Görümce yüzünden krize dönüşen sömestr tatili!

Gorumce de kaynana da kendi dünyasında yönetmeye calisiyor lar hayatlarımiizi. Ben bu tarz konulara maruz kalmamak için hiç arayıp sormam . kırk yılda bir konuşurum onlar yokmus gibi yapıyorum daha mutluyum

Ben abimlere giderken hep yengelerimi ararım. Olması gerekeni onlara öğretmelisiniz.
Bende buna benzer konularda tepki verdim. Çevreyi değiştiremem ama eşimi değiştirebilirim. Birileri davet edince yada gelmek isteyince hanımla bi görüşüp size bilgi vereyim hemen der ve bana sorar. Sonuçta benim planlarım olabilir. Kii ben çalışmıyorum.

Bi kere kırılsa bile unutur sonra. Okdr emeğinizi heba etmeyin. Görümcenizle konuşun. Ve bu gibi konularda abini değilde beni ararsan sevinirim diye güzelce anlatın.

Görümcem ve kayın validemlerle hiç bir sorunum yoktu lakin her gelmek istediklerinde evde olmayan eşim aranıyordu hizmeti ben yapıyorum aranması gereken kişi benim eşimle öyle bir kavga etim ki hala onu arıyorlar ama hep müsait değil diyor müsait olsamda ben böyle cözdüm tavsiye ederim

Görümceni ara ve sınavlarım var de. Başka zaman insallah dersin

Demekki okumakla düşünceler incelmiyormuş bunu anladık.
Kocanız biraz düşüncesiz belliki.
İş başa düşüyor yani görümcenizi arayın durumu anlatın.
Anlamazsa onun problemi.
Kendinizi düşünün başkasını deil.

Arayıp "ay yeni haberim oldu geleceğinizden, o hafta benim de sınav haftamdı, ben de büyük çocuk okula gitmeyip evde diğerini rahatsız eder mi diye düşünüyordum. Neyse siz evdesinşiz bakarsınız, benim de aklım kalmamış olur. Ayy ne iyi oldu. Walla ev sizin mutfağı falan istediğiniz gibi kullanın işte, zaten bnm sınav haftam ilgilenemeyecektim, evdekiler de yemek görür ahhahahha." diyebilirsiniz. Hem sınav haftanız olduğunu anlarlar hem dr beklentileri olmaz diye düşünüyorum. Kendinzi de çok kasmayın, mazeretinizi bildirip odaya kapanıp çalışın. Yakınsanız zaten anlayış gösterirler. Göstermezlerde kendileri bilir sonuçta size sormamaışlar gelirken.
Bu arada benim de görümcem ve ailesi sömestrda bana geleceklermiş. Biletleri de almışlar. Eşimden öğrendim bugün. Burada okuyunca bana sormaları mı gerekiyordu acaba diye de düşünmeden edemedim doğrusu.

bu kadar emek vermişsiniz
azminize hayran kaldım

görümcenizi arayıp sınav haftanızın olduğunu onlarla ve evinle ilgilenemeyeceği ev işlerim aksarken sana da yğk olsun istemiyorum lütfen sonraki hafta gel deyin
ev işi yapacağı iması yüklerseniz gelmez
çünkü bu tür düşüncesiz insanlar kendileri hiçbir işyapmamak için gelir genelde

gorumcen belkı yardım eder belkı dahada rahat etceksınız.geldiği zaman rıca edersın sınavın olduğunu soylersın anlayışlıysa yardım eder işin ucundan tuıtar.t

Bence eşe sorulmasında bir sıkıntı yok, sonuçta ev ikimizin. Ha o, ha ben. Asıl sıkıntı eşin tek kişi gibi hareket etmesi. Eşime sorulduğunda eşim bana danışmadan, ben de ona danışmadan program yapmam. Görümcenizi ikinci haftaya erteleyin. Anlayış gösterecektir. Ama ikinci haftaya da olmaz derseniz soğukluk olabilir. Gerçi ben çoluklu çocuklu bu kadar kalmayı gereksiz buluyorum o ayrı.

sizde o ara tatilde iseniz alın çocuklarınızı ailenize gidin örümcenizde eşinizle takılsın en basit çözüm bu...

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Görümcem şimdi burada. Ben bu konuyu hiç açmadım.
Eşim dün akşam sen haklısın dedi.Uygun bir zamanda daha sonra gelmeleri konusunda kendisiyle konusacak.
Bundan sonrası için böyle bir durumda benim de fikrimi almasını rica ettim eşimden.

Makul çözümler her zaman bulunur ...yeter ki iyi niyet olsun.Senin bu konuda hakliligin ortada .Şimdiden sınavlarında başarılar dilerim

Ne kadar arayıp anlatmış olsa da gorumceniz size anlayisli olmaz diye düşünüyorum.

Beni istemedi diyebilir. Durumunuzu anlatıp ben bu yoğunlukta size vakit ayıramam diye düşünüyorum dersiniz.

Ne kadar arayıp anlatmış olsa da gorumceniz size anlayisli olmaz diye düşünüyorum.

Beni istemedi diyebilir. Durumunuzu anlatıp ben bu yoğunlukta size vakit ayıramam diye düşünüyorum dersiniz.
Tabii bu mümkün. Ama bende ondan mantıklı ve sağduyulu olmasını bekliyorum. Sırf o kırılmasın incinmesin diye kendimi istemedigim bir durumu yaşamaya mecbur edersem ve kendimi zor durumda bırakırsam, kendi hayatımın kontrolünü başkalarının isteklerine göre şekillendirirsem o zaman da kendi benliğime ihanet etmiş olurum.
Beni makul karşılayacağına inanıyorum. Duygusal olarak belki başta bozulabilir. Ancak zaman geçtikçe daha mantıklı düşünecektir. Hadi öyle olmadı. İlişkimiz bir adım geri gider o zaman.

Eh bazen biraz düşüncesiz olabiliyor :) Ama biraz düşününce mantikli kararlar alabiliyor neyse ki :)

Teşekkür ederim :)

Aynen öyle bence sizi araması gerekiyordu. Bizim toplumumuzda da oğlumun evi abimin evi gibi düşünceler var sanki o evde tek başına yaşanıyor.

Zaten durumunuzu anlatınca dediğiniz gibi anlamak zorunda siz sonuçta kendi zamanınizdan ayıriyorsunuz. Umarım olgun karşılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…