Görücü meselesi

Bi de belki cocugun hayatinda biri var, belki dusundukleri baska biri var.. Yine diyorum, kızdan zaten haberdardir o insanlar.. Akraba/tanidik cocuklari içinde bilmeden etmeden boyle yakıştırma ve umutlandirmalar cok fazla oluyor, sonunda uzulen birileri mutlaka oluyor.. Anne kızını umutlandirmis, hem kiz istenmeyen konumuna dusmus hem de kırıcı laflar söylenmiş..

Yengesiyle konulmak istemiyor. Böylelikle benşm hakkındaki düşüncelerini de öğrenmiş oldum diyor.

Sırf Dr diye değil. Iki aile tanıyor zaten birbirini. Ailesini aile yapısını tanıyorum bize uygun diye istedim dedi.
eee sorun nerde? zaten birbirlerini tanıyırsa aileler o doktor olacgın aileside tanıyordur kuzenınızı... Hic hoş değil bir kız annesinin oğlunu yeğenını benım kızımla tanıstır demesi... yengeyi aalla artık oda fikrini söylemiş.

Evet kız da zaten buna üzülüyor. O yasta bir insan olarak kırılıp küçük düşmüş gibi oldu

Yengesiyle konulmak istemiyor. Böylelikle benşm hakkındaki düşüncelerini de öğrenmiş oldum diyor.
Yengenin tavri hos degil ama seviye bu demek ki.. Kızı kucumsemek degil de iki meslek grubunu birbirine denk görmemek bu aslında.. Boyle seyleri birinci plana almamakla birlikte ben de denk olmadıklarını düşündüm.. Hani kendileri tanışır eder, o zaman tamam ama boyle görücü usulü olunca once meslek, kariyer, maddiyat denkligi araniyor malesef..
Bence yenge ile konussun, benim haberim yoktu desin, direkt keserse yenge farkli yorumlar..

Doğru benim haberim yoktu deyip araya da mesafe koyarsa iyi olur sanırım.

Yengenin tavri hos degil ama en buyuk hata annede resmen kizinj itelmeye calismjs yabi karsi taraftan oyle gorunuyor...ayrica erkek tarafndan bakinca da benm yegenimr ya da kardesime henuz ogrenciyken gelip kizmz var tanistiralim deseler hayirdr siz yangndanal mi kaciriyorsunz daha ogrenci olan cocugn aklini karsitrmayn diye kizarim...

Son Sınıfta okuyor 6 ay sonra bitecek okul hemen düğün yapalım denemiş ki tanışaınlar Demiş

bu konuda bi dert varsa o da kızın annesinin kıza damat bakması hatta istemesi. benim annem bana böyle bişey yapsa kıyameti koparırım. onun dışında yenge zaten patavatsız. doktor akrabası olan ama görgü olarak yüksek olmayan insanlar doktordan çok aynı böyle doktorcu oluyorlar. kuzeniniz zihin olarak biraz çağı yakalamalı bence

Kuzenimin ne suçu var. ?

Yenge patavatsız orası ayrı ama en büyük suç annede. Daha 24 yaşında, master(!) yapan kızına evde kalmış gibi görüp görücü olmalar, damat bakmalar abes olmuş.
Bu konuda kıza yazık olmuş, sanırım onun da biraz doktorda gönlü varmış. Ama yoluna baksın, kariyerine odaklansın. Annesiyle de konuşsun, böyle gönül işlerine el atmasın annesi..
Bu doktor annelerinin megalomanlığı da ayrı bi başlık konusu tabi!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…