güzelce karşılıklı konuşabilirsiniz .belki sınav stresiyle yardım edemiyordur en azından kendi odasını toplamasını rica edebilirsiniz .
dedikodu konusuna gelince her duydugunuza inanıp görümcenize diş bilemeyin.
kaç yaşında görümceniz ?? eğer yaşı küçük ve ergenlik dönemiyse , annesini genç yaşta kaybedip yengesi ve abisiyle yaşayan bir genç kızın psikolojisi çok düzgün olmayabilir..biraz empati kurarak yaklaşın önce..kavgayla bir yere varmanız mümkün değil..neticede eşinizin kardeşi ve eşiniz bi yerde ona sahip çıkmak zorunda..sizinle ilişkisi dışında da sorunları varsa bir psikolağa götürmeyi deneyin..sınavı da var diyorsunuz belki farklı sıkıntıları vardır ve stresini sizinle uğraşarak yansıyordur..
yaşı 22 düzenli olarak psikoloğa gidiyor.sorunun temeli şu aslında bni annesiyle kıyaslıyor sürekli.annem şunu şöyle yapardı sn farklı yapıosun o şunu severdi sn sevmiyosun.... beni sıkan bunlar yoksa her şeyi kabul ettim zaten.anlayışla yaklaşsam 2 gün ii sonra arkamdan konuştuklarını duyunca daha beter çıldırıyorum ve ilginç olan şu ki inkar etmiyor yaptığı dedikoduyu.
Canım bende görümceyim hatta yengem bazen bana börülce der:) neyse allah korusun annemlere bir şey olsa tek güvencem abimler senden de allah razı olsun sahip çıkmışınız bu devirde kimse kabul etmez ama onun yaptığıda ayıp beğenmeyen çeker gider bi bakıma size mecbur. Belkide psikolojik olarak sorunlar yaşıyo annesini kaybetmiş .bence karşına al güzelce konuş abisi yokken
dediğim gibi daha yaşı çok genç..ve en ihtiyacı olduğu zamanda annesini kaybetmiş..biraz empati kurmaya çalışın..halinden anladığınızı hissettirin ki size güven duysun..siz hırçın ve ters davrandıkça o daha da diş bileyecektir size..madem psikoloğa gidiyor..dr. ile siz de görüşün..size yaptıklarını anlatın..belki sizi ne şekilde yaklaşacağınız konusunda yönlendirebilir..en başta annesini kaybetmiş bir genç kız..diğer yandan eşinizin kardeşi..sizin desteğinize ihtiyacı vardır eminim..yakıp yıkmak kavga etmek en kolay yol..kazanmaya çalışın önce..o zaman eşiniz dahil etrafınızdaki herkesin taktirini kazarnırsınız..kendi iç huzurunuzda cabası..
sizin durumunuz doğurmadan anne olmak.. çok zor bir durum ama görümceniz de küçük yaşta annesini kaybetmiş henüz yolunu çizememişken tek başına kalmış yaşı 22 olsa da ruhu büyüyememiş ve büyük yara almış. hasta sayılmak için fiziksel bir rahatsızlığımızın olması gerekmiyor görümcenizin ruhu hasta ve iyişeltirilmeye destek görmeye ihtiyacı var bu hastalığın tedavisi süresince sabırlı olun ve tedaviye katılın.
elbette sizi annesiyle karşılaştırıyor aradığını bulamayınca hırçınlaşıyor, belki de size üvey anne gözüyle bakıyor olabilir. ne kadar yoğun olursanız olun ona bir anne gibi yaklaşmaya çalışın. öss yi kazanana kadar elini hiç bir işe sürmesin, sevdiği yemekleri yapmaya çalışın nazlandırın onu ( çocuğu üniversite sınavına hazırlanan her anne gibi). bir süre eşiniz, siz ve görümceniz 3 kişilik bir aile olun. istediği kadar kişiye istediği dedikoduyu yapsın takmayın kafanıza, şu gerçeği unutmayın onun sizden başka kimsesi yok. bizler alışverişe giderken bile annemizi yanımıza alırken o hayat yolunda yalnız kalmış lütfen ne olursa olsun onu anlayın ve sabır gösterin bu zamanlar hem onun hem sizin için büyük bir sınav ikinize de bu sınavda başarılar.
evli değilim ama sizi anlayabiliyorum..
örnekleri çevremde bol miktarda mevcut..eşiniz ve siz alın karşınıza kırmadan hatta
alttan alarak konuşun..eşiniz sevgiyle yaklaşarak size saygılı olmasını önersin..bunu bir mecburiyetmiş gibi
dikte etmesin..Aklı başında biri güzel dille yola gelir.[/QUOT
çok deniyoruz bunu fakat o abisiyle zaman geçirmek istiyor abisi de hep beraber zaman geçirelim diyor.eşim bu konuda çoğunlukla bnden daha sabırsızca davranıyor bazı şeyleri bilerek yaptığını düşünüyor nedeni ise en baştan beri bni bir türlü kabul edememesi yani az değil 8 yıldan bahsediyorum.yaşadıkları çok zor evet yanında oluyoruz ama hayatı insanların burnundan getirmesi gücümü yitirmeme neden oluyor bazen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?