- 6 Aralık 2010
- 34.488
- 91.174
- 798
- Konu Sahibi Madamgonca
-
Sırf Dr diye değil ailesini de beğendiği için anne tamışsınlar Demiş.Burda anne tanistiralim diyor kizin haberi varmi yokmu onu bilmiyorum ama kiz annesinin sirf doktor diye evlendirme gibi bi girisimde bulunmasi dogru gelmedi.bak kuzeninin ve annesinin gruru kirilmis
Hah işte kuzeninde buna üzülüyor. Gururu kırıldığı için yengesinin onun hakkında da küçük düşündüğü için üzülmüş konu bu.Annesi kizcagizi rezil etmis ne gereksiz bir konusma. Daha yasi da kucuk hani desem evlilik cagi geldi kendisi birini bulamadi da annesi devreye giriyor onu da anlarim ama boyle kendi kizini kucuk düşürmüş. O kiz zaten kendisi bulur evlenecegi adami niye gururunu kiriyorlar.
Bunu hemen kuzenime ileteceğim. Çok guzelmiş. Konuşmaya eleştirmeye gelince herkes bir numara ne yazık kiAlintidir; https://www.alintisoz.com/sozler/usta-bir-ressamın-öğrencisi-eğitimini-tamamlamış-büy/52895
Usta bir ressamın öğrencisi eğitimini tamamlamış. Büyük usta, öğrencisini uğurlamış. Çırağına ” Yaptığın son resmi, şehrin en kalabalık meydanına koyar mısın?” demiş.
” Resmin yanına bir de kırmızı kalem bırak. İnsanlara, resmin beğenmedikleri yerlerine bir çarpı koymalarını rica eden bir yazı iliştirmeyi de unutma” diye ilave etmiş.
Öğrenci, birkaç gün sonra resme bakmaya gitmiş. Resmin çarpılar içinde olduğunu görmüş. Üzüntüyle ustasının yanına dönmüş. Usta ressam, üzülmeden yeniden resme devam etmesini tavsiye etmiş.
Öğrenci resmi yeniden yapmış.Usta, yine resmi şehrin en kalabalık meydanına bırakmasını istemiş.
Fakat bu kez yanına bir palet dolusu çeşitli renklerde boya ile birkaç fırça koymasını söylemiş.
Yanına da, insanlardan beğenmedikleri yerleri düzeltmesini rica eden bir yazı bırakmasını önermiş. Öğrenci denileni yapmış. Birkaç gün sonra bakmış ki, resmine hiç dokunulmamış. Sevinçle ustasına koşmuş.
Usta ressam şöyle demiş:
“İlkinde, insanlara fırsat verildiğinde ne kadar acımasız bir eleştiri sağanağı ile karşılaşılabileceğini gördün. Hayatında resim yapmamış insanlar dahi gelip senin resmini karaladı.
İkincisinde, onlardan müspet, yapıcı, olumlu olmalarını istedin. Yapıcı olmak eğitim gerektirir. Hiç kimse bilmediği bir konuyu düzeltmeye cesaret edemedi.”
- Emeğinin karşılığını, ne yaptığını bilmeyen insanlardan alamazsın.
- Değer bilmeyenlere sakın emeğini sunma.
- Asla bilmeyenle tartışma.
Hayir canim kiz tarafi naz tarafi derler kizin annesi soyledigi icin yamamaya calisiyor gibi gorunmus ama benim esimin ailesi adim attigi icin boyle bir duruma dusmedim.Sırf Dr diye değil ailesini de beğendiği için anne tamışsınlar Demiş.
Tamsm işte burada anne diyor dizin olayda da eşinizin ailesinden biri haber vermiş. Aynı şey.
Yenge haber vermeyi kabul etseydi burada da aynı Kapıya çıkıyor.
Annesinin niyeti kotu olmasa bile asil kotulugu o yapmis kizina iste yapmamasi gerekirdi her ihtimali dusunup ona gore hareket etmeliydi. Benim annem asla yapmazdi bunu yapamazdi cunku cok sert tepki alirdi benden. Zaten beni boyle bir duruma sokamayacagini bilirdi. Kuzenin annesine tavrini net koysun bir daha asla boyle bisey yasatma bana ben esimi kendim secerim anne desin.Hah işte kuzeninde buna üzülüyor. Gururu kırıldığı için yengesinin onun hakkında da küçük düşündüğü için üzülmüş konu bu.
Annesine kızmıyor çünkü annesinin niyeti kötü değil. Yaptığı Hatalı ama niyeti kötü Eğil.
Tamsm sen öyle bir duruma düşmedin. Ama sonuç olarak aynı şey. Sizde erkek teklif etmiş burada da kız teklif etmiş. Yani kız tarafı.Hayir canim kiz tarafi naz tarafi derler kizin annesi soyledigi icin yamamaya calisiyor gibi gorunmus ama benim esimin ailesi adim attigi icin boyle bir duruma dusmedim.
Evet kiz da bu yuzden kendini kötu hissetmis.ben gorucu usulunu kotu gormuyorum cunku insanlar 6 7 yil gorustugu halde birbirlerini taniyamayabiliyor erkek kendini evlenmeden once oyle bir susluyorki evlendikten sonra ortaya cikabiliyor.tabi gorucu usulunde de boyle bir durum soz konusu olabilir ama benim cevremde cogu kisi bu sekilde evli ve cok mutlu.Tamsm sen öyle bir duruma düşmedin. Ama sonuç olarak aynı şey. Sizde erkek teklif etmiş burada da kız teklif etmiş. Yani kız tarafı.
Merhaba hanımlar ,
Çok samimi Olduğum 24 yasında bir kuzenim var. Kız güzel bir ünv de işletme okudu şu An master yapıyor. Çalışmıyor. Tek çocuk annesi de gözü arkada kalmasın ilerde diye güvendiği , iyi aile olduğuna inandığı biriyle evlendirmek istiyor her anne gibi kızının iyi bir evlilik yapmasını istiyor. Yengemizin Kardeşinin oğlu var o da 24 Yaşında tıp okuyor henüz bitirmedi kuzenimin annesi tanışmalarını istemiş. Ve yengeden de rica etmiş senin yeğenin olduğu için tanıştırır mısın diye yenge de " sizin kız nerede benim Yeğenim nerede. Sizin kız kendi kariyerine göre birini bulsun. Yeğenim Prof olacak eşi İşletme mezunu denk değiller. Dengini bulsun. Kızın atanıp atanmayacağı belli değil. " Demiş.
Kuzenimde bu sözleri duyup üzülmüş çocuğu istediği için değil de yengesinin Sözlerine bozulmuş beni hakir gördü diyor. Annesi de yengesine saygısız davranmasın yine konuşsun diyor. Ne fikir vermeliyim ?
Işletme masterı yapıyor ama ilerde özel sektörde Çalışacak. Devlette çalışmayacak işten Atılma tehlikesi var her zaman Dr ile aynı değil Demiş.
Doktor gelin ile mutlu olacağının garantisi var mıymış? Acayip mataryalist bir toplum olduk hele erkek anneleri evlere şenlik.Yalnız nedir bu ülkemizdeki tıp okuyan insanların arşa değeceğine inanma modu...Burda da okuyorum, günlük hayatta da görüyorum, meslek insana karakter kazandırmıyor. Bence hiç görüşmesin, bu kafadaki bir kv adayı ile baştan 1-0 yenik başlar zaten evlilik hayatına.
Ama kesşn Mutluluğun garantisi de değil.Evet kiz da bu yuzden kendini kötu hissetmis.ben gorucu usulunu kotu gormuyorum cunku insanlar 6 7 yil gorustugu halde birbirlerini taniyamayabiliyor erkek kendini evlenmeden once oyle bir susluyorki evlendikten sonra ortaya cikabiliyor.tabi gorucu usulunde de boyle bir durum soz konusu olabilir ama benim cevremde cogu kisi bu sekilde evli ve cok mutlu.
Kv değil de yengesi oluyor. Yengesinin yeğeni. Zaten görüşmeyecekler.Yalnız nedir bu ülkemizdeki tıp okuyan insanların arşa değeceğine inanma modu...Burda da okuyorum, günlük hayatta da görüyorum, meslek insana karakter kazandırmıyor. Bence hiç görüşmesin, bu kafadaki bir kv adayı ile baştan 1-0 yenik başlar zaten evlilik hayatına.
Kendi oğlum için de olsa çalışan gelin isterim Demiş.Vay anasını cidden, yengeye bak sen milletin iş garantisine kadar bakıyor. Evlilik değil ticari anlaşma mübarek.
Kuzenimde aynı şekilde o yengemle konuşmayacağım diyor.Doktor gelin ile mutlu olacağının garantisi var mıymış? Acayip mataryalist bir toplum olduk hele erkek anneleri evlere şenlik.
Yüksek lisansını yapan kızcağızı niye küçük görmüşler anlamadım.
Yenge ile arama mesafe koyardım. Soğuk davranırdım.
Kendi oğlum için de olsa çalışan gelin isterim Demiş.
Tabiki dedim ya ikiside riskli evlilik kader kismet isiAma kesşn Mutluluğun garantisi de değil.
Görücü usulüyle tanıdığın biri de kendini süsleyip püsleyip çok ahım şahım gösterebilir evlendikten sonra Değişti bu dersin. Işin daha zor kısmı zaten aynı eve gitmeden sınırlı tanıyorsun onu
Kv değil de yengesi oluyor. Yengesinin yeğeni. Zaten görüşmeyecekler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?