Görümce yüzünden krize dönüşen sömestr tatili!

Madem görümce orada söyleyin direkt

Ya da güzelce sömestir tatilinde sınavınız olduğunu şimdiden bunaldığınızu vs söyleyip ima edin

Belki de size yardıma geleceğini düşünmüştür

Oğlunuz okuka gitmeyecek onunla Zaman geçiririz demiştir

Konuşmayınca anlaşamazsınız ki

Konuşmaya başlamak zor ama başlarsanız arkası gelir

Cok yoğun oldugumu soyleyerek imalara basladim bile.Ancak şöyle bir durum var ki ara tatilde bize gelmek istediğine dair bana hiçbir şey söylemedi hiç. Bu sebeple konuşma başlatamıyorum. Ama bu konuyu bana açarsa o zaman söyleyeceğim.
Ayrıca yardım olayı falan yok. Kızları buraya gelmeyi çok istiyor. Bildiğin tatile geliyor yani. Ben ders çalışacağım diye tüm sorumluluğu üzerine almaz, biliyorum

Son düzenleme:
Valla Ben Suan Çalısmadığım ve Evde Olduğum Halde Şu Misafir Olayı Beni Geriyor. İnsan Yeri Geliyor Bazen Maddi Olarak Müsait Olamıyor, Bazen Manevi Olarak. Oyüzden Davet Edilmedikce Kolay Kolay Gitmem Kimseye. Davet Eden Insan Çalışan Kisilerse, Hatta Bir Bahane Uydurur Gitmemek Icin Elimden Geleni Yaparım. Gittiğim Heryerde de Mutlaka Ev Sahibine Yardımcı Olurum. Asla Oturup Karşı Taraftan Hizmet Beklemem. Ilk Evlendigim Dönemler de Eşim Birilerini Çağırır Yada sürekli arkadaşları gelirdi. Yada Kayınpeder Misafir Çağırır, Evde Kadın Olmadığı Icin Benim Gidip Hizmet Etmemi Beklerdi. Baktım Olcak Gibi Değil En Sonunda Patladim Eşime. Sen Oturdugun Yerde Rahatsin Tabi, Olan Bana Oluyor. Misafir Gelcek Die Temizlikdi, Yemekdi Tatlısiydı. Kurmasıydı Toplamasaydı, Yıkamasaydı Herşeyi Ben Yapıyorum. Birdaha Bana Sormadan Kimseyi Cagirmicaksin, Cagırırsanda Kendin Yaparsın Herseyi Dedim. Oda Yemediği Icin Artık Bana Danismadan Hicbirsey Yapmıyor. Babasına da, Ben Kimseye Hizmetçi Getirmedim. Gelen Akrabalarin Kendileri Yapıp yiyip Temizlesinler.Karım Mecbur Degil Kimsenin Pisliğini Temizlemeye Dedi. Kafam Rahat Anlıcaginiz uzun olduğu içinde kusura bakmayın, icim nasıl doluysa artık

sömesterde sınav olmaz ki... o ara gelecekmiş görümcesi o da annesine gitsin hem kafa dinler hem iş yapmak zorunda kalmaz.
Tatilin ilk haftası final haftası. YÖK, MEB ile her zaman aynı çalışma takvimini kullanmaz. Üniversiteler özerk çalışır.

sömesterde sınav olmaz ki... o ara gelecekmiş görümcesi o da annesine gitsin hem kafa dinler hem iş yapmak zorunda kalmaz.

Sömestrde sınav olur niye olmasın? Konu sahibi lise öğrencisi değil ki yüksek lisans yapıyor. Aynı üniversite içinde lisansla yüksek lisansın bile sınavları farklı zamanlarda olabiliyor.

Tatilin ilk haftası final haftası. YÖK, MEB ile her zaman aynı çalışma takvimini kullanmaz. Üniversiteler özerk çalışır.
üniversiteelr özerk çalışıyor bunu biliyorum açıklamanıza gerek yoktu bende üniversitede çalışıyorum. genelde sömestre erken bile giriyor çoğu üniversite sınav haftası ise zaten en büyük bahane sınavlar olmalı, sınavım varken evde misafir ağırlamak bende istemezdim.

Krizi fırsata dönüştür. Eşin ve kardeşi çocukları alıp gezmeye gitsinler. Sen de sınavlara çalış. Ya da onlar evdeyken sen üniversitenin kütüphanesine git. Bence süper fikir. Bunu da görümcene
Aa ne güzel oldu gelmeniz ben de sınavlarıma hazırlanabilirim bana destek olur musun dersin. Harika

Ara ikinci hafta gelin ben müsait değilim de

Bakıcı evde. Gorumce de... Şimdi bakıcım mesaj attı. Sınavları varsa ikinci hafta gelirim ben demiş. Benim dinlenmeye, çoluğumla cocuğumla gezmeye, memleketime anamın babamın mezarına ziyarete gitmeye hakkım yok mu. Yaza kadar bunları yapmak için sadece bir haftam var benim. Şuan sinirden ağlamamak için zor tutuyorum kendimi

deli oluyorum böyle insanlara sanki senın kendi hayatın yok
madem sana gelmeyle ilgili konu açmadı acil olarak
2, haftasıda annemlere gidecem çok yorgunum offf puufff diye söylenmeye başla

yüz verince astarını istiyor anlaşılan

Ben ikinci hafta dinlenmek istiyorum ama.
Valla iki kötü durumdan en iyi olanına başvuracaksın. Benim görümcem de geçen sene gelmek istedi. Ben öğretmenim ve bi Şubat tatilim var. Beni gezidirin demiş eşime. Hiç sormadı bana. Ben de ne aradım ne sordum. Bide benim ekstradan arayıp davet etmemi beklemiş. Ben arayıp bide ben gel diyecekmişim. Sırf ben gel demedim diye gelmedi. Yatılı misafirden hiç hoşlanmıyorum. Hele hele geleyim de beni gezdirin deyip bütün masrafı bize yıkan misafiri sevmiyorum. Bu yüzden hiç yüz vermem görümceye falan. Bide kendisi de gelmiyor. Bi akrabasını daha getirecekmiş. Beş kişi gelmek istediler. Evin hanımını Aramayan misafir aklından ne geçiriyor merak ediyorum

Aynı evde mesajlaştılar mı? Görümce gitmedi ise ilk hafta sınavlarım var ikinci hafta memlekete gideceğim deyin.. Telefonda biri sizi aramış olsun.. Evet şu gün sınavım bitiyor bir gün valiz hazırlayıp hemen geleceğim deyin, görümce de duysun.. Bu ne ya? Niye tatilde insan başkasının evine gider ya? Tatili başka birinin evinde yapmak nedir anlamıyorum.. Bu kişi anne baba olsa amenna.. Şaşırdı iyice insanlar.. 2. Hafta evde olmadığınızı söylediğinizde ya da duyduğunda ilk hafta gelmek isterse cidden gidin kütüphaneye.. Hiçbirşeyi ellemeyin.. Çocuklara halanız size ne yapacakmış, sürprizi var Vs deyin bırakın ona..
Bu arada eşiniz konuşmadı mı?

Bir sonraki hafta gelsinler
Edit: sonraki hafta ailenizi ziyarete gitmeyi istiyormuşsunuz yeni okudum. Eee eşinizin tarafı ile hiç vakit geçiremeyecek misiniz, dengesizlik olmuş anlaşılan

Kendinizi üzüp paralayacağınıza konuşun lütfen. Çalışıyorum çocuk var sınavlar var ve o bir hafta benim dinlenmek için iple çektiğim bir zaman. Beni biraz anlamanı umuyorum deyin. Anlamaz küserse emin olun ne kadar erken mesafe o kadar iyi. İnsansa anlar.
Kimse için kendinizi bu kadar sıkmayın üzmeyin.

evin bir beyi var o okey dese evin "hizmetcisi" ne laf dusmez diye dusunuyolar galiba. kendi yetmemis yetmemis bide kuyruk takcak akla bak

bide bunlar yetmiyormuş ekstra davet bekliyo, evin hanimini hanim yerine koyma bide davet bekle

kiymeettlimisss sandi heralde kendini

planinizi bozmayin, o kadar yogunlukta ailenizi gormek sizin en dogal hakkiniz. kendinize moral motivasyon olur, o da anlayışlı olsa nosolso totol oko hofto deyip ikinci hafta kalirim diye kendi kendine planlamaz.

hayir kardeşin yegenin tamam gör de bu ne ya, insanlarin hic mi ozeli plani olmicak. ailenize gitmeseniz de belki uyicaksiniz bi hafta, belki baska bi yere tatile gitceksiniz.

siz en iyisi bu sömestir gorusemicez ya ilk hafta finaller var sonra da memlekete gidiyorum vah vah yapin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…