Görümceler, sıra sizde....:))

bende gmrümceğim. . . abim sözlü . . çok şükür bi sorunumuz yok gelinimzle .olacağınıda sanmıuorum.gelinimiz olmadn öncede aramız iyiydi şimdikte iyi . Allah bozmasın İnşallah

iki yengem ve bir görümcem var.
ne gelinlerle nede görümcemle bir sorunum oldu.
Allah bozmasın aramız çok iyidir.

Bende Gorumceyim..

Erkek Kardesimin hanimi benden yasca da kucuk...
Kendisi birde ingiliz.. Yabanci..
Herkesin karsi ciktigi, olamazzz bu kiz dedigi anda ben olur dedim, evimi actim,
insan gibi yanastim, Irk ayrimi yapmadim..
Bir yere yatip hali olmadigim kaldi onun onunde..
O kadar cok deger verdim, saygi duydum,sevdim..
Cunku kardesimin esidir diye..
Suanda 1 cocuklari var.. Bize geldiklerinde rica ederse yardimda bulunurum. Birsey sorarsa yorum yaparim,hic karismam isine.. cunku isine karisilmasini sevmiyor..
Elimden gelen guleryuzu ve sicakligi gosteriyorum..
Bir kizkardesim gibi sahip cikarim..
O da beni cani istedigi zaman cagirir,gezeriz,cocuklari gezdiririz..
Kardesime beni cok sevdigini,cok iyi bir ablan var dedigini duyuyorum..

Ama 2 gorumcemde zaten benden uzaktalar Turkiyedeler.. 6 aylik bir muhabbetimiz oldu,ben Yurtdisina geldim esimle.. Yinede uzakta olduklari halde saygiysa saygi,sevgiyse sevgi.. Ama yinede Yaranamadim onlara.. Bunu biliyorum...

başlarda büyük yengemle problem olmuştu küçüktüm çok küçüktüm çektirdim biraz yengeme tabi o bize daha çok çektirdi kendimide yengemide Allaha havale ediyorum onun için ....
diğeriyle çok iyi anlaşırdık kardeş gibiydik abim ve yengem boşandı şimdi ikinci eşiyle beraber onunlada kardeş gibiyiz zemuszemus

Bende görümceyim , üç gelinimiz var.
Yengemin birisiyle daha iyi anlaşırız, farklı şehirlerde oturuyoruz ,her fırsatta gider geliriz.Çocuklarımla ilgilenir , beraberken çok rahat ederiz.Ancak bazı noktalarda dikkat ediyoruz ailecek.O zaman çok iyi diyecek yok gerçekten......
Ama orada bizim rolümüz önem arz ediyor hiç mütevazi olmayacağım.Kayınvalide görümce olarak hassas davranıyor, kırmamaya özen gösteriyoruz.
ışte normal görümce kalıbıyla düşünürsen kimisi özellikle kırmak için uğraşıyor , benim görümcem buna örnektir..

bende görümceyim:):) 4 yıllık evli abim.. hemde aynı evde oturuyoruz annem , ablam ben ve onların iki çocuğu... şimdiye kadar hiç öyle büyük tartışmalarımız olmadı... ama iki tarafında idareci olması gerekir diye düşünüyorum... özellikle kayınvalidenin.. belkide bizim bukadar iyi anlaşmamızın nedeni annem çünkü hiç taraf tutmuyor bize davrandığı gibi gelinimizede davranıyor.. hatta ona dahada iyi davranıyor diyebilirim..4 yıllık evliler ve ben hiç duymadım gelinimizin anneme anne dediğini ama saygıda kusur etmemeye çalışıyor.. annem buna rağmen alınmıyor zor geliyorsa deme diyor. evdeki huzur gibisi yok o yüzden birbirimizi kırmamamaya çalışıyoruz.. birde gelinimiz kinci değildir yani ufak bir lafa takılıp büyütmez...

slm arkadaşlar
ben yaklaşık 1 yıldır evliyim. görümcem biraz ilginç biri. pek konuşmayan ve olayları uzaktan izleyen. eşim çok sinsidir demişti. bi de çok şımartılmış özellikle eşim tarafından. bunu eşim de söyledi. mesela bu hayatın her alanına yansımış bi fotoğrafları var sadece eşim sarılmış falan... biz evlenince ilgi bana kayınca sanki çekememeye başladı içten içe gibime geliyor. gidiyoruz bazen eşimle eşim benimle ilgilenince bu da babasıyla haşr neşir oluo falan. bi de ben baya fiziği düzgün uzun boylu biriyim. kendisi baya bi kısa boylu yani çirkin değil kesinlikle ama sonuçta dikkat çekici biri değil benim gibi. sanki içten içe çekemiyormuş gibi geliyor bana. tabi bu yorumumda eşimin çok sinsidir demesi de etkili oldu. yani sonuçta ben bugüne kadar kızların kıskançlığından çok çektim. bilmiyorum tabi yine kesin böyle demiyorum. hiç aramıza katılmadı mesela eşimle çağırdık bizimle zaman geçirmedi. yorumlarınızı bekliyorum özellikle sorum şu (genelde pek dikkat çekiçi olmayan tipler gösterişli tipleri illaki kıskanır mı) yalnız genelde diyorum her zaman demiyorum dikkat edin. teşekkürler...

görümceyim..
13 yaşında görümce oldum :)
birde ablam var ...
bizde yengemle daima mesafemizi koruduk.hiç bir zaman can ciğer olmadık o sert tavırlıdır bizse mesafeli..
annemlerle altlı üstlü yaşarlar..
aman iyi olsunlar diye annem onlara karşı daha sıcaktır aman o kırılmasın darılmasın diye...
ama biz mesafemizi koruduk hep iyide oldu...
hiç bir sorun yok!
evlendim görümceme karşıda gayet mesafeliyim..
anlatırsa dinlerim sormam...
amaaa biraz yüz versem tepeme çıkar gıcık o yapıdadır...
eşim daima der uzak dur ondan diye..
varmış meğer bir bildiği gördüm sonradan...
mesafe çok çok önemli!
bunu bilir bunu söylerim...

vala dıyecekbısey bulamayırum bulmus melek gıbı kaynana yaptıgına bak utanmazın,keske benım kaynanamda oyle olsa:1no2:

bende görümceyim .gelinimiz benden 10 yaş küçük ve azeri kardeşimle bakude yaşıyorlar şuanda doğum için burda annemin yanında Kızkardeşimde bende anneme yakınız sıksık bir aradayız. şuana kadar hiç bir sorunumuz olmadı alaha şükür hatta erkek kardeşim Gelinimizden bahsederken "abla aynı sizin gibi birini buldum" diyerek tanıtmıştı bize.Tam bir tatlı cadı bizim gibi lafını esirgemiyor içinden pazarlık yapmıyor güzel güzel geçiniyoruz.

diğer taraftan bir gelinim bitanem görümcem var oda yaşça benden büyük. hiç sorunumuz olmadı . ve ben gerçekten öz ablam olsa bu kadar severdim .

Sonuçla gerçekten insanlık ilişkileriyle alakalı .iki tarafta art niyetsiz önyargılarını bir tarafa koyarak yola çıkarsa sorun falanda kalmaz. ama her sözün davranışın altından bir şey ararsanızz ( gelin içinde görümce içinde diyorum bunu)ooo evin yolu bulunmaz

ayyy görümcem yok olsunda istemezdim kesin oda anası gibi olurdu zati kaynana denen bana hem görümcelik hem kumalık hemde kaynanalık yapıyo:mymeka:iyiler sözüm yok tabi

ben de görümce olamayacağım hiç; ama kendi görümcemi kardeşim gibi seviyorum, umarım sevgimiz karşılıklıdır opuyorumnanaktan

arkadaşlar ben henüz görümce olmadım allah nasip ederse olacağım 20 yaşında erkek kardeşim var.ben size kısaca özetleyim, görümceler ne sever ne sevilir çok nadir olmak şartıyla.erkek kardeşim üniv. okuyo, 8 aydır bi kız arkadaşı var bizden uzak bi şhirde yaşıyo.kız bizimle tanışmak için can atıyomuş, sürekli telefonla konuşmak istiyo falan.bizde kzı telefonl bildiğimiz kadarıyla sevdik.evimize geldi.babası ölmüş ayrı bi sevdik o yüzden, kızımız gibi olsun dedik.her nekadar geleceğe dair netlik olmasada.neyse kız bizde 1 hafta kaldı.ama rahat bi kız yaşadığı bölge dolayısıyla.kardeşim lafından çıkmıyo ağzınn içine düşücek gib.bişey demedik cahildir diye.kayınvalidemler geldi o sıra, bizde gizlemeden söyledik kızı.kızla kardeşim bide kayınbiraderim var yaşıtları çok kıskanır kardeşimi.hepsi mutfakt oturuyolar,kardeşimle kayınbiraderim karşı karşıya oturuyolar bende aralarında duruyorum görmelerini engelleyecek durumda.kız sanki kardeşimin kucağına oturmuş gibiydi, bakmamaya çalıştım, kızda hiç istifini bozmuyo ama, bi baktım en sonunda, kardeşimin kucağında, ben utandım yaa.neyse annem geldi, kızın ayaklarınınn ucunda durmuş kardeşim ağzına girecek, annem kardeşime sesleniyo, kıpırdamıyo bile bizim kardeş.annemde kızdı öldünmü oğlum cevap versene dişye.neyse kız evde bir iki laf soktu bize, anneme bozulmuş belliki.neyse dedik.teyzemde o sıra bizde kalıyodu, annemde kızla ilgeliniyo tabi.kız bizden gidince demişki teyzeni çok sevdim ama anneni hiç sevmedim.eee kadın naptı şimdi ona, bizleri arayıp soran kız muhabbeti kesti, ee biz naptık, daha gelin aday adayı bile değil.

demem o ki ne gelinler görümceyi kayınvalideyi sever, nede görümceler gelinleri.istisnalar hariç tabi.kimse ak kaşık değil, herkesin hatası var.farklı kültürlerle farklı ailelerle yetişiyoruz, haliyle dünya görüşlerimizde farklı oluyo, ee şimdi biz gençlerde de fazla saygı yok edep yok, haliyle kedii köpekten farksızız.

bende gelinim birde görümcem var, görümcelik yapmaya çalışan birde kuzen var.görümce sorsan melekten farksızdır, ama bize rahat vermemek için her lafı sokar, kardeşlerime laf sokar, benim hareketlerime herşeye.eşim ablasıyla konuşşuş üzmeyin bu kızı, gelinizi değil kızınız olsun laf sokmayın size manet edince gözüm arkada kalsın istemem dedi, tam yarım saat dayanabildi görümce, kz kardeşimi ima ederek laf soktu yine.ee napcan, koynuma alıp yatamam ya.bende eskiden samimiyetle arar gider gelirdim noldu şimdi, kendimi çektim aramıyorumda gidip gelmiyorumda, kendi etti kendi buldu.

vel hasıl kelam, çooookkkk zor , sevemezler birbirlerini,

o canım desene sen duyarsın canın çıksın.hiç kurcalamayalım en iyisi, ortada bi paylaşılamayan varlık var.erkek.birinin eşi, birinin kardeşi, ikisininde güvencesi.kıskançlık oldukça daha çok davalar olur bu uğurda

benim 1 tane abim var şuan evli değil evlenmeden önce onun için en iyi eşi seçmesini isterim cadılığımıda yaparım gerekirse
ama o seçimini yapmışsa elimden geldiği kadar iyi olurum
1 tane abim var ve ömrümüz boyunca biz birbirimize destek olucaz

valla kardeşim küçük sevgilileri falan oluyor. beni severler. ama diyelim ilerde evlendi ve evlendiği hatun anneme, babama bi saygısızlık yaptı. büyük tepki veririm gibime geliyor. zaten öyle bi terbiyesizle evlenmez benim saftirik kardeşim ama kızlar baya değişiyo evlendikten sonra. ne de olsa evlendim diye gerçek yüzünü gösteriyo. bi de yeğenime bakamazsa karışırım. onun dışında ne almış, ne giymiş, evi pismiş bana ne? saftiriğim mutluysa ben de mutluyum. çok seviyorum kardeşimi ya. melek resmen.

bende görümceyim 2 gelinimiz var ama çok şükür bir sorun yaşamadık şimdiye kadar,çünkü bende onları gelin olarak görmüyor ve sürekli kusurlarını aramıyorum bazı görümcelerin yaptığı gibi,
kendilerinde gelini rencide hakkı görüyorlar bazıları ve bunuda gerçekten uyguluyorlar,
ben o hakkı kendimde hiç görmedim,herkesin evi ayrı yolu ayrı şu 3 günlük dünyada neden suratsızlık kötülük olsun ki;
yeri geldiğinde kardeşlerimi uyardığım gibi uyarırım ve onlarda haklısın abl derler,yaşca biraz büyüğümdürde kendilerinden

bende görümceyim ve gelinimizi coooooookkk seviyoruz.ayrıca o artık gelin degil kızmız oldu bizim.biz cok ii anlasıyoruz ailece özelliklede gelin görümce tam kafayız hani....sonucta bizde gelin olucaz ve bizimde görümcelerimiz olucak bnu düşünüp öle davranmamız daha gercekçi olur.ben şahsen kendimi onun yerine koyarım ve öle davranırım ki benimde görümcem bana öle davransın bizde arkadaş kardeş sırdş gibi olalım die...

şimdi ben onlarda kalıyorum ve daha da kalıcam günlerimiz cok eylenceli geciyor dertleşiyor geziyor eyleniyoruz... bence co güze bişiy....
birde insanların her zman sevilecek yönlerine bakmak lazım die düşünüyorum tatlışlar

Ben de sanırım görümce konusunda şanslı olan nadir kişilerden biriyim.Küçük görümcem 4 sene yanımdaydı okudu.Bana son derece saygılıydı ve birbirimiziçok severdik,hala da öyle.Şu an meslek sahibi,benim görümcem değil de kızkardeşim gibi.Büyük görümcem küçük kadar olmasada iyidir,hep candan konuşur benimle,öyle laf vurma ya da soğuk davranma gibi huyları yoktur.Abilerinide çok sever ve saygı duyarlar bu arada..

merhabalar ben taze görümceyim daha geçtiğimiz pazar aldık gelinimizi.şimdi balayındalar.
bakalım bizde durumlar nasıl olcak.yerimseniben:uhm:
benimde 1 görümcem var,biz görümcemle mesafeliyiz biz 3 eltiyiz bize ne faydası var nede zararı:umursamaz:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…