Görücü usulü sorunsalı

Görücü usulüne karşı değilim ama bu şekilde evlenmeyi anlayamıyorum . Biri var görüşmeye gittiğini tüm aileler biliyor üstüne akrabaların da biliyor . Üç dört ayda nişanlanman lazım sürpriz yumurtadan ne çıkarsa . Daha insan ilişki içerisinde kendini kesfedecekken ya nikah ya ayrılık kararı vermen lazım . Elini bile tutmadığın adamla hoopp aynı yatağa çok zor valla bilemiyorum . Hayatta çoğu şeye mantigimla yaklaşirim ama o flört dönemi acaba nasıl olacak falan filan bunları yaşamadan işin ne, maaşın ne ,ben şuyum gibi keşfetmeden direk öğrenmek evlenmek beni bir tık uzerdi sanırım

Amma abartmışsınız ya. Buluşmaya davul zurnayla mı gidiliyor ki akrabalar komşular duysun üç dört ayda nişan zorunluluğu da yok. Eski zamanlardaki görücü gibi değil bu işler

Spontane takılın bence planlı hareket etmeyin. Rahat olun İyice gözlemleyin. Ara ara soru sorarsınız zaten. Cevaplarında yüz ifadesine ses tonuna önem verin. hemen değil Bi kaç görüşmede tanıyabilirsiniz zaten.

Amma abartmışsınız ya. Buluşmaya davul zurnayla mı gidiliyor ki akrabalar komşular duysun üç dört ayda nişan zorunluluğu da yok. Eski zamanlardaki görücü gibi değil bu işler
Davul zurna ile gidilmese de aracı duyuyor anne babanın da haberi var ben hiç uzun uzun sevgililik dönemi yaşayan görmedim . Üç ay değil altı ay olsun .Biz bir yıl birbirimizi taniyacagiz zevklerimize falan bakacağız denilirse kızın adı çıkar çünkü ne annesi babası izin verir ne aracı olan kişi etrafta etmediği dedikoduyu bırakır .

Ben de görücü ile tanıştım ve evlendim ama tanışma randevusu dan önce görme şansım oldu. Hatta ailem de benimle beraberdi. Bana sordular görüşür müsün diye, bir şans veririm dedim. O başta istememiş ama ısrar üzerine kabul etmiş. Şimdi sorsanız ısrar edildiği için mutlu. İlk görüşmemizde tanıdıkların olmayacağı bir yere gittik. Birer çay söyledik. Mülakat gibi bir şey bekliyorsunuz sanırım ama öyle olmuyor. Ne iş yaparsın nelerden hoşlanırsın gibi şeyler sorabilirsiniz. Sizi merak eden tanımak isteyen insan konuşmak için çeşitli konular açar zaten. Çayı bergamotlu sevip sevmediğiniz bile size çeşitli muhabbetler açar. Mühim olan size baskın bir karakter gibi mi geliyor manipülatif davranıyor mu. Bunları onun cevapları da izlemeniz gerek

İlk olarak işve memleket bilgileri,sizin için önemli ise eğitim seviyesi, evlilikten beklentisi ne, hayata bakış açısı nedir,zevkler hobiler boş zaman aktiviteleri vs vs bu liste uzar gider.

Artık herkes üniversite mezunu ve eş bulmak eskisi gibi kolay değil. Devir değişti beklentiler değişti. Eğer askerden yeni gelmiş babasının güdümünde para kazanan bir delikanlı köylüsüyle evleniyorsa dediğiniz olabilir. Gerisi hepten genelleme bir yorum olmuş

Yaşını,ne okuduğunu nerede okuduğunu, işini, ailesini kaç kardeş olduklarını, babasının ne iş yaptığını, hobileri var mı vs. sorabilirsin. Aile bağları önemli bunları konuşurken dikkatli analiz yapman gerek. Ve eş adayında benim tecrübelerime göre merhamete bakmalısın, insanlara verdiği değere bunları tek buluşmada anlaman olanaksız. Sen ilk buluşmada ona karşı bir elektriklenme var mı ona bak herkesin söylediği elektrik olayı doğru tabi çarpılmış gibi olmuyorsun onunla konuşurken kendini yakın hissettin mi çekici buldun mu gibi... İlk buluşmada karar vermen gerekmiyor eğer beğendiysen birkaç defa daha buluşun zaten ilerler mi anlarsın azda olsa kendini belli eder.

Nelerden hoşlanır? Hobileri var mıdır? Eğitimi, kariyer durumu, beklentisi nasıl? gibi sorular geliyor aklıma. Zaten elektrik meselesi bence olay. Elektrik tuttuktan sonra gerisi olur gider.

Çok teşekkürler

Neler sorman gerektiğini buraya danışıyosan Durum damat adayı için pek iç açıcı değil

Aslında sizin anlattığınıza bakınca bana da hoş gelmedi şimdi ama böyle olmuyor ki artık yani aileler zorlamıyor... Bakış açısıyla alakalı mesela ben erkek arkadaşlarımı da anneme söylerim hiç gizlice buluşmadım mesela o yüzden görücü usulü beni darlamıyor.. Sonuçta iki üniversite mezunu aklı başında kariyer yapmış iki insan var kimseyi ilgilendirmez ki verecekleri karar sadece tanışmalarına aracı oluyor birileri... Sizin bu söyledikleriniz belki bazı yerlerde hala oluyodur ama artık böyle olmadığını düşünüyorum. Zaten tanışma süresi buluşmalar birlikte vakit geçirmeler oluyor hatta aileler bildiği için daha seviyeli bir ilişki bile oluyor güven oluyo huzur oluyo mesela ben 1 yıl konuştum böyle biriyle daha sonra ayrıldık bazı sebeplerden dolayı iki tarafın ailesi de saygı gösterdi.Yani birbirimizi tanımak için uzun bir süremiz oldu. Bu tamamen ailelerin kültürüyle alakalı..Tabiki aceleyle 2-3ay içinde tanışıp evlenenleri bende doğru bulmuyorum.

Ya valla biz ailelere söylediğimizde bile ne olduğunu anlamadan nişanlandık söyleyince zaman geçer daha durur diye düşündüm ki ben üniversite mezunuyum eşimle üniversite de tanıştık ben beş yıla yakındır tanıdığım için devamındaki sürüklenme olayı beni korkutmadi . Ama zaten ortada görücü usulü varsa sanmıyorum çok açık görüşlü aile olduğunu bir şekilde eee madem anlastiniz hadi adını koyalım hadi tarih belirleyelim olayı olur gibi geliyor bana bu da ürkütücü geliyor

soracağı soruyu bilmeyen verdiği cevapların manasını hiç çözemez ne soracağını bekliyorsan cevabını sorman lazım bu test usulü değil öncelikle evlilikten beklentini düşün evlilik için o olgunluğa eriştinmi nasıl bi hayat bekliyosun yada hayal ediyosun bunları düşün ayrıca sorsanda kimse yoğurdum eşki demez duymak isteyeceğin cevaplar verir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…