Görümce

şöyle ki adam delirecek kardeşine sinirlenecek evde huzurum kalmayacak.
Her halükarda huzurun kaçacak gibi görünüyor. Eşine söyleyince görümcen sana düşman olacak, söylemezsen eşin çok kızacak.
Senin bir bağın olmadan öğrenmesini sağlamalısın.

Bundan sonrası, yaşayarak öğrenecek.
Ben ablama öyle yaptım.
Hiçbirimizi dinlemedi, nişanlandı ve nişan attı. Bitti, buz gibi soğudu.

Kesinlikle bir anlaşmazlık da düşman olunuyor. Kendi kardeşinin yaptığı affediliyor ama görümce gelin ilişkisin de bağ kopuyor.
Evet aynen öyle oluyor. Şimdi aileden kimseye hiçbir şey söylemezse ileride bildiği ortaya çıkarsa eşi kızacaktır ama en azından karışmak istemedim siz nasılsa duyarsınız diye düşündüm, benden öğrenmiş olun istemedim der geçer. Ama eşine söyleyip benden öğrendiğini söyleme dese bile eninde sonunda ya eşi ortaya çıkarır yada görümcesi kesin calcifer abime söylemiştir diyip konu sahibine düşman olur. İki durumda kötü ama şimdilik susması ve sonradan başkasından gerçeği öğrendiklerinde eşinin kızması daha iyi seçenek gibi geldi bana. Çünkü görümcesini karşısına alırsa tüm aile huzuru kaçacak. Bilmese daha iyi olurdu ama olan olmuş artık. Bundan sonra sessiz kalması en iyisi, ama içine sinmiyorsa da eşine başka yerden öğrenmiş gibi davranması şartıyla söyleyebilir. Böylece hem eşinden gizli iş çevirmiş olmaz, görümcesi de abisine yengem mi söyledi derse o bir şey demedi diye başka kaynak gösterir görümceyle sorun yaşamaz. Görümcesiyle iletişimine mesafe koymalı.

Katılıyorum, İnsan öz kardeşiyle kanlı bıçaklı olabiliyorken görümceyle mi kardeş olunacak?

Konu sahibi, bir görümce de bende var öyle, ne laf dinler ne dur durak bilir ; belaya dik koşar. Durdurmaya çalışırız '' size ne hayatımdan, kendinize bakın '' diye yırtınır. Salarız, eninde sonunda duvara toslar. Bu sefer de '' vefasız kardeş '' oluruz. Zamanında fena bir kavga ettiler eşimle. O günden beri eşim elini çekti, '' Lafımı dinlemeyip başınızı derde sokup sokup yardım istemeye gelmeyin bana'' diye kesin konuştu. O günden beri gıkı çıkmıyor. Laf gediğine oturacak, zoruna gidecek çünkü.

Eşiniz benim eşime benziyormuş biraz. Eninde sonunda benzer bir durum yaşayacaksınız gibi geldi bana.
Eğer eşiniz sert biriyse belki o sorumsuz adam zoru görünce kaçar da kurtulursunuz inşallah

Eşimle dün konuştum bildiğimi söylemedim. Kardeşinin davranışlarında tuhaflık olduğunu söyledi. ne gibi diye sorduğumda ;
-evde olduğu halde nasıl interneti bitiyor. 750dk konuşma süresini kiminle bitiriyor. hareketlerinde gariplik var
+neyden şüpheleniyorsun
-bilmiyorum hayatında biri var gibi
+e iyi işte ne güzel
-ama ben aynı kişi olduğunu düşünüyorum
+valla öyle ise ben karışmam konuşmam bile onunla o kadar konuştum anlattım anlamadı. bak bilsem bile sana söylemem artık. çünkü bu konunun içine girmek istemiyorum. Ne hali varsa görsün.
-öyle ise evlenebileceğini mi sanıyor. Kimsenin onayı yok çok isterse kaçar gider
+e olan size olacak yine siz üzüleceksiniz
-28 yaşında kız kendi utansın umrumda olmaz.

bu şekilde üzerimden attım gibi

Yeni gördüm bunu, sevindim

Oooo ayrıntıları alalım lütfen
Biraz eşimi işledim ben. Dedim ki
+ sen bir şeyler söylüyorsun ama emin misin
- o çocukla konuşuyor annemle de konuştum o da aynısını söylüyor
+O zaman hiç ayrılmamış mı bunlar?
-Bu pandemi ortamında yeni birini nerden bulacak aynı kişi işte.
+o zaman beni bulaştırmayın ben rahatsız oldum artık

diye sıyrıldım

İyi bari, o kadar korktuğun gibi olmamış

Gitmek isteyenin önünde dağ olsan duramazsın, demişler. Eğer istiyorsa o evlilik olacak, pişman olursa da geri dönecek. Ucunda ölüm yok sonuçta.
Siz şimdi müdahil olursanız görümcenizin gözünde kötü olacaksınız, karşı taraf damat olur ailenize girerse hep tepkili olacak size.
Kendi hayat tecrübelerinizle karşınıza alın bir kez daha konuşun ama kararı ona bıraktığınızı ve her şekilde yanında olduğunuzu da mutlaka belirtin.

Çocukla görüşmeye devam etti. Bu süre zarfında çocuğun ailesi kv ile asla iletişime geçmedi. Çocuk kızınızı istiyorum diye ortaya çıkmadı. Görümce hala uğraşıyor evleneceğim diye. Ailesi kesin bir dille red etti. Çocuğun amacının kızın mal varlığı olduğu belli oldu ama görümce hala bunu kabul etmiyor Ben tamamen konu dışına çıktım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…