- 29 Aralık 2010
- 8.423
- 23.891
- 548
Bu kadıncağız ne kadar belli etse de dikkate almazlar. Hatta belli etmek ne haddine gelin de kim oluyor diye düşünüyorlar kuvvetle muhtemel. Aile kültürleri öyle çünkü, oğlunun evi de parası da onların istedikleri gibi gelirler. Onlara göre oğullarının kurduğu ayrı bir ev değil, kendi evlerinin uzantısı gibi bişey.İstemediğinizi hareketlerinizle ,mimiklerinizle belli ediyorsunuzdur herhalde.Bir insan istenmediği,sevilmediği bir yere nasıl gider,nasıl çekinmez anlayamıyorum.
canım bizde aynı memlekette büyüdük ama ne teyzem ne halam ne amcam nede babamlar böyle değil insanlar bir değişikBu kadıncağız ne kadar belli etse de dikkate almazlar. Hatta belli etmek ne haddine gelin de kim oluyor diye düşünüyorlar kuvvetle muhtemel. Aile kültürleri öyle çünkü, oğlunun evi de parası da onların istedikleri gibi gelirler. Onlara göre oğullarının kurduğu ayrı bir ev değil, kendi evlerinin uzantısı gibi bişey.
Anadoludaki bu kültürü sevmiyorum ya.
ne kıvırması kıvırmak sızın gibi oynakların işi... burda ortalık karıstıran mahalle ağızlarının işi... evet soyledım hiç pişlman değilim o sızın anlama kapasıtenızle alakalı ben yardım anlamında soyledım siz kendınız gibi bılıyorsunuz herkesı demekkı rica edıcem ugrasmayın bana bu konu ile yazmayın germeyın daha fazla ortamı konuyu takipten de cıkıyorum ne yazarsanız yazın artık muhatabım değil hiçkimse konuyu gözardı edıyorumHerkes birbirini ağlatsin diyosunuz yani.. Siz baştan evine kavun yollatiyim falan diyip tepki alinca kıvıran insansiniz ben o anlamda soylemedim diye allah askina zaten empatinin e'si yokmus ki sizde. Konu sahibine de tek dicegim lutfen biraz baskin olmaya calisin onlar uyaniksa siz daha da uyanik olun baska turlu baş edemezsiniz.
Aklıma bunlardan başka bir şey gelmedi. Ne acayip bir aile...Tebrik ediyorum, sabahtan beri bunları yazdık biz de parça parça, net olarak maddelemişsiniz.
Hala okumadan git ikincisini al diyenler var, ne kadar yaralayıcı yorumlar geliyor, ben üzüldüm sabahtan beri ya.
Konu sahibi gözünü seveyim, kurtarmaya hevesli ol, at şu ölü toprağını üzerinden ne olur ya! Hiçbir şey yapamıyorsan @Ayata 'nın dediklerini uygula, rica ediyorum.
neler yapmadım ki edebimi elden bırakıp kalitemi kaybetmemek için sabrettim ama herseyi yapabilecegim herşeyi yaptımHaklısın bence hiç sevmem görgüsüz insanı. Hele birşeyi izinsiz yiyip bitiren kimseye bırakmayan insandan oldum olası hoşlanmam. Bu cimrilikten değil. İnsan her zaman gururlu olmalı. 7 yıl nasıl dayandınız. Ben olsam sessiz kalamazdım. Saygısızlık yapana sen de yapacaksın. Yoksa tepene çıkarırsın.
Bizim toplumuzda çekinme var aslında .Bizler de Anadolu çocuğuyuz.Benim eşim aileme çok iyi davranır,hiçbir şeyi esirgemez ama ailem çekinir.Aynı şekilde kv de o an çocuğa kızmış olsam yüzüm düşmüş olsa ,istenmediğini düşünür yanlış anlar,rahatsız olur.Anadolu insanı olmakla alakalı değil bence.Bu kadıncağız ne kadar belli etse de dikkate almazlar. Hatta belli etmek ne haddine gelin de kim oluyor diye düşünüyorlar kuvvetle muhtemel. Aile kültürleri öyle çünkü, oğlunun evi de parası da onların istedikleri gibi gelirler. Onlara göre oğullarının kurduğu ayrı bir ev değil, kendi evlerinin uzantısı gibi bişey.
Anadoludaki bu kültürü sevmiyorum ya.
arkadasim kusura bakma ama ben seni biraz bencil gordum. oglumda oglum , oglumun cani , oglumun istegi .Kayinpederin de senin baban yasindadir hos gorecektin. Gidip bir tane daha alirsin olur biter. Evine gelen kisinin yedigi yemege kadar laf etmisin.
canım bizde aynı memlekette büyüdük ama ne teyzem ne halam ne amcam nede babamlar böyle değil insanlar bir değişik
Anadolu kültürü tabiri biraz yanlış oldu sanırım söylemek istediğim aslında bu değildi.Bizim toplumuzda çekinme var aslında .Bizler de Anadolu çocuğuyuz.Benim eşim aileme çok iyi davranır,hiçbir şeyi esirgemez ama ailem çekinir.Aynı şekilde kv de o an çocuğa kızmış olsam yüzüm düşmüş olsa ,istenmediğini düşünür yanlış anlar,rahatsız olur.Anadolu insanı olmakla alakalı değil bence.
inşallah ya inşallahAnadolu kültürü tabiri biraz yanlış oldu sanırım söylemek istediğim aslında bu değildi.
Ben iç anadoluluyum. Elbette güzel yönlerimiz de var fakat evlilik konusunda çoğunlukta (her ne kadar yeni nesilde azalmaya başlasa da) malesef eski kafalı bir kültür hakim. Özellikle erkek çocuklarının evlenmesi demek onun ayrı bir kapı olması değil de iç içe yaşantının aileye bir de gelinin katılmasıyla sürmeye devam etmesi demek.
Şükür ki benim yakın çevrem de bu anlayışta değil kaldı ki bizim gelenekler zaten çok farklı (çerkesiz) ama bizim memlekette böyle bir eğilim var malesef.
Kaç yaşına gelmiş insanlar değişmez onların düzen böyle devam eder ama bu düzenden yavaş yavaş sessiz ve derinden arazi olmak senin elinde S Sargoz
çok yaşayın emi.akşam akşam son cümlenize kahkaha attımHaberli mi geliyorlar habersiz mi
Ona göre en azından aldığınız özel yiyecekleri geldikleri an bir yerlere saklayın
Hayır adam 4,5 kiloluk kavunu en az yarım saatte yemiştir
Önünden alacak değilsinizde
Kimse babam nerede diye o süreçte merak etmedi yani
Sizin için mi çocuk önemli. Yazdıklarınızı ağzım açık okudum. Kadın param yok diyor. Anlamıyor musunuz? Son param diyor!!! Herhalde çocuğunu düşünecek. Bir insanın üstüne bu kadar gidilmez. Şu istediğim yere yorum yazarımcılardan da gına geldi. Adam akıllı önerin varsa yazarsın. Kimseyi küçük düşürmeğe gerek yok. Yeri geliyor dolmuş parası olmuyor eve yürüyerek gidiyoruz. Ayrıca bilgisayar artık zaruri ihtiyaçlardan biridir. Doğru kullanmasını bilene ekmek kapısı bile açar. Konu sahibi Allah yardımcın olsun. Çocuğunun rızkını da kimseyle paylaşma sakın. Gerekirse sert ol.Bakın bende çok zengin bir aileden gelmedim
Çocuğum yok
Ama bir çocuğun canı kavun, çikolata çekerken
Sırf dedesi yedi diye ( bence benim gibi yumuşak yüzlü konu sahibi)
saygısızlığa değilde 10 liraya üzülüyorsa
Bende ona derim ki git bilgisayarı sat, interneti kestir
o paraylada istediği şeyi yedir çocuğa derim
Ki bilgisayar olmadanda yaşanabilir ama
Aç yaşanmaz
Milletvekili kizi misin? Hayır yani bizde 11 binlik evde otururduk akdeniz bölgesinde. Babamda işveren. Ama bazen 10 liraninin bile önemli olduğu anlar olurdu az da olsa. Nasıl bir dünyada yaşıyorsun. Hayret!Women, post: 47319872, member: 689531"]Ben şöyle düşünüyorum şimdi bak
Sen buraya yazdığına göre
Ya elinde güzel bir telefonun
Yada bilgisayarın var
Veyahutta iş yerinden yazıyorsan işin var
Telefon desen hadi abartarak söylüyorum bin lira
Bilgisayar ise 3 bin liradır
Aylık internet faturası 50 lira olsun
Yani hangi yönden baksak
10 liranın problem olduğu bir evde yaşamıyorsunuz
Çok haklısınız.. Yüzde yüz hak verdim size.. İnanın ben olsam oğluma git dedenden iste kavunu oğlum derdim yada bak dedesi torunun kavun istiyor derdim. Bu ne görgüsüzlük ya durumunuzun olmadığını bile bile hunharca yiyebiliyor. inşallah o tıynette insanlardan ömür boyu uzak oluruz hepimizdün kayınpeder gelir gelmez mutfaga geçti, buzdolabı açtı (en sevmediğim şey ) .
B,i tane kavun almıştım oglum istedi diye çok seviyor sıcakta gittim aldım geldim .
Ogluma dogaramak için dolaba koymuştum. Akşam eşimle oglum yer diye ama kp der koca kavunu aldı.
Bende yardım edEyim dedi zannettim ki dograyacak inanın 10 dk da 4 5 kiloluk kavunu tek başına yedi. Bide demezmi nasip bu kızım diye bende ogluma almıştım dedim.
ama acayip gerildim çocugun çikolatasını da yemiş acayip görgüsüzler ve bıktım gelmeyin desende anlamıyorlar
SONRA İÇERİ GEÇİNCE Bİ KAŞIK KAVUNU YEDİM Kİ SORMAYIN DEDİ
eşimde nerede yedin baba benimde epeydir canım istiyordu sargoz almış gerçi ya dedi
kp der burda yedim dedi
eşim suspus oldu rengi falan değişti çünkü taa sabahtan istemişti işten gelirken denk gelmez sen çıkacaksın al diye
kayınlarımda geçen yıl çocuga yaptıgım pastayı yemişlerdi ben dışardayken
eşime dedim ooo baban da çok güzel yedi tek hamlede dedim e
şimin de morali bozuldu ama savunacak ya yesin ne olacak dedi sırf tartışmayayım diye uzatmadım ama ben nasıl böyle bir aileye düştüm bilmiyorum Allah ım inşallah aynı apt a taşınma işi iptal olur ve uzaga taşınırız ve inşallah benden uzak dururlar
ASLA CİMRİ YEMEK SAKINAN BİRİ DEĞİLİMDİR AMA BÖYLE OLUNCA SİNİRİM BOZULUYOR
EDİT :Yanlış anlaşıldıgım ,kalbim sorgulandıgı için konumu düzeltmem gerekti 7 yıldır devam eden bir sorun bu yani tek kavun değil kp derim 52 yaşında çalışabilecek durumda cebinde parası olan saglıklı bir adam ama sadece kendi yer
Buraya öneri de almak için yazmadım adı üstünde bdv sadece derdimi anlatmak için yazdım çünkü yanımda kimsem yok
her seferinde susturuldum neymiş kp der oglunun evine gelmeyecekmiymiş ama kendileri her fırsatta kop kv yi yererler (bunu forumdakiler için demiyorum )
o kadar doldum ki yazmak istedim sadece
oglum 3 yaşında canı kavun çekti bende akşam üstü çıkıp son parama kavun aldım geldim o arada kp geldi ve tek başına yedi dolabımı açıp
ve ogluma dünden beri kavun alamayacagımı anlatmaya çalışıyorum çünkü son paramı dün harcadım eşim de de sadece 1 haftalık dolmuş parası var ne diyebilirim
bakın insanız yokluk da varlık da bizim için bugün olur yarın olmaz eşim haftalık sistemiyle çalışiyor haftalık 400 tl önceden de 200 tl miz vardı kira fatura ve pazara borca gitti ne yapabilirim
buraya sıkıntımı paylaşacak kimse olmadığı için yazdım sorun kavun değil 7 yıldır o kadar çektim ki bu insanlardan arkamda duran kimsem yok işim yok 3 yaşında bir çocuk ne yapabilirim o kadar üstüme gelinip günahım alındı ki tutmaya çalıştıgım gözyaşım aktı sonunda yaşamadan bilemezsiniz ALLAH kimseye kötü şeyler yaşatmasın zaten
kadının parası yokmuş.Çıkıp bitane daha alın.ölüm varmış gibi ucunda dertlenmeyin. Hiç büyük dert gormemissiniz herhalde siz böyle şeyleri takıyorsunuz. Bebeğim 7 ay önce ölümden döndükten sonra,yaşadığımız acılardan sonra, bana bunlar çok komik geliyor.marketler kavun dolu hadi baba git bitane de torununa al gel ozaman diyemediniz mi?eşinizde okadar sararıp solmamistir eminim.babası 2 lokma yedi diye.buyuyene kadar ona yedirdiklerine saysın.çıkıp bitane alıversin. Sanki dünyanın öbür ucundan getirtininiz.kendi babanız yeseydi böyle dusunmezdiniz bence.düşünürseniz de kusura bakmayın çok bencilsiniz ozaman.
ne kıvırması kıvırmak sızın gibi oynakların işi... burda ortalık karıstıran mahalle ağızlarının işi... evet soyledım hiç pişlman değilim o sızın anlama kapasıtenızle alakalı ben yardım anlamında soyledım siz kendınız gibi bılıyorsunuz herkesı demekkı rica edıcem ugrasmayın bana bu konu ile yazmayın germeyın daha fazla ortamı konuyu takipten de cıkıyorum ne yazarsanız yazın artık muhatabım değil hiçkimse konuyu gözardı edıyorum
aşağılamak değil bu estagfurullah insanların genelını severım ben konuyu saptırıp polemık cıkarmayın. para yok demıs ya ınsacıl bır gorev olarak ben bunu yapabılırım bende mılyarder değilim ama insanlara yardımı severım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?