Cevaplarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Görümcem şimdi burada. Ben bu konuyu hiç açmadım.
Eşim dün akşam sen haklısın dedi.Uygun bir zamanda daha sonra gelmeleri konusunda kendisiyle konusacak.
Bundan sonrası için böyle bir durumda benim de fikrimi almasını rica ettim eşimden.
Cok yoğun oldugumu soyleyerek imalara basladim bile.Ancak şöyle bir durum var ki ara tatilde bize gelmek istediğine dair bana hiçbir şey söylemedi hiç. Bu sebeple konuşma başlatamıyorum. Ama bu konuyu bana açarsa o zaman söyleyeceğim.Madem görümce orada söyleyin direkt
Ya da güzelce sömestir tatilinde sınavınız olduğunu şimdiden bunaldığınızu vs söyleyip ima edin
Belki de size yardıma geleceğini düşünmüştür
Oğlunuz okuka gitmeyecek onunla Zaman geçiririz demiştir
Konuşmayınca anlaşamazsınız ki
Konuşmaya başlamak zor ama başlarsanız arkası gelir
sömesterde sınav olmaz ki... o ara gelecekmiş görümcesi o da annesine gitsin hem kafa dinler hem iş yapmak zorunda kalmaz.Giderse sinavlara nasil girecek bu kız ?
Tatilin ilk haftası final haftası. YÖK, MEB ile her zaman aynı çalışma takvimini kullanmaz. Üniversiteler özerk çalışır.sömesterde sınav olmaz ki... o ara gelecekmiş görümcesi o da annesine gitsin hem kafa dinler hem iş yapmak zorunda kalmaz.
sömesterde sınav olmaz ki... o ara gelecekmiş görümcesi o da annesine gitsin hem kafa dinler hem iş yapmak zorunda kalmaz.
üniversiteelr özerk çalışıyor bunu biliyorum açıklamanıza gerek yoktu bende üniversitede çalışıyorum. genelde sömestre erken bile giriyor çoğu üniversite sınav haftası ise zaten en büyük bahane sınavlar olmalı, sınavım varken evde misafir ağırlamak bende istemezdim.Tatilin ilk haftası final haftası. YÖK, MEB ile her zaman aynı çalışma takvimini kullanmaz. Üniversiteler özerk çalışır.
Eşime toz kondurmam diosunuz yani : )Eh bazen biraz düşüncesiz olabiliyor :) Ama biraz düşününce mantikli kararlar alabiliyor neyse ki :)
:)))Eşime toz kondurmam diosunuz yani : )
Nyse ufak detaylarda boğulmayın..
Ara ikinci hafta gelin ben müsait değilim deMerhaba hanımlar. Biri 15 aylık, iki çocuklu, çalışan, aynı zamanda yüksek lisans yapan hayatı oldukça yoğun geçen birisiyim. Eşimde çok yoğun çalışıyor. Hafta sonları, gece gündüz çalışan, aynı zamanda doktora yapan birisi. Eşim sadece benim yüksek lisansa gittiğim akşamlar erken geliyor. O da 7.30. Onun dışında genelde 9.30 da... İnanın geceleri minimal uykuyla idare ediyorum. Uyandıkça oğlumu emzirip pışpışliyor tekrar uyutuyor, gece yarılarına kadar sınavlara hazırlanıyorum. Sabah kalkıp, büyük oglumu okula yollayıp ise gidiyorum. İşden geliyorum büyük oğlumun dersleri, yemeği; küçüğümün maması, bezi, oyunu; mutfak, tezgah derken saatler bir koşuşturma içinde akıp gidiyor. Çocuklar uyuyor. Bu sefer gece rutinim basliyor. Bakıcımın destegi ve haftada bir temizliğe gelen yardımcım da olmasa bu tempo kaldırılır gibi değil. Ama yanlış anlaşılmasın. Ne çocuklarıma ayırdığım zaman, ne de yaptığım yüksek lisans bana yük geliyor.İkisi de benim yaşam enerjim. Ama çok yorucu.
Aslında çok sevdiğim, iyi de anlaştığım bir görümcem var. Arada sırada eğitim için İstanbul'a gelir kendi başına. Bizde kalır ve bizde bundan mutluluk duyarız. Hicbir zaman gelmek için müsait olup olmadığım bana sorulmamıştır. Ben bunu şimdiye kadar hiç sorun etmedim. Ancak görümcem bu sefer iki kızı ile ara tatilin bir haftasını bende geçirmeye karar vermiş. Eşimde kabul etmiş. Tabii bana soran yok.
Ancak benim tatilimin ilk haftasında zaten finallerim var. Onun dışında o kadar çok yorgunum ki çocuk gürültüsünü, kavgasını, yatak yorgan, yemek, tezgah telaşesini hiç kaldirabileceğimi sanmıyorum. Bir evde dört çocuk, üç yetişkin ile bir hafta! Bu yorgunluğun üzerine tekrar bu ağır tempoya başlayacağım. Eşime bunu kaldiramayacağımı söyledim. Ben ona gelme nasıl diyebilirim diyor.
Görümcemin onu istemediğimi düşünmesini istemem. Çünkü böyle birsey yok. Ancak benim durumumu düşünmeden ve bana danısmadan böyle bir karar alması, iyi niyetimin suistimal edildigini düşünmeme sebep oluyor. Bir de asıl suçlu eşim tabii. İlk önce onun beni düşünmesi gerekirdi. Böyle bir şeye evet demeden önce bana sorması gerekirdi. Belki de en suçlu benimdir. Kim olursa olsun ne kadar sevip, hakkında olumlu düşünsem bile kesin net cizgimi koymam gerekirdi.
Ben ikinci hafta dinlenmek istiyorum ama.Ara ikinci hafta gelin ben müsait değilim de
Bakıcı evde. Gorumce de... Şimdi bakıcım mesaj attı. Sınavları varsa ikinci hafta gelirim ben demiş. Benim dinlenmeye, çoluğumla cocuğumla gezmeye, memleketime anamın babamın mezarına ziyarete gitmeye hakkım yok mu. Yaza kadar bunları yapmak için sadece bir haftam var benim. Şuan sinirden ağlamamak için zor tutuyorum kendimi
Valla iki kötü durumdan en iyi olanına başvuracaksın. Benim görümcem de geçen sene gelmek istedi. Ben öğretmenim ve bi Şubat tatilim var. Beni gezidirin demiş eşime. Hiç sormadı bana. Ben de ne aradım ne sordum. Bide benim ekstradan arayıp davet etmemi beklemiş. Ben arayıp bide ben gel diyecekmişim. Sırf ben gel demedim diye gelmedi. Yatılı misafirden hiç hoşlanmıyorum. Hele hele geleyim de beni gezdirin deyip bütün masrafı bize yıkan misafiri sevmiyorum. Bu yüzden hiç yüz vermem görümceye falan. Bide kendisi de gelmiyor. Bi akrabasını daha getirecekmiş. Beş kişi gelmek istediler. Evin hanımını Aramayan misafir aklından ne geçiriyor merak ediyorumBen ikinci hafta dinlenmek istiyorum ama.
Aynı evde mesajlaştılar mı? Görümce gitmedi ise ilk hafta sınavlarım var ikinci hafta memlekete gideceğim deyin.. Telefonda biri sizi aramış olsun.. Evet şu gün sınavım bitiyor bir gün valiz hazırlayıp hemen geleceğim deyin, görümce de duysun.. Bu ne ya? Niye tatilde insan başkasının evine gider ya? Tatili başka birinin evinde yapmak nedir anlamıyorum.. Bu kişi anne baba olsa amenna.. Şaşırdı iyice insanlar.. 2. Hafta evde olmadığınızı söylediğinizde ya da duyduğunda ilk hafta gelmek isterse cidden gidin kütüphaneye.. Hiçbirşeyi ellemeyin.. Çocuklara halanız size ne yapacakmış, sürprizi var Vs deyin bırakın ona..Bakıcı evde. Gorumce de... Şimdi bakıcım mesaj attı. Sınavları varsa ikinci hafta gelirim ben demiş. Benim dinlenmeye, çoluğumla cocuğumla gezmeye, memleketime anamın babamın mezarına ziyarete gitmeye hakkım yok mu. Yaza kadar bunları yapmak için sadece bir haftam var benim. Şuan sinirden ağlamamak için zor tutuyorum kendimi
Bir sonraki hafta gelsinlerMerhaba hanımlar. Biri 15 aylık, iki çocuklu, çalışan, aynı zamanda yüksek lisans yapan hayatı oldukça yoğun geçen birisiyim. Eşimde çok yoğun çalışıyor. Hafta sonları, gece gündüz çalışan, aynı zamanda doktora yapan birisi. Eşim sadece benim yüksek lisansa gittiğim akşamlar erken geliyor. O da 7.30. Onun dışında genelde 9.30 da... İnanın geceleri minimal uykuyla idare ediyorum. Uyandıkça oğlumu emzirip pışpışliyor tekrar uyutuyor, gece yarılarına kadar sınavlara hazırlanıyorum. Sabah kalkıp, büyük oglumu okula yollayıp ise gidiyorum. İşden geliyorum büyük oğlumun dersleri, yemeği; küçüğümün maması, bezi, oyunu; mutfak, tezgah derken saatler bir koşuşturma içinde akıp gidiyor. Çocuklar uyuyor. Bu sefer gece rutinim basliyor. Bakıcımın destegi ve haftada bir temizliğe gelen yardımcım da olmasa bu tempo kaldırılır gibi değil. Ama yanlış anlaşılmasın. Ne çocuklarıma ayırdığım zaman, ne de yaptığım yüksek lisans bana yük geliyor.İkisi de benim yaşam enerjim. Ama çok yorucu.
Aslında çok sevdiğim, iyi de anlaştığım bir görümcem var. Arada sırada eğitim için İstanbul'a gelir kendi başına. Bizde kalır ve bizde bundan mutluluk duyarız. Hicbir zaman gelmek için müsait olup olmadığım bana sorulmamıştır. Ben bunu şimdiye kadar hiç sorun etmedim. Ancak görümcem bu sefer iki kızı ile ara tatilin bir haftasını bende geçirmeye karar vermiş. Eşimde kabul etmiş. Tabii bana soran yok.
Ancak benim tatilimin ilk haftasında zaten finallerim var. Onun dışında o kadar çok yorgunum ki çocuk gürültüsünü, kavgasını, yatak yorgan, yemek, tezgah telaşesini hiç kaldirabileceğimi sanmıyorum. Bir evde dört çocuk, üç yetişkin ile bir hafta! Bu yorgunluğun üzerine tekrar bu ağır tempoya başlayacağım. Eşime bunu kaldiramayacağımı söyledim. Ben ona gelme nasıl diyebilirim diyor.
Görümcemin onu istemediğimi düşünmesini istemem. Çünkü böyle birsey yok. Ancak benim durumumu düşünmeden ve bana danısmadan böyle bir karar alması, iyi niyetimin suistimal edildigini düşünmeme sebep oluyor. Bir de asıl suçlu eşim tabii. İlk önce onun beni düşünmesi gerekirdi. Böyle bir şeye evet demeden önce bana sorması gerekirdi. Belki de en suçlu benimdir. Kim olursa olsun ne kadar sevip, hakkında olumlu düşünsem bile kesin net cizgimi koymam gerekirdi.
Valla iki kötü durumdan en iyi olanına başvuracaksın. Benim görümcem de geçen sene gelmek istedi. Ben öğretmenim ve bi Şubat tatilim var. Beni gezidirin demiş eşime. Hiç sormadı bana. Ben de ne aradım ne sordum. Bide benim ekstradan arayıp davet etmemi beklemiş. Ben arayıp bide ben gel diyecekmişim. Sırf ben gel demedim diye gelmedi. Yatılı misafirden hiç hoşlanmıyorum. Hele hele geleyim de beni gezdirin deyip bütün masrafı bize yıkan misafiri sevmiyorum. Bu yüzden hiç yüz vermem görümceye falan. Bide kendisi de gelmiyor. Bi akrabasını daha getirecekmiş. Beş kişi gelmek istediler. Evin hanımını Aramayan misafir aklından ne geçiriyor merak ediyorum
Bakıcı evde. Gorumce de... Şimdi bakıcım mesaj attı. Sınavları varsa ikinci hafta gelirim ben demiş. Benim dinlenmeye, çoluğumla cocuğumla gezmeye, memleketime anamın babamın mezarına ziyarete gitmeye hakkım yok mu. Yaza kadar bunları yapmak için sadece bir haftam var benim. Şuan sinirden ağlamamak için zor tutuyorum kendimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?