Görümcem çocuklarını bana bırakıp gidiyor

şimdi çocukların yaşı sizinkilere yakın olsa dicem ki amenna haklısınız ama yahu çocuklar büyük özel bir bakıma ihtiyaçları yok ki masaya alt tarafı 2 tabak fazla koyacaksınız...

Kendi evlatlarınız da var, annesiniz empati yapmanız gerekir. Sayılı günlerde 17 yaşındaki kızcağız size yardım bile edebilir. Sağlıkla alın bebeğinizi kucağınıza...

17 ve 12 size ne zararı olur. Kendi işlerini kendileri hallederler. Dur derseniz durular o kapasitede büyükler. Bu kadar bencil olmayın olmamanız lazım !!

Vallahi o kadar üzüldüm ki tanısam getirsin ben bakayım diyeceğim.
Defet gitsin diyen sen bakamazsın diyen ne kadar kadın olmuş.
Zaten bakmayacak sadece evinde kalacak. Bu kadın hamile diye evinde iş yapmıyor mu?
Aç mı kalıyorlar merak ettim hani hamile ya evdekilere kim bakıyor?
Çocuklar meme çocuğu sanki kocaman birey onlar.
Baksan ne olacak sanki. Zararları olmaz ki sana

madem sorumluluğu sende kavga ettikelrinde birazda kızacaksın 10 yıl bırakmıyor nolucak bakıver yarın seninde işin olur yardımlaşın güzel şeyler

görümce muhtemelen evde yalnız kalmalarını istemediği için size bırakmak istiyor, başlarında bir büyük olsun düşüncesiyle.

yani konu sahibinin çocuklara bakacağı falan yok ki. altı üstü birer yatak serecek, büyük kız kardeşinin de kendinin de her işini yapar zaten, yapmasa bile dayısı söyler yapar. konu sahibine hiç bir sorumluluk düşmüyor aslında.

yok hamileymiş de, ya doğurursaymış.
doğurursa yeğenler kendi evlerine geçerler, mecbur yalnız kalırlar elbette. ama şu anda müsait bir dayılarının evi var, bir çatı vereceksiniz altı üstü.
gerçekten çok bencilsiniz.

17 yaş pek çocuk sayılmaz... 12 yaşta ne yakar ne keser ne tehlikeli bilcek bir yaş... otursunlar evlerinde yahu....

Stresin erken doğum için bir risk teşkil ettiği ispatlandı. Konu sahibi çocukları alırsa, sonra onların kavgalarından dolayı stres olursa (ki olacağı kesin, şimdiden stres olmuş çünkü) ve bu stres erken doğuma sebep olursa, bundan dolayı komplikasyon olursa, bunun vebali nice olur?

Ayrıca görgü kuralı olarak da hamilelerden mümkün mertebe onları strese sokacak bir şey istenmez. Bir düşüncesizlik yapılıp istenilse bile, onlar bunu kabul etmeyince durum anlanır ve hiç kırılınmadan "pardon düşünemedim" denir.

Kendinin veya eşinin annesi, babası, teyzesi, dayısı, halası, amcası, kuzeni, yakın aile dostu vardır. Hiç olmadı, her gün akşam gelip kalacak yemek yapacak bakıcı tutulur. Durumu yoksa, o karşılanır.

Hamilelik özel bir durumdur. Hassas davranılmalıdır. Konu sahibi bu yazdıklarının aynısını doktoruna söylese doktor, son ayına girdiğini söyleyip kabul etmemesini tavsiye eder.

Konu sahibi, bize anlattığınız gibi doktora da anlatın ve sonra tavsiyelerini görümcenize iletin. Bir uzmandan gelen tavsiyeden sonra da yeğenini riske edecek bir şey yapmak istemez sanırım.

8 aylık hamile olmasan bakman gerekir gerçekten de, hamile oldugu için başkasına bırakması lazım babasından ayrı olsa da 10 günlüğüne babalarına bırakamıyor mu?

ama hamile olmasan da bakmak istemiyorsun gibi . insanlık o kadar da ölmedi eşinin yeğenlerine 10 gün neden bkaamıyorsun bizde aylarca kaldılar hastalık vardı mecburlardı ailecek bizde yaşadılra annem de hiçbirşey demedi..

benim doktorumun böyle tavsiye vermeyeceğini düşünüyorum şahsen. çünkü o her zaman derdi ki, hamilelik bir hastalık hali değildir, normal yaşamına devam etmelisin. merak etme bebeğe hiç bir şey olmaz... sadece şu şu noktalara dikkat et deyip uyarırdı.

Normal yaşamın sürsün derler tabii. Bu hep tavsiye edilir zaten. Ama hamilelikte, hem de 8. aydan sonra, olma ihtimalinden bile stres olacağınızı söylediğiniz bir şeyi yapmanızı tavsiye etmezler. Biz de tavsiye edemeyiz. Allah korusun, kötü bir şey olursa vebali büyük.

Semareyik, Allah kolaylık versin ve çok kolay ve güzel bir doğum nasip etsin inşallah.

aslında konuya farklı açılardan yaklaşıyoruz.

ben diyorum ki bu iki çocuğun bakılmaya ihtiyacı yok, sadece bir büyüğün olduğu bir çatı altında kalmaları isteniyor anneleri tarafından. o yüzden stres yapılacak, düşünülecek bir şey yok.

siz de diyorsunuz ki bu durum konu sahibi için stres sebebi, konu açmasından anlaşılıyor. bu stres de hamileliği dolayısıyla sorun yaratabilir. bu açıdan konuya bakamasam da bu şekilde hissediyorsa konu sahibi size katılıyorum ben de elbette. sonuçta herkes farklıdır. konu sahibi burada kendini düşünmekte haklıdır.

yine de dünya hali demeli diyorum, konu sahibi de bir zorunluluk sebebiyle çocuklarını bırakmak zorunda kalabilir bir gün. o yüzden biraz daha kendini zorlamalı diye düşünüyorum.

On gün çok değil zaten kendi işlerini görecek yaştalarmış. İlla ki bakamam diyorsan aç söyle sana güvenmesin birisini ayarlamaya çalışsın.
Ayrıca babası başka şehirde mi de çocuklara on gün için bakamıyor.

Bende ne stresi olacak onu anlamadım açıkçası(gerçi konu açtığına göre bayağı stres sahibi herhalde)herkesin yapısı başka tabi ki ama belki doğum yapsa büyük kız evde kendi çocuklarına bile yardımcı olabilir.
Birde kendi kardeşlerine de aynı tavrı takınabilir miydi onu merak ettim.

Sadece şunu merak ediyorum kendi yeğenleriniz olsa böyle sorun olur muydu?
Cevap veriyorum asla olmazdı hatta ona göre alışveriş plan program bile yapardınız
Bebek değil yetişkin iki çocuk kalacak alt değiştirmeyeceksiniz süt vermeyeceksiniz nesi zor anlamadım hele ki hamilelikle ne ilgisi var onu hiç anlamadım 3 gebeliğimde de evim hiç boş kalmadı şükürler olsun misafirim yatılı da dahil hiç eksik olmaz ama bu sebebten de bebeklerime birşey olmadı olanı da duymadım
Biraz empati lütfen !

Bunu bile açıklığa kapaliliga getirmişsiniz ya yuh demekten baska diyecek bisi yok size. Hala böyle insanlar kaldi mi ya çok şaşırdım. Merhamet yada başka haslet dışardan saçı görünüp görünmemesiyle anlaşılacak şey değil bunu düşünememek de şaşırtıcı. İNSAN kelimesi ne ifade ediyor sizin için? Saçı açık yada saçının tek teli görünmüyor değil, olumlu olumsuz duygu düşüncelere sahip bir İNSAN. Böyle bakın etrafınıza.

bunu bana mı soyluyorsunuz?
bende karsımdakı turbanlıdan ılerı olan bayana sordum bu soruyu bu abartının bu ılerı gıdısın amacı sadece ortunmek olmasa gerek

hamilesiniz, başka çocuklarınız da var ama 17 ve 12 yaşlarında iki çocuk pek bakım gerektirmez. hani göz kulak olacaksınız sadece. yemek ne varsa o yenir, kendi işlerini görürler zaten. kavga ederlerse de sertçe uyarın ya da eşinizi sokun araya ki yabancı evde o kadar kavga edeceklerini sanmıyorum. rahat olun, bebeğinizi düşünün sadece. kadının da kimsesi yokmuş ki, ne yapsın?

bu ne şimdi? bunun kapalı hatta sizin deyiminizle baya baya kapalı olmakla ne alakası var? saç göstermek, merhamet filan... demişsiniz de demişsiniz. iş ki kavga olsun. pes yani

yukarıda yazdım
bunun tek amacı tamamen ortunmek olmasa gerek merhamet dıyorum yukarıda yazdım
bu benım fıkrım ıstedıgımı yazarım
kavga ettıgımımı dusunuyorsunuz ? yazma o zaman

bence çocukların şımarıklığını asla dile getirme erken doğum riskim var de sorun olabilceğini soyle ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…