- Konu Sahibi Madamgonca
-
Şöyle anlatayımAkraba değil arada kan bağı yok.
Evet ama bunun ne Önemi var sonuçta kız ve erkek akraba değil.İkisi de yengenin akrabası değil mi
Sırf Dr diye değil. Tanıyıp iyi bir aile OLdupunu düşündüğü icin istemiş.Öyle anaya böyle cevap.
24 yaşında yüksek yapan kızı, sırf doktor diye evlendirmeye çalışırsa, öyle de cevap alır. Anne meslek seçiyor da yenge seçince mi sorun olmuş?
Kuzenin de yengenin lafına üzüleceğine, annesinin ona ne yapmaya çalıştığına üzülsün.
Evet bende öyle düşündüm.Haa yengenin yegeni cocuk, birebir kuzen degiller yani degil mi?
Keşke yapmasaydı, onlar zaten kızdan haberdardır, düşünseler adım atarlardi..
Bi de cocuk daha okuyormuş, evlilik akıllarının ucunda bile olmayabilir..
Yok artık ne olacak bu kız annelerinin doktor damat merakı.Erkek kardeşim diş hekimi arastırma görevlisi şu an neredeyse istemeye gelecekler doktor oldugunu duyan yapısıyor hem ona hem bize. Hata annenin gencecik kızını kucuk dusurmus elalemın rencide etmesine mahal vermışMerhaba hanımlar ,
Çok samimi Olduğum 24 yasında bir kuzenim var. Kız güzel bir ünv de işletme okudu şu An master yapıyor. Çalışmıyor. Tek çocuk annesi de gözü arkada kalmasın ilerde diye güvendiği , iyi aile olduğuna inandığı biriyle evlendirmek istiyor her anne gibi kızının iyi bir evlilik yapmasını istiyor. Yengemizin Kardeşinin oğlu var o da 24 Yaşında tıp okuyor henüz bitirmedi kuzenimin annesi tanışmalarını istemiş. Ve yengeden de rica etmiş senin yeğenin olduğu için tanıştırır mısın diye yenge de " sizin kız nerede benim Yeğenim nerede. Sizin kız kendi kariyerine göre birini bulsun. Yeğenim Prof olacak eşi İşletme mezunu denk değiller. Dengini bulsun. Kızın atanıp atanmayacağı belli değil. " Demiş.
Kuzenimde bu sözleri duyup üzülmüş çocuğu istediği için değil de yengesinin Sözlerine bozulmuş beni hakir gördü diyor. Annesi de yengesine saygısız davranmasın yine konuşsun diyor. Ne fikir vermeliyim ?
Yine diyorum, cevredeki uzak yakin akraba zaten kızdan haberdardır, isteyen haber yollar..Evet bende öyle düşündüm.
Yok kuzen değiller. Çocuk yengenin yeğeni aynen.
Sırf Dr diye değil. Tanıyıp iyi bir aile olduğuna inandığı için.sırf doktor dıye kızını evlendırmelere kalkmasın bu kızın gelecegını ıyılıgını dusunmek degıl
yenge ayrı patavatsız bence oyle yengeye mesafe koymak gerek zaten
sız hıc karısmayın onlar kendı aralarında halletsınler
bır kızın en ıyı gelecegı evlenecegı adam degıldır kendı karıyerıdır . once karıyerını saglasın erkekten cok ne var . dengıne gore bırını nasılsa bulur ona kafasını yormasın sımdı
Evet kız da ona üzülüyor. Yengesinin Sözlerine de bozulmuş.Yok artık ne olacak bu kız annelerinin doktor damat merakı.Erkek kardeşim diş hekimi arastırma görevlisi şu an neredeyse istemeye gelecekler doktor oldugunu duyan yapısıyor hem ona hem bize. Hata annenin gencecik kızını kucuk dusurmus elalemın rencide etmesine mahal vermış
Sırf Dr diye değil. Tanıyıp iyi bir aile OLdupunu düşündüğü icin istemiş.
Sırf Dr diye değil. Iki aile tanıyor zaten birbirini. Ailesini aile yapısını tanıyorum bize uygun diye istedim dedi.Yine diyorum, cevredeki uzak yakin akraba zaten kızdan haberdardır, isteyen haber yollar..
Kadin sırf doktor diye, muhtemelen tanımadığı etmediği adamı kızına istemiş, o meslek seçiyorsa doktorun ailesi de seçebilir pekala.. Haa oyle dan dun soylenmesi cok yanlis ama densiz insan cok, yapacak bi sey yok..
Çok önemliEvet ama bunun ne Önemi var sonuçta kız ve erkek akraba değil.
Görücü her devirde var.buradaki kizin annesi de kiziyla tanistirilmak istenen adaylara eger ki mesleki denklik gormuyorsa ayni cevabi verecekmis gibi hissettim ben sahsen. O zaman alinmaca darilmaca yok, seriatin kestigi parmak acimaz.
Ayrica gorucu konularina yazmadan edemedigim bir diger husus da,
bu devirde gorucu mu kaldi yahu, acilen kuzenin anneyi guncellemek lazim.
Sırf doktor diye degıl diyorsunuz ama o tanıdığı iyi ailenin oglu doktor olmasaydı yine de kızını yerlestırmek isteyecekmiydi Kız adına uzuldum bence yengesine annem boyle boyle demıs ama benım haberim yoktu desinEvet kız da ona üzülüyor. Yengesinin Sözlerine de bozulmuş.
Demek ki o aile de kizi ve ailesini tanıyor, isteseler zaten soylerlerdi, "kız mezun oldu, evlenir gider, adını koyalım" diyerek.. O yüzden olmamış o hamle..Sırf Dr diye değil. Iki aile tanıyor zaten birbirini. Ailesini aile yapısını tanıyorum bize uygun diye istedim dedi.
Görücü her devirde var.
Artık en büyük görücü de internet oldu :)
ne tuhaf ben bir anne olarak tutupta 24 yaşında kızıma koca aramam....Merhaba hanımlar ,
Çok samimi Olduğum 24 yasında bir kuzenim var. Kız güzel bir ünv de işletme okudu şu An master yapıyor. Çalışmıyor. Tek çocuk annesi de gözü arkada kalmasın ilerde diye güvendiği , iyi aile olduğuna inandığı biriyle evlendirmek istiyor her anne gibi kızının iyi bir evlilik yapmasını istiyor. Yengemizin Kardeşinin oğlu var o da 24 Yaşında tıp okuyor henüz bitirmedi kuzenimin annesi tanışmalarını istemiş. Ve yengeden de rica etmiş senin yeğenin olduğu için tanıştırır mısın diye yenge de " sizin kız nerede benim Yeğenim nerede. Sizin kız kendi kariyerine göre birini bulsun. Yeğenim Prof olacak eşi İşletme mezunu denk değiller. Dengini bulsun. Kızın atanıp atanmayacağı belli değil. " Demiş.
Kuzenimde bu sözleri duyup üzülmüş çocuğu istediği için değil de yengesinin Sözlerine bozulmuş beni hakir gördü diyor. Annesi de yengesine saygısız davranmasın yine konuşsun diyor. Ne fikir vermeliyim ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?