Görücü usulü sorunsalı

Kendimce bir şeyler eklemek istiyorum . Ben eşimle bir nevi görücü usulü evlendim . Beni kayınvalidem beğendi Neyse . İlk buluşma ayarlandı . O beni görmüştü ama ben ilk kez görecektim . Ne sormam gerektiğini , neler yapmam gerektiğini hiç düşünmedim çünkü çok heyecanlıydım . Sadece kırmızı çizgilerimi anlattım ve oda bana öyle şeyler anlattı . sonrası kendiliğinden geldi . ama arkadaşlar çok güzel şeyler yazmış . Kesinlikle değerlendir derim Birde doğal ol kasma yani . her zaman doğallıktan yanayımdır

Tel olayı çok mantıklı bunu kullanırım

Tamam da bu görücü usulü değil ki.

Görücü usulünde her iki tarafın tanıdığı bir ortak tanış iki tarafa da kefil olur.

Yani ben kefile güvenip de adamla tanışırım. Aracı dediginiz kişi sizin yaşam tarzinizi bilen ve karşı tarafı da iyi taniyan, birbirinize uygun oldugunuzu düşünen güvenilir biri olmali.

Bu şekilde olmaz bu is. Beni hiç sarmadı.

Biraz ağır olmuş ama doğru

Konu sahibi 2009'da üye olduğuna göre yaşı küçük değil diye tahmin ediyorum, demek adam da 40 küsur, belki 50 yaşlarında filan. Daha adamı mesleğini bilmiyorsunuz. Belki çocukları vardır. Neye göre görüşmeyi kabul ettiniz ki hiçbir şey bilmiyorsanız?

Edit: 16 yaşında üye olmuş, adam 38-39 yaşında oluyor. O kadar büyük değilmiş dkrnldn

Son düzenleme:
Görücü usulü dediğimiz şey birilerinin bizi tanıştırması değil mi arkadaşlar... hani sanki eski zamanlarda evlendikleri gece birbirlerini görürmüş çiftler öyle bişeymiş gibi öcü bişeymiş gibi yapılan yorumları anlayamıyorum... Sonuçta netten tanışmalar sosyal medyadan tanışmalar vs de güvenilir değil... Burada en azından birilerinin ortak tanıyanların olduğu gerçek bir dünya var...
Konu sahibesine tavsiyem heyecan tabiki olacaktır yeni biriyle tanışıyosunuz belki eşiniz olacak... İlk buluşmada sadece bireysel niteliklerini konuşun. Neleri sever nelerden etkilenir.. Film tiyatro müzik vs gezmeyi sevdiği yerler öyle öyle konu açılacaktır ruhunuza hitap edecektir bazı şeyler... Diğer maddi durumlar belki 2.3. görüşmede konuşulabilir. Akışına bırakın bence...Bende arkadaş aracılığıyla tanıştığım çok oldu bazen kanki olarak kalkıyorum masadanama güzel bir anı olarak kalıyor geride...

aslında konu sahibi evlilikde kırmızı çizgiler vardır, nişanlılık süreçlerinde dikkat edilmesi gerekenler vardır ya ,ilk tanışmada da bunun gibi kıstaslar neler var nelere dikkat edeyim neleri sorayım demek istemiş konuşmayı soru sormayı bilmediğinden değil...

eğitim iş hayatı konusunda biraz konuşursunuz,

evlilik aile bağları kadınların evlilik üzerindeki rolü hakkında konuşun bence ,bir erkeği en iyi böyle anlarsınız hani kadın sadece ev işi yapan erkek sadece gelip yiyen biri mi olmalı öyle mi görüyor bazıları bunu sadece kadının görevi olarak görür ya... onu anlamış olursunuz

konu konuyu açar zaten sohbeti başlatır bir şekilde buralara bağlarsınız...

sosyal hayatı nasıl neler yapıyor uğraşı ne zamanını nasıl değerlendiriyor ,boş beleş birimi yoksa her anını değerlendirmeyi seven dolu birimi anlamanız için ...her boş vaktinde sadece arkadaşıyla oturup laklak yapan kişi evlendikden sonra da aynısını yapacak size referans olur şuan meşgul olduğu şeyler

görüştüğünüz kişinin oturusuna kalkışina size ve etrafa davranışına dikkat edin bence. konuşma şekline de dikkat edin. bunlar bile yanıltabilir.

sorulacak sorulara gelince şimdi he he der evet der cok iyi görünür sonra tam tersi çıkabilir. neden o yaşa kadar evlenmemiş ben olsam ilk soracağım şeylerden biri olurdu.

ben eşimle sevgiliyken annesini öyle bi anlatmıştı ki sanarsın adile nasit. Bi tanıtım kadının içinden aliye rona çıktı ne adile nasiti
kendi hislerinize güvenin tedirgin olursanız emin olamazsaniz yanılıyor muyum acaba demeyin bence. kadınların bu tür konularda hislerine güvenmesi gerektiğini düşünüyorum

Konu sahibi sadece görücü usulü tecrübesi olanlaardan yorum istiyormus,benim önerimi beğenmedi Görücü usulü soru sorma konseyine üyelerden alternatif sorular gelsin jdjdjdjf bir kâğıda yazıp yanında götürür ne soracağını..soru,cevapla olsa keşke bu işler.Hayirlisi olsun

Yıllar önce de yine görücü usulüyle ilgili başlık açmış

Yaşını bile net söylemediyse 50 yaşında tefeci filan çıkabilir dikkat et

Ama sen ilk görücü usulü buluşmam diyorsun ama eslk konuların da bir çok kere görücü usulüyle buluşma evlilik gibi konular açmışın
Be güzelim

Netten tanıştıklarınızdan farkı olmayacak, rahat olun.Akışa bırakın.İlk görüşme sonrasında da net birşey söylemeyin tabi sizi iten birşey olmazsa.Ben bu şekilde çok kişiyle tanıştırıldım vakti zamanında. O size zaten 2. bir buluşma teklif edecektir.İşte o zaman benim için olumluysa kabul edip ama bu şekilde rahat hissetmediğimi ve aracıların tanısmamıza vesıle olduğunu bundan sonra ıkı yetişkin olarak bizim karar vermemız gerektıgıne lafı getırıp, arada laf getirip götüren birilerini istemediğimi net bir şekilde söylerdim.Artık karşı taraf ne söylüyor sorduklarında bilmiyorum ama bana hiç ne oldu diye soran olmuyordu böyle yapınca.Ben de özgürce tanıma fırsatı buluyordum.

Ama sen ilk görücü usulü buluşmam diyorsun ama eslk konuların da bir çok kere görücü usulüyle buluşma evlilik gibi konular açmışın
Be güzelim
Evet öyle yıllar önce de biri oldu ama onunla yüz yüze görüşmeden bitti bir çok kere dediğiniz olay hiç yaşanmadı detaya bakmamışsınız

Buda çok mantıklı teşekkürler

Ahahaj en sonda çözmeniz güzel mesleğini biliyorum tek iş yapmıyor o kadar da gömmeyin aracı net tarif edemedi ben gidince soracağım tabi ki direk mühendis gibi tek işi yok

Ay oh be biri anladı sonunda ilk cümlelerinizde ne demek istediğimi anlattığınız için teşekkürler

Tanımaya yönelik sorular sorun bence. Direk evlenme niyetiniz varsa bile ilk bulusmadan konusu açılmamalı. Sadece hal hareketlerine Beden diline tavırlarına dikkat edin. İş yerini iş ortamını iş dışında ne yaptığını izlediği filmleri kitap okumayı sevip sevmedigi gezmeyi seviyor mu nerelere gitmiş tek mı yaşıyor ev işi yapıyor mu yemek yapmayı seviyor mu gibi genel sorular sorun. Bence en önemli şey kadınlar hakkında nasıl konuştuğu mesela saygıyla mı bahsediyor yoksa eleştiriyle mi bahsediyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…