• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcem bana saygısız dedi...

EXXWOMAN

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2014
3.480
4.025
248
Merhaba arkadaşlar, eşimle bazı sorunlarımız vardı (bilmediğim borçlarının ortaya çıkması, ilgisizliği vs.) bunlarla ilgili bayağı tartıştık. Bayramda eşimle aramız bozuktu, görümcem de anlamış bir bozukluk olduğunu, ve o da bana soğuk davranıyordu. Tartıştığımız gün eşim ablasının dükkanına gitmiş ve alt katta uyuya kalmış haliyle tlf çekmiyor ve ben ona ulaşamadığım için ablasını aradım, o da bilmiyorum dükkandaydı çıkmış da olabilir dedi, sonra sorun olduğunu farkettiğini ne olduğunu sordu. Ben de anlattı biraz.Hemen kızmaya bağırmaya başladı ve "kardeşimi üzme çok kilo vermiş, borcu varsa bileziklerini çıkar ver zaten baban ne taktı, bunaltma onu, bu işi nasıl yaptıysam öyle bozarım gözünün yaşına bakmam (bizi kendi tanıştırdı) maddi şeyler için onu üzüyorsun alır başını gider vs. vs." şeklinde bir sürü şey söyledi. Ben de normalde bu şekilde konuşamaz çünkü mesafeli yiz kendisiyle bu kadar yüz göz olmayız. Ben de altta kalmamak için "o işi ben yapacağım yakında ayrıca sen yapmış falan değilsin bu işi sen bozasın" dedim. Bu sefer de lafı çevirdi "sanki biri gidecek daha iyi biri mi gelecek neden anlaşamıyorsunuz vs vs". konuştu. Görümcem kardeşine aşırı düşkün ve sanırım biraz kıskançlık var. Ben eşimin yanına gittim eşimin yanında da sordu birşeyler ben de cevap verdim o da kardeşini savundu (sağolsun eşim karşılık vermedi doğru dürüst zaten uykudan yeni uyanmış durumdaydı) Sonra dükkandan çıktık ben eve gittim eşime de "söyleyecek bir şeyin varsa gel, yoksa git" dedim. Eşim de gitti ablasının yanına ben eve gittim çok içime oturdu bu laflar ve eşimin beni savunmaması ağlamaya başladım saatlerce ağladım. Eşimi aradım ama telefonu kapalı, ablasını aradım nerede diye sormak için, bana bir sürü laflar saydı neden abartıyorsun ne paraymış şeklinde konuştu paracı olduğumu ima etti (eşim de içerde yatıyormuş ve tel. sarı yokmuş bu sırada) ben daha kötü oldum ağlamaktan en sonunda kardeşim acile götürdü ve sakinleştirici yaptılar. Eşim geldi eve götürdü beni uyuya kalmışım. Sabah ablasına mesaj attı "keşke dün o lafları söylemeseydin, daha da kötü olduk" diye. Ablası kıyameti kopardı, sen gurursuzsun sana onca şey dedi onunla olduğun sürece senin gibi kardeşim yok diye. bana da saçma sapan şeyler yüzünden kardeşimle aramı bozdun seninle olduğu sürece benim öyle bir kardeşim yok" şeklinde mesaj attı. Ben daha da kötü oldum eşim dışarıya çıkardı beni ablasını aradı ablası açar açmaz "defol git hayatımdan" demiş eşim çok çok üzüldü buna, bana birşey demedi ama bana kızdığını düşünüyorum. Sonra görümcem bana mesaj atmış, "beni sinir etme sesini duydum aranızı ben bozuyorum öyle mi saygısız" şeklinde mesaj atmış. Eşm cevap verme beni arada bırakma dedi ama ben "saygısız değilim ve bu lafı da kaldıracakk biri değilim ama hamile olduğun ve duygusal tepkiler verdiğin için, kardeşin üzülmesin diye bir şey demiyorum, kardeşini üzen ben değilmişi ne kadar üzüldü, ayrıca mesajlarını gördüm gurursuz bir değil o ben nu gurursuzlaştıracak br şey yapmadım" şeklinde gayet seviyeli bir uslupla cevap yazdım ve konuyu kapattım. Ama içime oturdu. Keşke ağzıma geleni söyleseydim. Bu kadar seviyesiz bir olduğunu bilsem kardeşiyle de tanışmazdım ama ,nsan bilemiyor ne yazık ki. Hiç böyle değildi ama bazı kıskançlıkları vardı. Fazla da yüz göz değildik ki anlayabileyim. Şimdi çok üzgünüm ve ne yapacağımı nasıl davranacağımı bilmiyorum...:( :( :KK61::KK61::KK61: sizce ben mi hatalıyım?

Şuan üzgün ve kırılmış hissettiğin için bu tarz düşüncelerin normal ama eşin seni sevmese ayrılmak istese ablasına öyle bir msj atarmıydı sence? keşke söylemeseydin daha kötü olduk diye.. belli ki o da üzülmüş bu duruma , görümcenin yaptığı tabi ki kırıcı ama hamileyse ve kardeşine düşkün biriyse ani çıkışları olması normal ondan öncede böyleyse görümcenin karakteri kötü demektir. Eşini seviyorsan ve o da seni seviyorsa ona karşı katı olma onu da anlamaya çalış sonuçta evlilik karşılıklı yürütülen bir gemi sen adım atmazsan eşin adım atmazsa o gemi nasıl yürüyebilir ki? bazen bir anda sinirlenip patlayabiliyoruz ve o anda karşındakini neden yaptığını ne olmuş olabiliceğini düşünmeden saldırıyoruz bu da sadece onu ve kendimizi yaralamaktan başka bir işe yaramaz hiç eşinle kendini empati yaptın mı? Sen ona konuşcaksan gel konuşmucaksan git dersen o nasıl cesaret bulup anlatabilir hiç düşündün mü? birazcık alttan alarak konuşmaya çalış eğer eşini seviyorsan al karşına de ki Farketmeden aşırı tepki vermiş olabilirim ama bu benimle hayatında olan şeyleri paylaşmadığın için olan şeyler sana senden nefret ettiğim için değil benimle paylaşmaya çekindiğin, paylaşmadığın şeyler yüzünden bende üzüldüğüm için kırıldığım için kızdım de sakin bir şekilde üzgün olduğunu belli ederek eşine nedenini sor ne olduğunu neden olduğunu sor ve sakince anlamaya çalış konuşmazsanız çözemezsiniz ve de sen sadece eşine kırgın ve kızgın değilsin kendine de bi o kadar kırgın ve kızgınsın neden biliyormusun? Bir kadın bu tarz durumlarda kendini de sorgular acaba benim hatam nerde ya da eksik olduğum konu ne, neden böyle oluyo gibi bu tarz sorgulamaları yapıp kendine kırılır kendine de kızarsın ama bunları yapma sakinleşip kendini yıpratmadan düzgünce açık bir şekilde nazikçe eşine sor onu sevdiğini belli et başta onunla bu hayatı yaşamak istediğini belirt sonrada kendi üzüldüğün noktayı söyle ve nedenini sor ona ve de ablasının yanında savunamadığı için kızma sonuçta o da ablası hemde hamile dedin bişey diyememiştir ama erkek emin ol sen yanında olmadığın zaman da seni ailesine karşı korur sana belli etmez sonuçta o da ailesi o yüzden kızma bu konuda kendini de üzülüp yıpratma.

Şuan üzgün ve kırılmış hissettiğin için bu tarz düşüncelerin normal ama eşin seni sevmese ayrılmak istese ablasına öyle bir msj atarmıydı sence? keşke söylemeseydin daha kötü olduk diye.. belli ki o da üzülmüş bu duruma , görümcenin yaptığı tabi ki kırıcı ama hamileyse ve kardeşine düşkün biriyse ani çıkışları olması normal ondan öncede böyleyse görümcenin karakteri kötü demektir. Eşini seviyorsan ve o da seni seviyorsa ona karşı katı olma onu da anlamaya çalış sonuçta evlilik karşılıklı yürütülen bir gemi sen adım atmazsan eşin adım atmazsa o gemi nasıl yürüyebilir ki? bazen bir anda sinirlenip patlayabiliyoruz ve o anda karşındakini neden yaptığını ne olmuş olabiliceğini düşünmeden saldırıyoruz bu da sadece onu ve kendimizi yaralamaktan başka bir işe yaramaz hiç eşinle kendini empati yaptın mı? Sen ona konuşcaksan gel konuşmucaksan git dersen o nasıl cesaret bulup anlatabilir hiç düşündün mü? birazcık alttan alarak konuşmaya çalış eğer eşini seviyorsan al karşına de ki Farketmeden aşırı tepki vermiş olabilirim ama bu benimle hayatında olan şeyleri paylaşmadığın için olan şeyler sana senden nefret ettiğim için değil benimle paylaşmaya çekindiğin, paylaşmadığın şeyler yüzünden bende üzüldüğüm için kırıldığım için kızdım de sakin bir şekilde üzgün olduğunu belli ederek eşine nedenini sor ne olduğunu neden olduğunu sor ve sakince anlamaya çalış konuşmazsanız çözemezsiniz ve de sen sadece eşine kırgın ve kızgın değilsin kendine de bi o kadar kırgın ve kızgınsın neden biliyormusun? Bir kadın bu tarz durumlarda kendini de sorgular acaba benim hatam nerde ya da eksik olduğum konu ne, neden böyle oluyo gibi bu tarz sorgulamaları yapıp kendine kırılır kendine de kızarsın ama bunları yapma sakinleşip kendini yıpratmadan düzgünce açık bir şekilde nazikçe eşine sor onu sevdiğini belli et başta onunla bu hayatı yaşamak istediğini belirt sonrada kendi üzüldüğün noktayı söyle ve nedenini sor ona ve de ablasının yanında savunamadığı için kızma sonuçta o da ablası hemde hamile dedin bişey diyememiştir ama erkek emin ol sen yanında olmadığın zaman da seni ailesine karşı korur sana belli etmez sonuçta o da ailesi o yüzden kızma bu konuda kendini de üzülüp yıpratma.

Yazdıklarınız için teşekkür ederim, ablası daha önce hiçbir şekilde böyle konuşmamıştı ama sadece laf sokma boyutunda kalıyordu herşey. Başta bilerek ailesi ile mesafe koyduğum için. Ablası kıskanç karakterde diye düşünüyorum çünkü ben eşimin hayatına girince kendisi biraz 2. planda kaldı. Bu yüzden bazı konularda hazımsızlık çekiyor Eşimin karakterinden çok da şikayetçi değilim aslında, görümcem bileziklerini versin demiş,o da o verse de ben almam, kızın kolundan bilezik alıp borç mu ödenir demiş, benim evlenmeden önce biriktirdiğim param vardı onları vermeyi teklif etmiştim kabul etmedi kesinlikle. Borç meselesini de konuştuk, en kısa zamanda halledeceğini söyledi, aslında ama zaman zaman tartışıyoruz işte benim hatam gidip ablasına anlatmam kadın zaten bana bilenmiş iyice döküldü. Eşim bu olanlar üzerine takma boşver öyle sivri dilli biridir, ablamın lafı ile senden boşanacak değilim öyle saçma şey mi olur sinirli olduğu için öyle söylemiştir. dedi. Onların arası düzlir elbet, benim de eşimle aram düzelir mi bu olanları bana yansıtır mı ilerde , ben görümcem olacak bu basit kadına nasıl davranayım eşime nasıl bilmiyorum ya ....:KK43: :KK43:

hep 'oglumuzu mutsuz ettin' zirvalari.. yuvasina burnunu sokup karistiran, huzursuz eden kim acaba?

Aynen, asıl mutsuz eden de kendisi, bazen kötü gelin olayım gidip bana saygısız dediği için şikayetçi olayım da gidip bir ifade versin karakola diyorum ama 7 aylık hamile ona acıyorum yoksa saygısız lafı zoruma gitti...
Kayın validem de aksine hiç ne karışır ne bir şey der bu güne kadar hiçbir kötü şeyini görmedim, kendi halinde sessiz sakin kadındır.

Yazdıklarınız için teşekkür ederim, ablası daha önce hiçbir şekilde böyle konuşmamıştı ama sadece laf sokma boyutunda kalıyordu herşey. Başta bilerek ailesi ile mesafe koyduğum için. Ablası kıskanç karakterde diye düşünüyorum çünkü ben eşimin hayatına girince kendisi biraz 2. planda kaldı. Bu yüzden bazı konularda hazımsızlık çekiyor Eşimin karakterinden çok da şikayetçi değilim aslında, görümcem bileziklerini versin demiş,o da o verse de ben almam, kızın kolundan bilezik alıp borç mu ödenir demiş, benim evlenmeden önce biriktirdiğim param vardı onları vermeyi teklif etmiştim kabul etmedi kesinlikle. Borç meselesini de konuştuk, en kısa zamanda halledeceğini söyledi, aslında ama zaman zaman tartışıyoruz işte benim hatam gidip ablasına anlatmam kadın zaten bana bilenmiş iyice döküldü. Eşim bu olanlar üzerine takma boşver öyle sivri dilli biridir, ablamın lafı ile senden boşanacak değilim öyle saçma şey mi olur sinirli olduğu için öyle söylemiştir. dedi. Onların arası düzlir elbet, benim de eşimle aram düzelir mi bu olanları bana yansıtır mı ilerde , ben görümcem olacak bu basit kadına nasıl davranayım eşime nasıl bilmiyorum ya ....:KK43: :KK43:
Görümcen dediğin gibi 2.ci planda kaldığı için çekememezlik yapmış olabilir bide o hamilelik hormonları nedeniyle bu sefer daha sert çıkışı olmuş olabilir adı üstünde görümce :) o yüzden çok takma onu bak eşin bile o sivri dillidir demiş senden boşanmayacağını belirtmiş bence eşinden yana bi sıkıntın olmasın sen anlayışlı bir şekilde olaylara onuda anlayarak yaklaşırsan ilerde tekrar bir sıkıntı olarak gelmez görümceni de bir süre alttan al bakalım tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır derler sen de bu taktiği dene o sivri davransa da inadına iyi davran iyi konuş haklısın abla de tmm de öyle yaparım de uzatmadan çekil o da o süreç içinde anlayıp düzeltecektir kendini, eşine de mutluluk olsun diye onun seveceği birşey yapabilirsin eşin sonuçta nelere mutlu olucağını biliyosundur ona da öyle küçük bir süpriz (mesela sevdiği yemekleri yapmak, güzel bir kahvaltı hazırlayıp sunmak ya da beklenmedik sevimli bişi olabilir birlikte film izlemek gibi bu tarz süprizler evliliğine mutluluk katar çünkü bunlar romantiklik tabirinden çok değer verme şekilleridir sürekli yapmak zorunda değilsin sadece bi iki kere de olsa yapabilirsin böylece ailene renk katmış olursun kısacası onu sevdiğini gönlünü almak istediğini anlasın o da aynı şekilde karşılık vericektir emin ol :)

Aynen, asıl mutsuz eden de kendisi, bazen kötü gelin olayım gidip bana saygısız dediği için şikayetçi olayım da gidip bir ifade versin karakola diyorum ama 7 aylık hamile ona acıyorum yoksa saygısız lafı zoruma gitti...
Kayın validem de aksine hiç ne karışır ne bir şey der bu güne kadar hiçbir kötü şeyini görmedim, kendi halinde sessiz sakin kadındır.
ne karakolu sen de.. esinde biter olay.. yansitir durursaniz, karisma konusma hakkini gorur kendinde

ne karakolu sen de.. esinde biter olay.. yansitir durursaniz, karisma konusma hakkini gorur kendinde

Sorunda orada, eşim ablasını kırmamak için bir şey söylemiyor, ablası kıyameti kopartıyor seni sildim artık yoksun falan diyor...Eşim tepki vermesin diye bunu yapıyor...

Görümce kaynanadan daha tehlikeli bir unsur..
Kendini ezdirme..

Şimdi bana söylediği laflar için kabahitini örtmeye çalışıyor onun yüzünden acillik oldum bana söylediği şeyleryüzünden, eşim de "keşke demeseydin iyice kötü olduk" dedi o da kabahatini örtmek için kıyameti koparıyor kıyamet nasıl koparılırmş göstermek isterdim ama muhatap olmak istemiyorum.

Bencede Karakola git.. zaten polislerin de başka işi gücü yoktur.. gelin görümce kavgasından daha önemli ne işi olabilir ki.. eminim sana saygısız dedi diye görümcenden şikayetçi olsan görümceni hapse atarlar .. 30 sene de yatar vallahi..
Içerde de eşin bakar artık. . Sende görüş günlerinde temiz çamaşır falan götürürsun. .

Bencede Karakola git.. zaten polislerin de başka işi gücü yoktur.. gelin görümce kavgasından daha önemli ne işi olabilir ki.. eminim sana saygısız dedi diye görümcenden şikayetçi olsan görümceni hapse atarlar .. 30 sene de yatar vallahi..
Içerde de eşin bakar artık. . Sende görüş günlerinde temiz çamaşır falan götürürsun. .

Bravo valla çok güzel söylemişsiniz..

Kavga tek taraflı olmaz demekki sizde karşı tarafa çemkirmişsiniz..Bilemiyorum belki görümcenizde kardeşini bukadar üzmenizden rahatsız olmuştur ve patlamıştır olamazmı .niye karışsın yoksa sizin iç işinize baksana kardeşi gidip onun işyerinde evinde kalıyor kim olsa üzülür kardeşi için..

Merhaba arkadaşlar, eşimle bazı sorunlarımız vardı (bilmediğim borçlarının ortaya çıkması, ilgisizliği vs.) bunlarla ilgili bayağı tartıştık. Bayramda eşimle aramız bozuktu, görümcem de anlamış bir bozukluk olduğunu, ve o da bana soğuk davranıyordu. Tartıştığımız gün eşim ablasının dükkanına gitmiş ve alt katta uyuya kalmış haliyle tlf çekmiyor ve ben ona ulaşamadığım için ablasını aradım, o da bilmiyorum dükkandaydı çıkmış da olabilir dedi, sonra sorun olduğunu farkettiğini ne olduğunu sordu. Ben de anlattı biraz.Hemen kızmaya bağırmaya başladı ve "kardeşimi üzme çok kilo vermiş, borcu varsa bileziklerini çıkar ver zaten baban ne taktı, bunaltma onu, bu işi nasıl yaptıysam öyle bozarım gözünün yaşına bakmam (bizi kendi tanıştırdı) maddi şeyler için onu üzüyorsun alır başını gider vs. vs." şeklinde bir sürü şey söyledi. Ben de normalde bu şekilde konuşamaz çünkü mesafeli yiz kendisiyle bu kadar yüz göz olmayız. Ben de altta kalmamak için "o işi ben yapacağım yakında ayrıca sen yapmış falan değilsin bu işi sen bozasın" dedim. Bu sefer de lafı çevirdi "sanki biri gidecek daha iyi biri mi gelecek neden anlaşamıyorsunuz vs vs". konuştu. Görümcem kardeşine aşırı düşkün ve sanırım biraz kıskançlık var. Ben eşimin yanına gittim eşimin yanında da sordu birşeyler ben de cevap verdim o da kardeşini savundu (sağolsun eşim karşılık vermedi doğru dürüst zaten uykudan yeni uyanmış durumdaydı) Sonra dükkandan çıktık ben eve gittim eşime de "söyleyecek bir şeyin varsa gel, yoksa git" dedim. Eşim de gitti ablasının yanına ben eve gittim çok içime oturdu bu laflar ve eşimin beni savunmaması ağlamaya başladım saatlerce ağladım. Eşimi aradım ama telefonu kapalı, ablasını aradım nerede diye sormak için, bana bir sürü laflar saydı neden abartıyorsun ne paraymış şeklinde konuştu paracı olduğumu ima etti (eşim de içerde yatıyormuş ve tel. sarı yokmuş bu sırada) ben daha kötü oldum ağlamaktan en sonunda kardeşim acile götürdü ve sakinleştirici yaptılar. Eşim geldi eve götürdü beni uyuya kalmışım. Sabah ablasına mesaj attı "keşke dün o lafları söylemeseydin, daha da kötü olduk" diye. Ablası kıyameti kopardı, sen gurursuzsun sana onca şey dedi onunla olduğun sürece senin gibi kardeşim yok diye. bana da saçma sapan şeyler yüzünden kardeşimle aramı bozdun seninle olduğu sürece benim öyle bir kardeşim yok" şeklinde mesaj attı. Ben daha da kötü oldum eşim dışarıya çıkardı beni ablasını aradı ablası açar açmaz "defol git hayatımdan" demiş eşim çok çok üzüldü buna, bana birşey demedi ama bana kızdığını düşünüyorum. Sonra görümcem bana mesaj atmış, "beni sinir etme sesini duydum aranızı ben bozuyorum öyle mi saygısız" şeklinde mesaj atmış. Eşm cevap verme beni arada bırakma dedi ama ben "saygısız değilim ve bu lafı da kaldıracakk biri değilim ama hamile olduğun ve duygusal tepkiler verdiğin için, kardeşin üzülmesin diye bir şey demiyorum, kardeşini üzen ben değilmişi ne kadar üzüldü, ayrıca mesajlarını gördüm gurursuz bir değil o ben nu gurursuzlaştıracak br şey yapmadım" şeklinde gayet seviyeli bir uslupla cevap yazdım ve konuyu kapattım. Ama içime oturdu. Keşke ağzıma geleni söyleseydim. Bu kadar seviyesiz bir olduğunu bilsem kardeşiyle de tanışmazdım ama ,nsan bilemiyor ne yazık ki. Hiç böyle değildi ama bazı kıskançlıkları vardı. Fazla da yüz göz değildik ki anlayabileyim. Şimdi çok üzgünüm ve ne yapacağımı nasıl davranacağımı bilmiyorum...:KK43: :KK43: :KK61::KK61::KK61: sizce ben mi hatalıyım?
"kardeşimi üzme çok kilo vermiş, borcu varsa bileziklerini çıkar ver zaten baban ne taktı, bunaltma onu, bu işi nasıl yaptıysam öyle bozarım gözünün yaşına bakmam (bizi kendi tanıştırdı) maddi şeyler için onu üzüyorsun alır başını gider vs. vs." şu cümleden sonrasını okumadım. yani nasıl cesaret ki yetişkin biriyle böyle konuşabiliyor bir insan. Ben bizim geline içinde "rica" içermeyen cümle kuramıyorum. bu insanlar mı yobaz/kaba/eğitimsiz yoksa konu sahibi mi ipleri bizzat kendisi vermiş?

"kardeşimi üzme çok kilo vermiş, borcu varsa bileziklerini çıkar ver zaten baban ne taktı, bunaltma onu, bu işi nasıl yaptıysam öyle bozarım gözünün yaşına bakmam (bizi kendi tanıştırdı) maddi şeyler için onu üzüyorsun alır başını gider vs. vs." şu cümleden sonrasını okumadım. yani nasıl cesaret ki yetişkin biriyle böyle konuşabiliyor bir insan. Ben bizim geline içinde "rica" içermeyen cümle kuramıyorum. bu insanlar mı yobaz/kaba/eğitimsiz yoksa konu saibi mi ipleri bizzat kendisi vermiş?
Rica içermeyen cümle kurmam demissiniz ..
Iste o tavır sizin kalitenizi asaletinizi belli ediyor hanımefendi. .

Sarkastik bir yorum olmuş.:)..Elbette hiçbir şey olmayacağını ben de biliyorum. . Gidip ifade vermesi bile yeterli benim için. ..Hakaret yazılı olduğu için tıpış tıpış ifade vermek zorunda. İyice bulaşık hale gelirse hak ediyo çünkü....bir daha laflarına dikkat eder

Rica içermeyen cümle kurmam demissiniz ..
Iste o tavır sizin kalitenizi asaletinizi belli ediyor hanımefendi. .
karşı tarafın da mesafe koymasıyla çok alakalı bence.

Bizim gelinimizin bir mesafesi var ondan bir adım öte ne kendi gelir, ne de biz geçebiliriz.

Aslında ben daha samimi olmak isterim ama onun duruşundan dolayı olmuyor.

Yani biraz kişiye de bağlı bir durum.

Back
X