• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

görücüler evin eşyasına bakar mı?

güçlü olacak olursa olur olmazsa yol verecek ve arkasına bile bakmayacak.

Yani hepimiz evlendik demi? Doğruya doğru erkek ailesi gelirken eve bir çeki düzen verilir. Ama bu hayat mebat meselesi olmamalı. En nihayatinde aralarında maddi olarak uçurum olduğunu onların da sosyeteden olduğunu sanmıyorum.
Yemin ederim ben olsam inanılmaz saygı duyarım. Hatta çok iyi yerlerde okumuş ve doktor olmuş insanların bazılarının anne babası okuma yazma dahi bilmiyor, filmlerde değil gerçek hayatta oluyor bunlar..
Ben o anne babayı aşağılamam elini öperim.

Bu soru yillar once izledigim bir skeci aklima getirdi kuz istemeye geldiklerinde herkes konu komsudan esya istiyordu hatta evin salonunda iki tane camasir makinesi oluyordu falan. Ne yazikki ulkemizde insanlar gosterise pek bir merakli :( ihtiyacimiz icin degil amannn koltugu ne kadar eski ya da amannn vitrini yok demesinler diye evimizi esya dolduruyoruz. Burada pek cok arkadasin dedigi gibi onemli olan temiz olmasi. Mesela ben evlenirken banyomuz su akitmis ve kuvet cikmisti yerine kucuk bir dusa kabin yapilmisti ve ayni fayanslar bulunmadigi için farkli fayans takilmisti annem babama banyoyu yaptiralim dedi babam da bir hiddetlendi gelen benim esyama gelmiyor bana geliyor diye nisanda vs. De banyo kullanildi hic kimseden tek bir söz de duymadim akillarinda kalmis midir onu bile bilmiyorum. Onemli olan guler yuzlu temiz olmak. Gerisi faso fiso. Pek cok arkadasin dedigi gibi zaten eger birsey soylerlerse uzaklas o insanlardan maddi seylere deger veren insanlardan hayir gelmez. Sakin bunlari kafana takma. Esya eski diye sen ve ailen kuculmezsin bunu dile getiren seni kucuk goren kuculur insanlarin gozunde.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

babamda öyle diyor gelen bizi tanısın evimizin eşyasından kime ne diye. ki ben de öyle düşünüyorum ama dediğiniz gibi toplum olarak öyle bir haldeyiz ki ev küçük perdesi şöyle koltuğu böyle insanı etki altına alıyorlar.

Yani hepimiz evlendik demi? Doğruya doğru erkek ailesi gelirken eve bir çeki düzen verilir. Ama bu hayat mebat meselesi olmamalı. En nihayatinde aralarında maddi olarak uçurum olduğunu onların da sosyeteden olduğunu sanmıyorum.
Yemin ederim ben olsam inanılmaz saygı duyarım. Hatta çok iyi yerlerde okumuş ve doktor olmuş insanların bazılarının anne babası okuma yazma dahi bilmiyor, filmlerde değil gerçek hayatta oluyor bunlar..

bence de yapılmamalı ama kızımız biraz şaşkın ve ne ile karşılaşacağını tam kestiremediği için tedirgin.İnşaallah Allah kolaylaştırır.her şey onun elinde.

ben burada düğünde yaşadıklarımı yazsam roman olur.

KP dugunde bizi ASTİ ye bırakacak araba hazır mı demişti eşime.meğer biz yani benim ailem onu AŞTİ ye bırakacak araba ayarlayacakmışız.meger eltinin ablası kendi arabasıyla onları otogardan alıp otogara götürmüş.oğluna oğlum yapılacak bir şey var mı diyeceğini bunu diyormuş.daha neler neler.ne oldu herkes o zaman ya okuyordu yaa yeni mezundu şimdi benim ve kardeşlerinin çifter çifter evi çifter çifter arabası var.o da yemeyip içmeyip gelinine para biriktirme derdinde.

adama bak utanmadan bunu söylemiş bin taksiye git.taksi paran yoksa verelim yani.kaldı ki düğün telaşından benim aklımın ucuna bile gelmedi böyle bir şey yoksa araba bile kiralardım yani bunları duyacağıma.ne insanlar ne görgüsüzler var.pislik herif hala aklım almıyor yaptıklarını

Bakar ama ev eşyası için evlenmekten vazgececigini sanmıyorum.. Ister istemez insanın gözüne ilişiyor[/QUO

anne babası laf etmez bile belki ben görümcemin lafına gıcık oldum halbuki kendileri de çok fakirlik çekmişler zamanında anlaması lazım

Herkesin durumu iyi olmak zorunda degil...bence takılma böyle şeylere bunun için vazgeçeceklerse zaten adam degillerdir..

çok doğru...
şimdi olsa yapamaz...
insanın bi zamanı bi zamanını tutmuyo ki..
o yüzden fazla takılmaya gerek yok...
hatta ben sordu diye yazdım hani bizde böyle olmuştu diye....
şimdi "bak bana yapıldı" der gibi oldu tekrar bakınca mesajıma...
kusura bakma konu sahibi arkadaşım birden düşünemedim nispet yapar gibi yazmışım..
sen bunları boşver keyfini çıkarmaya bak olan bitenin...

yok "bana yapıldı " gibi olmadı anlattığın. sonuçta hepimiz evlenirken dikkat edildi bunlara. varsa tamamladı eksikleer ya da bazı eklemeler oldu.
biz bile eve gelmeden önce onlar şöyle salonu misafir gözüyle bir süzmüşüzdür.

duymasam inanmazdım böyle bişey diyecegine ki kv kendiside yokluk görmüş kadındır ama işte. ..

Yakışıklı oğlum yakışıklı kocam yakışıklı kardeşim :)

benimkinin ailesi de öyle çok zor zamanlar geçirmişler anlatır arada ama insan biraz parayı görünce de böyle değişmemeli

belki de öyle olacak evimi salonuyla kıyaslayan eşyaya da laf eder en iyisi çalışıp biraz düzene koyduktan sonra yapmak gibi görünüyor

tanışmayı değil eşyaları yenilemeyi erteleyebilirsin...
insanlık hali sonuçta...
temiz olduktan sonra nevar yani bunda...

hanımlar merhaba, erkek arkadaşımla eylülde nişanlanmak istiyoruz ama şöyle bir durum var. evimizin eşyaları çok düzgün değil. çeşitli borçlardan dolayı eve bakmadı ailem. şimdi ben bir yere gittiğimde evin eşyasına bakarım ama gerçekten kimseyi küçümsemedim bu zamana kadar durumu olan var olmayan var sonuçta. ama arkadaşımın ailesi dikkat eder yüzüme vurur gibime geliyor. saçma mı düşünüyorum bilemedim. var mı aranızda böyle şeyler yaşayan duyan bilen? hani belki dersiniz tek derdin bu mu diye ama ne ailem ne ben küçümsenmeyelim istiyorum...
Gelin diye evin eşyasını almıyacaklar ki seni alıcaklar.Küçümseyecek olurlarsa onların ayıbı

bence de yapılmamalı ama kızımız biraz şaşkın ve ne ile karşılaşacağını tam kestiremediği için tedirgin.İnşaallah Allah kolaylaştırır.her şey onun elinde.

ben burada düğünde yaşadıklarımı yazsam roman olur.

KP dugunde bizi ASTİ ye bırakacak araba hazır mı demişti eşime.meğer biz yani benim ailem onu AŞTİ ye bırakacak araba ayarlayacakmışız.meger eltinin ablası kendi arabasıyla onları otogardan alıp otogara götürmüş.oğluna oğlum yapılacak bir şey var mı diyeceğini bunu diyormuş.daha neler neler.ne oldu herkes o zaman ya okuyordu yaa yeni mezundu şimdi benim ve kardeşlerinin çifter çifter evi çifter çifter arabası var.o da yemeyip içmeyip gelinine para biriktirme derdinde.

adama bak utanmadan bunu söylemiş bin taksiye git.taksi paran yoksa verelim yani.kaldı ki düğün telaşından benim aklımın ucuna bile gelmedi böyle bir şey yoksa araba bile kiralardım yani bunları duyacağıma.ne insanlar ne görgüsüzler var.pislik herif hala aklım almıyor yaptıklarını

Kız seboş ne fenasın. Adam anklı değilse öz oğluna “beni aştiye bırak “ demesindeki kötülüğü göremedim.
Az idman yaptırayım seni benim kpederde

keşke herkes sizin gibi düşünse, ama insanlar paraya tamah eder olmuşlar, maneviyata kişiliğe karaktere önem veren yok parası varsa baş tacı ediyolar

Kız seboş ne fenasın. Adam anklı değilse öz oğluna “beni aştiye bırak “ demesindeki kötülüğü göremedim.
Az idman yaptırayım seni benim kpederde

hayır canım sen anlamıyorsun nikah sabahı eşim koşuşturuyor adamda onu bırakacak araba hazır mı diyor.oglunun arabası yok ki.benim babamında yok kardeşlerimin de yok.arabaya tenezzul edilir mi ayrıca taksiyle geldi belki otobusle geldi.bin taksiye git.çok bir şey tutmuyor ki aparaya da ihityacı yok deli gibi bir dugun de yapmadı.durumu bile bile bunu yapıyor.gelin arabasını bile bir arakadastan rica ettik ki şimdi ki aklım olsa jeep kiralattırırdım

boşver arkadaşım nasılsan öyle görün hiç kasmaya gerek yok.ben eski ama tertemiz mis gibi evlere gidince kendimi daha rahat hissediyorum görümcen patavatsızlık etmiş ama belkide evinin konumunu anlatmak için laf arasında demiştir diye aklıma geldi...hiç takma kafana sen ezik hissettikçe ezerler sakın bunları dile getirme...insanların açık aradıkları bu tip şeylere dikkat ettikleri doğru ama araya samimiyet iyi niyet akrabalık bağları girdikten sonra eşyaları görmezler bile...tvlerde kıyafet eleştirme yarışmaları çıktığından beri hepimiz milletin uyumuna bakar olduk.yeme programlarını izleye izleye milet masaya puan verme telaşına kapıldı davet ediyorum e hani çiçek vs.sözde şaka yapıyolar ama aslında hepsi bilinç altımıza işlenmiş ister istemez kusur arıyoruz.bazen evimi millete göre şöyle yapıyım falan diye değiştirip sonra kendime kızıyorum:(ne hallere geldik

Esya icin hayirli is ertelenir mi? Biranonce kurun yuvanizi mutlu ,mesut oturun.Esya ile mutluluk olsaydi...

keşke herkes sizin gibi düşünse, ama insanlar paraya tamah eder olmuşlar, maneviyata kişiliğe karaktere önem veren yok parası varsa baş tacı ediyolar

İyi de senin evinin eşyalarını sırtlayıp götürecekler mi? Sarayda yaşasan ama evlendikten sonra huzur vermezsen daha mı iyi?
Bence yetişkin aklı başında biri böyle düşünmez.
Sen bu konuyu çok fazla düşüne düşüne şartlanmışsın.

hayır canım sen anlamıyorsun nikah sabahı eşim koşuşturuyor adamda onu bırakacak araba hazır mı diyor.oglunun arabası yok ki.benim babamında yok kardeşlerimin de yok.arabaya tenezzul edilir mi ayrıca taksiyle geldi belki otobusle geldi.bin taksiye git.çok bir şey tutmuyor ki aparaya da ihityacı yok deli gibi bir dugun de yapmadı.durumu bile bile bunu yapıyor.gelin arabasını bile bir arakadastan rica ettik ki şimdi ki aklım olsa jeep kiralattırırdım

Hee anladım şimdi. Dedim zaten altından basit bir şey çıkmaz. Bu seboş haybeye gıcık olmamıştır diye.

bakanida gördüm evinden utanip borc harc yenisini alanida ama su bir gercek eger sizi esyayla yargilayacklarsa dusunun derim.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Back
X