Gorgusuzluk degil mi

cogunlukla erkekler yapıyor degıl mı bunu :)
cunku benımde sahıt oldugum genelde cok kardeslı aılede buyumus erkekler yapıyor sankı ac kalacaklar :KK70:

Erkegin yemesi tesvik edilir hep cunku
Ye aslanim ye yigidim
Kiz cocuk yese goze batar
Sismanladin iyice hantallastin derler
Kadin hizmet etmekten sofraya oturamaz
Otursa da yemek kalmaz
Yemek kalsa etli kisimlar gider suyu kalir
Ah ah cok tespitler cikar bu konudan

Bilmiyorum bize oyle ogretildi hep. Hala buyuk aile yemeklerinde 2. Tabagi alirken sorariz, yemeyen kaldi mi, baska isteyen var mi diye. Ama mesela tek cocuk buyuyen yegenim 10 kisilik sofrada sevdigi bir sey ortadaysa hepsini yer...cunku hep al oglum ye oglum sen ye oglum diye gormus.
Yegeniniz ve konu sahibinin esi arasinda ciddi bir jenerasyon farki da var
Su an cogu cocuk bahsettiginiz gibi
Halbuki bi 40 yil once babalariniz ekmek kuyrugunda yag kuyrugunda buyumus
Ve onlar yetistirmis bizi
Babaanem meyveyi bile sayiyla yedirtirdi bize
Simdi yeterki yesinler diye dunyayi seriyoruz cocuklarimiza

Ye aslanim ye yigidim
Otursa da yemek kalmaz

Kesinlikle tek çocuğum var, oğlan. Böyle biri olmamalı. Artık yavaştan ortak yemekler az yeniri işleyeceğim ben

Ye aslanim ye yigidim
Otursa da yemek kalmaz

Yegenim 34 yasinda 😅 ama evet haklisiniz, yetistirme tarzi. Surekli ye oglum, sen ye cocugum diye buyutuluyor cocuklar. Ama sofra adabi vermek sart.

Evet çok çok haklısınız, bana göre de düşüncesizlik ve bencilliktir ama ben asla bunu dile getiremem. Bu yapılan ne kadar ayıpsa yenilip içileni dillendirmek de bir o kadar ayıp benim gözümde.

Ben çocukken boyleydim. Gider gelir dolaptaki pastadan tirtiklardim, gider gelir sutlaclari teker teker gotururdum. Herkes bir tabak yerdi,ben yedi :KK49: :KK49: çikolata falan alındıysa da önce kendiminkini bitirir sonra henüz yemeyen babama 'baba,yemiyor musun??' diye sorar dururdum, 'yok kızım sen ye' cevabını alana kadar:KK70:
O yüzden eşinizi anliyorum,pisbogazlik başa bela. Ama kocaman adam olmus. Görgüsüzlük olmasa da terbiyesizlik etmiş
Ya üzerinize alınmayın ama en nefret ettiğim huy şu. Kardeşim de böyle. Bana başkasının hakkını yemek gibi geliyor ve onalara yazık yani. Konu sahibini anlıyorum ben insan içten içe sinir oluyor.

bencede görgüsüzlük.
benimde eski kayınvalidem bir kez ortaya bir yemek koymuştum etrafında sarımlaklı yoğurt vardı yemeğin. çatalını her tarafına sürerek bir ordan bir burdan didiklemişti inanılmaz sinirlenmiştim halbuki bıçakta koymuştum herkes kesip alsın diye. çoğu insanda böyle bir görgü kuralı yok malesef.

Evet haklisiniz. Tartışırken söylemesem daha iyi olurdu. Ama uyarmasam da boyle devam ederdi. Eşim boyle yetişmiş kv evindeyiz boyle et sote tarzı eşimin sevdiği yemeklerden var eşim bikac tabak yedi belki 3 tabak. kv yemedi baska şey yedi. Yanı eşime sen ye biz yemesek de olur tarzı davranmışlar hep o yüzden yemek konusunda bencil.
BBüyütülecek konu değil bundan sonra boyle davranamaz umarım..
Yanı benim kp kv kötü insan değiller saf iyi niyetli bana karşı da iyiler ama çocuk yetiştirme konusunda ne yanlışsa onu yapmışlar.

Ye aslanim ye yigidim
Otursa da yemek kalmaz

Eşim de şimdiki jenerasyon gibi büyümüş..Siz böyle yazınca aklıma geldi. Benim kv kp ve kpederin babası ile birlikte yaşıyorlarmış. Kp babasının durumu iyiymiş yurt dışından geliri varmış. Esim de torun olunca yemek vs konusunda dünyaları yığmışlar aynı dediginiz gibi. Esime bişy az baskalari da var onlar da yiyebilir denmemis.
Ben de memur çocuğuyum biz de meyve vs sayılı alınırdi paylasmayi daha küçüklükten ogreniyorduk

Dolma ortaya konabilecek bir yiyecek degil. Sayisi belli cunku,salata degil. Herkesin tabaginin yanina ayri kucuk bir kase koyup icine koymaliydiniz. Boylece sorun yasanmaz. Koronaya da kafa atmamis olurdunuz ailecek.

asıl salatayı kaselere koymak lazım. :KK70:
çünkü sadece çok yeme meselesi değil önünden yemeyi de bilmeyenler var ki çok yenmesinden daha fazla irite ediyor beni. ortaya bir şey konduysa herkes önünden yesin bir zahmet karşısındakinin önünden başlamasın.
Khomyuk Khomyuk bunu da öğret :)

çünkü sadece çok yeme meselesi değil önünden yemeyi de bilmeyenler var ki çok yenmesinden daha fazla irite ediyor beni. ortaya bir şey konduysa herkes önünden yesin bir zahmet karşısındakinin önünden başlamasın.
Salata gibi şeylerin çok didiklenmesinden ben de aşırı rahatsız oluyorum. Bir de ortaya servia kaşığıyla konulan şeylerin ortadan yenmesine tahammül edemem hiç. Alırsın tabağına koyarsın.

Ya hadi salata icine kasik koyarsin,esek olmayan anlar alip tabaginda yer de
Dolma niye ortada yani ;)
Koronanin gobeginde ortada kase tabak mi olurmus 😁sonra da adama gorgusuz demek hic olmadi. Sofrayi gorgu kuralina gore kurdun mu da adami gorgusuzlukle sucluyorsun derler insana

cogunlukla erkekler yapıyor degıl mı bunu :)
cunku benımde sahıt oldugum genelde cok kardeslı aılede buyumus erkekler yapıyor sankı ac kalacaklar :KK70:
Yok sadece erkekler değil. Benim ablam da öyle yapıyor. Mesela arada canımız şekerli bir şey ister bir paket çikolata alırız bölüşürüz onu ben toksam diğer gün yemek için buzdolabına koyarım. Ertesi günün sabahında çikolata dolapta değil ablamın midesinde olur 😀

Insanların lokmalarını sayacak iseniz bundan sonra lütfen ortaya değil herkesin servis tabağına adetince koyun. Eşinizin yaptığı görgüsüzlük değil ama sizin yaptığınız çok ayıp..

Bencede +
Ablan sevmezmis. Enisten de bir kere almis yeter. Ne güzel eşiniz sevmiş yemiş hadi orda bu ne biçim bir dolma deseydi orda bozsaydı sizi.

Iyi akşamlar. Çok buyuk dert değil yanı sadece yazmak istedim.
Evde yemek hazırladım..Ablamla eniştemin dükkanı var oraya götürdük birlikte yeriz diye. Neyse sofrayı hazırladık. Tabaklara yemek koydum. Ortaya dolma koydum kucuk küçük olanlardan ama çok değil herkese 2 3 tane fln. Neyse ablam eniştem müşterilere bakıyor arada yemekte sürekli oturamadılar. Eşim de ortaya koyduğum dolmalardan sürekli alıyor. Ablam ben sevmem dedi ben de almadım. Eniştem bir kere aldı. Sonra bir baktım bitmiş..
Ya ben bundan rahatsız oldum. Sonuçta bbirlikte yensin diye götürdüm. Ortaya konan şeyden herkes hakkı olanı alir. Fazlasını almaz yani.
Eve gelince başka bsy 'den tartıştık ben de bunu söyledim niye ortaya konan şeyin çoğunu neredeyse hepsini sen aldın ayıp değil mi görgüsüzlük bana göre dedim. Onlar yemiyordu dedi. Onlar o ara müşteriyle ilgilendi dedim.
Söylemesem olmayacaktı niye akıl edemiyor böyle şeyleri. Biz birlikte yerken de yapar.
Daha kibarca söyleseymişsiniz keşke, "ortaya konan şeyi bitirmek yerine yarısını yesen daha iyi olur sanki" gibi mesela. Suçlayıcı cümleler kavga çıkarmaktan başka işe yaramıyor çünkü

Ortaya konan yemekten az yerim, son kalanı başkası yesin diye ısrar ederim falan abovv ne çıtkırıldımlık bu. Bir yemek yenecekse böyle şeyler yüzünden zehir oluyor. Şahsen ortada son kalan şeyi millet birbirine sen ye sen ye deyince aşırı rahatsız oluyorum. Gözüne çarpan denk gelen yesin işte. Hiç mi yurtta falan kalmadınız?

Ablam ben sevmem dedi ben de almadım. Eniştem bir kere aldı. Sonra bir baktım bitmiş..
Ya ben bundan rahatsız oldum.
Ablaniz sevmiyor siz almadiniz enisteniz 1 tane yedi..ee esiniz yedi diye neden kızdınız yenmese daha mi iyiydi anlamadim?vallahi sofrada hetkesin ben yemem diyip dokunmadigi vevbenim.cok sevdigim birsey varsa hic acimam bu görgüsüzlük degildir.tabaklara pay etseydiniz siz de..

Yok sadece erkekler değil. Benim ablam da öyle yapıyor. Mesela arada canımız şekerli bir şey ister bir paket çikolata alırız bölüşürüz onu ben toksam diğer gün yemek için buzdolabına koyarım. Ertesi günün sabahında çikolata dolapta değil ablamın midesinde olur 😀
Ben de böyle yapıyorum. 😀
Ben bunu normal bir şey, canı çeken yer sanıyordum, valla buradaki yorumlar yüzünden bir şey yerken boğazıma dizilecek bir daha 😏

Böyle konularda düşüncesizlik edilmesinden hiç hoşlanmam. O yüzden ben de olsam kendimi çok rahatsız hissederdim.

Özellikle siz götürdüğünüz için ekstra dikkat etmeliydi, ev sahibi sayılırsınız.

Bence bir dahakine önceden kibarca hatırlatın. Ya da herkesin tabağına dağıtıp garantiye alın.

Ben de böyle yapıyorum. 😀
Ben bunu normal bir şey, canı çeken yer sanıyordum, valla buradakiler yüzünden bir şey yerken boğazıma dizilecek bir daha 😏
Ama herkese eşit paylaştırılmış, o kişi de hakkını yemiş sonuçta. Bir kişi istediği kadar yerken diğeri ağzına bile koymuyorsa olmaz.Çok sevdiği bir şeyse fazladan alınır yani herkesin payını yiyemez. Ben ablama da bunu alışkanlık haline getirmemesini derim. Canı çeken her şeyi yiyebiliyorsa, diğeri neden ağzına koyamıyor? Onunki de can değil mi?

Back
X