Görümcem çocuklarını bana bırakıp gidiyor

Yapmayın ya , idare edin ne olacak .Altlarını almayacaksınız en nihayetinde.
İş için sonuçta tatile gitmiyor ya.
Bu işler sırayla ayrıca kimin kime ne için ihtiyacı olacağı belli olmaz kalacak başka yerleri yoksa tabi bu sözlerim.

8 ay 5 günlük hamilesiniz. Şu ana kadar doğurmuş bile olabilirdiniz. 5-10 gün sonra gelseler, 10 gün kalsalar neredeyse 9 aylık hamile olacaksınız. Her an doğurabilirsiniz. Siz o arada doğurursanız onlara kim bakacak? Eşiniz mi? Eşinizin sizinle ilgilenmesi gerekir.

Bence 8.5 aylık hamile birine 10 günlüğüne çocuk bırakılmaz. İki değil, bir tane olsa da bırakılmaz. Allah korusun, bir terslik olsa, Allah korusun erken doğum olsa, insan "acaba çocuklara stres oldu da o yüzden mi böyle oldu" diye düşünür.

Çocukların babası ilgilensin. Anneleriyle evli olması, aynı evde oturmaları şart değil. Şimdi bakmayacak da ne zaman bakacak? Kayınvalide Trabzon'daymış. Kendi annesi nerede? Veya kardeşi, halası, teyzesi, dayısı, amcası, kuzeni, yakın arkadaşı. Eşinin amcası, dayısı, halası, teyzesi, kuzeni de olabilir. Hiç olmadı akşamdan akşama gelip, yemek yapıp, çocukları yatıracak, kendi de orada kalacak bir bakıcı.

Bence böyle bir işe girmeyin. Öncelikle kendinizi ve bebeğinizi düşünün. "Ben her an doğurabilirim, çocuklar için de iyi olmaz" diyerek başka bir çözüm yolu sunun. Şimdiden iyi doğumlar.

akraba gunumuzde ne anlama geliyor acaba?? benim arkadasimin 17 yasindaki kizi 2 ay kaldi bende, nolmus yani, insanlik olmusmu?

insanlar ne kadar bencil bunu kk kadinlarina bakarak anlayabiliyorum. ya ne olacak biraksa nolur. ihtiyaci varmis birakmis. onlar esinizin yegenleri. dayilarinin evinde kalmak haklari. sizde kanul etmeyeceksiniz kim kabul edecek. artik insanlarin baskalarinin evliliklerini bozmak icin bu siteye girdigini dusunuyorum. kalmasinlar diyecekmis, kabul etmeyecekmis. Yavaş ya yavas. dogumun varmis gelirse dogum gider dogurursun. cocuklar engel mi. anneleri dusunemiyor mu bunu. sonrada gelirler burda insanlik dersi verirler. ayip.

Bunların babaları babaanneleri nerede peki bu sırada ? Hadi onuda geçtim 17 yaşında diyorsun. Koskoca kız. Kardeşide çok ufak sayılmaz.
Pekala yalnız kalabilirler.
Ay şaşırdım gerçekten duruma. Üstelik hamilesin. Neden uğraşıyorsun canım ?
Her şeyi geçtim. Bunlar nasıl utanmadan kedi köpek gibi birbirlerini yiyorlar ki sürekli ? Ben olsam yapamam öyle yani milletin evinde..

Konu sajibi anladığım kadarıyla 4 ve 1 yaşında çocukları var şimdi 3. Ye hamile. Canım sana bırakması çok uygunsuz sen bakılacak durumdasın. Millete kolay geliyor her halde akrabalık öldü mü denilmiş. Önce can sonra canan. Vaziyet müsait değil ki insanlıkla ne alakası var? Bence geciktirmeden söyle görümceye.

Bie ergen çocuğun olursa görürsün , yaşamadan ancak küçümsersiniz çoğu ergenliğin ne olduğunu dahi bimiyor

akrabalik, arkadaslik sadece iyi gunundemi olur. tabiki zor zamanlarda, ihtiyac duyuldugu zaman belli olur. bunlar bizim kulturumuzun guzellikleri, bizi diger ulke insanlarinda ayiran cok guzel ozelligimiz, lutfen yapmayin, boyle bir zamande size yakisan gorumcenize hayir dememektir. hayir derseniz bide o cocuklarin durumunu dusunun, ne kadar sarsilirlar sizin onlar istemediginizi gorunce. ben yengemi annemde ayirmam, aylarca kalmisimdir evinde cocuklugumda gencligimde, benim icin cok ozeldir, neden..cunku fedakardi..siz bilirsiniz tabi ama burdaki cogu kisini tavsiyesini dinleyin, kaybetmezssiniz, bencillikle bisey kazananazssiniz.

Şimdi yorumlara baktımda çocukları sizden başka kimsesi yokmuş ki bırakabileceği.
Sizinde 4 ve 1 yaşında çocuklarınız varmış. 17 yaşındaki kız onlarlada ilgilenir hem. İşiniz kolaylaşır.
Şimdi bence gün içinde evlerinde idare etmeyi becerirler çok rahat ama gece babaları yok sorun olabilir. Elektrik kesilse korkarlar mesela. Hırsız girebilir eve. Deprem olsa mesela ? Düşük ihtimal olabilir hepsi ama yinede ihtimal. Ocağı açık unutsalar ? Başlarına iş gelme olasılığı var 10 gün boyunca geceli gündüzlü evde tek başlarına. Gece kalmak sakıncalı bencede, baba yoksa eğer..
Çocukları akşam yemeğine çağır ondan sonra sizinle olsunlar diyeceğim ama o zamanda sanki gün içinde yüzlerini görmek istemiyorum der gibi olur oda ayıp.
Yani bence şöyle düşünün. Ablanızın yada abiniz çocukları olsaydı böyle mi yapardınız ?
Bence çocuklarla anlaşmayı deneyin. Bi yenge gibi değilde bi arkadaş gibi. O zaman her şey daha kolay olacaktır. Mesela yemek hazırlarken kızı çağırın size yardım etsin. Hem işiniz kolaylaşır. Gün içinde markete gitmek gerekirse onları gönderirsiniz o halinizle çıkmak zordur zaten.
Eğer durumu amaaaannn ne uğraşıyorum görümce görmeyeyim ömrümcenin çocuklarına bakmakla, olarak görmezseniz aslında çok güzel bi 10 gün olabilir.

Son düzenleme:
Bn bu konuya cok üzüldüm annem bn 4-5 yaşlarında calismaya basladi akrabamizda yoktu ( babam var calisiyordu oda ) hep komşular bakti bana ablamda okula giderdi snra bnde okula basladim okuldan snra ablamla eve gelip annm babam gelene kadar sobayi yakamadgmz için soguk evde otururduk böyle büyüdük.
siz simdi 10 gun idare edemiyormsnz yani hamilesiniz ama o kiz sofrayi kurar kaldirir evini bile toplar belki hem yabancı yerde kavga ediceklerini nerden biliyorsunuz

Bu yaz eltimin çocuğuna baktım kızımla ve benimlede daha iyi kaynaştı anne ve baba çalışıyordu
zor durumda olduklarından , akrabalık bunu gerektirir sonra beni neden dışladılar diye yakınmayın bence o kız size yardımcı olur eğer yönetmeyi tatlı dille yaparsan , birde kimin kime muhtaç kalacağı kimse bilmez ,

Bu forumda hep kaynana gorumcenin adı çıkmış. Ama bu gelinler de gerçekten fena yani şu yazilanlara bakarsanız. Gelinler böyle; aman ben istemem yapmam gitmem almam bakmam hıh, dedikçe kaynana görümceler bu hale gelmiş bu konuda anladım ben...Vicdansiz gelin dolu suan bu konu.

ee babalarıyla ayrı
kaynana memlekette
sız goz kulak olmayacaksınızda kım olacak ?

dur bunu herkes yazmıs
profıl resmınden anlasılacagı gıbı ben sızın kapalı hatta baya baya kapalı bır kadın oldugunuzu dusunuyordum
buna baglı olarak sız demek kı bız acıklardan daha cok merhametlı degılmıssınız
asagıda bıle kalmıssınız yazık sadece sorumlulugunuz sacınınızın telını baska bır erkege gostermemek oldugunu hıc sanmıyorum

Son düzenleme:
Benimde teyzemin gelini yani yengem aklıma geldi. annem rahatsız 3 ayda ankaraya gidiyordu. bizi hiç evde bırakmazdı . 3 kardeşiz. 3 gün hem yedirir , hem yıkardı canım yengem. küçük de değildik . 3 biz , 3 kendi çocuğu , 3 de kendileri abim yengem ve teyzem (kaynana) 9 kişi. yazık.

Hamilesiniz evet ama sonuçta çocuklar küçük değil ki hem diğer arkadaşlarında dediği gibi 17 yaşındaki kız sana yardımcı bile olur çocuklarınızla ilgilenir insanlık ölmedi sonuçta kadın oraya iş için gidiyor. Ya akrabalığı bırakın annem dedemler hastalanınca memleke giderdi KOMŞUMUZ bile bize o kadar iyi bakardı ki sizin böyle düşünmenize üzüldüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…