Stresin erken doğum için bir risk teşkil ettiği ispatlandı. Konu sahibi çocukları alırsa, sonra onların kavgalarından dolayı stres olursa (ki olacağı kesin, şimdiden stres olmuş çünkü) ve bu stres erken doğuma sebep olursa, bundan dolayı komplikasyon olursa, bunun vebali nice olur?
Ayrıca görgü kuralı olarak da hamilelerden mümkün mertebe onları strese sokacak bir şey istenmez. Bir düşüncesizlik yapılıp istenilse bile, onlar bunu kabul etmeyince durum anlanır ve hiç kırılınmadan "pardon düşünemedim" denir.
Kendinin veya eşinin annesi, babası, teyzesi, dayısı, halası, amcası, kuzeni, yakın aile dostu vardır. Hiç olmadı, her gün akşam gelip kalacak yemek yapacak bakıcı tutulur. Durumu yoksa, o karşılanır.
Hamilelik özel bir durumdur. Hassas davranılmalıdır. Konu sahibi bu yazdıklarının aynısını doktoruna söylese doktor, son ayına girdiğini söyleyip kabul etmemesini tavsiye eder.
Konu sahibi, bize anlattığınız gibi doktora da anlatın ve sonra tavsiyelerini görümcenize iletin. Bir uzmandan gelen tavsiyeden sonra da yeğenini riske edecek bir şey yapmak istemez sanırım.
benim doktorumun böyle tavsiye vermeyeceğini düşünüyorum şahsen. çünkü o her zaman derdi ki, hamilelik bir hastalık hali değildir, normal yaşamına devam etmelisin. merak etme bebeğe hiç bir şey olmaz... sadece şu şu noktalara dikkat et deyip uyarırdı.
Normal yaşamın sürsün derler tabii. Bu hep tavsiye edilir zaten. Ama hamilelikte, hem de 8. aydan sonra, olma ihtimalinden bile stres olacağınızı söylediğiniz bir şeyi yapmanızı tavsiye etmezler. Biz de tavsiye edemeyiz. Allah korusun, kötü bir şey olursa vebali büyük.
Semareyik, Allah kolaylık versin ve çok kolay ve güzel bir doğum nasip etsin inşallah.
Bende ne stresi olacak onu anlamadım açıkçası(gerçi konu açtığına göre bayağı stres sahibi herhalde)herkesin yapısı başka tabi ki ama belki doğum yapsa büyük kız evde kendi çocuklarına bile yardımcı olabilir.aslında konuya farklı açılardan yaklaşıyoruz.
ben diyorum ki bu iki çocuğun bakılmaya ihtiyacı yok, sadece bir büyüğün olduğu bir çatı altında kalmaları isteniyor anneleri tarafından. o yüzden stres yapılacak, düşünülecek bir şey yok.
siz de diyorsunuz ki bu durum konu sahibi için stres sebebi, konu açmasından anlaşılıyor. bu stres de hamileliği dolayısıyla sorun yaratabilir. bu açıdan konuya bakamasam da bu şekilde hissediyorsa konu sahibi size katılıyorum ben de elbette. sonuçta herkes farklıdır. konu sahibi burada kendini düşünmekte haklıdır.
yine de dünya hali demeli diyorum, konu sahibi de bir zorunluluk sebebiyle çocuklarını bırakmak zorunda kalabilir bir gün. o yüzden biraz daha kendini zorlamalı diye düşünüyorum.
ee babalarıyla ayrı
kaynana memlekette
sız goz kulak olmayacaksınızda kım olacak ?
dur bunu herkes yazmıs
profıl resmınden anlasılacagı gıbı ben sızın kapalı hatta baya baya kapalı bır kadın oldugunuzu dusunuyordum
buna baglı olarak sız demek kı bız acıklardan daha cok merhametlı degılmıssınız
asagıda bıle kalmıssınız yazık sadece sorumlulugunuz sacınınızın telını baska bır erkege gostermemek oldugunu hıc sanmıyorum
bunu bana mı soyluyorsunuz?Bunu bile açıklığa kapaliliga getirmişsiniz ya yuh demekten baska diyecek bisi yok size. Hala böyle insanlar kaldi mi ya çok şaşırdım. Merhamet yada başka haslet dışardan saçı görünüp görünmemesiyle anlaşılacak şey değil bunu düşünememek de şaşırtıcı. İNSAN kelimesi ne ifade ediyor sizin için? Saçı açık yada saçının tek teli görünmüyor değil, olumlu olumsuz duygu düşüncelere sahip bir İNSAN. Böyle bakın etrafınıza.
ee babalarıyla ayrı
kaynana memlekette
sız goz kulak olmayacaksınızda kım olacak ?
dur bunu herkes yazmıs
profıl resmınden anlasılacagı gıbı ben sızın kapalı hatta baya baya kapalı bır kadın oldugunuzu dusunuyordum
buna baglı olarak sız demek kı bız acıklardan daha cok merhametlı degılmıssınız
asagıda bıle kalmıssınız yazık sadece sorumlulugunuz sacınınızın telını baska bır erkege gostermemek oldugunu hıc sanmıyorum
yukarıda yazdımhamilesiniz, başka çocuklarınız da var ama 17 ve 12 yaşlarında iki çocuk pek bakım gerektirmez. hani göz kulak olacaksınız sadece. yemek ne varsa o yenir, kendi işlerini görürler zaten. kavga ederlerse de sertçe uyarın ya da eşinizi sokun araya ki yabancı evde o kadar kavga edeceklerini sanmıyorum. rahat olun, bebeğinizi düşünün sadece. kadının da kimsesi yokmuş ki, ne yapsın?
bu ne şimdi? bunun kapalı hatta sizin deyiminizle baya baya kapalı olmakla ne alakası var? saç göstermek, merhamet filan... demişsiniz de demişsiniz. iş ki kavga olsun. pes yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?