• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümce olmak

Tabiiki... O sizin kalbinizi kirdi ... sizde karisilik olarak onun kalbini kirmayin. Güzellikle diye bilirsiniz kesinlikle...

Kendimi düzgünce ifade edebilirsem kendimi küçümsenmiş gibi hissettiğimi açıklarsam öyle şeyler söylemeye devam edeceğini sanmıyorum değişir, en azından karışmaz. Anlayacak biri çünkü. Ama o zaman da aşırı soğukluk olmaz umarım.
 
ama susan ben oliyim ister benim abim...karısı konuşsun konuşsun saygısızlık yapsın üstümüze çıksın...biz susalım. Oldu

Karısıyla arasının açılmasını istemiyor, ona bir şey diyemiyordur. ya da diyordur karısı anlamıyordur. Saygısızlık yapılıyorsa hele de anneye kimse susamaz ki
 
Küçük görmekten ziyade ne yapıyor mesela?
Mutfak kalabalık annem atmıyo demişsin burda bi problem var annenizde.
Artık hiçbişey eskisi gibi değil 3 Lirayada tabak var 100 liraya da 10 Lirayada tencere var 1000 Lirayada.
Atmıyosa eski eşyaları mutfakta bi dolabın içinde tutabilir.
Tutucak dolap yok ortalıktaysada laf söz olur doğal olarak.
 
Karısıyla arasının açılmasını istemiyor, ona bir şey diyemiyordur. ya da diyordur karısı anlamıyordur. Saygısızlık yapılıyorsa hele de anneye kimse susamaz ki



yok bizde arayı kızıştırmaya çalışan dedikoducu karı gibi ara bozulsun isteyen abim...ee abi böyle olunca el ne yapar.. tabiki benimki ile sizinki apayrıdır... benimki böyle malesef...oysaki okadar da sessizimdir ki.
 
Küçük görmekten ziyade ne yapıyor mesela?
Mutfak kalabalık annem atmıyo demişsin burda bi problem var annenizde.
Artık hiçbişey eskisi gibi değil 3 Lirayada tabak var 100 liraya da 10 Lirayada tencere var 1000 Lirayada.
Atmıyosa eski eşyaları mutfakta bi dolabın içinde tutabilir.
Tutucak dolap yok ortalıktaysada laf söz olur doğal olarak.
Zaten ortalıkta tutmuyor. Mutfağa bitişik kiiler gibi bir yer var orda tutuyor. Ama oraya taktılar kafayı. Mutfağın da dolapları var. Annem eski tencereleri vs kullanmaya devam eder yenileri olsa bile, çünkü yokluk görmüş biri. Ben de karışmak istemiyorum artık çünkü üzülüyor biliyorum yani ben annemi değiştiremem problem olsa bile.
 
Zaten ortalıkta tutmuyor. Mutfağa bitişik kiiler gibi bir yer var orda tutuyor. Ama oraya taktılar kafayı. Mutfağın da dolapları var. Annem eski tencereleri vs kullanmaya devam eder yenileri olsa bile, çünkü yokluk görmüş biri. Ben de karışmak istemiyorum artık çünkü üzülüyor biliyorum yani ben annemi değiştiremem problem olsa bile.

Senin karakterinle ilgili neler dedi bilemem ama anneni savunmak adına "Gel bi gün vakitlice. Bi girişelim mutfağa, atılacakları atalım, alınacakları alalım, kirli yerleri de temizleyelim, senin elinin değdiği belli olsun" de:) Bakalım ne yapacak :D
 
Sataşmak istemiyordunuz, uğraşamazdınız ya benimle hala neyin derdindesiniz?
:) bundan sonra yazmıycam zaten. Hani bazı tipler vardır içten içten yapacağını yapar sonra kenara çekilir bana şunu dedi bunu dedi. Sen gelinede böyle konuştuysan tabiki gelin haklı. İnan çok güldüm ya tüm yazılarını okudum seni savunanlara nasıl mülayim konuşuyosun sana zıt gidene nasıl çemkiriyosun hele pasife bak:)
 
:) bundan sonra yazmıycam zaten. Hani bazı tipler vardır içten içten yapacağını yapar sonra kenara çekilir bana şunu dedi bunu dedi. Sen gelinede böyle konuştuysan tabiki gelin haklı. İnan çok güldüm ya tüm yazılarını okudum seni savunanlara nasıl mülayim konuşuyosun sana zıt gidene nasıl çemkiriyosun hele pasife bak:)



nermin 68... sen ne sinir yapmışsın böyle ya..ne çekmişsin görümceden ya :KK70::KK70:
 
Kendince iyi niyeti vardı belki de benim düzelmemei istediği için söyledi bunları diyerek unutmaya çalıştım. Ama benim içimde hep bir yara olan şeyler vardı. O dönemde zor bir zamandaydılar. Onun morali bozuktu. Mesela benim yüzüme bile bakmıyordu. Ben sessiz biriyim ve konu açmaya çalışıyordum ama bulamıyordum. Abimle tartıştılar. Benim yüzümden olduğunu düşündüm çünkü bana kötü kötü bakarken gördüm onu. Ertesi gün yalnız kaldık. Soğukluk vardı aramızda. Ben dedim ki ben senin moralini mi bozuyorum. Eğer sessiz olmam felan moralini bozuyorsa özür dilerim dedim. Ben öyle deyince bana döndü ve içindekileri döktü. Mesela dedikleri şöyle. Ben kaç yaşındaymışım yaşım gibi davranmıyormuşum. Küçük bir çocukla beni kıyaslıyor. O bile daha iyi konuşuyormuş benden. kendinin bir yakını var. onunla kıyasladı. o da daha iyiymiş. kendisi de sessizmiş ama kendi işlerini becerebiliyormuş. yani onu deyince çok şaşırdım. demek ki ben kendi işlerimi beceremiyorum. Abim beni öyle anlattıysa demek ki dedim. Bu çok ağrıma gitti. Sonra duruşum bile nasıl bir insan olduğumu ifade ediyormuş. O anda kambur duruyordum. Göstererek böyle dedi. Kendisini anlattı güçlü olduğunu vs. ben öyle değilmişim. Genç kız gibi giyinmiyormuşum. o öyle deyince ben genç kız gibi giyinmiyor muyum dedim kimsenin giyimi beni ilgilendirmez dedi. Bunlar aklıma gelenler. Daha annemle ilgili söylediklerine girmiyorum. Ben son sınıftayım. Bir de zoruna gitmesin ama bence formasyon al, hemşire olamazsın dedi. O kadar ağrıma gitti ki. Ben yavaşmışım vs. Ne olursam olayım. Ben o kadar emek vermişim son sınıfa gelmişim bana bunu söylemesini hazmedemiyorum. Sonra beni sevmek zorunda değilsin dedi. Ben de ben zorunda olduğum için değil olduğum gibi, içimden geldiği gibi davranıyorum dedim. Hemen ben de aynı şekilde dedi. Bunlar şimdi aklıma gelenler.

Evet bu söyledikleri bende var. Haklı öyle biriyim. Ama bana çok ağır gelen sözlerdi. Ben hep sessizdim, ama kimseden o kadar çok söz duymadım. Ben belki haksızım. Sessiz olanı kimse sevmez. Ama zoruma gidiyor işte. Benden büyük olsa bu kadar takmazdım. Ama aşağılandığımı hissediyorum. ve konuşma bittiğinde ben o kadar çok ağladım ki. Varlığım gereksiz, insanlar benden rahatsız oluyor diye. Hala ağlıyorum. Başkalarının belki de arkamdan söyldiklerini, ya da içlerinden düşündüklerini o yüzüme söyledi. Ama ben unutamıyorum. Nasıl davranmalıyım. Oun her gördüğümde bu sözleri aklıma geliyor. Ben bunları unuttum desem aradan zaman geçti. Eve geldiklerinde de bu tarz bir çok şey söylüyor. Nasıl davranmalıyım?

Ben olaya başka bir tarafından bakıcam. Benim dilimi de mesela sivri bulurlar. Birinin iyiliği için dahi yapıcı eleştiride bulunmaya çalışırken karşımdakini incitebiliyorum. Sırf bu yüzden kelimelerimi hep dikkatli seçmeye çalışırım.
Abinin eşi de seni genç bir kız olarak tuttuğunu koparan, güçlü bir kız olarak görmek istemiş ama bunu ifade ederken kırıcı olmuş olabilir.
Tam tersi senden nefret eden, seni ezip bundan keyif alan biri de olabilir. Onun senin hakkında ne düşündüğünün bir önemi yok. Seni sevip sevmemesinin de bir önemi yok. Önemli olan eleştirilerin de haklı olması. Ki sende bunu bildiğinden bu kadar içerlemişsin zaten.

Türk aile yapısında hep şöyle bir anlayış var. Nerede çekingen, sessiz biri varsa aman ne hanım kız aman ne efendi çocuk diye överler de överler. Sessiz olmak hayatta her zaman dezavantajlı olmaktır. İş hayatında da, aile kurduğunda da hep ezilen taraf olmaktır. Eşinden şiddet görüp ses çıkaramamaktır, aileler birbirine girmesin olaylar büyümesin diye. Yada patronun mobbinglerine, tacizlerine maruz kalıp küçüldükçe küçülmektir.

İnsanlar hep karşındakini değersiz hissettirerek kendini yüceltmeye çalışıyor. Birilerinin üzerinden ego tatmini yapıp, üzerine basıp yükselmeye çalışıyorlar. Sen iş hayatında yada özel hayatında değil de daha erken, abinin eşiyle beraber yüzleşmişsin bu durumla. Daha dün hayatınıza giren birinin söylediği sözler seni nasıl intiharı düşünecek kadar üzebilir? Bu kadar güçsüz olursan, hayatta hep üzülen taraf olursun. Bence yanına kar saymalısın bu eleştirileri. Kendini düzeltmek için bir fırsat olarak gör.

Evin kadını temizlikçisini küçük görür, aşağılar. Egosunu tatmin eder. Alışverişe çıkan kadın tezgahtarın ufacık bir kusurunu görür azarlar, egosunu tatmin eder. Temizlikçi işten atılmamak için sessiz kalır. Tezgahtarda keza aynı şekilde. Peki senin haklı sebebin neydi ki gelin böyle konuşurken susup dinledin?

' Senin ne haddine ne giydiğimden, nasıl durduğumdan. Sen kimsin beni böyle eleştirme hakkını kendinde buluyorsun. ' demeliydin. Neden ' Senin canını mı sıkıyorum? ' gibi şeyler sorarsın ki? Sıkılıyorsa çevrende dolanmasın. Seni neden üzüyor bu durum? İlla ki sıkı fıkı gelin görümce can ciğer olmak zorunda değilsiniz ki.

Anneni üzmesine de izin verme. Abine söyleme bu söylediklerini. Abisine şikayet etmiş ezik kız der. Kendin baş etmelisin. Bir eleştiride bulunacağı zaman lafı ağzına tık. Yada evin temizliğine laf mı edicek mesela. İstersen bir ucundan da sen tut bize de göster nasıl yapılıyormuş temizlik de. Ver eline süpürgeyi. :D Böyle böyle o da çekinir artık laf etmeye. Hemde seninde kendine özgüvenin yerine gelsin ya. Valla çok çekersin sonraları.
 
Herkese iyi günler. Yardımlarınızı ümit ederek konuya geçiyorum.

Konu başlığında da belirttiğim gibi ben 3 aylık bir görümceyim. Abimle eşinin evlilik süreçlerinde sorunlar oldu. Nişan attılar, sonra bir anda beklenmedik şekilde evlendiler. Aileler anlaşamadı. Abimin ailesini, yani bizi beğenmediler aslında.

Neyse ben asıl sorunuma geçiyorum. Abimin eşi beni küçük görüyor. Öyle hissetmiyorum gerçekten küçük görüyor. Bunu bana kendisi söyledi. O zaman düğün haftalarıydı. Bana durduk yere o kadar çok şey söyledi ki. Bunları burada anlatmaya çekiniyorum. Ama söylediği şeyler benim benliğimi o kadar sarstı ki... Sessiz kaldım. Ben bütün gün intihar etmeyi düşündüm. Çünkü o sözleri benim varlığımı, kişiliğimi sorgulatan sözlerdi. Ben bütün gün ağladım ama bir yandan da insanlara belli etmemeye çalışarak. Bana söylediği o hakaretleri, belki kendince iyiliğim için söylediğini düşünse de, beni sarsan o sözleri hakaret olarak görüyorum ben. Neyse ben araları bozulmasın diye kimseye anlatmadım.

Şimdi ben size şunu sormak istiyorum. Kendisi evimize geliyor. Yani mecburen gelecek. Ben onu her gördüğümde o düşünceleri aklıma geliyor. Aynı yaştayız bu arada. Benden büyük olsa belki bu kadar sarsılmazdım. Eve geldiği zaman ben onla iyi geçinmeye çalışıyorum. Kendisi evimizin düzeni, temizliği ile ilgili eleştirilerde bulunuyor. Tabiri caizse bana temizlik yapmayı öğretiyor. Bu da benim zoruma gidiyor. Abim bile evimizin düzenini eleştiriyor, annemi, beni beğenmiyor. Bana bazen kötü kötü bakıyor. Ben patlayacak gibi oluyorum, bağıra bağıra ağlayasım geliyor.2 gün kalıp gidecekler ama ben içimden bir an önce gitsinler diye dua ediyorum. Allahım beni fitne çıkarmaktan koru, bana yardım et diye. Çünkü ben sessiz biriyim ama ona cavap versem altta kalacak biri değil, kavga olacak diye huzurları bozulacak diiye korkuyorum.

Geceleri yastığa basşımı koyduğumda o sözler yüzünden ağlıyorum. Zoruma gidiyor aşağılamak. Sizce susmalı mıyım? Nasıl davranmalıyım. İçimde tutmak çok ağır geliyor.


Neden mecbur gelecek vs.. diye düşünüyorsunuz ki .. Sizi bu kadar rahatsız edip sizi kırıyorsa araya mesafe koyun çok da tınlamayın ... Onlar geldiğinde 1 saat otur sonra çık dışarı keyfine bak sallama bu kadar yıprandığınla kalırsın..
 
Back
X