- 20 Temmuz 2007
- 4.234
- 673
- 723
okypetem harika bi konu olmuş tebrik ederim ..a.s.
evet burda hep gelinler açısından bakılıyor. hep gelinler melek görümceler şeytan..
benim bir dayım var birde teyzem. yani yengemin iki görümcesi var. yengem çok donuk bi kadındır. gittiğimizde çay bile koymaz dayım bize çay demler servis eder. ananemle altlı üstlü otururlar ananem yaşlandığı halde yemek yapar yengem çıkar yemek alır aşağı indirir yerler . ya da yukarda yerler bazen bulaşığı toparlar iner evine..
ananemin evini asla temizlemez biz burdan temizlikçi tutarız. halılarını yıkatırırz sonra gideriz evi yerleştirmeye. yorulunca çay demler yiyecek bişeyler hazırlarız zile basarız yengecim sende gel diye. o çay demleyip gelip yoruldunuz demez..
biz iki günlüğüne gideriz ama yengem o gün gideceği hiçbiyerde vazgeçmez.
ananem doğum gününde yengemin pastasını alır, şarap şampanyalarını alır , yemeklerini yapar ona sürpriz doğum günü hazırlar.üstelik dayım senelerce işsiz kaldı ama hiçbir lüxlerinden vazgeçmediler. annem ve teyzem o iki çocuğun tüm ihtiyaçlarını bizden kısarak onlara yaptılar. dedemde evlerinin bütün ihtiyaçlarını gık demeden karşıladı. ve hatta dayımın arabası vardı dayımın av hobisi vardı. tüm masrafları dedeme ait..
vallahi annemin ya da teyzemin ağzından bir kez olsun yengem için kötü bi söz duymadım. burdan hediyelere boğulurda beğenmedim ben bunu giymem diyebilir yengem. annemde olsun kendi zevkimize göre almamız hataydı der..
şayet annem ananem ve teyzem kötü olsaydı yengemde kötü olabilirdi. bütün bu boşvermişliğine rağmen yengem kötü biri değildir. biz saygımızda asla kusur etmeyiz.kötü bile olsa dayımızın hatırına iyi davranır şikayet etmezdik.
bence mesafe ve iyi niyet korunduğu sürece kimse kötü değildir. kişi kötü bile olsa iyilikle utandırılabilir.
bazen hatayı kendimizde arayalım. empati yapalım..bir kezde biz iyi niyet gösterelim biz adım atalım bakalım ne olcaksengözlerimebaksanab
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?