Görücü meselesi

Kizini zengin veya meslegi iyi diyerek teklif edenler var damadi da iyi gorunce duzgun biriyse teklif ediyorlar.
Evleniyorlar da memnun kalanlar oluyor bazi insanlarda kizin annesi gibi yapmak istiyor ama onda bu islememis tutmamis.
Bizim gibiler istemez ne munasebet der fakat herkes sonuca bakiyor.
Is veya evlilik kimse cabaya bakmiyor onemli olan sonuc cabalamadan iyi maas alan veya teklif eden iyi evlilik kuran insanlar var bazen insan dogrulugu onuru sorguluyor..

Bence gayet denkler
Anne doktor koca bulmaya çalışıyor
Yenge de ay ama o atanamaz denk mi benim doktor kardeşime diyor
Kafalar dumanlı iki tarafta da
Bir doktor olarak söylüyorum
Doktor erkek olsam doktor kadınla evlenmeden önce düşünürüm valla

Kızın Dr da gözü yok. Kendisinin eğitimi küçümsediği için üzülüyor.

Pek çok kişi görücü usulünü yadırgamış. Çoğu kişi Eşiyle nasıl tanılıyor merak ettim.

Pek çok kişi görücü usulünü yadırgamış. Çoğu kişi Eşiyle nasıl tanılıyor merak ettim.

yadırganan gencecik,daha okuyan,evlilik düşümeyen iki insanın görücü usulü diye saçma bir şeye sürüklenmesi

ayrıca tahmin ettiğiniz gibi çoğu kişi birilerinin evlilik için tanıştırılması ile sevgili olmuyor

erken evlenme merakı günümüz gençlerinde ne kadar yaygınlaştı

Tanışaınlar demişler sadece.

24 yasta belki erken ama 1-2 sene tanışıp 26 gibi evlenirsin aşırı küçük bir yas değil bence.

Evet yaygınlaştı erken evlilik istemek diğer kuzenimde mesela 27 yasında 21 yasında daha ünv okuyan kızla evlendi :)

niye sebep ne :)

kk ya üye olsalar iki güne evlilikten soğurlar

Kendimiz buluyoruz be kuzum
Bana gore de olmasi gereken bu , artik devir degisti , bu devirde gorucu usulu tanisma taraflar cok muhafazakar degilse tuhaf geliyor herkese
Anne cok buyuk hata etmis , kuzenin cok genc ve kendisi hayat arkadasini bulmali , bu konu annesinin karisacagi bir konu degil
Kuzen once annesiyle konusup bir daha boyle birseye kalkismamasini soylesin
Yengeye de laf arasinda ayip ettigini , zeten kendisinin evlilik gibi bir dusuncesinin olmadigini ama sozlerinin onu kirdigini soylesin
Ben olsam soylerdim yani , once anneme hayati zindan ederdim gerci :)

Benim eşim bir Arkadaşımın arkadaşıydı öyle tanıştık. Biri bulmadı ama arkadasım vasıtasıyla tanışmış oldum :)
Ama birinin tanıltırnaaını da çok Abes bulmuyorum. zaten görücü usulü tanışan kişilerde bir süre görüşüp öyle evleniyor. Ya da görüşüp anlaşamasa evlenmiyor.
Kuzenimin üzüldüğü noktada yengesinin Eğitimini küçümsemesi.

şaka gibi bir konu
bırakın millet kendi bulsun kocasını karısını

o dr annesınede şunu söylesin çok havalanmasın alırlar havasını

Hayati karmasik ve cozulmez yapan kural tanimamasidir su anlamda ahlak olarak degil olay orguleri acisindan..

Belki ruh esi gorucu usulu ile bulunacaktir.
Hayat vesile yapar.
Arkadas tanistirmasi da gorucu oluyor.
Tanistirma ile yapilan iki kisiden bagimsiz her iliski gorucu usuludur.

Burada sevgilisiyle kendi tanisan kac yillik sevgili olduk ayrildik konulari cok aciliyor.

Gorucu usulu evlendim basta sevdim simdi ayriliyoruz konulari da aciliyor.

Bu islerin kurali yok gorucu usulu tanisan muhafazakar olmayan cok memnun kisiler de var.
Kendi tanisan bulan mutlu olan da var.

Hayatin bir kurali yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…