görümceden çeken var mı?çok dertliyim

bridegirl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2012
122
0
26
İzmir
arkadaşlar beni bi dinleyin lütfen!
kayınvalidem öleli yaklaşık 3 yıl oluyor o zamandan beri görümcemle sorun yaşıyorum kız her şeyime takıyor.çalışian biriyim ve çok zamanım yok aynı evde yaşıyoruz kendisi sınavlara hazırlanıyor ve h,ç bir işin ucundan tutmuyor.beni resmen çıldırtıyor eşimle bir problemimiz yok.Fakat kardeşi her şeye muhalefet.yaptığım yemeği,yapabilirsem temizliği,işimi,içinde bnm olduğum her şeyden şikayetçi.bunlarda yetmezmiş gibi beni komşularına şikayet edip duruyor yani göz göre göre dedikodumu yapıyor!olmayan yaşanmayan şeyleri anlatıyor nolur akıl verin nasıl davranmalıyım?

eklemem gerekirse sık sık tartışıyoruz hemde öyle böyle değil.ertesi gün biz bayanız tartışırız yine yüzyüze bakarız diyor.ama dayanamıyorum yani kendimi tutmasam saçını başını yolacam ya başka yolu kalmadı.şizofren gibi kız bir iyiyse 5 kötü.napacağımı bilmiyorum

Tavrını koy sessiz kalma(tabi eşinle aranı bozmadan ondan onay aldıktan sonra) ama fazla üstüne gitmeden nede olsa yalnız abisinin evinde kalıyo annesinin vefatından dolayı muhtemelen psikolojisi bozulmşş ve o şekilde stres atıyo yaşı genç anladğm kadarıyla sınavlara hazırlanıyo dediğine göre öss ise eğer belki bir yer kazanır sende rahatlarsın....

güzelce karşılıklı konuşabilirsiniz .belki sınav stresiyle yardım edemiyordur en azından kendi odasını toplamasını rica edebilirsiniz .
dedikodu konusuna gelince her duydugunuza inanıp görümcenize diş bilemeyin.

abisinin yanında süt dökmüş kedi gibi sanki zalim olan bnim de o suçsuz yavrucak.yaşı 22 ama yani nasıl desem size olayı lehine çevirmeyi çok iyi bilen biri.sessiz kalmadığım halde böyle umarım bir yeri kazanırda gider tek isteğim bu ya.5yıllık evliyim inanın ki burnumdan geldi

belki de haklısınız ama yaptığı hiç te etik değil hem evimde kalıyor buna bir şey demiyorum ki kimse bunu kabul etmez.bunun yanısıra ne cesaretle beni böyle sinirlere koyuyor anlamadım.yoğun çalıştığım için rica ettiğim şeyler oluyor burası senin evin diyor.ygs ye hazırlanıyor diye onu da yutuyorum ama yeter bnde insanım ya.

kaç yaşında görümceniz ?? eğer yaşı küçük ve ergenlik dönemiyse , annesini genç yaşta kaybedip yengesi ve abisiyle yaşayan bir genç kızın psikolojisi çok düzgün olmayabilir..biraz empati kurarak yaklaşın önce..kavgayla bir yere varmanız mümkün değil..neticede eşinizin kardeşi ve eşiniz bi yerde ona sahip çıkmak zorunda..sizinle ilişkisi dışında da sorunları varsa bir psikolağa götürmeyi deneyin..sınavı da var diyorsunuz belki farklı sıkıntıları vardır ve stresini sizinle uğraşarak yansıyordur..

Eminim öyledr sizin içinde zor ama anladğım kadarıyla sizde ona söyleniyosanız artık bi aile olmuşsunuz çekinmiyor sizinde onunda söyledikleri pek uygulamaya geçmiyo aksi oluyo.. tüm ilişkiler böyle aslında görümceylede alakalı deil malesef yüz verirsen astarını isterler ama psikolojisi bozuk olduğundan öyle davranıyo genç gezmek tozzmak isteyebilir arkadaşlarıda yoksa size çatıyo tabiri caizse baştan bi sınır koysaydınız çekinirdi iyi niyetinizden muhtemelen ama sabredin ve dua edin sınavları kazanır inşallah..

yaşı 22 düzenli olarak psikoloğa gidiyor.sorunun temeli şu aslında bni annesiyle kıyaslıyor sürekli.annem şunu şöyle yapardı sn farklı yapıosun o şunu severdi sn sevmiyosun.... beni sıkan bunlar yoksa her şeyi kabul ettim zaten.anlayışla yaklaşsam 2 gün ii sonra arkamdan konuştuklarını duyunca daha beter çıldırıyorum ve ilginç olan şu ki inkar etmiyor yaptığı dedikoduyu.

Canım bende görümceyim hatta yengem bazen bana börülce der:) neyse allah korusun annemlere bir şey olsa tek güvencem abimler senden de allah razı olsun sahip çıkmışınız bu devirde kimse kabul etmez ama onun yaptığıda ayıp beğenmeyen çeker gider bi bakıma size mecbur. Belkide psikolojik olarak sorunlar yaşıyo annesini kaybetmiş .bence karşına al güzelce konuş abisi yokken

dediğim gibi daha yaşı çok genç..ve en ihtiyacı olduğu zamanda annesini kaybetmiş..biraz empati kurmaya çalışın..halinden anladığınızı hissettirin ki size güven duysun..siz hırçın ve ters davrandıkça o daha da diş bileyecektir size..madem psikoloğa gidiyor..dr. ile siz de görüşün..size yaptıklarını anlatın..belki sizi ne şekilde yaklaşacağınız konusunda yönlendirebilir..en başta annesini kaybetmiş bir genç kız..diğer yandan eşinizin kardeşi..sizin desteğinize ihtiyacı vardır eminim..yakıp yıkmak kavga etmek en kolay yol..kazanmaya çalışın önce..o zaman eşiniz dahil etrafınızdaki herkesin taktirini kazarnırsınız..kendi iç huzurunuzda cabası..

ama her şeye karışması bni çileden çıkarıyor ben onun yaşıtı sayılmam yaşım 29 paylaşımımız çok az yani böyle samimi bir ortam da yok.bir kaç örnek daha vermeliyim sanırım kart ekstresine ödediğim paradan aldığım kıyafetin tutarına kadar her şeye yorum yapıyor.yani ne denir ki iyi niyetim kesinlikle kullanılıyor sonuçta eşim bile karışmazken ona ne aldığım ayakkabının fiyatından sırf beni sinir etmek adına konuşuyor çünkü önceden defalarca uyardım onu bir de sinir sinir gülüyor sonradan.

sizin durumunuz doğurmadan anne olmak.. çok zor bir durum ama görümceniz de küçük yaşta annesini kaybetmiş henüz yolunu çizememişken tek başına kalmış yaşı 22 olsa da ruhu büyüyememiş ve büyük yara almış. hasta sayılmak için fiziksel bir rahatsızlığımızın olması gerekmiyor görümcenizin ruhu hasta ve iyişeltirilmeye destek görmeye ihtiyacı var bu hastalığın tedavisi süresince sabırlı olun ve tedaviye katılın.

elbette sizi annesiyle karşılaştırıyor aradığını bulamayınca hırçınlaşıyor, belki de size üvey anne gözüyle bakıyor olabilir. ne kadar yoğun olursanız olun ona bir anne gibi yaklaşmaya çalışın. öss yi kazanana kadar elini hiç bir işe sürmesin, sevdiği yemekleri yapmaya çalışın nazlandırın onu ( çocuğu üniversite sınavına hazırlanan her anne gibi). bir süre eşiniz, siz ve görümceniz 3 kişilik bir aile olun. istediği kadar kişiye istediği dedikoduyu yapsın takmayın kafanıza, şu gerçeği unutmayın onun sizden başka kimsesi yok. bizler alışverişe giderken bile annemizi yanımıza alırken o hayat yolunda yalnız kalmış lütfen ne olursa olsun onu anlayın ve sabır gösterin bu zamanlar hem onun hem sizin için büyük bir sınav ikinize de bu sınavda başarılar.

aynen ben de sizin gibi dusunuyorum... yasadiklari kolay degil, yasi kuçuk... bence konusun destek olun, abla gibi... boylece huzura kavusursunuz, bu yaptiginizi herkes taktir eder, kendisi ilerde size tsk eder... ona gorumce gozu ile degil de kardesinizmis gibi bakmaya çalisin...
sizi surekli annesiyle kiyasliyorsa hala bazi seyleri asamamis demek... birde sanki size cici anne muamelesi yapiyor psikologuyla gorusmenizde fayda var belki cici annesi degilde ablasi oldugunuz fikrine alisirsa size karsi tavirlari degisir...

Siz ne güzel bir insanız böyle..

3yıl annesinin vefatı için daha cok taze canım. Agresif olması doğal bence. tabiki sana bunu yapması haddi değil ama sende boşwer alttan al birazcık zaten ya kazanır gider ünive olgunlasır orda yada ileride ewlenir gider yani cokta küçükte değil belliki psikolojisi bozuk

evli değilim ama sizi anlayabiliyorum..
örnekleri çevremde bol miktarda mevcut..eşiniz ve siz alın karşınıza kırmadan hatta
alttan alarak konuşun..eşiniz sevgiyle yaklaşarak size saygılı olmasını önersin..bunu bir mecburiyetmiş gibi
dikte etmesin..Aklı başında biri güzel dille yola gelir.

1,5 ay sonra 1 yıl olacak annemin vefatı üzerinden ve erkek kardeşim 18 yaşına girecek. İnanın hala dün gibi her şey, zaman ne kadar çabuk geçse de ben hala o dün deyim işte, 24 yaşındayım ama atlatamıyorum annemle yatıp, annemle kalkıyorum.
Kendimi o kadar çaresiz, zavallı hissediyorum ki, anne aşkların en güzeli, en büyüğüymüş.

Kolay demiyorum ama ne olur biraz empati..

Son düzenleme:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…