Görümcem boşanıyor ve bizim apartmana taşınıyor

Arkadaşlar bölük pörçük anlattığı için okuduğum cevaplardan ben konuyu özetliyorum. Kaynı ve eşi bekarken bir ev almış. Hepsi bu evde yaşıyormuş kv dahil. Daha sonra bu evi satmışlar. Eşi mirastaki hakkından vazgeçmiş bu evi kendi üstüne yapmış. Yani demiş ki "ben miras istemiyorum bu ev benim olsun miras kardeşlerime kalsın". Onlar da tamam demişler ve tapu masraflarını da konu sahibesi altınlarıyla ödemiş. Şu anki krediyi de çalışıp eşiyle birlikte kendisi ödüyor. Yani eşi mirası önceden almış oluyor ve kardeşleri buna okey diyor. Ama aile parazitlik yaparak bu eve çökmüşler. Şimdi de görümce de yerleşiyormuş eve. Benim anladığım olay bu. Eğer bu şekildeyse konu sahibi haklı. Ev 3 kardeş arasında bölünecekse miras olayını kabul etmeyip eve ortak olacak ve kredi masrafını paylaşacaklardı. Tapu masrafını da bölüşeceklerdi. Şu an konu sahibini resmen mirastan men edip evine çökmüşler. Ben olsam ben de istemem oh ne ala memleket. Miras zamanı sizde bu konuyu gündeme getirip hakkınızı alırsınız. Asıl enayi yerine konan konu sahibi. Olayı anlatamadığı için linç yemiş.

Sonunda beni anlayan birisi teşekkür ediyorum böyle güzel özetlediğiniz için

Kardeşi almadı yeni evi, size saha fazla hesap verecek değilim malım mülküm hakkında sadece bir şey paylaştım soru sordum ev benim olmasa o şekil sormam soruyu akıl var mantık var
Ahahahah malım mülküm diyo hala, senin malınsa git kocana de ki kardeşini istemiyorum sonuçta benim malım, hadi bakalım diyebiliyo musun?

En guzeli konu sahibi gorumcenin cocuklarina baksin. Gorumce de calisip kira odesin
Hahahahah ya.
Tabi tabi ödesinler bence de.
Sonuçta tapu onun hatta kendi tapularını da verip üzerine konu sahibinin,görumceyi ve çocukları da almasınlar eve,kapının önüne koysunlar.

Bu ev alınırken beraber oturalım diye alınmış,konu sahibi de bunu kabul etmis. Baştan kabul etmeyecekti o zaman. Kimsenin çökme durumu yok bence gayet planlı yapılmış her şey. Kocası anasını, kardeşini yanında istiyor. Mirasta da konu sahibinin söz hakkı yok. Ne hakkını alacak? Kocasının bileceği o iş.
Diyebiliyorsa çıkın evimden desin bizde onu diyoruz zaten.
Annesi orada oturuyorken kızına gelme diyemez. Çıkarsın kayinvalidesini evinden.

E iyi de başka malları mülkleri yoksa ailenin hangi mirastan vazgeçmiş ben anlamadım.
Ayrıca hepsinin evi ayrı sanırım(evi ayırdık yazmıştı bir yerlerde sanki)gelip konu sahibinin evine yerleşmiş değiller. Görumcede ailesinin evine geliyor.

Evet burda suç kocasında ama bu kadın da çalışıp para koyuyor oraya sonuçta. Tavrını belli etmezse daha çok böyle ağlanır. Evet baştan kabul etmeyecekti ben olayı özetledim. Kendi açımdan böyle bir şeyi kabul etmeyeceğim için o şekilde yorum yapıyorum. Kocasında iş yok kadını hiçe sayıyor ya da konu sahibi düşüncelerini söylememiş. Öyleyse artık iş işten geçmiş

E iyi de başka malları mülkleri yoksa ailenin hangi mirastan vazgeçmiş ben anlamadım.
Ayrıca hepsinin evi ayrı,gelip konu sahibinin evine yerleşmiş değiller. Görumcede ailesinin evine geliyor.
Valla katlı integral gibi konu ben yaptığı yorumlardan bu şekilde anladım olayı kendisi de doğrulamış. Demek ki başka bir miras var. Ama burda iş kocada bitiyor

Valla katlı integral gibi konu ben yaptığı yorumlardan bu şekilde anladım olayı kendisi de doğrulamış. Demek ki başka bir miras var. Ama burda iş kocada bitiyor
Tek mülk bu bence. Maaile yasadıklarına göre.
Eve çökmüşler krediyi biz ödeyeceğiz diye,özellikle kaynının hakkı yenmiş gibi

Tek mülk bu bence. Maaile yasadıklarına göre.
Eve çökmüşler krediyi biz ödeyeceğiz diye,özellikle kaynının hakkı yenmiş gibi
Miras deyince sadece konut geliyor aklınıza galiba

Bende kabul etmezdim. Ne başta kayinvalideyle oturmayı ne de böyle bir ev alma şeklini ama konu sahibi etmiş. Şimdi ev benim diyerek görümce ile ilgli bir söz söyleme hakkına sahip olduğunu düşünmesi saçma olmuş.

Allah yardımcısı olsun. Kadın 2 çocukla boşanıyor,anasının evine geliyor. Size noluyor ki? O evde fazlalık olan siz ve eşinizsiniz zaten. Ayrı eve çıkamayan eşinize çemkirin. Bir de şaka gibi anası bitti kızı kusur kaldı diyorsunuz ne ayıp şey

Onlarla herkes kendine ev alsaymış? Neden illa sarımsak dişleri gibi bi arada sıkış tepiş yaşıyorsunuz para varken nasıl bir fantazi bu?
Böyle aileler var hala ama kaynım başka eve çıkacak evlenince bekar olduğu için geçici duruyor ben kv ile aynı katı kabul ettim ama bana önceden hakaretler sayan görümcemle oturacağım demedim , çok zengin olunmasına gerek yok kirayada çıkılabilir ayrı oturmak isteyen her türlü otururur

Onlarla herkes kendine ev alsaymış? Neden illa sarımsak dişleri gibi bi arada sıkış tepiş yaşıyorsunuz para varken nasıl bir fantazi bu?
Ya miras olsa dediği gibi vazgeçecek göz var mı konu sahibinde katip? Bence yok yani.
Kaynın ödediğini bile üzerine almışlar biz ödüyoruz diyerek. Simdi de tapu benim diyor sanki babasının evinden gelirken getirmis evi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…