• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümce olmak

Bana çoğu insan sessiz olduğumu söylüyor. Ama birini bu kadar rahatsız edebildiğimi hiç bilmiyordum. O kıyaslamaları zaten benim ağrıma giden. Tanıdığım birine anlatsam belki de senin iyiliğin için demiştir diyecek. Ama ben onun yüzüne her baktığımda beni nasıl küçük gördüğü aklıma geliyor. Bazen ağlamaktan kendimi alamıyorum. o genç kız gibi giyinince özgüven kazanırsın gibi bir söz söyledi o konuşmasında. Ondan sonra ben o kadar kötü oldum ki. Kıyafeti umursamıyordum. Takıntı haline geldi. O kadar kötü giyindiğimi düşünmüyordum ben. Yeni kıyafet alıp onu giydiğimde bana dediği şu oldu. Üniversite biterken üniversiteli gibi giyinmişim. O kadar zoruma gitti ki. Ben mi abartıyorum bilmiyorum. Ama sürekli aşağılanıyorum.

hayır efendım abartmıyorsunuz.. Dikkat etmenız gereken nokta Kendınızı sorgular hale gelmişsiniz. Beğenmezse beğenmesin çok umrunuzda olmasın.. Onu ne alaka eder senın zevkın ve tarzın!! O senın öğretmenın değil ki.. Sizi etkilemesine izin vermeyin.Hanfendiler otarite değilki senin kişiliğin hakkında yorumda bulunabilme lutfuna erişiyor.Nazik bir tavrı olsaydı hoş karşılanabilirdi. Fırsat vermeyin.

Keza abinizle ilişkinize ve aile bağlarına etkisindne dolayı çok önem veriyorsanız.. Yengenizin size yapmıs oldugu eylemlere benzer bırını gerçeklestırın.. Size verdiği tepkiye bakın Size saygısı ve aranızdaki akrabalık ilişkisine saygısı varsa eleştirilereinize nasıl tepkiler gerceklestırdıgıni görün..Bi yerde sorunu karsıdakıyle nasıl cozecegınızı gosterır.Nabız yoklayın yani..

Artık dayanamıyorum. Geçen hafta abimle karısı geldiler yine. Abim annemi ağlattı. Eve birini getirmeye utanıyormuş. Annem ağlayınca ben konuştum neyin düzenini beğenmiyorsun. Görmüyor musun dedi. Ben de kötü gördüğün yerleri sen de düzeltebilirsin diye kızdım. Bana "sen sus bu aralar gözüme bakıyorsun" dedi. Neyim gözüne batıyor dedim. Ondan önceki bize geldiklerinde bahçeye gitmiştik kiraz toplamaya. Ben orda bizi buraya işkence çektirmeye mi getirdiniz demiştim karısının yanında. Bana seni kim getirdi felan demişti. Karısı da ben kiraz toplarken otur toplamak zorunda değilsin gibi şeyler söylemişti o sözümden sonra. Ama ben anlamamiştim alınmışlar meğer. Ama ben tamamen şaka olsun diye oruç oruç bu kirazlara bakınca canı çekiyor insanın diye söylemiştim. Seni kim getirdi deyince bu açıklamayı da yapmıştım halbuki. Ama gözüne batmamın sebeplerinden biri buymuş daha kim bilir kaç sebep var. Abimle artık konuşmak istemiyorum yakında nefret etmeye başlayacağını heralde.

Bugün beni aradı Abim. Diyor ki annemle babam benim hakkımda bir şey diyorlar mi? Gözüme batıyorsun demesinden beri 2. araması beni ben hiç aramadım. Konuşmak istemiyorum çünkü. Ben de dedim annem benden utanıyormuş diyor. Babam da beni hiç aramıyor diyor dedim. Gerçekleri söyledim belki hatasını anlar diye. Ama kendini haklı çıkarmaya çalıştı. Evlendiklerinden beri karısını aramamışlar. Karısı diyormuş ki babam abimi aradığında bak seni arıyorlar beni aramıyorlar. Bizim evde ev telefonunun yanında bir kâğıtta benim ve abimin numarası yazıyormuş onun numarası yazmıyormuş. Bunları söylemiş abime kız haklı diyor. Başkaları gelinlerini haftada bir olması ayda bir arıyormuş öyle diyor Abim.

Annem ben bir şey olmadıkça aramam düşüncesinde. Bıktım artık yaa. Abimden nefret ediyorum.

Bıksanda bıkmasanda kardeşin işte Gelin hanımın keyfine göre yaşamaya alışacaksınız üzmeyin fazla takmayin

Valla tatlım bu saatten sonra sen ağzınla kus tutsan abin yine karısına inanacak, icinden inanmasada. Hatta sana hak verecek içten içe senin sucun olmadığını bilecek ama Karısını size karsı haklı gibi çıkaracak. O Yüzden bence annende sende fazla üzülmeyin, ben bu senaryoyu biliyorum cünkü, üzüntüden yataklara düşene kadar arkası geliyor. Abine karısından sikayet etmeyeceksin, dediklerini takmayacaksın, laf sokmayacaksın, yokmus gibi davranacaksın o zaman huzur bulursunuz

Kıyamam ya. O konuşurken yanınızda olup ona laf sokasım geldi. Bu kadar alttan alma. Sen üstüne gidersen geri basacaktır. Böyle tipler ödlek olur inan.

Hersey tamam ama size ne demis olabilir intihar etmeyi dusundurecek?Sizin caniniz bu kadar kiymetsiz mi? Cevabini verin.Yoksa daha cok yipranirsiniz

Valla tatlım bu saatten sonra sen ağzınla kus tutsan abin yine karısına inanacak, icinden inanmasada. Hatta sana hak verecek içten içe senin sucun olmadığını bilecek ama Karısını size karsı haklı gibi çıkaracak. O Yüzden bence annende sende fazla üzülmeyin, ben bu senaryoyu biliyorum cünkü, üzüntüden yataklara düşene kadar arkası geliyor. Abine karısından sikayet etmeyeceksin, dediklerini takmayacaksın, laf sokmayacaksın, yokmus gibi davranacaksın o zaman huzur bulursunuz

Zaten bu zamana kadar beni üzen, kıran hiçbir sözlerini abime anlatmadım. Ama patlayacağım atrık dayanamıyorum. Annem de babam da bu durumlardan rahatsız.
Gece rüyamda abimle kavga ediyorum boğazıma koca koca taşlar oturuyor yutmamaya çalışıyorum sonra arkamdan gelip beni hastaneye götürüyor. Böyle rüya mı olur

Kıyamam ya. O konuşurken yanınızda olup ona laf sokasım geldi. Bu kadar alttan alma. Sen üstüne gidersen geri basacaktır. Böyle tipler ödlek olur inan.
Ben o kadar bana ettiği lafları sineye çektim hiçbir şey olmamış gibi yaparken. O abimi doldurup üstümüze salıyor huzurumuzu bozuyor. Telefonla annemin babamın onu araması çok mu önemli ya ne biçim insan ben anlamıyorum.

Hersey tamam ama size ne demis olabilir intihar etmeyi dusundurecek?Sizin caniniz bu kadar kiymetsiz mi? Cevabini verin.Yoksa daha cok yipranirsiniz

Kısacası zaten benim kendim hakkımda çocukluğumdan beri düşündüklerini, kendi ifademle söyleyim; benim işe yaramaz pasif böyle devam edersem hayatta kaybetmeye mahkum olacağımı arkadaşça anlattı deyim. O an o konuşmayı dinleyen beni anlar. Ne kadar canımın yandığını hissettiğim o aşağılanmışlık duygusunu kimseye anlatamam.

Zaten bu zamana kadar beni üzen, kıran hiçbir sözlerini abime anlatmadım. Ama patlayacağım atrık dayanamıyorum. Annem de babam da bu durumlardan rahatsız.
Gece rüyamda abimle kavga ediyorum boğazıma koca koca taşlar oturuyor yutmamaya çalışıyorum sonra arkamdan gelip beni hastaneye götürüyor. Böyle rüya mı olur
Sürekli bilinçaltına yerleştiğinden görüyorsun bu rüyaları. Benim dayımda senin Abin gibi Olayların içindeyim bende yani. Teyzemin ağzı var dili yoktur, ne isterlerse yapar, kavga ettiler o barışmaları icin uğraşır, dayım yengemi dövmeye kalktı birinde anneannem birinde teyzem engel oldu. Onda bile kabahatli oldular size ne kocacım onları dinleme sen, hem döversin hem seversin dedi fukara beyin:KK48: içindekileri sakın söyleme abine hersey daha kötü olur seni kincilikle fesatlıkla suclar. Inan bana dayımla yengemi anlatsam roman olur sizde aynılarını yaşamayın. Kac kez sinir krizleri gecirildi kac kez kavgalar cıktı hatırlamıyorum bile ama degistimi hayır? Şimdi hala eskisi gibiyiz yani bişey olmamış gibi devam ediyor herkes, birbirine tahammül ediyor yani. O Yüzden Abinin seni dinleyip hak vereceğini düşünerek paylaşma içindekileri yine haksız olacaksın bu sefer dahada sinir olacaksın, hasta olursun bırak ne halleri varsa görsünler

Sürekli bilinçaltına yerleştiğinden görüyorsun bu rüyaları. Benim dayımda senin Abin gibi Olayların içindeyim bende yani. Teyzemin ağzı var dili yoktur, ne isterlerse yapar, kavga ettiler o barışmaları icin uğraşır, dayım yengemi dövmeye kalktı birinde anneannem birinde teyzem engel oldu. Onda bile kabahatli oldular size ne kocacım onları dinleme sen, hem döversin hem seversin dedi fukara beyin:KK48: içindekileri sakın söyleme abine hersey daha kötü olur seni kincilikle fesatlıkla suclar. Inan bana dayımla yengemi anlatsam roman olur sizde aynılarını yaşamayın. Kac kez sinir krizleri gecirildi kac kez kavgalar cıktı hatırlamıyorum bile ama degistimi hayır? Şimdi hala eskisi gibiyiz yani bişey olmamış gibi devam ediyor herkes, birbirine tahammül ediyor yani. O Yüzden Abinin seni dinleyip hak vereceğini düşünerek paylaşma içindekileri yine haksız olacaksın bu sefer dahada sinir olacaksın, hasta olursun bırak ne halleri varsa görsünler

Kinci olan Abim benim yaptığım şakayı unutmamış alınmış diyor ki bana sen sus gözüme batıyorsun bu aralar. Ben abime bir gün bilmediklerini anlatırsam bana hak versin diye değil de ipler tamamen kopsun diye anlatırım çünkü o bana hiçbir zaman hak vermez. O karısına fırsat vermesiydi bana o lafları söyleyemezdi yanı ikisi de aynı ağızdan konuşuyor. Evlendiler daha evlerine gitmedim işin düşer de kalmak zorunda kalsam bile annem evlerinde kalma onlar seni terbiye eder diyor annem bile böyle düşünüyor ben anlatmasam bile her şeyin farkında. Bu arada çok teşekkür ederim yorumunuz bana yol gösterici olur inşallah

Kinci olan Abim benim yaptığım şakayı unutmamış alınmış diyor ki bana sen sus gözüme batıyorsun bu aralar. Ben abime bir gün bilmediklerini anlatırsam bana hak versin diye değil de ipler tamamen kopsun diye anlatırım çünkü o bana hiçbir zaman hak vermez. O karısına fırsat vermesiydi bana o lafları söyleyemezdi yanı ikisi de aynı ağızdan konuşuyor. Evlendiler daha evlerine gitmedim işin düşer de kalmak zorunda kalsam bile annem evlerinde kalma onlar seni terbiye eder diyor annem bile böyle düşünüyor ben anlatmasam bile her şeyin farkında. Bu arada çok teşekkür ederim yorumunuz bana yol gösterici olur inşallah
Inşallah tatlım, rica ederim. Abin sizi kırdığının farkına varır umarım, su mübarek günlerin hatırına. Annende sende üzmeyin kendinizi, size zararları dokunmasında bosveeeer ;)

Sen şaka yapmışsın eziyet gibi oruç oruç canımız çekiyor demişsin. Sus sen gözüme batıyosun zaten ne demek ya?

Bence kız size karşı sürekli dolduruyor abini. Yoksa böyle bir tepki vermesi çok saçma ya. Kaç yıllık abin senin şaka yaptığını anlayamıyor mu yani? Hani dün tanıştığın biri değil ki. Huzurunuzun olmamasının tek sebebi abin bence. Kendi gibi de bir eş bulmuş.

Ben yerinde olsam (ki aslında bende çok benzer bir durumun içindeyim benim abimde arkadaşları, sevgilisi için bizi kırmaktan çekinmez) tüm söylediklerini söyleyeyim de abim eşinin ne olduğunu görsün diye düşünmezdim. Çünkü kız size söylediklerini abine de söylüyor büyük ihtimal. Abin için onun anlattıkları doğru ve o haklı. Yani ona göre eşi gelip sizin ailenizin düzenine müdahale edebilir, hepinizi eleştirebilecek kadar mükemmel ama 2 gün aramadığınız zamanda kırılacak kadar da hassas biri.

Ben hiçbir şekilde saygısızlığa tahammül edemediğim için abimin yaptıkları yüzünden bizim ilişkimiz zaten daha evlenmeden kopmuş durumda. Evlenince de değişmez hatta daha kötü olur diye düşünüyorum. Çünkü kız arkadaşı yokken de bencil biriydi zaten. Kız arkadaşı oldu daha da bizi beğenmemeye başladı. Biz evlense de evini ayırsa durumuna geldik artık yani düşün.

Sen abini hala seviyorsan iletişimimiz kopmasın diyorsan tahammül et sesini çıkarma. Ama değişmesini de bekleme. Sen ne kadar sessiz de olsan, lafta soksan hep kabahatli olacaksın gözlerinde. Senin bir birey olduğunu kavrayamamış daha.

Abiniz annenizi ve sizi aşağılamasına ses çıkarmıyor,böyle bir abi kırılmasın diye uğraşamam ben olsam.
Neden gelip size intiharı düşündürecek kadar ağır eleştiriler yapıyor ki. Amaç ne? Dahada doğrusu ne gerek var?
İnsan olamamiş yengeniz,annenizide kendinizi de ezdirmeyin. Gülerekte olsa cevabını verin,gerekirse görüşmeyin çok büyük kayıp değil.

bana da aynı tavırı görümcelerim yapıyor. tahammülüm yok onlara karşı onlar yüzünden evliliğim bitmek üzere. ben pişmanım, keşke hiç bişey demeseydim. onlarda benim evime gelince ev onların, koca onların bende evin hiç bişeyi gibi davranıyorlar. muhtemelen senin yengende yenge olunca büyüdüğünü zannetmiş. boşver hiç bişey deme. mesela görümcelerim güya bana yaptıklarını zannediyorlar ama aslında abilerine yaptılar. ben sürekli onun ömrünü yiyorum. sende sus canım boşver.

Sen şaka yapmışsın eziyet gibi oruç oruç canımız çekiyor demişsin. Sus sen gözüme batıyosun zaten ne demek ya?

Bence kız size karşı sürekli dolduruyor abini. Yoksa böyle bir tepki vermesi çok saçma ya. Kaç yıllık abin senin şaka yaptığını anlayamıyor mu yani? Hani dün tanıştığın biri değil ki. Huzurunuzun olmamasının tek sebebi abin bence. Kendi gibi de bir eş bulmuş.

Ben yerinde olsam (ki aslında bende çok benzer bir durumun içindeyim benim abimde arkadaşları, sevgilisi için bizi kırmaktan çekinmez) tüm söylediklerini söyleyeyim de abim eşinin ne olduğunu görsün diye düşünmezdim. Çünkü kız size söylediklerini abine de söylüyor büyük ihtimal. Abin için onun anlattıkları doğru ve o haklı. Yani ona göre eşi gelip sizin ailenizin düzenine müdahale edebilir, hepinizi eleştirebilecek kadar mükemmel ama 2 gün aramadığınız zamanda kırılacak kadar da hassas biri.

Ben hiçbir şekilde saygısızlığa tahammül edemediğim için abimin yaptıkları yüzünden bizim ilişkimiz zaten daha evlenmeden kopmuş durumda. Evlenince de değişmez hatta daha kötü olur diye düşünüyorum. Çünkü kız arkadaşı yokken de bencil biriydi zaten. Kız arkadaşı oldu daha da bizi beğenmemeye başladı. Biz evlense de evini ayırsa durumuna geldik artık yani düşün.

Sen abini hala seviyorsan iletişimimiz kopmasın diyorsan tahammül et sesini çıkarma. Ama değişmesini de bekleme. Sen ne kadar sessiz de olsan, lafta soksan hep kabahatli olacaksın gözlerinde. Senin bir birey olduğunu kavrayamamış daha.
Şu tespitleriniz hayatıma ayna gibi oldu. Abim beni birey olarak görmedi görmüyor da. Sevgili olduklarında beni ona o şekilde anlattı. Bana o ben de sessizim ama kendi işlerimi becerebiliyorum dedi ya o konuşmasında. Ne kadar ağrıma gitti. Aynen sizin tespitleriniz gibi. Abimle ikisi de aynı ağızdan konuşuyorlar yani farklı zamanlarda farkettim bunu. Her türlü kötüyüm onların gözünde. Bana zaten abimle soğuksunuz demişti. Bunu da tespit etmiş. Evlendikten sonra daha da soğudum bana gözüme batıyorsun dedikten sonra da artık bitti benim için. Çünkü benim yaptığım bir şeyi hadi ciddi desem bile ben şaka yapmıştım. İçinde tutup bana öfkelenecek kadar kin besleyecek kadar çok seviyormuş beni. Hiçbir şey olmamış gibi bi de konuşuyorlar ya ben de yüzlerine gülüyorum aptal gibi davranıyordum. Ama bir dahaki geldiklerinde gülen yüzümü göremeyecekler. Ne olursa olsun artık umrumda değil. Her şeye onlar sitem ediyor biz susup oturuyoruz. Niye? Huzurları bozulmasın diye. Ama onlar hiç çekinmiyorlar eleştirirken kırarken. Haklılar ya kırdıklarıni bile düşünmedikleri için hiçbir şey olmamış gibi davranmaya devam ediyorlar. Artık geldiklerinde farklı bir odada bile durmayı yanlarında bulunmamayi düşünüyorum. Karısı çok sinsiymiş bunu anladım. Ben kimseyle iyi olmaya çalışmayacağım artık. Kimseyi mutlu etmek zorunda olmadığımı düşünüyorum ama bu dediklerimi yapabilir miyim bilemiyorum. Aptal onlarla konuşmak, gülmek istemiyorum artık.

Abiniz annenizi ve sizi aşağılamasına ses çıkarmıyor,böyle bir abi kırılmasın diye uğraşamam ben olsam.
Neden gelip size intiharı düşündürecek kadar ağır eleştiriler yapıyor ki. Amaç ne? Dahada doğrusu ne gerek var?
İnsan olamamiş yengeniz,annenizide kendinizi de ezdirmeyin. Gülerekte olsa cevabını verin,gerekirse görüşmeyin çok büyük kayıp değil.

Babam da diyor bir şey derlerse cevabını verin diye. Ben kimseyi haklı da olsam öğüt verir gibi o şekilde eleştiremem ama o her şeyi çok güzel beceriyor. Cevap veremeden bile artık gülümsemek istemiyorum onlara.

bana da aynı tavırı görümcelerim yapıyor. tahammülüm yok onlara karşı onlar yüzünden evliliğim bitmek üzere. ben pişmanım, keşke hiç bişey demeseydim. onlarda benim evime gelince ev onların, koca onların bende evin hiç bişeyi gibi davranıyorlar. muhtemelen senin yengende yenge olunca büyüdüğünü zannetmiş. boşver hiç bişey deme. mesela görümcelerim güya bana yaptıklarını zannediyorlar ama aslında abilerine yaptılar. ben sürekli onun ömrünü yiyorum. sende sus canım boşver.

İnşallah evliliğiniz düzelir çok zor imtihanlarmış bunlar sussan bir dert konuşsan bir dert. Evin her şeyine yorum yapıp eleştirmesinden belli zaten kendini büyük mükemmel gördüğü. Nerdeyse bana kaynanalık yapacak anneme konuşamiyor.

Back
X