniyordur. Benim bildiğim ortada son bir tane kalır herkes birbirine a nolur sen ye falan derler.
Ben kalabalik ailede buyudum. Tam tersi paylasmayi bilerek buyuduk hep. Hep baskalarinin da yiyecegini hesap etmek ogretildi. Genelde tek cocuk buyuyenlerde goruyorum ben bu davranisi.
Ve evet bence gorgusuzluktur bu. Belli bir yasa gelip sofrada boyle davranmak hos degil.
3 tabak cıkacak altı ustu ya :) hem coronadan dolayı daha saglıklı ayrı tabak hemde esın boyle huyu varsa farzGörgüsüzlük değildir, düşüncesizlik ve bencilliktir. Aynı aileden terbiye aldık ama erkek kardeşimde öyledir. Bazı insanlar yemek yerken gözlerine perde çekiliyor, perdenin kendi taraflarında sadece yemek ve kendileri oluyor, orası apayrı bir dünya oluyor onlara, hunharca yiyorlar.
At kadar adama bunu siz öğretemezsiniz, belki yalnızken uyarabilirdiniz. Ve kavgada söylenmeyecek meseleler, sözler vardır, bu meseleyi kavga esnasında söylemeniz de sizin düşüncesizliğiniz olmuş, eşinize ayıp etmişsiniz.
Ortaya koymasaydın diyenler olmuşta; orası bir işyeri yani tam teşekküllü değildir, herkese her yemek için ayrı servis açılsın.
Bilmiyorum bize oyle ogretildi hep. Hala buyuk aile yemeklerinde 2. Tabagi alirken sorariz, yemeyen kaldi mi, baska isteyen var mi diye. Ama mesela tek cocuk buyuyen yegenim 10 kisilik sofrada sevdigi bir sey ortadaysa hepsini yer...cunku hep al oglum ye oglum sen ye oglum diye gormus.eşim cok hızlı onunden kacıracak gıbı yerdı yenı evlıyken
sofrada dıgerlerını unuturdu
tam sofradayız guldum hayırdır önünden kacıran mı var musaade et bende açım dedım
bır duraksadı4 erkek kardes 1 baba 5 erkekli ortamda buyumus esım , bu kadar cok erkek ve bu kadar cok kardesın olsaydı senıde gorurdum dedı
sonra baktıkı gercekten yemezse yıyecegıne kımse dokunmuyor ac kalmayacagından emın
bu huyunu kendılıgınden duzelttı
tam aksıne tek buyuyen cocuklar degıl kalabalık aılelelerde bu daha fazla gorulur sızınkı gıbı az maalesef ve dogru olan olması gerekende sızınkı tabi . cogu aıle bunu gostermeyı atlıyor maalesef ...
cogunlukla erkekler yapıyor degıl mı bunu :)7 kardeşiz, abim haric hepimiz biliriz paylaşmayi ama abim her zaman hakkina duzenden 3 katini yer ve bunun farkinda bile olmazdi. Hala ayni...
Esim 9 kardes hala misafir geldiginde sevdigi bisi varsa misafirin onundekini bile bitirir, ardina bakmaz. Diger kardesleri asla boyle degil.
Yani ayni ailede yetissek bile cok farkli kazanimlar edinebiliyoruz.
Kitlik psikolojisi diye bir sey var ve gerçek maalesef..
Kim ne derse desin bu görgüdür çünkü.Vallahi oyle. Benim yabanci ev arkadasim vardi yillar once. Tabakta bir sey kalinca ikimiz birbirimize bakar, karsi tarafin yemesini beklerdik. Bir gun baktik birbirimize gulduk. Onlarin kulturunde de oyleymis.
kesınlıkle dogrusu olanı yapıyorsunuz bende sızın gıbı gordum aılemdenBilmiyorum bize oyle ogretildi hep. Hala buyuk aile yemeklerinde 2. Tabagi alirken sorariz, yemeyen kaldi mi, baska isteyen var mi diye. Ama mesela tek cocuk buyuyen yegenim 10 kisilik sofrada sevdigi bir sey ortadaysa hepsini yer...cunku hep al oglum ye oglum sen ye oglum diye gormus.
İmkan vardıysa amenna ama yemek yedikleri ortam nasıl? yani masanın boyutu, tabak sayısı v.s müşterilerin gelip gittiği bir ortamda mükellef bir sofra kurulamaz heralde.3 tabak cıkacak altı ustu ya :) hem coronadan dolayı daha saglıklı ayrı tabak hemde esın boyle huyu varsa farz![]()