Çok tuhaf ya zihniyete bak. Sizin öpüşme ihtimaliniz bile millete bu kadar dert mi oluyor.. Buluşmadığın, tanımadığın adamla nasıl evleneceksin ki.. Hem yaşın da çok genç bence.Yani oyle gizli sakli bulusma, opusme vs. olmasin istiyolar nkahdan once.. O da yurtdisi dogumlu, yani vize ile alakasi olamaz
Çok tuhaf ya zihniyete bak. Sizin öpüşme ihtimaliniz bile millete bu kadar dert mi oluyor.. Buluşmadığın, tanımadığın adamla nasıl evleneceksin ki.. Hem yaşın da çok genç bence.
Okulunu birakacagini iddia ettim mi? Okulunu bitirseydin dedim. Baksana bana tutumuna hala atarli ergen modundasin. Evlilik sorumlulugunu kaldiracak misin?
Allah mutlulugunuzu daim etsin ne guzel, iste beni isteyenlerinde istedigi bu.. abim zaten daha once arastirmis ve oglani cok ovmusler oyle hastalikli falan degil ya, aglamalarida sevic gozyaslariydi, hatta ilerde olursa eltim olacak kiz bile sevindi cok, niye gelin olarak diger gelinin kotulugunu istesin.. ben daha oncede baska bi arkadasa dedigim gibi, bu oglanin Allahtan bana uzulme daha iyileri cikar karsina gibi bi cevapiydi, cunku gercekten bi onceki iliskimde yasadigimi bidaha yasamak istemiyorum.. unutmak cok zor oluryor.. dedigini mutlaka yapacam, Amin :)görücü üsülü bu şekilde oluyo zaten bende öyle nişanlandım geldiler begendiler ilkin bi sordurduk sonra konustuk tabi ayrıldıktan sonra bi kaç gün daha zaman istedik abim çevresinden biraz daha sordurmak için 1 hafta sonra yüzükler takıldı ve çok şükür hiçte pişman değilim tanıdıkça sevmeye başlıyorum bu kadar korkma rabbim nasibine k,mi yazmışsa o oluyo zaten ve nasıl olduğunu bile anlamıyosun ama istihareye yat yada birine yaptır inşallah hakkında hayırlısı olur
Aynen, ben kotu olduklarini dusunmuyorum, sadece bosanmalar cogaldigi icin, veya cocuklar kotu insanlarla evlenmesin diye aileler araya giriyo. ben kendi basima halletsem daha iyisini bulacagimi bilmiyorum bile, ben tevekkul ettim, rabbimin elinde hersey, olursa olur zaten :)Ne abartmis bazilari ya.
Herkesin hayati kararları farklı.
Canim benim iyi düşün iyi tasin iyi tanimaya calis .
Ay konuyu okurken bir garip oldumTürkiye'deki etkinlikleri ne kadar takip ediyorsun bilmiyorum tatlım ancak; şu an vizyonda olan benim ise dün izleme fırsatı bulabildiğim ''Mucize ''isimli bir sinema filmi var. Orada da bir aile ciddi anlamda rahatsızlıkları olan oğullarına kız istemeye gidiyorlar ;ancak kız bir içim su . Görücü giden aile kızı gördükten sonra başlıyor ağlamaya . Orada durup düşünüyorsun; bunlar sevinçten mi ağlıyor, yoksa kızın yaşayacakları için mi diye. Nitekim kız durumdan habersiz . Tesadüf mü diyeyim tevafuk mu bilemedim. Daha genceciksin be güzelim ,iyice araştır lütfen. Hiç ama hiç normal değil ağlamaları . Her anne için yavrusu biriciktir, dünyalar güzelidir. Hele hele erkek tarafı yakınları gelin için ağlayacak Daha 19 yaşındasın sakın ha acele etme . Bu iş bana hiç normal gelmedi.
Aynen oyle, ben buna hazirmiyim bilmiyorum bile, ama dugun 2016 falan olur ya, oyle hemen olmaz.. oda genc cunku daha benden 2 yas buyuk.. bana sorarsan cok sempatik biri, bulur yani ama kendi istemiyomus.. benide gorunce asik mi olmus artil bilemiyorum ama annesine soylemis, heralde anne araya girince en azindan ciddi oldugunu belirtmek istemisler..Suan evde her isi yapsanizda koca evinde öyle olmuyor.... Suan bi siz ve bi anneniz var, evlnince koca, kv, kp, görümce, elti, dayi, teyze olacak... Hicte anne evinde gibi olmuyor... Simdi okursun tabii diyen yarin evinin kadini olacaksin derde ne yapacaksiniz? Üstelik bi senedir size takmislar, bu adam kendi bulamiyormu birini? Yada diyelim oda sizi begenmis, neden ulasmamis simdiye kadar size? Aceleye getirmeyin, daha cok gencsiniz, bi isinizi elinize alin ondan sonra evlenin...
Amin Insallah! Ben zaten denedim ya, biri bana asik oldu, bende ona karsi bos degildim, gozleri beni mest ediyodu, yesildi :).. neyse, olmadi yurumedi, gizli sakli beceremedim, benden yasca buyukdu zaten 25 yasindaydi.. en temizi boyle benim acimdan.. Insallahda bir omur boyu olursa mutlu oluruz, rabbim elini uzerimizden eksik etmesin, hep iyi insanlarla karsilastirsin, herseyi de hayirli halleriyle nasip etsin :)mutlaka yap :) rabbim hepimizi mutlu huzurlu insanlardan eylesin.ya zaten kendin diyosun 1 yıldır peşimdelerdi die demek gerçekten senle olmasını istemişler ve sevinçlerini o şekilde ifade etmişler içini ferah tut.her kez severek evlencek die bi kanun yok bizimde nasibimiz böle çıkıyor karşımıza gerisi senin bahtındır uzun uzun birbirini tanıyan çoğu insanda mutlu olmuyor ayrılıyo inşallah rabbim güzel yazılar yazmıştır.
Bir de konu sahibesi , Almanya gibi bir yerdesin, cok guzel imkanlar var. Hemen evlenmek yerine bu imkanlari degerlendirmek , universiteye gitmek, guzel bir egitim almak gibi dusuncelerin olsa mesela ? Haydi bunlari da gectim, yasin cok genc be kuzum, evlenip camasir , bulasik, temizlik, utu takilip ne yapacaksin, gencligini degerlendirip gezsen daha iyi olmaz mi? Ben bu insanlari birazcik garip buldum, hemen istemeye gelelim demelerini de cozemedim.
İşin kötü yanı isteyen kişi de kızımızdan sadece 2 yaş büyük yani 21 yaşındaCuore
Belki 19 yaşında bir genç kız yaşadığı hayattan dolayı olgunlaşabilir ama 21 yaşında bir erkek için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Bunların akıl yaşı 5 yıl geriden geliyor genelde hele bu devirde...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?