evet aynen öyle..oğulları bi kere benim lafıma gidecek bi insan değil ben şunu yap bunu yapma diye diretememkii şunla konuş ablana böyle davran demeye hakkım yok zaten kocaa adam benmi yönlendireceğim.ha bunları yapsam eyvallah ben doldurmuş oluyorum...ama yapmadıgım halde hala bana laf söyleniyorya bu beni sıkıntıya sokuyor...çoğu zaman ben giderim annesine eşim ben seni alırım gelcen zaman der.ama eve adım attıgım andan itibaren gelinlerden açılır konu.şunun gelini böyle iyi bunun gelini böyle melek bizde şans yokmuş bilmem ne.görümcem yetiyor zaten,oda evli annesinden çıkmaz beş dakıka ama ben annemde kaldıgımı söylesem 'bugünde itiraf günü heralde' der sanki o benim kocam...onların derdi ben aileme misafir gibi olayım onların evinde kızları gibi olayım.onada eywallah annemlerle araları çok kısa mesafe çok olmuştur onlara gidipte annemlere gitmediğim.yinede yaranamam.
annesini görümcem dolduruyor oda bana laf çarpıyor..bi önceki kavgalarında yine eşimle görmcem atışmıştı...eşim defol git bana laf sokmaya çalışma falan dedi.görmcemde ben giderm yarın birgün merak etme dedi.kaynanam o giderse bana karın bakacak o zaman dedi...
bakmak sorun değil elbet bakarımda bu dışlama niye.hem kötü davran hem bişeyler bekle...eşimde karıma güvenerekmi ameliyat oldun dedi...bir gün bakar iki gün bakar gücünün yettiği kadar bakar dahasına bakamaz kusura bakmayın dedi...
herkes yine bana düşman gibi baktı yine çıktık gittik...
eşim oraya gidince hep huzursuzluk oluyor moralini bozuyorlar yoksa başka sebepten gitmemezlik etmiyor...
Merhaba Kızlar...
Daha önceki konumdan bilirsiniz.görümcemle problemlerim var...
daha doğrusu onun benle problemi var,en başından beri laf sokmalar moral bozmalar...
bazılarından eşimin haberi vardı...iftira değil suç değil sadece içimi rahatlatmak birilerine anlatma gereği duydugum için anlatıyordum.oda bana hak veriyordu laflarına karşılık vermemi kendimi savunmamı isterdi hep..
kaynanam ameliyatlı görümcem işinden 3 hafta izin aldı annesinin yanında kalmak için...hastanede kaldıgı zamanlar hep gittim(bende çalışıyorum) bir dediklerini iki etmedim görümcemin laf sokmalarına ragmen hep sustum.her seferinde bu gecede ben kalıyım sen dinlen dedm görümceme.ne kaynanam ne görümcem kabul etti,çalışıyosun yorulma boşuna falan dediler ısrar ettiler kalmamam için...kaynanam hastaneden çıktı...yine haftada en az 4 gün gittim...geçen c.tesi yine kaynanamlara gittim...oturdum hemen laf çarpıldı O KADAR HASTANEDE KALDIM BİRGÜN KALIYIM DEMEDİN! ben şok oldum..bu sefer tutamadım çenemi.kaç defa kalıyım dedim ısrar ettim kalma dediniz şimdi niye böyle söylüyosunuz dedim...ses yok...kaynanamdan yine bir laf 'EL İYİ GELİNİNİ BANA VERMEZ BEN KÖTÜ GELİNİMİ ELE VERMEM'....nasıl kırıldım üzüldüm anlatamam..hiç bişey yapmadıgım demediğim onları kırmadıgım halde bana bunları söylüyorlar....eşimle 6 senedir birlikteyiz hiç bir zaman ailesinden ne bişey istedim ne kalp kırdım...ben bunları hakedecek ne yaptım...
yine aynı gün eşimde oraya geldi iş çıkışı...görümcem eşime laf sokma girişimlerine başladı...biz seni kaybetmişiz dedi eşime...ne zaman kaybetmişsin beni neden böyle laflar söylüyosun dedi eşim...herkes biliyor ne zaman kaybettiğimizi sen canını sıkma kardeş dedi görümcem...hatta biz seni kaybetmedik bz seni verdik bağışladık dedi....
eşim çok sinirlendi normalde zaten çok sinirli bir insan ablası bunu biliyor eşim sus dedikçe üstüne gidiyor...hayırsız evlatsın sen gitmişsin bizden el olmuşsun falan diyor...eşimde sen hayırlı evlatmısın iki gün burda kaldın diye hayırlımı oldun dedi,görümcemde beni sen yargılayamazsın bu evde beni yargılayacak en son insan sensin falan dedi...eşim çok kızdı sinirle hadi gidiyoruz dedi bana kalktık kapının orda yine söyleniyordu görümcem eşim sus diye üstüne yürüdü..gerçekten sinir krizi geçirdi resmen...
BENİM SİZE SORUM; HEP ARADA KALIYORUM,EŞİM ANNESİ GİLE GİTMEK İSTEMİYOR ABLASI ORDA KAVGA EDİYORUZ DİYE HEP LAF SOKMALARINDAN ODA SIKILDI...AMA AİLESİ BENİM EŞİMİ ETKİLEDİĞİMİ BENİM YÜZÜMDEN ORAYA GELMEDİĞİMİZİ DÜŞÜNÜYOR...NE YAPABİLİRİM NASIL AÇIKLAYABİLİRİM ONLARA BU DURUMU?
eşin istemiyorsa gitmez, yapacak bişey yok...
e zaten bütün erkek evlatların verdiği tepkiler gelinlerden bilinir, değiştirecegin bişey yok, ömür boyu senden bilecekler, ayrıca çok şirretmiş o görümcen, lafları falan çok keskinmiş.
arkadaşım sen dua et eşin yapılanların farkında.sen birde bendeki görümceyi görsen allah kimsenin başına vermesin.benim eşim hiç bir saygısızlığım terbiyesizliğim olmadığı halde ve haksızlığa uğradığım halde yine onların tarafında oluyor .14 yıllık evliyim hala kadının kıskançlığı lafları bitmedi.valla allaha havale ediyorum onunda kızı var.bugün bana yarın onlara inşallah.ama sen eşinden yana şanslısın en azından birde olaya bu taraftan bak.
neden eşler böyle davranırki,sonuçta bi ömrü anne babayla değil eşle geçirecekler...açıklama istediğinizde tepki ne oluyor?
biz eşimle konuşmayı beceremiyoruz.çünkü a desem hemen tartışma çıkıyor ve üste çıkmak için bağırarak konuşuyor.çocuklar üzülmesin komşular sesimizi duymasın diye hep susmak zorunda kalıyorum.ama bende 15 yaşında değilimki artık kaldıramıyorum ama şu anda yapacak birşeyim yok.şu anda bile moralim çok bozuk.biz evlenirken ailesi ortada yoktu ne zaman evlendik cengaver gibi başıma bela oldular.azmı üstüme kışkırttılar.eşimde sanki çocuk aklı ermiyor nereye çekseler oraya gidiyor .onlar ne derse emir oluyor.sanki çok zeki insanlarmış gibi.akıllı olsalar bana insan gibi davranırlar ama nerde .........
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?