- 5 Eylül 2018
- 61
- 79
- 3
- 36
Görümceni ara ve sınavlarım var de. Başka zaman insallah dersinMerhaba hanımlar. Biri 15 aylık, iki çocuklu, çalışan, aynı zamanda yüksek lisans yapan hayatı oldukça yoğun geçen birisiyim. Eşimde çok yoğun çalışıyor. Hafta sonları, gece gündüz çalışan, aynı zamanda doktora yapan birisi. Eşim sadece benim yüksek lisansa gittiğim akşamlar erken geliyor. O da 7.30. Onun dışında genelde 9.30 da... İnanın geceleri minimal uykuyla idare ediyorum. Uyandıkça oğlumu emzirip pışpışliyor tekrar uyutuyor, gece yarılarına kadar sınavlara hazırlanıyorum. Sabah kalkıp, büyük oglumu okula yollayıp ise gidiyorum. İşden geliyorum büyük oğlumun dersleri, yemeği; küçüğümün maması, bezi, oyunu; mutfak, tezgah derken saatler bir koşuşturma içinde akıp gidiyor. Çocuklar uyuyor. Bu sefer gece rutinim basliyor. Bakıcımın destegi ve haftada bir temizliğe gelen yardımcım da olmasa bu tempo kaldırılır gibi değil. Ama yanlış anlaşılmasın. Ne çocuklarıma ayırdığım zaman, ne de yaptığım yüksek lisans bana yük geliyor.İkisi de benim yaşam enerjim. Ama çok yorucu.
Aslında çok sevdiğim, iyi de anlaştığım bir görümcem var. Arada sırada eğitim için İstanbul'a gelir kendi başına. Bizde kalır ve bizde bundan mutluluk duyarız. Hicbir zaman gelmek için müsait olup olmadığım bana sorulmamıştır. Ben bunu şimdiye kadar hiç sorun etmedim. Ancak görümcem bu sefer iki kızı ile ara tatilin bir haftasını bende geçirmeye karar vermiş. Eşimde kabul etmiş. Tabii bana soran yok.
Ancak benim tatilimin ilk haftasında zaten finallerim var. Onun dışında o kadar çok yorgunum ki çocuk gürültüsünü, kavgasını, yatak yorgan, yemek, tezgah telaşesini hiç kaldirabileceğimi sanmıyorum. Bir evde dört çocuk, üç yetişkin ile bir hafta! Bu yorgunluğun üzerine tekrar bu ağır tempoya başlayacağım. Eşime bunu kaldiramayacağımı söyledim. Ben ona gelme nasıl diyebilirim diyor.
Görümcemin onu istemediğimi düşünmesini istemem. Çünkü böyle birsey yok. Ancak benim durumumu düşünmeden ve bana danısmadan böyle bir karar alması, iyi niyetimin suistimal edildigini düşünmeme sebep oluyor. Bir de asıl suçlu eşim tabii. İlk önce onun beni düşünmesi gerekirdi. Böyle bir şeye evet demeden önce bana sorması gerekirdi. Belki de en suçlu benimdir. Kim olursa olsun ne kadar sevip, hakkında olumlu düşünsem bile kesin net cizgimi koymam gerekirdi.
sizde o ara tatilde iseniz alın çocuklarınızı ailenize gidin örümcenizde eşinizle takılsın en basit çözüm bu...Merhaba hanımlar. Biri 15 aylık, iki çocuklu, çalışan, aynı zamanda yüksek lisans yapan hayatı oldukça yoğun geçen birisiyim. Eşimde çok yoğun çalışıyor. Hafta sonları, gece gündüz çalışan, aynı zamanda doktora yapan birisi. Eşim sadece benim yüksek lisansa gittiğim akşamlar erken geliyor. O da 7.30. Onun dışında genelde 9.30 da... İnanın geceleri minimal uykuyla idare ediyorum. Uyandıkça oğlumu emzirip pışpışliyor tekrar uyutuyor, gece yarılarına kadar sınavlara hazırlanıyorum. Sabah kalkıp, büyük oglumu okula yollayıp ise gidiyorum. İşden geliyorum büyük oğlumun dersleri, yemeği; küçüğümün maması, bezi, oyunu; mutfak, tezgah derken saatler bir koşuşturma içinde akıp gidiyor. Çocuklar uyuyor. Bu sefer gece rutinim basliyor. Bakıcımın destegi ve haftada bir temizliğe gelen yardımcım da olmasa bu tempo kaldırılır gibi değil. Ama yanlış anlaşılmasın. Ne çocuklarıma ayırdığım zaman, ne de yaptığım yüksek lisans bana yük geliyor.İkisi de benim yaşam enerjim. Ama çok yorucu.
Aslında çok sevdiğim, iyi de anlaştığım bir görümcem var. Arada sırada eğitim için İstanbul'a gelir kendi başına. Bizde kalır ve bizde bundan mutluluk duyarız. Hicbir zaman gelmek için müsait olup olmadığım bana sorulmamıştır. Ben bunu şimdiye kadar hiç sorun etmedim. Ancak görümcem bu sefer iki kızı ile ara tatilin bir haftasını bende geçirmeye karar vermiş. Eşimde kabul etmiş. Tabii bana soran yok.
Ancak benim tatilimin ilk haftasında zaten finallerim var. Onun dışında o kadar çok yorgunum ki çocuk gürültüsünü, kavgasını, yatak yorgan, yemek, tezgah telaşesini hiç kaldirabileceğimi sanmıyorum. Bir evde dört çocuk, üç yetişkin ile bir hafta! Bu yorgunluğun üzerine tekrar bu ağır tempoya başlayacağım. Eşime bunu kaldiramayacağımı söyledim. Ben ona gelme nasıl diyebilirim diyor.
Görümcemin onu istemediğimi düşünmesini istemem. Çünkü böyle birsey yok. Ancak benim durumumu düşünmeden ve bana danısmadan böyle bir karar alması, iyi niyetimin suistimal edildigini düşünmeme sebep oluyor. Bir de asıl suçlu eşim tabii. İlk önce onun beni düşünmesi gerekirdi. Böyle bir şeye evet demeden önce bana sorması gerekirdi. Belki de en suçlu benimdir. Kim olursa olsun ne kadar sevip, hakkında olumlu düşünsem bile kesin net cizgimi koymam gerekirdi.
Giderse sinavlara nasil girecek bu kız ?sizde o ara tatilde iseniz alın çocuklarınızı ailenize gidin örümcenizde eşinizle takılsın en basit çözüm bu...
:)Giderse sinavlara nasil girecek bu kız ?
Makul çözümler her zaman bulunur ...yeter ki iyi niyet olsun.Senin bu konuda hakliligin ortada .Şimdiden sınavlarında başarılar dilerimCevaplarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Görümcem şimdi burada. Ben bu konuyu hiç açmadım.
Eşim dün akşam sen haklısın dedi.Uygun bir zamanda daha sonra gelmeleri konusunda kendisiyle konusacak.
Bundan sonrası için böyle bir durumda benim de fikrimi almasını rica ettim eşimden.
TesTeşekkür :)Makul çözümler her zaman bulunur ...yeter ki iyi niyet olsun.Senin bu konuda hakliligin ortada .Şimdiden sınavlarında başarılar dilerim
Tabii bu mümkün. Ama bende ondan mantıklı ve sağduyulu olmasını bekliyorum. Sırf o kırılmasın incinmesin diye kendimi istemedigim bir durumu yaşamaya mecbur edersem ve kendimi zor durumda bırakırsam, kendi hayatımın kontrolünü başkalarının isteklerine göre şekillendirirsem o zaman da kendi benliğime ihanet etmiş olurum.Ne kadar arayıp anlatmış olsa da gorumceniz size anlayisli olmaz diye düşünüyorum.
Beni istemedi diyebilir. Durumunuzu anlatıp ben bu yoğunlukta size vakit ayıramam diye düşünüyorum dersiniz.
Eh bazen biraz düşüncesiz olabiliyor :) Ama biraz düşününce mantikli kararlar alabiliyor neyse ki :)Demekki okumakla düşünceler incelmiyormuş bunu anladık.
Kocanız biraz düşüncesiz belliki.
İş başa düşüyor yani görümcenizi arayın durumu anlatın.
Anlamazsa onun problemi.
Kendinizi düşünün başkasını deil.
Teşekkür ederim :)bu kadar emek vermişsiniz
azminize hayran kaldım
görümcenizi arayıp sınav haftanızın olduğunu onlarla ve evinle ilgilenemeyeceği ev işlerim aksarken sana da yğk olsun istemiyorum lütfen sonraki hafta gel deyin
ev işi yapacağı iması yüklerseniz gelmez
çünkü bu tür düşüncesiz insanlar kendileri hiçbir işyapmamak için gelir genelde
Tabii bu mümkün. Ama bende ondan mantıklı ve sağduyulu olmasını bekliyorum. Sırf o kırılmasın incinmesin diye kendimi istemedigim bir durumu yaşamaya mecbur edersem ve kendimi zor durumda bırakırsam, kendi hayatımın kontrolünü başkalarının isteklerine göre şekillendirirsem o zaman da kendi benliğime ihanet etmiş olurum.
Beni makul karşılayacağına inanıyorum. Duygusal olarak belki başta bozulabilir. Ancak zaman geçtikçe daha mantıklı düşünecektir. Hadi öyle olmadı. İlişkimiz bir adım geri gider o zaman.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?