görümcem benden 2 yaş büyük bana nasıl hitap etmeli

bence sizin ona abla demeniz lazim yada birbirinize isimlerinizle hitap edebilirsiniz ama onun size yenge demesi cok sacma olur :9:

büyükse yenge demez isminle hitap eder normali de budur. hatta eşinden de büyükse senin ona abla demen gerekir.

sızden buyuk ıse yenge demesı bıraz komık olurdu ,ama sız ıstersenız o'na abla dıyebılırsınız .
yaa ayrıca boyle seylere cok takılmayın .
nedır ınsanlarda kı bu rutbe merakı yahu:1:

sacmaliga bak ya:1: senden buyuk bir kisi sana neden abla desin , herkese böyle dertler diliyorummmmm:ssz:

görümceme okutucam bu konuyu. kendisi benden 7 yaş büyük, bana yenge diyeceksin dediğim zaman çıldırıyor =) görsün okusun, neyiymişim ben onun.. Şaka bi yana da yapmayın arkadaşım ne yengesi, 2 yaş var arada, hem de sizden büyük, abla diyin siz ona, ben abimin eşine yenge diyorum ama o da benden 7 yaş büyük. hayatımı zaten 80 doğumlu ablalar zapt etti, yengem kendi ablam görümcem hepsi aynı yaşta.. kimsenin yengesi değilim ona yanıyorum. görümcemin doğurmasını bekliyorum 4 gözle, çocuk dillensin hemmen yinge dedirtecem =) Sevgilimin bi kuzeni var bi tek onu sinirlendirdiğimde bana yenge diye hitap ediyor =)

ay çok güldüm okuyunca ya ne tuhaf bir istek. yaşı küçük olsa anlayacağımda 2 yaş büyük biri niye yenge desin üstelik konu sahibinin ona abla demesi yada ismiyle hitap etmesi gerekir.

benden iki yas ve yedi yas kucuk iki kaynim var
iki yas kucugu isimle hitap
kucuk olan abla desin istiyorum
benden 5 ya buyuk abimon esinde ynge dememi istemei ismiyle hitap eiyoum
cok rahat ve emin soyleybilirimki iki dostuz
en iyi arkadasiz

anacım ben olsam adınla hitap ederim. yenge ne yaw:1: bide senden buyuk yani. asalim artık bu seyleri...kaynım benden 6 yas kucuk ismimle hitap eder beni de hic rahatsız etmez bu durum

yenge kelimesi bana hep rahatsız edici gelmiştir nedense
yenge sanki o aileye dısarıdan katıldıgını belirttiginden belki de soguk bir ifade gibi gelir bana
abimin eşi benden 6 yaş büyük ama sadece ismi ile hitap ederim
kendime de asla yenge dedirtmedim
ilk evlendigimde esimin en kücük kardesi ve kuzenleri filan vardı 10 yas grubu onlara bile kesinlikle dedim
bana ya ismimle hitap edin edemiyorsanız da ismim + abla diyebilirsiniz seklinde
eşim cok sinir oldugumu bildiginden arada yengenizi getirdim bakın diye dalga gecer benimle
hos ben yegenlerime filan da teyze dedirtmedim kendime bu tarz ifadelere cok takılmıyorum
ben saygıyı bu tarz ifadelerde aramam çünkü
abimin eşine ne yenge ne abla diyorum sadece ismiile hitap ediyorum ama cok severim kendisini
esimin kardesi bana goruntude abla diyor ama arkamdan moni şöyle moni böyle diye konustugunu da biliyorum
ee ben ne yapayım öyle abla denmesini
yegenlerim bana sadece ismim ile hitap eder ama biliyorum ki beni cok severler ben de onlar için canımı veririm.
sıfatlara cok takılmamak gerek
hele ki kendinizden büyük birinin size yenge demesi cok abes kacar

Siz ona görümcem nasılsın mı diyorsunuz peki.Ve sizden büyük.Elbette ki adınızla hitap edebilir.Siz de ona abla dersiniz olur biter.Böyle şeyleri de sorun yaparsanız bu işin içinden hiç çıkamazsınız

bende gelinimizden bir yaş büyüğüm aplam ise 4 yaş büyük ama hepimizde birbirimize ismimizle hitap ederiz.diğer türlüsünü düşünemiyorum bile...

selam bennim annem halamdan 5 yas buyuk.ama hep bir birine ismiyle sesleniyorlar.herkesin hosuna gidiyor.cok samimiler.protokola ne gerek var.sacma bence.......:50::50:

Ben benden 5 yaş büyük olan görümceme ismiyle hitap ederken sizin 2 yaş küçük oldugunuz görümcenizden size yenge demesini beklemeniz çok ilginç :9::9::9:

konu sahibi gelip duzeltse
ben bir umutla yanlis yazdigini dusunuyorum : )

ama gercekten sana "yenge" denmesini istiyorsan
ve bunu basarabilirsen
artik bayramlarda elde opturursun :46:

Canım benim görümcem benden 5 yaş küçük ama bana ismimle hitap eder, ben de hiç rahatsız olmam zira başlarda abla diyordu ama ben ismimi söylemen yeterli dedim çünkü arkadaş gibiyiz. Hatta viladimir der arada :D birisiyle tanıştırırken yengem diye söyler tabi o ayrı :) böyle şeylere hiç takılma, siz iyi anlaşın yeter. Önemli olan bu.

alt konudaki gelin-yenge konusunu okuyunca açmadan duramadım.
görümcem benden 2 yaş büyük bana yenge demiyor ismimle hitap ediyor ben yenge demesını ısterdım.
örf ve adetlerimize gore ne demeli?

ne derse desin zaten 2 yaş büyükmüş senden saygısızlık yapmayın da birbirinize gerisi önemli değil bana göre

Back
X