Görücü meselesi

Burda anne tanistiralim diyor kizin haberi varmi yokmu onu bilmiyorum ama kiz annesinin sirf doktor diye evlendirme gibi bi girisimde bulunmasi dogru gelmedi.bak kuzeninin ve annesinin gruru kirilmis
Sırf Dr diye değil ailesini de beğendiği için anne tamışsınlar Demiş.
Tamsm işte burada anne diyor dizin olayda da eşinizin ailesinden biri haber vermiş. Aynı şey.
Yenge haber vermeyi kabul etseydi burada da aynı Kapıya çıkıyor.

Hah işte kuzeninde buna üzülüyor. Gururu kırıldığı için yengesinin onun hakkında da küçük düşündüğü için üzülmüş konu bu.
Annesine kızmıyor çünkü annesinin niyeti kötü değil. Yaptığı Hatalı ama niyeti kötü Eğil.

Bizim de durumumuz iyi maddi olarak ve bir ortamda bir akrabamız durup dururken kız yeğenini tavsiye etti ki kardeşimin evlilik düşüncesi filan da yok. Bize ters gelmişti mesela. Sizin olay da buna benzemiş.

Bunu hemen kuzenime ileteceğim. Çok guzelmiş. Konuşmaya eleştirmeye gelince herkes bir numara ne yazık ki

Hayir canim kiz tarafi naz tarafi derler kizin annesi soyledigi icin yamamaya calisiyor gibi gorunmus ama benim esimin ailesi adim attigi icin boyle bir duruma dusmedim.

Doktor oglu olan ailelerde genellikle bu durum var.
Doktordan assagisina bakmiyorlar.

Annesinin niyeti kotu olmasa bile asil kotulugu o yapmis kizina iste yapmamasi gerekirdi her ihtimali dusunup ona gore hareket etmeliydi. Benim annem asla yapmazdi bunu yapamazdi cunku cok sert tepki alirdi benden. Zaten beni boyle bir duruma sokamayacagini bilirdi. Kuzenin annesine tavrini net koysun bir daha asla boyle bisey yasatma bana ben esimi kendim secerim anne desin.

Son düzenleme:
Hayir canim kiz tarafi naz tarafi derler kizin annesi soyledigi icin yamamaya calisiyor gibi gorunmus ama benim esimin ailesi adim attigi icin boyle bir duruma dusmedim.
Tamsm sen öyle bir duruma düşmedin. Ama sonuç olarak aynı şey. Sizde erkek teklif etmiş burada da kız teklif etmiş. Yani kız tarafı.

Tamsm sen öyle bir duruma düşmedin. Ama sonuç olarak aynı şey. Sizde erkek teklif etmiş burada da kız teklif etmiş. Yani kız tarafı.
Evet kiz da bu yuzden kendini kötu hissetmis.ben gorucu usulunu kotu gormuyorum cunku insanlar 6 7 yil gorustugu halde birbirlerini taniyamayabiliyor erkek kendini evlenmeden once oyle bir susluyorki evlendikten sonra ortaya cikabiliyor.tabi gorucu usulunde de boyle bir durum soz konusu olabilir ama benim cevremde cogu kisi bu sekilde evli ve cok mutlu.

Yalnız nedir bu ülkemizdeki tıp okuyan insanların arşa değeceğine inanma modu...Burda da okuyorum, günlük hayatta da görüyorum, meslek insana karakter kazandırmıyor. Bence hiç görüşmesin, bu kafadaki bir kv adayı ile baştan 1-0 yenik başlar zaten evlilik hayatına.

Doktor gelin ile mutlu olacağının garantisi var mıymış? Acayip mataryalist bir toplum olduk hele erkek anneleri evlere şenlik.
Yüksek lisansını yapan kızcağızı niye küçük görmüşler anlamadım.
Yenge ile arama mesafe koyardım. Soğuk davranırdım.

Ama kesşn Mutluluğun garantisi de değil.
Görücü usulüyle tanıdığın biri de kendini süsleyip püsleyip çok ahım şahım gösterebilir evlendikten sonra Değişti bu dersin. Işin daha zor kısmı zaten aynı eve gitmeden sınırlı tanıyorsun onu

Kv değil de yengesi oluyor. Yengesinin yeğeni. Zaten görüşmeyecekler.

Kuzenimde aynı şekilde o yengemle konuşmayacağım diyor.

Master yapıyor ama sonuçta işletme masterı tıp masterı değil ki :)) onlara Göre yani.

Ha bir de kuzenim staj yaptı kurumsal bir şirkette yengesi nasıl gidiyor diye sormuş kuzenim iyi gidiyor iş Öğrenmeye çalışıyorum Demiş yengesi de ne öğreneceksin ki sen orada Demiş.

O Dr damat görücü meselesinden çok yengesinin tavrına bozuldu n

Tabiki dedim ya ikiside riskli evlilik kader kismet isi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…