görgüsüzlük sinirden ölüyorum

tamam canım sagol inşallah bunları yapabilirim

Konu sahibi ben sizin için çok üzüldüm ya. Bazı üyeler sizi anlamadı da siz üzüldünüz ya işte ben ona çok üzüldüm. Şöyle düşünün başka üye bunun benzeri konu açsa ve kayınpederiniz veya kayınvalideniz yorum yazsalar ne yazarlardı? "Aman kavun yemiş, çikolata yemiş, ne olacak. Canı çekmiştir. O da kocanızı zamanında ne kadar doyurmuş" yazarlardı. Neden biliyor musunuz? Çünkü görgüsüzler. Nüfusun belli bir yüzdesi görgüsüz.

Ve görgüsüz bir insan:
- Sizin paranız olmadığını,
- Kayınpederinizin durumunun iyi olduğunu ama parasını tatillerde harcadığını,
- Size gelirken yanında hiçbir zaman bir şey getirmediğini,
- Her hafta 2 gün sizde yatılı kaldıklarını,
- Siz yedi yıl içinde onlara gittiğinizde bulgur pilavı, makarna ve bir iki kez börek dışında hiçbir şey ikram etmediklerini, içecek su dışında bir şey vermediklerini, sizin de orada yemek yapamadığınızı çünkü buzdolaplarının hep boş olduğunu,
- Kayınpederinizin her gittiği yerde dolu buzdolaplarını izin almadan talan ettiğini,
- Ama sizin maddi durumunuzun çok kötü olduğu ve devamlı makarna yediğimiz dönemde sizi hiç ziyarete gelmediklerini,
- Oysa kocanızın 12 yaşından beri çalışıp onlara para verdiğini,
- Sizin bir kez çalıştığınızı, onda da sizden borç alıp hala geri vermediklerini bilse bile, hala aman ne olmuş ki, yesin ne olacak diyebilir.

Tabii bunu diyebilmek için aynı zamanda adaletsizlik de olmak gerekir.

Derdinize çare bulamıyorum. Aklıma bir şey gelince yazacağım.

tamam canım sagol inşallah bunları yapabilirim
Yapacağına inan önce canım , yaşadıklarından dolayı düzeleceğine inancın kalmamış, konularını az çok biliyorum. Sen dik dur inan, elbet Rabbim yardım eder yeter ki sende çaba göster, manevi duanı yaparken fiili duanı da yap, yani bir şeyleri değiştirmek için yılmadan tekrar tekrar dene uğraş, elbet sonuç alacaksın bir gün.

Tabi ilkten okuyunca kulaga hic hos gelmiyo
Ama sizinde kendinize gore gerekceleriniz var
fakat uslubunuz itici

Pes diyorum..
Ki ailesiniz.. Bir baba oğlunun maddi durumunu bilmez mi? Nasıl bir haldir bu..
Allah kolaylik versin.
Böyle durumlarda belki de buzdolabinda dolapta neler varsa gorunmeyecek sekilde kaldirmak gerek. Bu belki ayıp gibi hissedeceksiniz ancak değil bu yapılana karsi.
Inşallah sizde bir is imkani bulabilirsiniz.

kırıcı olmayan yorumunuz için Allah razı olsun öncelikle ama neler neler yaptım belki çok yıprandım o yüzden uslubum itici olabilir yada fazla abartmışda olabilirim ama yoruldum gerçekten

bu konuyu açtıktan sonra aldıgım kuru yemişi sakladım çok kötü hissettim ama heran habersiz gelebiliyorlar (diye5tyapıyorum sadece 5 tl alabildim belki uslubum böyle bilmiyorum)

Son düzenleme:
bu kouyu açtıktan sonra ogluma ve kendime aldıgım kuru yemişi sakladım çok kötü hissettim ama heran habersiz gelebiliyorlar

Birde eve bir sey aldiginizda, ogluma ve kendime yerine ailemize aldim derseniz daha farklı aksedebilir bize. Bizde birimiz bir sey istesek dahi hepimize alinirdi. 4 kardesiz hala canimiz bir sey cekse miktari az da olsa eve aldik deriz. Ikram etmeye calisiriz birbirimize..
Sizde sanirim biraz iticilik uyandirdigi icin yiyecegi dahi sahiplenme ihtiyaci hissetmissiniz. Ancak biraz zihninizi paylasima acin takilmayin. Genis aileye de yapacak bir sey yok. Evinizde uygun olan seyleri hazir edin. Mutfaginiza müdahele ettirmemeye çalışın

kırıcı olmayan yorumunuz için Allah razı olsun öncelikle ama neler neler yaptım belki çok yıprandım o yüzden uslubum itici olabilir yada fazla abartmışda olabilirim ama yoruldum gerçekten

Estağfurullah. İlk 20 sayfayı okudum sanırım. Üslubunuz hiç itici değil. Hatta çok tatlı buldum. Hiç de abartmamışsınız, iyi dayanıyorsunuz.

diyet yapıyorum sadece 5 tl alabildim belki uslubum böyle bilmiyorum zaten üç kişiyiz eşim yemiyor bende o yüzden kendim ve oglum için yazdım fazla açıklama yaptım ama inanın o kadar darldım ki bu konuya açıklama getirmekten tek korkum yanlış anlaşılmaktır zaten

Son düzenleme:
bakın 5 tl lik çerez aldım kv de de vardı beraber birazını yedik gerisini de kaldırdım mutfaga asla yiyecek sakınmam normalde ogluma cips vs yerine meyve ve bu tarz şeyler almaya çalışıyorum belki ayrıntılı yazmadığım için yanlış anlaşılıyorum biz üç kişilik aileyiz zaten eşim yemiyor bende oglum ve kendim için yazıverdim kötü niyet gütmedim

Sen de üç dört tane al o zaman.
Asıl görgüsüz sensin!
Ne kadar da cimrisin!

Masallah herkes akıl verirken bol keseden atıyor.

Paran yoksa dört kavun alıp atamazsin kenara. Bu ülkede herkes bolluk içinde yaşamıyor.

Evet eşinin ailesi yesin ne olacak?
Gerçek anne baba çocuğunun evinde 1 yerse 10 götürür giderken. Kaldı ki o evde el kadar torun var.

Konu sahibi hiç üzülme.
Eminim başlarında böyle Kp olsa senin hoş gördüğünün çeyreğini hoş göremezler. Bu tipleri bana sor sen iyi bilirim.

inan bana tatlım daraldım heralde 30 un üzerinde açıklama mesajı yazdım ve en sonunda aglamaktan başka çarem kalmadı

inan bana tatlım daraldım heralde 30 un üzerinde açıklama mesajı yazdım ve en sonunda aglamaktan başka çarem kalmadı

Hiç kimseye açıklama yapmak zorunda değilsin. Kimse ekmek vermiyor. Kuruşlari sayarken onlar yanında değil.

Sadece yapman gereken biraz daha işini bilmek. Yavruna aldığın kavun yenirken sadece seyretmemeliydin. Keseyim de birlikte yiyelim diye almaliydin elinden yedi bitirdi mi o zaman da oğlanın canı çekiyordu. Neyse yavrum dedene kismetmis o alır getirir şimdi sana yenisini demeliydin mesela. Düşüncesize düşündürmek şart..

demedim mi sanıyorsun

Konu sahibi, bir dahaki baskında sizden haber bekliyoruz. Ciddi ve net bir şekilde tavır koyacağınıza, evin hanımı siz olduğunuza göre ikramı da sizin karar verip yapacağınıza, onların mutfağınızı talan etmelerine izin vermeyeceğinize inanıyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…