- 30 Aralık 2016
- 2.944
- 10.150
- 128
- Konu Sahibi sonkafautucu
-
Ben durduk yerde söylemiyorum ki kayınvalidem soruyo ne yemek yaptın diye. Asla gereksiz detaya giren bi insan olmadım çünkü bunlar normal şeyler ballandıra ballandıra anlaticak degilim börek yapmak lüks bişey değil ki. Demek ki onlar öyle görüyo ilginç geldi banaBelli ki hassas dönemi ve eşiniz kardeşine üzülüyor. " Kocama börek yaptim " demeniz elbette gereksiz olmuş .
Tatil ve sinema kısmını ise üzülmesin diye saklamanız gereksiz ama zaten yaptığınız her şeyi söylemek saçma.
Biz börek yaptık, sinemaya gidiyoruz, kocamla TV izliyoruz v.s söylenmesi gerekmeyen cümleler.
Canim sen boyle devam et o zaman. Sana cok kolay gelsin.Ama böyle hayat geçer mi ben soylemesen atıyorum tatil anilarimi koymak istiyorum faceye onuda istemez ki bunda ne kötülük var?
bence esin hakli soyleme tatil icin de cok yorulduk buraz kacalim felan deyin saklayin cogu seyinizi nispet yapar gibi sosyal medyadan paylasmayin bosanmak zor bir surectir hafife almayinİyi akşamlar arkadaşlar moralim çok bozuk eşime patlamamak için kendimi zor tutuyorum.
Görümcem eşiyle boşanıyo kayınvalidemler de kalıyo kendisini severim onunla hiç bi sorunum yok. Ama eşim ve kayınvalidemin amacını anlayamadım.
Bi kaç haftadır tatil için otel bakıyoruz eşimle neyse dün tam karar verdik eşim dediki aslında gitmesek mi didem ( görümcem ) üzülür şimdi nispet yaptığımızı sanar onlar boşaniyolar ya. Ben de ne alakası var falan dedim pek üstünde durmadım uyuduk sonra.
Bugün de sabah kayınvalidem aradı napiyosunuz dedi kahvaltı hazirliyorum börek yaptim eşime dedim eşim böreği çok seviyo bu arada sizde buyrun dedim bi baktim eşim sacmasapan hareketler yaptı. Ne demek istediğini anlamadım. Telefonu kapattım niye öyle yaptın dedim. Böreği niye söylüyosun nispet yapar gibi dedi kızdı. İkinci şokumu yaşadim..
Neyse bugün bardagi taşıran absürt ötesi son olaya gelicem.
Sinemaya gittik film bitince eşim dedi ki keşke annemle didem de gelseydi sonra bi of çekti ve annem ararsa sinemaya gittigimizi sakin soyleme. Didemle ugrastirma bizi..
Bu olanlar gerçekten çok mu saçma ben anlamadım size soruyorum görümcem boşaniyo kendisi kocasıyla sorunlu diye biz hiç bir şey yapmicak mıyız baş başa bi yerlere gidemicek miyiz veya hep onlarla mı gidicez?
Ama böyle hayat geçer mi ben soylemesen atıyorum tatil anilarimi koymak istiyorum faceye onuda istemez ki bunda ne kötülük var?
Sizin kardeşiniz boşanıyo olsa, o tatil anılarını yinede face 'te paylaşırmıydınız?Ama böyle hayat geçer mi ben soylemesen atıyorum tatil anilarimi koymak istiyorum faceye onuda istemez ki bunda ne kötülük var?
Biz tatil rezervasyonunu ağustosa yapiyoduk hani şuan tatile gitsek dediğiniz gibi ben de dikkat ederim ama aylar sonrasını düşünüyo adamGorumcenizin boşanma olayi henüz yeni herhalde.Kendini toparlayamadı büyük ihtimalle.hem o hemde ailesi yani eşinizin gorumcenizin bu yeni durumuna alışması için zamana ihtiyaçları var.eşiniz düşünceli davranıyor.kardeşi üzülmesin diye biraz dikkat etmeye çalışıyor bravo ona..
Bence sizde bir süre bu şekilde yapın. Herşey zamanla normale dönecektir.
Bikaç ay değil ki ağustosta gidecegimiz tatili iptal etti adam.Kötü bir niyeti yok adamın. Herşeyi sorun etmeyin. Görümceniz bu süreci geçirene kadar biraz anlayış gösterin.
Kendi kardeşiniz olsa belki de siz''şimdi sırası mı?'' diyeceksiniz.He diyiverseniz birkaç ay ne olur?
Biraz empati, biraz hoşgörü.
Ben görümcemi seviyorum ona asla böyle şeyler soylememeye dikkat ediyorum zaten ama kayinvalidem bana soruyo ne yaptın diye börek diyorum yalan mı söyleyim bunda nispet yapıcak nevar ayrıca?Aile olmak boiyke birsey ,uzucu kotu durumlarda birbirine sahip cikmak demek ,
Sonuctra gorumce senin icin el olabilir ama esin icin kardes ,kendi kizkardesin bosaniyor olsaydi ,eminim ki onu uzmeden birseyleri yasardin ,
Avutmayta teselli etmeye calisirdin,
Bu aralar gozune gozune sokmaya gerek yok bazi durumlarinizi ,
Etkilenmemis gozukuyor olsa bile belki de gorumcen dik durmayta ugrasiyorduyr ,esin duyarli davranmis empati yapmis kardesine karsi ,
Bikaç ay değil ki ağustosta gidecegimiz tatili iptal etti adam.
Üzüntüsünü şimdi yaşıyor çünkü. Belki aylar sonra daha farklı davranır ama şu an için plan yapmak zor geliyordur ona..sizde fazla ustelemeyin bence.Kizmayinda eşinize boşuna. Kardeşi sonuçta tabiki üzülmesini istemeyecek.Biz tatil rezervasyonunu ağustosa yapiyoduk hani şuan tatile gitsek dediğiniz gibi ben de dikkat ederim ama aylar sonrasını düşünüyo adam
Malesef eşimin görümcemi o kadar önemsedigini sanmıyorum çünkü görumcem kayinvalidemin evine geldiğinde eşim bi sürü küfür etti defolup git geçimsiz misin falan dedi sahip çıkmadı yani umrunda değil açıkçası. Üzülmesin diye degilde kavga çıkmasın diye uğraşıyo çünki bize bulaştırma didemi dedieşiniz kardeşinin sizin birlikte yaptığınız herseyde, benim eşim yok yapacak diye uzulecegini düşünüyor..onu üzmek aklına getirmek hatırlayacak seylerden kaçınmak istiyor..kardeş olarak bu kadar hassas yaklaşması güzel bir durum amaa durumu abartıyor.
annesiz babasiz çocuğun yaninda aman cocugumuzu sevmeyelim gibi yaklaşmış olaya.konuşun bence anladiginizi ama böyle davranarak sizin etkileneceğinizi.gorumcenizin cocuk olmadığını herseye alınmayacağını felan söyleyin.zamanla düzelir umuyorum henüz yeni boşanma olayi sanirim..
Ama böyle hayat geçer mi ben soylemesen atıyorum tatil anilarimi koymak istiyorum faceye onuda istemez ki bunda ne kötülük var?
Eminim iyi niyetlisiniz ,biraz empati yapin yeter ,esinizden bosanmak zorunda kalsaniz ,cok zorlanirdiniz ,cok zor donemler kolay kolay atlatilmiyor ,Ben görümcemi seviyorum ona asla böyle şeyler soylememeye dikkat ediyorum zaten ama kayinvalidem bana soruyo ne yaptın diye börek diyorum yalan mı söyleyim bunda nispet yapıcak nevar ayrıca?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?