görümcem benden 2 yaş büyük bana nasıl hitap etmeli

ay şu yenge lafına oldum olası ısınamıyorum. :19:
ben dayımın eşine bile abla diyorum.

insan yenge olunca ,devlet erkanı eve şilt ve şehrin altın anahtarını gönderiyor:60::60::60:

abimin eşi benden 2 yaş büyük ve ona ismiyle hitap ediyorum
kızkardeşimle aralarında 12 yaş var abla diyor yenge soğuk bir hitap olduğu için..

eltim benden 7 yaş büyük ismiyle hitap ediyorum
görümcem 6 yaş büyük ismiyle hitap ediyorum
sadece kaynım benden 10 yaş büyük e zaten eşimin abisi, ona abi diyorum
görümcemin eşine de enişte demiyoruz. eşim ismiyle hitap ediyor ben hitap etmem gerektiğinde abi diyorum..
eşim abimden büyük abim ona enişte demiyor ismiyle hitap ediyor

ayy hepsini yazdım :))
yenge ve enişte uzak geliyor sevimsiz geliyor..

Aslında örf ve adetlere göre yenge denilir.. Büyük ya da küçük farketmez ama biraz da bu kişiye bağlıdır.

Belki isminizle hitap etmesi ona daha rahat ve samimi geliyor.

Sizde buna böyle bakın ve üzmeyin kendinizi.

Mesela benim evliliğim ilk başlarında büyük küçük herkes bana yenge diyordu.

Bunalmıştım ve birçok kişiye ismimle hitap etmesini rica ettim.

Çünkü sevmiyorum bu kelimeleri.. Hele enişte kelimesi çok komik geliyor.

Biraz farklı bakıyorum ben.. X'in hanımı olarak anılacağıma ismimle hitap edilmesi hoşuma gidiyor.

konu sahibi yanıt vermiyor, konuyu açmaktaki maksat neydi acaba..
nabız yoklaması desem o da değil..neyyyseee..:51:
lutfedip iki satır yazsaymış bari..
gerçekten ciddi konu açınca okuyacak yorumda bulamıyacak..:45:
yalancı çoban misali...:15:

Abimin nişanlısı benden 4 yas büyük...Ama ben ona yenge diyemiyorum...Valla öle gıcık olduğumdan falan değil iyi anlaşıyoruz aslında ama yenge demek gelmiyor içimden..İsmiyle hitap ediyorum bugüne kadar da bir şikayeti olduğunu duymadım
(olsaydı abim hemen yetiştirirdi zaten niye yenge demıyosun dıye)) Bence sıkıntı yaratılcak bisey deil isteyen istediği gibi hitap etsin saygısı yenge deyınce daha da artmaz ya insanın...

BENİMDE GÖRÜMCEM 2 yaş büyük ama bende yenge demesini istiyorum ama demez çok bilmiş ayrıca bence bunda dalga geçilecek hiç bir şey yok insanların düşüncesine herkes saygı duymak zorunda

Son düzenleme:
konu dikkatimi çekti de yazayım dedim.. bizde de komik bi durum söz konusu :) görümcem benle aynı yaşta hatta ay olarak büyük de olabilir.. eşimle de arasında 1,5 yaş var ama görümcem çok küçük evlenmiş 8 yıllık evli çoluk çacuğa karışmış ve görüntü olarak da biz eşim de bende biraz miyon tipli olduğumuzdan ondan en az beş yaş küçük duruyoruz.. herkes onu ablamız zannediyor. :) ama o ısrarla abi- yenge demeye devam ediyor..:)) bana komik geliyor.. ama kalbi kırılmasın diye bişi demiyorum :D

boyle seyler takılmaz yahu desin demesin ustelik buyuk gorumceniz sizin ona abla demeniz gerekirken onun yenge demesini bekliyorsunuz

Son düzenleme:
Yenge demenin yaşla bi ilgisi Yok bence yenge otomatik olarak abinin eşine söylenir. İsterse 30 yaş fark olsun ama ben sorun yapmazdım

Mune Mune konu silmek yasak arkadasim..

Gorumcem benden 8-9 yas kucuk sanirim abla der.. ama 2 yas kucuk olsaydida ne dedigi farketmezdi, takmam oyle seyler.

Yengem benden kucuk ismiyoe hitap ederim o da abla der. Zaten bende hic yenge havasi yok😂

Back
X