- 9 Ağustos 2021
- 15.785
- 54.451
- 548
Bir fotoğrafinu görmediğiniz adamla buluşmak büyük risk değil miYaaaa hahahhajaha çocuğu evliliği yok en azından aracı bekar dedi ama kocamış herif olmasından bende korkmuyor değilim öyle biri gelebilir
Görücü usulüne karşı değilim ama bu şekilde evlenmeyi anlayamıyorum . Biri var görüşmeye gittiğini tüm aileler biliyor üstüne akrabaların da biliyor . Üç dört ayda nişanlanman lazım sürpriz yumurtadan ne çıkarsa . Daha insan ilişki içerisinde kendini kesfedecekken ya nikah ya ayrılık kararı vermen lazım . Elini bile tutmadığın adamla hoopp aynı yatağa çok zor valla bilemiyorum . Hayatta çoğu şeye mantigimla yaklaşirim ama o flört dönemi acaba nasıl olacak falan filan bunları yaşamadan işin ne, maaşın ne ,ben şuyum gibi keşfetmeden direk öğrenmek evlenmek beni bir tık uzerdi sanırımGörücü usulü dediğimiz şey birilerinin bizi tanıştırması değil mi arkadaşlar... hani sanki eski zamanlarda evlendikleri gece birbirlerini görürmüş çiftler öyle bişeymiş gibi öcü bişeymiş gibi yapılan yorumları anlayamıyorum... Sonuçta netten tanışmalar sosyal medyadan tanışmalar vs de güvenilir değil... Burada en azından birilerinin ortak tanıyanların olduğu gerçek bir dünya var...
Konu sahibesine tavsiyem heyecan tabiki olacaktır yeni biriyle tanışıyosunuz belki eşiniz olacak... İlk buluşmada sadece bireysel niteliklerini konuşun. Neleri sever nelerden etkilenir.. Film tiyatro müzik vs gezmeyi sevdiği yerler öyle öyle konu açılacaktır ruhunuza hitap edecektir bazı şeyler... Diğer maddi durumlar belki 2.3. görüşmede konuşulabilir. Akışına bırakın bence...Bende arkadaş aracılığıyla tanıştığım çok oldu bazen kanki olarak kalkıyorum masadanama güzel bir anı olarak kalıyor geride...
Amma abartmışsınız ya. Buluşmaya davul zurnayla mı gidiliyor ki akrabalar komşular duysunGörücü usulüne karşı değilim ama bu şekilde evlenmeyi anlayamıyorum . Biri var görüşmeye gittiğini tüm aileler biliyor üstüne akrabaların da biliyor . Üç dört ayda nişanlanman lazım sürpriz yumurtadan ne çıkarsa . Daha insan ilişki içerisinde kendini kesfedecekken ya nikah ya ayrılık kararı vermen lazım . Elini bile tutmadığın adamla hoopp aynı yatağa çok zor valla bilemiyorum . Hayatta çoğu şeye mantigimla yaklaşirim ama o flört dönemi acaba nasıl olacak falan filan bunları yaşamadan işin ne, maaşın ne ,ben şuyum gibi keşfetmeden direk öğrenmek evlenmek beni bir tık uzerdi sanırım
Davul zurna ile gidilmese de aracı duyuyor anne babanın da haberi var ben hiç uzun uzun sevgililik dönemi yaşayan görmedim . Üç ay değil altı ay olsun .Biz bir yıl birbirimizi taniyacagiz zevklerimize falan bakacağız denilirse kızın adı çıkar çünkü ne annesi babası izin verir ne aracı olan kişi etrafta etmediği dedikoduyu bırakır .Amma abartmışsınız ya. Buluşmaya davul zurnayla mı gidiliyor ki akrabalar komşular duysunüç dört ayda nişan zorunluluğu da yok. Eski zamanlardaki görücü gibi değil bu işler
Ben de görücü ile tanıştım ve evlendim ama tanışma randevusu dan önce görme şansım oldu. Hatta ailem de benimle beraberdi. Bana sordular görüşür müsün diye, bir şans veririm dedim. O başta istememiş ama ısrar üzerine kabul etmiş. Şimdi sorsanız ısrar edildiği için mutlu. İlk görüşmemizde tanıdıkların olmayacağı bir yere gittik. Birer çay söyledik. Mülakat gibi bir şey bekliyorsunuz sanırım ama öyle olmuyor. Ne iş yaparsın nelerden hoşlanırsın gibi şeyler sorabilirsiniz. Sizi merak eden tanımak isteyen insan konuşmak için çeşitli konular açar zaten. Çayı bergamotlu sevip sevmediğiniz bile size çeşitli muhabbetler açar. Mühim olan size baskın bir karakter gibi mi geliyor manipülatif davranıyor mu. Bunları onun cevapları da izlemeniz gerekArkadaşlar merhaba sizlere bir şey danışmak istiyorum görücü usulü yani annemin bir arkadaşı aracı oldu biriyle tanışıcam görücü usulünde ne sorular sorabilirim daha önce buluştuklarım oldu ama internetten di spontane konuşuyoruz hep ama görücü usulü olmadı o yüzden çevremde mantıklı bana gerçekten doğru sorular nelerdir söyleyecek birileri yok ben karşı tarafı tanımak için ne sorabilirim nasıl davranabilirim ilk görüşmede net bi düşünce olmasa da çevreme sonrasında net bişey söylemem gerekiyor bu yüzden nasıl nokta atışı sorular sorabilirim teşekkür ederim
İlk olarak işve memleket bilgileri,sizin için önemli ise eğitim seviyesi, evlilikten beklentisi ne, hayata bakış açısı nedir,zevkler hobiler boş zaman aktiviteleri vs vs bu liste uzar gider.Arkadaşlar merhaba sizlere bir şey danışmak istiyorum görücü usulü yani annemin bir arkadaşı aracı oldu biriyle tanışıcam görücü usulünde ne sorular sorabilirim daha önce buluştuklarım oldu ama internetten di spontane konuşuyoruz hep ama görücü usulü olmadı o yüzden çevremde mantıklı bana gerçekten doğru sorular nelerdir söyleyecek birileri yok ben karşı tarafı tanımak için ne sorabilirim nasıl davranabilirim ilk görüşmede net bi düşünce olmasa da çevreme sonrasında net bişey söylemem gerekiyor bu yüzden nasıl nokta atışı sorular sorabilirim teşekkür ederim
Artık herkes üniversite mezunu ve eş bulmak eskisi gibi kolay değil. Devir değişti beklentiler değişti. Eğer askerden yeni gelmiş babasının güdümünde para kazanan bir delikanlı köylüsüyle evleniyorsa dediğiniz olabilir. Gerisi hepten genelleme bir yorum olmuşDavul zurna ile gidilmese de aracı duyuyor anne babanın da haberi var ben hiç uzun uzun sevgililik dönemi yaşayan görmedim . Üç ay değil altı ay olsun .Biz bir yıl birbirimizi taniyacagiz zevklerimize falan bakacağız denilirse kızın adı çıkar çünkü ne annesi babası izin verir ne aracı olan kişi etrafta etmediği dedikoduyu bırakır .
fotoğrafını görmedim demedim kiBir fotoğrafinu görmediğiniz adamla buluşmak büyük risk değil mi
Fotoğraflarını gördüm ama şuan ki halinden genç fotoğraflar dı farkettim bunu zaten konu şu an bu degilBir fotoğrafinu görmediğiniz adamla buluşmak büyük risk değil mi
Bire bin katıyorlar bu kk’da vallafotoğrafını görmedim demedim kikk kadınları nasıl okuyorsunuz
Yaşını,ne okuduğunu nerede okuduğunu, işini, ailesini kaç kardeş olduklarını, babasının ne iş yaptığını, hobileri var mı vs. sorabilirsin. Aile bağları önemli bunları konuşurken dikkatli analiz yapman gerek. Ve eş adayında benim tecrübelerime göre merhamete bakmalısın, insanlara verdiği değere bunları tek buluşmada anlaman olanaksız. Sen ilk buluşmada ona karşı bir elektriklenme var mı ona bakArkadaşlar merhaba sizlere bir şey danışmak istiyorum annemin arkadaşı aracılığıyla biriyle tanışabilirim evlilikte kırmızı çizgiler vardır, nişanlılık süreçlerinde dikkat edilmesi gerekenler vardır ya ,ilk tanışmada da bunun gibi kıstaslar neler var nelere dikkat edeyim neleri sorayım konuşmayı soru sormayı bilmediğimden değil...
Daha önce tabi ki birileriyle görüştüm ama spontaneydi ama bu bi tık görücü usulü gibi aracı yoluyla olduğu için soruyorum
(Sorduğum soruyu düzenledim çünkü her konuda olduğu gibi yanlış anlayanlar konuyu farklı yere getirenler oldu )
Nelerden hoşlanır? Hobileri var mıdır? Eğitimi, kariyer durumu, beklentisi nasıl? gibi sorular geliyor aklıma. Zaten elektrik meselesi bence olay. Elektrik tuttuktan sonra gerisi olur gider.Arkadaşlar merhaba sizlere bir şey danışmak istiyorum annemin arkadaşı aracılığıyla biriyle tanışabilirim evlilikte kırmızı çizgiler vardır, nişanlılık süreçlerinde dikkat edilmesi gerekenler vardır ya ,ilk tanışmada da bunun gibi kıstaslar neler var nelere dikkat edeyim neleri sorayım konuşmayı soru sormayı bilmediğimden değil...
Daha önce tabi ki birileriyle görüştüm ama spontaneydi ama bu bi tık görücü usulü gibi aracı yoluyla olduğu için soruyorum
(Sorduğum soruyu düzenledim çünkü her konuda olduğu gibi yanlış anlayanlar konuyu farklı yere getirenler oldu )
Aynen öyleBire bin katıyorlar bu kk’da valla
Çok teşekkürlerYaşını,ne okuduğunu nerede okuduğunu, işini, ailesini kaç kardeş olduklarını, babasının ne iş yaptığını, hobileri var mı vs. sorabilirsin. Aile bağları önemli bunları konuşurken dikkatli analiz yapman gerek. Ve eş adayında benim tecrübelerime göre merhamete bakmalısın, insanlara verdiği değere bunları tek buluşmada anlaman olanaksız. Sen ilk buluşmada ona karşı bir elektriklenme var mı ona bakherkesin söylediği elektrik olayı doğru tabi çarpılmış gibi olmuyorsun onunla konuşurken kendini yakın hissettin mi çekici buldun mu gibi... İlk buluşmada karar vermen gerekmiyor eğer beğendiysen birkaç defa daha buluşun zaten ilerler mi anlarsın azda olsa kendini belli eder.
Neler sorman gerektiğini buraya danışıyosan Durum damat adayı için pek iç açıcı değilArkadaşlar merhaba sizlere bir şey danışmak istiyorum annemin arkadaşı aracılığıyla biriyle tanışabilirim evlilikte kırmızı çizgiler vardır, nişanlılık süreçlerinde dikkat edilmesi gerekenler vardır ya ,ilk tanışmada da bunun gibi kıstaslar neler var nelere dikkat edeyim neleri sorayım konuşmayı soru sormayı bilmediğimden değil...
Aslında sizin anlattığınıza bakınca bana da hoş gelmedi şimdiGörücü usulüne karşı değilim ama bu şekilde evlenmeyi anlayamıyorum . Biri var görüşmeye gittiğini tüm aileler biliyor üstüne akrabaların da biliyor . Üç dört ayda nişanlanman lazım sürpriz yumurtadan ne çıkarsa . Daha insan ilişki içerisinde kendini kesfedecekken ya nikah ya ayrılık kararı vermen lazım . Elini bile tutmadığın adamla hoopp aynı yatağa çok zor valla bilemiyorum . Hayatta çoğu şeye mantigimla yaklaşirim ama o flört dönemi acaba nasıl olacak falan filan bunları yaşamadan işin ne, maaşın ne ,ben şuyum gibi keşfetmeden direk öğrenmek evlenmek beni bir tık uzerdi sanırım
Ya valla biz ailelere söylediğimizde bile ne olduğunu anlamadan nişanlandıkAslında sizin anlattığınıza bakınca bana da hoş gelmedi şimdiama böyle olmuyor ki artık yani aileler zorlamıyor... Bakış açısıyla alakalı mesela ben erkek arkadaşlarımı da anneme söylerim hiç gizlice buluşmadım mesela o yüzden görücü usulü beni darlamıyor.. Sonuçta iki üniversite mezunu aklı başında kariyer yapmış iki insan var kimseyi ilgilendirmez ki verecekleri karar sadece tanışmalarına aracı oluyor birileri... Sizin bu söyledikleriniz belki bazı yerlerde hala oluyodur ama artık böyle olmadığını düşünüyorum. Zaten tanışma süresi buluşmalar birlikte vakit geçirmeler oluyor hatta aileler bildiği için daha seviyeli bir ilişki bile oluyor güven oluyo huzur oluyo mesela ben 1 yıl konuştum böyle biriyle daha sonra ayrıldık bazı sebeplerden dolayı iki tarafın ailesi de saygı gösterdi.Yani birbirimizi tanımak için uzun bir süremiz oldu. Bu tamamen ailelerin kültürüyle alakalı..Tabiki aceleyle 2-3ay içinde tanışıp evlenenleri bende doğru bulmuyorum.
soracağı soruyu bilmeyen verdiği cevapların manasını hiç çözemez ne soracağını bekliyorsan cevabını sorman lazım bu test usulü değil öncelikle evlilikten beklentini düşün evlilik için o olgunluğa eriştinmi nasıl bi hayat bekliyosun yada hayal ediyosun bunları düşün ayrıca sorsanda kimse yoğurdum eşki demez duymak isteyeceğin cevaplar verirArkadaşlar merhaba sizlere bir şey danışmak istiyorum annemin arkadaşı aracılığıyla biriyle tanışabilirim evlilikte kırmızı çizgiler vardır, nişanlılık süreçlerinde dikkat edilmesi gerekenler vardır ya ,ilk tanışmada da bunun gibi kıstaslar neler var nelere dikkat edeyim neleri sorayım konuşmayı soru sormayı bilmediğimden değil...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?