Görümcem hamile olduğum mi tavırlı ?

Öncelikle Rabbim kucağınıza almayı nasip etsin.. Bende bir zamanlar aynı şeyleri yaşamış biri olarak bu konuda sizde de biraz hata gördüm. Bir aile olarak ilk sizden duymalıydı hamile olduğunuzu.. Bence siz onu arayıp paylaşmalıydınız sevincinizi. Başkarından dolaylı olarak duyunca üzülmüş ben de üzülürdüm. Sanki ona söylemiyor nazarı değer falan düşündüğünüzü düşünmüş olabilir. Ben şahsen görümcenizin yerinde olsam onunla sevincinizi paylaşmanızı ve ilk sizden duymak isterdim. Sonuçta yengesi oluyorsunuz artık canı oluyorsunuz. Siz bu sevincin dışında bırakmışsınız. Biliyorum ki içinizden kötü bir şey geçmemiş üzülmesin istemişsiniz ama sanki daha çok üzmüşsünüz.

Acaba söylememiş olmanız zoruna gitmiş olabilir mi? Çünkü ben olsam abimin çocugu oluyor diye mutlu olurum ama benim kıskanıp üzüleceği düşünüp saklamaları çok zoruma giderdi.
E hesap sorsun yenge niye soylemediniz çok kırıldım diye sanki bu tavrı bizi haklı çıkarır gibi ben eltim hamileyken çok sevinmistim digerlerine yine kardeş geliyor diye ben mi çok poliyannayim bilmiyorum

ınsan bırseyı ıstıyor ve bunun ıcın beklıyor sabır gostermesı gerekıyorsa bu sabır yolunda etrafındakılere cemkırmesı mı gerekıyor ?
ınsanlar turlu turlu seylerle mucadele edıyor herkes bırbırıne surat mı assın ? . allah ısteyen herkese cocuk nasıp etsın ama dunyada dert sıralamasında cocuk ıcın mujde beklemek ılk en buyuk acılar eşiğinde degıl yanı.

mıllet hasssas davransın sımarıklıgına kesınlıkle gerek yok. ınsanlar nasıl uzuntuyu bırlıkte paylasıyorsa sevıncı de bırlıkte paylasmalı bende olmayan karsımda var dıye hasetlenmek kederlenmek cemkırmek surat asmak sadece hazımsızlık o baska bırsey . bunda hıc ıyı nıyet yok ve boyle ınsanla ben dırek mesafe koyuyorum bu kısı sızın mutlulugunuza mutlu olmuyor demektır. cocugum olmuyor dıye uzulmek baska . bırının cocugu oluyor dıye uzulmek bambaska ! ıkısını bırbırıne karıstırmayın derım gorumceye hak veren uyeler.

cocuk sahıbı olamayan 5 senedır bunun ıcın tedavı goren cocuk ıstegı ıcın goz yası doken komsum . bakın el ınsanı dersınız akraba bıle degıl komsum. cocugum oldugunda hergun elınde bır kap yemekle evıme gelıp yapacak ısın varsa yardım edeyım bebegıne yardımcı olayım sakın cekınme benı teyzesı bılsın ısterım dedı. oncesınde okadar samımıyetım olmayan ınsanla dogumdan sonra daha samımı olduk hala cocuk ıcın haber beklıyor ama hala her gordugu ve duydugu cocuk haberınde cok mutlu oluyor

cocugu oldugu ıcın hamıle oldugu ıcın hamıle kadına surat asan ınsanlar ıcın aman alıngan aman hassas demeyın gozunuzu seveyım onlar baska bır dunyada baska bır kafada ve normal bır psıkolojı degıl hıc savunulacak bır tarafı da yok

konu sahıbı... ıyı gununuzde herkes yanınızda olur onemlı olan zor zamanınızda kımın yanınızda oldugu. kısılerı buna gore belırler ona gore hayatımıza alırız
kanamanız olmus . bır arayıp sormamıslar bıle . sızın soylememe nedenınız netlessın bı durumuydu ve daha once uzuldugunu bıldıgınız ıcın bekledınız haklı sebebınız var. buna küsmüs olamazlar. ben kendı anneme bıle 4 aylık hamıleydım soyledım 4 aydan once kımse bılmıyordu esımden baska. normalı zaten bu ben hamıle kaldım dıye mıllete ılan etmenın zaten anlamı yok yanı sız dogru olanı yapmıssınız

arayıp sormamaları onların ayıbı. buda mesafe koymanız ıcın yeterlı bır sebep . hele sırf kızının cocugu olmuyor dıye sıze trıp atan bır anne nasıl bır anne acaba ? normal standartda bır ınsan uzulen kızına uzulme kızım herseyın bır zamanı var bebek ozlemını yegenını severek yengene bu asamada yardımcı olarak gıderıp annelık ıcın guzel bır tecrube edınırsın sanslısın bazı seylerı bılerek anne olacaksın demelı bunu demelıyken kızını fiştekleyıp daha da sıze surat asıyor
o kızıysa esınızde oglu onun mutlulugunu paylasmıyor cunku psıkolojılerı normal degıl

uzulmeyın . allah saglık sıhhat versın saglıkla cocugunuzu kucagınıza alın sızın aılenız sıze yeter . boylelerı dısarda kalsın zaten .

belki başka bir sebep vardır uzak durmasının altında.. bazen hiç tahmin etmeyeceğiniz bir sebep olabiliyor insanların kafasında...

ya bebek bu.. öyle büyük bi sorumluluk ki kimseye inadına yapılacak ya da kimseyi kırmamak için yapılmayacak bişey değil bu.. eğer ki gerçekten bu sebeple uzak duruyorsa yuh derim.. kv nizin de kızını uyarması gerekir.. evet onun adına üzücü ama iyi ve kaliteli bir anne kızını mantıklı davranmaya sevketmeli bence.. ikircikli davranmasın..

siz de görümceme bebeklerinin olmayışı meselesini hiç sormadım demişsiniz ama bence sormalıydınız onun tavrına göre şekil alırdınız.. belki sizden sormanızı ve ilgilenmenizi, destek olmanızı beklemiştir...

Bilmiyorum doğru olabilir ilk başta söylemedim çünkü tam anlamiyla ortaya çıksın istedim çünkü ben 3 hamilelik yaşadım ilkinde kürtaj oldum ikincisinde de düşük riski geçirdim bunda da kürtaj felan yaşarım diye söylemedim ki zaten ilk abisinden duydu yabancıdan değil ben söylesem de yanlış anlasilirdi galiba bak senin olmuyor ben yine hamileyim der gibi mi olur diye düşündüm

İyi de siz hamile olunca hemen insanlara söyler misiniz? Saklamak nedir? Sizin çocuğunuz olmuyor diye size söylemeyip başkalarına söylemektir. Ama bu kadın kimseye söylememiş ki art niyet olsun.

Üzülmüş olabilir, aşamıyor olabilir, aşamadığı için de bebek konusunda ilgi gosterip soru sormak istemiyor olabilir, cok zor olmamali bunu anlamak..
Annesi de onun yaninda bebekle alakali bi sey sormak istememistir..
Her insan ayni degil, sen bi sey yok gibi davranirsin ama onun tavri farkli olabilir..
Açıkça bi şey demeyip kötülük etmiyorsa sorun yok.. Hem ne soracaksin ki kadina? Üzüldüğü apaçık ortada iste, bi de aciklama yapmak durumunda mi kalsin?
Evet, yaptığı dogru degil bence de ama oyle ruh halleri var ki insanlarda, aşamıyorlar bazi seyleri..
Sen kendi mutluluguna odaklan bence..

Hani kişi kendinden bilirmiş ya işi ben soranlara çok kırılıyodum onu da kırarım diye sormadım ilk başta konuşuyorduk etraftan duyduklarimi söylerdim biri şunu kullanmış böyle olmuş bir deneyin diye felan zamanı vardır yengem hayırlı zamanı bekliyodur diye ama fazla konuşmuyor konuyu kapatmaya çalışıyor du

İyi de siz hamile olunca hemen insanlara söyler misiniz? Saklamak nedir? Sizin çocuğunuz olmuyor diye size söylemeyip başkalarına söylemektir. Ama bu kadın kimseye söylememiş ki art niyet olsun.

Tabiki Aileme söylerim aile kim annem babam kardeşlerim ve eşimin anne baba kardeşleri demeki bahsi geçen görümce kendini herhangi biri olarak değil yakını olarak görüyor ki tavır alıyor bu göreceli bir durum dediğim gibi siz hiç kafaya takmazsınız kimisi de benim abimin çocuğu oluyor ve bu durum benden saklanıyor kimseye söylememiş evet ama ben elmiyim neden bana hala olacağım söylenmedi beni yabancımı görüyorlar yada nazar ederim mi diyorlar diye düşünmüş olabilir hassas konular büyüklük konu sahibinde kalsın tavır koymasın

Hamile kadına böyle davranmaları daha hassas bence. Ayrıca benim yengem doğuruyordu ondan sonra haberimiz oluyordu. Herkesin aynı anda haberi olmuşsa ben bunda art niyet aramam. Kadın düşük tehlikem var ondan söylemedim diyor. Söylese sonra düşse ne olacaktı? Bu sefer de hemen nispet yapar gibi söylüyor derlerdi.
İnsanların dili susmaz.

Tamamen dusuncelerimi dile getirmişsiniz Allah razı olsun

Şu cocugu olmayan insanlara kiskaniyor muamelesi yapmak yerine uzuntulerinin ne kadar derin olduginu dusunseniz daha iyi olmazmi benim 5 yil olmadi ne agir oldugunu anlayamazsiniz keske birazda erken paylassaydiniz

Deminde dediğim gibi bu konu her yoruma müsait ben böyle düşünüyorum siz böyle yine takdir konu sahibine kalmış içinden ne geliyorsa öyle yapsın

İlk iki yıl biz gezecez daha çocuğuz bizde çocuk erken dediler hatta bize ilk baştan korunursan çocuk olmaz derlerdi babanemgil bende ona koruncaz dediğinde öyle demiştim

Benle coook benziyorsun ama benim görümcem kendi istemiyor du küçük evli değil benim hamile olduğumu öğrendiğimde büyük kutladı küçük hiç bir şey demedi hastaneye gittim geçe geçmiş olsun bile demedi ağlaya ağlaya eve geldim aman bacım bırak ne yaparsa yapsın

Ben ilk başta başka bir hata mı yaptım diye düşündüm hamilelik değil de başka bir hata mı yaptım acaba diye soracaktım ama sormadım herkes yapsın tavrını önemli değil diye düşündüm

Alıngan davranıyor çünkü, geç haber vermenizi büyük ihtimalle, "Göze gelirim, kıskanırlar vs." gibi algılamış ve niyetiniz bu olmasa da buna kırılmış olabilir. Haberleri olsaydı da istemsizce, neden ben hamile kalamadım diye üzülürdü ama böyle tavır almazdı gibi geliyor. İletişimsizlikten herkes birbirini yanlış anlamış.

Bu gidişle de daha çok yanlış anlama olacak çünkü hiç iletişim kalmadı aramızda şimdi eşime gideyim kardesine diyorum sakin gitme diyor resmen pişman ettiler hamile olduğuma

Üstelik iki defa aşılama yapılmış ve tutmamış. İster istemez alınmıştır. Aynısı başıma gelse, mutlu olurum ama diğer yandan da kırılırım.

Bu gidişle de daha çok yanlış anlama olacak çünkü hiç iletişim kalmadı aramızda şimdi eşime gideyim kardesine diyorum sakin gitme diyor resmen pişman ettiler hamile olduğuma
Yapmanız gereken şey kendi haline bırakmak olmamalı kesinlikle. Evine gitmeyebilirsiniz ama destek olun. Arayıp halini hatrını sorun dışarıya çay, kahve içmeye davet edin ve konuşun. İçinize gerçekten dert oluyorsa böyle yapın. Siz adım attıktan sonra tavrı hala devam ederse onun bileceği iş. Az önce de dediğim gibi iki defa büyük umutlarla aşılama yapmış ama olmamış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…