• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcem bana saygısız dedi...

Ablasının vasıtasıyla biriyle evlenmenin hazin sonu çünkü bu karakterdekilerde hiç tanımadığı birine görümcelik etmek var bir de kendisi tanıştırdığı için seni avuçladığını ve sana her istediğini yaptıracağı hakkına sahip olduğunu sanıp da görümcelik yapmak var.

Bu görümceler kayınvalideler kayınpederler vs... neden bu kadar dahil olurlar yeni evlenen insanların hayatına anlamış değilim. Neden kabul etmezler onlar artık ayrı bir yuva ve sorumluluk sahibi herkes sorununu kendi çözebilecek yaşta ve kabiliyette olduğunu.Üzülme bence ve görümcene dene cevap ver ne muhatap al.Önemli olan eşin, ne sorunun varsa sadece onunla konuşarak halletmeye çalış başkalarını işin içine dahil etme çünkü ne kadar olursa işler o kadar çıkmaza girer :)

Kızma ama ablası sivri dilli de eşin kendisi çok mu normal. Bu erkeklerden bazıları evliliğin ne olduğunu anlayamıyorlar. Aslında biraz da yetiştirme tarzı sanırım ki eşin senden gizli borç veriyor ve alamıyor, görümcen tüm bunları destekler gibi “konuşmaya ne hakkın var baban ne taktı sanki?” diyor.

Yani “para abimin parası ne yapar yapar sana mı hesap verecek?” tarzında. Bunların anne babasın da tarzı bu emin ol.

Seni sevmek zorunda değil. Kaç kişi gelin-görümce birbirini seviyor? Ama saygı duymak zorunda. Duymuyorsa ipini çekeceksin. Yoksa bunun sonu yok.

Aynen böyle 10 bilezik takıldı 1 tane takmtı babam onun lafını ediyor...
Sonuçta ben de çalışıyorum para sadece eşimden çıkmıyor, üstelik bileziklerimi nakit paramı vermek istedim eşim almadı ben ne yapayım. Babam ne taktıysa taktı, kız alıyorlar sonuçta erkek tarafı daha çok takacak tabii.
O zaten bu borç meselesini de biliyormuş benim haberim olmadığını da, su üstüne çıkmaya çalışıyor. eşim hep ablası ile dip dibe yaşamış ve çok yakınlarmış ikiz gibi, ama evlenince uzaklaştı görümcem de kaldıramıyor bunu

Ablasının vasıtasıyla biriyle evlenmenin hazin sonu çünkü bu karakterdekilerde hiç tanımadığı birine görümcelik etmek var bir de kendisi tanıştırdığı için seni avuçladığını ve sana her istediğini yaptıracağı hakkına sahip olduğunu sanıp da görümcelik yapmak var.

Aynen bu durum oldu, ama ablası şunu anlamıyor tanışmmıza vesile oldu ve bitti artık, kararı biz verdik çekilip gidip müdahil olmaması lazım artık. Ama ben istediği gibi biri çıkmadım. Kardeşi de bekarkenki gbi değil bekarken ablasının evinden çıkmıyordu şimdi benim işim dolayısıyla başka bir şehirdeyiz ve sık görüşmüyoruz.

Maalesef öyle yapmışım gerçekten de iyi tanıyamamışım demek ki diye düşünüyorum, boşanmak çözüm olur u bilemiyorum gerçekten

boşanmak ? sen eşinle değil ablasıyla kavga etmişsin eşinden neden boşanasın? evlenmek boşanmak bu kadar kolay olmamalı.. Allah yuvaları bozmasın üçüncü kişiler yüzünden... Amin

Hatalı olan siz değilsiniz. Sizin altınlarınız muhasebesini yapmak görümcenizin ne haddine? Herkes yerini bilmeli. Eşinizin sizden habersiz bir şekilde borca girmesi de hoşnutsuz bir durum. Eşiniz sizden bir şeyler gizlediği, sizi ezdirdiği için hatalı. Hem de fazlasıyla. Görümcenizde onu ilgilendirmeyen işlere burnunu soktuğu ve ortalığı karıştırdığı için hatalı. Ona ne? Kardeşini sever. Çok sever. Ona lafım yok. Ama kardeşi evlenmiş. Kendi evi ayrı, yaşamı ayrı. Karı-koca arasına girmek de nedir? Böyle insanların var olduğunu duydukça evlilikten korkar oldum.

Benim hatam gerçekten de şu eşimle sorunlarımı görümceme yansıtmak, gerçekten de kadın bekliyormuş böyle bir şey olsun da laflar söyleyeyim diye. Ortalığı karıştırdı. Karı koca arasına giriyor hatta görümcemin eşi kızmış ona neden karışıyorsun onlar hallederler diye eşiyle tartışmışlar onun da suçlsu ben oldum. ...

Aynen böyle 10 bilezik takıldı 1 tane takmtı babam onun lafını ediyor...
Sonuçta ben de çalışıyorum para sadece eşimden çıkmıyor, üstelik bileziklerimi nakit paramı vermek istedim eşim almadı ben ne yapayım. Babam ne taktıysa taktı, kız alıyorlar sonuçta erkek tarafı daha çok takacak tabii.
O zaten bu borç meselesini de biliyormuş benim haberim olmadığını da, su üstüne çıkmaya çalışıyor. eşim hep ablası ile dip dibe yaşamış ve çok yakınlarmış ikiz gibi, ama evlenince uzaklaştı görümcem de kaldıramıyor bunu
sen neden senden habersiz ve sana danışılmadan yapılan bir borç için bileziklerini vermeyi teklif ediyorsun?
Bu kadar kolay mı?

sen neden senden habersiz ve sana danışılmadan yapılan bir borç için bileziklerini vermeyi teklif ediyorsun?
Bu kadar kolay mı?

Yani teklif ettim düşün artık, hatta ayrıca bekarken biriktirdiğim param var borçları kapatacak kadar onu da teklif ettim ama eşim kesinlikle istemedi ama ablası buna rağmen detek olmaığımı iddia ediyo

eşin sanki aylarca eve gelmemiş gibi ulaşamadığın ilk anda görümceni aradığın için hatalısın...

Bence başta hatalısın ama sonra görümce coşturmuş ortalğı velvelede üstüne yok belliki ona nesi sizin aile içi sorunlarınızdan
evlilik başta sorunlu olsa da zamanla oturur bu kadar celallenmese iyi olurdu yani..

2 tane yengem var hiçte karışmam hayatlarına hatta bi sorunları olduklarında olabildiğine objektif davranmaya çalışırım ne kadar onlar abim olsada hatalıysa sen hatalısın abi derim zor olsada bu olmak zorunda ... kardeş candır tabii koruyup kollamak iç güdüsü normaldir ama bozucu değil yapıcı olmak gerekir... boşayınca ellerine ne geçecek çok merak ediyorum... Önce insanlar empati kurmalı onun yerinde olsam ben ne yaparım diye düşünsek hepimiz, kavga dövüş olmaz...

Yani teklif ettim düşün artık, hatta ayrıca bekarken biriktirdiğim param var borçları kapatacak kadar onu da teklif ettim ama eşim kesinlikle istemedi ama ablası buna rağmen detek olmaığımı iddia ediyo
Bence burada destek olman ya da olmaman sorun değil.

Sorun eşinin senden habersiz ve senin rızan olmadan kredi ile birine borç vermesi ve geri alamaması. Çok daha net bir şekilde evin rızkını başkasına vermesi ki buna hakkı yok.

Şu şartlar altında görümcene ne karışıyor ki destek olunacak bir şey göremiyorum ben.

Buna rağmen sen de görümcenin haklı bir tarafını bulmuşsun ki birikimini teklif ediyorsun ve onun dediklerine takılı kalıyorsun. Sen mağlubiyeti başından belli etmeseydin zaten görümcen sana onları diyemezdi.

gecen gun burda bi adam 4 çocugun anasini biçakla dogramis kesmis biçmis, kadin öldü çadam hapse, çocukla rortada kaldi
ilk gunu halalar gelip çocuklarin ustune yurumus sizin ananiz yuzunden kardesimiz hapiste diye

al sana kissadan hisse, gorumce seni hiç bi zaman hakli bulmaz bunu aklindan çiakrma
kocanla olan sorununuda aranizda helletseniz iyiydi i$ çigrigindan çikiyor bak, siz barissaniz bile kadin dellenmis bi kere ..

Böyle ciddi konularda sms kullanırsanız olacağı budur. Saygısız da yazar herşey de, millet klavyede aslan kesilir ..

Kardeşini bu derece seviyor ve kolluyorsan sen ver altınlarını, yazık üzülmesin falan denseydi.

Merhaba arkadaşlar, eşimle bazı sorunlarımız vardı (bilmediğim borçlarının ortaya çıkması, ilgisizliği vs.) bunlarla ilgili bayağı tartıştık. Bayramda eşimle aramız bozuktu, görümcem de anlamış bir bozukluk olduğunu, ve o da bana soğuk davranıyordu. Tartıştığımız gün eşim ablasının dükkanına gitmiş ve alt katta uyuya kalmış haliyle tlf çekmiyor ve ben ona ulaşamadığım için ablasını aradım, o da bilmiyorum dükkandaydı çıkmış da olabilir dedi, sonra sorun olduğunu farkettiğini ne olduğunu sordu. Ben de anlattı biraz.Hemen kızmaya bağırmaya başladı ve "kardeşimi üzme çok kilo vermiş, borcu varsa bileziklerini çıkar ver zaten baban ne taktı, bunaltma onu, bu işi nasıl yaptıysam öyle bozarım gözünün yaşına bakmam (bizi kendi tanıştırdı) maddi şeyler için onu üzüyorsun alır başını gider vs. vs." şeklinde bir sürü şey söyledi. Ben de normalde bu şekilde konuşamaz çünkü mesafeli yiz kendisiyle bu kadar yüz göz olmayız. Ben de altta kalmamak için "o işi ben yapacağım yakında ayrıca sen yapmış falan değilsin bu işi sen bozasın" dedim. Bu sefer de lafı çevirdi "sanki biri gidecek daha iyi biri mi gelecek neden anlaşamıyorsunuz vs vs". konuştu. Görümcem kardeşine aşırı düşkün ve sanırım biraz kıskançlık var. Ben eşimin yanına gittim eşimin yanında da sordu birşeyler ben de cevap verdim o da kardeşini savundu (sağolsun eşim karşılık vermedi doğru dürüst zaten uykudan yeni uyanmış durumdaydı) Sonra dükkandan çıktık ben eve gittim eşime de "söyleyecek bir şeyin varsa gel, yoksa git" dedim. Eşim de gitti ablasının yanına ben eve gittim çok içime oturdu bu laflar ve eşimin beni savunmaması ağlamaya başladım saatlerce ağladım. Eşimi aradım ama telefonu kapalı, ablasını aradım nerede diye sormak için, bana bir sürü laflar saydı neden abartıyorsun ne paraymış şeklinde konuştu paracı olduğumu ima etti (eşim de içerde yatıyormuş ve tel. sarı yokmuş bu sırada) ben daha kötü oldum ağlamaktan en sonunda kardeşim acile götürdü ve sakinleştirici yaptılar. Eşim geldi eve götürdü beni uyuya kalmışım. Sabah ablasına mesaj attı "keşke dün o lafları söylemeseydin, daha da kötü olduk" diye. Ablası kıyameti kopardı, sen gurursuzsun sana onca şey dedi onunla olduğun sürece senin gibi kardeşim yok diye. bana da saçma sapan şeyler yüzünden kardeşimle aramı bozdun seninle olduğu sürece benim öyle bir kardeşim yok" şeklinde mesaj attı. Ben daha da kötü oldum eşim dışarıya çıkardı beni ablasını aradı ablası açar açmaz "defol git hayatımdan" demiş eşim çok çok üzüldü buna, bana birşey demedi ama bana kızdığını düşünüyorum. Sonra görümcem bana mesaj atmış, "beni sinir etme sesini duydum aranızı ben bozuyorum öyle mi saygısız" şeklinde mesaj atmış. Eşm cevap verme beni arada bırakma dedi ama ben "saygısız değilim ve bu lafı da kaldıracakk biri değilim ama hamile olduğun ve duygusal tepkiler verdiğin için, kardeşin üzülmesin diye bir şey demiyorum, kardeşini üzen ben değilmişi ne kadar üzüldü, ayrıca mesajlarını gördüm gurursuz bir değil o ben nu gurursuzlaştıracak br şey yapmadım" şeklinde gayet seviyeli bir uslupla cevap yazdım ve konuyu kapattım. Ama içime oturdu. Keşke ağzıma geleni söyleseydim. Bu kadar seviyesiz bir olduğunu bilsem kardeşiyle de tanışmazdım ama ,nsan bilemiyor ne yazık ki. Hiç böyle değildi ama bazı kıskançlıkları vardı. Fazla da yüz göz değildik ki anlayabileyim. Şimdi çok üzgünüm ve ne yapacağımı nasıl davranacağımı bilmiyorum...:KK43: :KK43: :KK61::KK61::KK61: sizce ben mi hatalıyım?

hayır sende bir hata yok
borcunu saklayan eşine hesap sormak
her ota burnunu sokan ablaya cevap vermek
seni haksız yapmaz

aynı şekilde gardını bozma

evlilik çocuk oyuncağı değil

Bir onların oğullarının canı var dimi sadece onlar üzülebiliyor,ya oğullarının sorumsuz davranışları yüzünden mahvolan bu kızın hayatı ne olacak?

Back
X