Görücü meselesi

sırf doktor dıye kızını evlendırmelere kalkmasın bu kızın gelecegını ıyılıgını dusunmek degıl
yenge ayrı patavatsız bence oyle yengeye mesafe koymak gerek zaten
sız hıc karısmayın onlar kendı aralarında halletsınler
bır kızın en ıyı gelecegı evlenecegı adam degıldır kendı karıyerıdır . once karıyerını saglasın erkekten cok ne var . dengıne gore bırını nasılsa bulur ona kafasını yormasın sımdı

Sırf Dr diye değil. Tanıyıp iyi bir aile OLdupunu düşündüğü icin istemiş.

Evet bende öyle düşündüm.

Yok kuzen değiller. Çocuk yengenin yeğeni aynen.

Yok artık ne olacak bu kız annelerinin doktor damat merakı.Erkek kardeşim diş hekimi arastırma görevlisi şu an neredeyse istemeye gelecekler doktor oldugunu duyan yapısıyor hem ona hem bize. Hata annenin gencecik kızını kucuk dusurmus elalemın rencide etmesine mahal vermış

Evet bende öyle düşündüm.

Yok kuzen değiller. Çocuk yengenin yeğeni aynen.
Yine diyorum, cevredeki uzak yakin akraba zaten kızdan haberdardır, isteyen haber yollar..
Kadin sırf doktor diye, muhtemelen tanımadığı etmediği adamı kızına istemiş, o meslek seçiyorsa doktorun ailesi de seçebilir pekala.. Haa oyle dan dun soylenmesi cok yanlis ama densiz insan cok, yapacak bi sey yok..

Ne mantık arkadaş, yok özel sektör işten atılma ihtimali var. Devlet dairesi şöyle böyle ne saçma düşünce.
Eşim iki üni mezunu, yabancı dili çok iyi, iş alanında çok çok iyi bilgi ve seviyeye sahip.
İş başvurusunda bulunup red cevabı aldığı bir başvurusu olmadı.
Devlet dairesinde çalışsa şu an aldığı maaşı hayatta alamaz ayrıca.
Kuzeninizin annesinin yaptığı hata, eğer böyle bir teklifle erkek tarafına gidip konuşuyorsa her türlü konuşmaya hazırlıklı olacaklar. Nitekim yengesi de belirttiğiniz konuşmayı yapmış.

Sırf Dr diye değil. Tanıyıp iyi bir aile olduğuna inandığı için.
Erkek bulmak kolay da adam gibi adam bulmak zor.
Işi eğitimi olan düzgün biri OLdupunu düşünmüş annesi de niyeti kötü değil bence.

buradaki kizin annesi de kiziyla tanistirilmak istenen adaylara eger ki mesleki denklik gormuyorsa ayni cevabi verecekmis gibi hissettim ben sahsen. O zaman alinmaca darilmaca yok, seriatin kestigi parmak acimaz.

Ayrica gorucu konularina yazmadan edemedigim bir diger husus da,
bu devirde gorucu mu kaldi yahu, acilen kuzenin anneyi guncellemek lazim.

Evet kız da ona üzülüyor. Yengesinin Sözlerine de bozulmuş.

Sırf Dr diye değil. Iki aile tanıyor zaten birbirini. Ailesini aile yapısını tanıyorum bize uygun diye istedim dedi.

Görücü her devirde var.
Artık en büyük görücü de internet oldu :)

Evet kız da ona üzülüyor. Yengesinin Sözlerine de bozulmuş.
Sırf doktor diye degıl diyorsunuz ama o tanıdığı iyi ailenin oglu doktor olmasaydı yine de kızını yerlestırmek isteyecekmiydi Kız adına uzuldum bence yengesine annem boyle boyle demıs ama benım haberim yoktu desin

Anne iyi kısmet diye doktoru ayarlamaya çalışmış, yenge bir doktor için avukat, hakim, kendi gibi doktor kısmet aramış olabilir. Demekki yenge için iyi kısmet değil kuzeniniz.
İkisinin niyetide aynı.
Yengenin ifade edişi yanlış ve annenin alınmasına gerek yok.
Kuzenin gönlü vardıysa artık mesafeli dursun.

Sırf Dr diye değil. Iki aile tanıyor zaten birbirini. Ailesini aile yapısını tanıyorum bize uygun diye istedim dedi.
Demek ki o aile de kizi ve ailesini tanıyor, isteseler zaten soylerlerdi, "kız mezun oldu, evlenir gider, adını koyalım" diyerek.. O yüzden olmamış o hamle..
Kız yengesine küsmesin ama mesafe koysun, hani yenge de bi sey iddia edemesin, bu kez de "aa bak yegenime almadim diye tavir aldi" diyebilir..
Yengeyle dogrudan konusup "benim haberim yoktu" da diyebilir..

ne tuhaf ben bir anne olarak tutupta 24 yaşında kızıma koca aramam....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…