görümcem benden 2 yaş büyük bana nasıl hitap etmeli

yenge kelimesini ben de sevmiyorum yani zorunlu hallerde olmadıkça bir tek amcalarımın eşlerine yenge diye hitap ediyorum; onlar da annemden büyük oldukları için.
Evlendim eşimin kardeşleri bana yenge diyorlardı; rica ettim abla der misiniz yenge diyince sanki daha yaşlı gibi oluyorum diye. kabul ettiler benden bir yaş küçük olan ismimle hitap eder diğerleri de abla diye. Senden küçük olsalar neyse de büyük olan birinden yenge demesini beklemen bana biraz alışılagelmişin dışında geldi.

Senden büyükse tabi ki de yenge demeyecek eğer bir şekilde hitap edilmesi gerekiyorsa sen abla demelisin.
Eğer istemiyorsa ki ister ama isminle hitap edersin.
Benim abimin eşi yenge dememi istemedi samimi bulmadığını söylemişti abla de bana demişti. Abla derim yenge demem mesela :)

yani varya sırf konu açmak için boş boş şeyler adına konu açıyorsunuz,güleyimmi ağlayayımmı bu halinize şaşırdım:ssz::ssz:
yok görümcem bende 2 yaş büyük bana nasıl hitap etsin,yenge desin.madem böyle bir derdin var git görümcene söyle:19:

Hiç bir şekilde yenge demesini beklemeyin. Sizden küçükte olsa büyükte olsa farketmez nasıl hitap etmek istiyorsa öyle hitap etsin neden buna bu kadar takıldınız ki. Bunun örf ve adetle de ilgisi yok kişiden kişiye değişen bir durum. Benim sözlümün kardeşi de (yavrum daha 13 yaşında benden 8 yaş küçük :27: ) bana Ebru abla der, bende yenge demesini beklemem zaten nasıl hitap etmek istiyorsa, nasıl rahat edecekse öyle hitap etsin. Ben görümcenizin yerinde olsam isminizle çağırırdım sizi ve ya " canım" derdim.

Son düzenleme:
sorunu acaba ben mi yanlış anladım dedim tekrar tekrar okudum..
sizden büyük birisi size niye yenge desin..nasıl bir komik istektir bu:)
:37:

2 yaş büyük görümce ,yenge dese kuş mu konacak? onu anlamadım bi de..

Alttaki gelin-görümce topiğinden anladığınız bu mu? geline her halukarda hep yenge denmeli...
Görümceniz sizden büyük olmasına rağmen ona abla demenizi talep etmemişken siz ondan nasıl size yenge diye hitap etmesini talep edeceksiniz. Bence böyle bir isteğiniz olduğundan sakın bahsetmeyin bile sonra görümcem beni sevmiyor diye gelip topik açarsınız buraya...

Son düzenleme:
Benim gorumcem de benden 3 yas kucuk. Adimi soyler.

Yenge deyince ne oluyor ki?

Saygiysa kasit, davranislarina yansitsin. Takilma boyle alaturka konulara.

benim görümcem de benden 3 yaş büyük adımı söyler dogrusu da bu . Ayrıca yenge kelimesi tabiri bir arkadaşımız gelin kızlarına vs.vs sözler yazdıgı için iki de bır gelin şunu dedi şunu yaptı tarzı yazdıgı için o senin gelinin değil yengen dedik.madem abla da demiyosun adını söyle yada yenge de anlamın da söyledik.ayrıca herkesin arzusu bilir

sorunu acaba ben mi yanlış anladım dedim tekrar tekrar okudum..
sizden büyük birisi size niye yenge desin..nasıl bir komik istektir bu:)
:37:

He yaa bende bidaha okudum acaba yanlış mı okudum die:1:

siz abla diyin.. demişsiniz ya o 'büyük'... bnm görümcelerim benden küçük yenge demeyi bırak eğer aramıza sınır koycaksa direk ismimle bile hitap edin diyorum.. yok bide ablaaa yengeee falan:53:

Bence yenge demeli, hatta her seni görüsünde elini öpmeli, odadan iceriye girdiginde ayaga kalkmali....:52:
2 yas ne demek??? bayagi cok yas olarak büyüksün, hatta siz diye hitap etmeli, bunlar egonu tatmin ediyorsa, demekki hayatinda baska seni mutlu edecek birsey bulamadin ve bu konuya taktin demektir.
Saka bir yana, canim böyle seyler önemli degil, saygiyi kazanirsin, ama zorla alamazsin.
Önemli olan aranizdaki ufak cizgi hep bulunsun, cok canimli cicili olma, zamanla benliginle saygini hak edersin....ama zamanla....

Gururuna dokunur insanın öylesi de. Allah düşmanımın başına vermesin öyle kaynana.

:53::53::53:
hadi canıımmm..:53::53:

Bazı insanlarda erkek her daim büyük, saygılı olmak lazım mantığı var. Misal benim annem, geçenlerde kendinden 10 yaş küçük adamdan abi diye bahsetti,(hoş kendisi de yaşını hiç belli etmez ama) neymiş erkekmiş, saygıdan öyle demiş, adam da keşke küçük olsaydı da saygı duyulacak biri olsaydı, peh...

Son düzenleme:
ne yengesi yaa çok saçma :))) bende ismiyle hitap ediyorum banada ismimle hitap ediyor :) daha samimi ve hoş oluyor bence bana yenge dese sinir olurum ben yengede demem itici geliyor bana :)))

neden yenge demesini istiyosun ki??

walla ilginçsinz bu konuyu aceba diger topikler de yazdıgımız cevaba göremi açtınız.sizin konunuz farklı diger konular çok daha farklı bilmem anlata bildim mi.

yenge demesi gerekmez ki,sizden büyük sonucta...

benden kücükse (7-8 yas farki varsa)abla demesini isterim..büyükse yenge filan hic istemem..

ama tercihimde hic yenge yok..

Son düzenleme:
Örf ve Adetlere Göre; Siz Ona Abla Diyeceksiniz, O da Size İsminizle Hitap Edecek..
Benim Adetlerime Göre; Birbirinize İsimlerinizle Hitap Ediniz..

Sevgiler..

Back
X