Görümcem hamile olduğum mi tavırlı ?

gereksiz gereksiz tripler ya.
birinin hamile olduğunu duysam kim olursa olsun hayırlı olsun derim geçerim.
bu insanlar ne diye bu kadar kasıyor anlamadım.

Düşük ihtimali olan birisinin başkasının anlamlandirilamayan tavırlarını,triplerini bu kadar dert edinmemesi...bazı şeyleri sindirmesi için karşı tarafa zaman vermesinden yanayım.Ben de iki hamileliğimde de 8/9.haftalarda hamileligimi açıkladim aileme ve cevreme...Komsularin kapısına kusmasam daha bile geç söylerdim.

aynı siz gibi şimdi düşünüyorum da keşke eşim kızımız hasta o yüzden getirmedim deseydi doğumda haberleri olsaydı diyorum çünkü gerçekten pişman ettiler

Saklamaniza bozulmuslar bence. Niye saklıyorlar gözümüz yok diye dusunmuslerdir. Ben olsam soyle derdim Allah saglikla kucaklarina almayi nasip etsin benden niye sakliyorlar gozum yok sonucta kardesim baba olacak ne guzel diye düşünürdüm.

gereksiz gereksiz tripler ya.
birinin hamile olduğunu duysam kim olursa olsun hayırlı olsun derim geçerim.
bu insanlar ne diye bu kadar kasıyor anlamadım.
Bende bnm ilk kürtaj dan sonra iki yıl çocuk olmadı iki eltim de biri doğum yaptı koşa koşa hediye aldım hastaneye hittgi diğeri hamileydi çok sevindim güldüm onlarla eğlendim fesatlanir gibi tavır yapmadim tamam üzülüyor sa uzulsun sormasin tebrik de etmesin ama tavır da yapmasın eskiden nasılsa öyle olsun zaten çok da sıcak kanlı degiller

Belki sadece kendisinden sakladığınızı düşünüp üzülmüştür.

Bence saklamanıza bozuldular.

valla çocuğu olmayan kişileri ben çözemiyorum
biri 1==> geldi hemen söyledi diye alınıp ağlıyor güya hemen söylediği için kıskandırmak için hemen söylemiş
kimi de 2 ==> geç söyleyince benim çocuğum olmadığı için nazar değer diye kötü düşündüklerinden söylemediler diyor
burada bu iki konudan da konu gördüm
ve bu yüzden diyorum ki kadın kendisini nazar değdirecek kötü b,r, olarak gördüğünüzü düşünüyor olabilir
hamilesiniz abartılı gereksiz alınmayın
kayınvalideniz kızı alınmışken üzgünken nediyebilir ? ne yapsın istersiniz?
kızı yani sonuçta ve üzülmüş alınmış demek ki birşeye siz sebebini sormadan problemi bilmeden hemen kendi kendinize laf ediyorsunuz
bir sorun nesi var ne olmuş neye üzülmüş
ayrıca kayınvalidenin kızı yanındayken size iyi davranmasını beklemeyin evlat sonuçta kadında bu şekilde ara yapıyor
kayınvalidenizi beğendim kızı yüzünden problem olduğu ve onunla konuşmanız gerektiği anlamını çıkarmanız gerekirdi

Çok zor bir durum benim de büyük ablamın olmadı 3 sene 3 tüp bebek denemesi başarısız oldu ondan sonra evlenen ablamın ise hemen bebeği oldu. Ablam çok hasret çekti ama yeğenine de bir sürü şey aldı yalan değil . Ama her bebek gördüğünde gözleri doluyordu .
Hassas bir konu herkes farklı . Kimisinin umrunda bile olmaz kimisi sessizce kırılır ..
Anlayışlı olmak size düşüyor bence ve büyütecek bir durum da yaşanmamış.

Konuya çok yorum yapılmış ama bende bir kaç şey söylemek istedim. Bende 5 yıl boyunca çocuğum olsun diye uğraştım. ameliyatlar ilaçlar say say bitmez. Ben bunları yaşarken en yakın arkadaşımın bebeği olacağını öğrendim. Çekinmiş bana söylemeye. Hastaneye gidecekti. Ne yaptın diye sorunca söyledi. Bende ona dedim ki benden çekinmene gerek yok.Senin kaderin farklı benim kaderim farklı dedim. Anlayışla karşıladı beni. Sonrasında 2 ay sonra benimde oldu :) Mesai arkadaşımın (Erkek) bebeği olmuştu. Herkese bebeğin resmini gösteriyor ortama ben gelince hemen konuyu kapatıp resmi kaldırıyordu. Bir gün dedim bende bakıcam şu resme :) İnsanlar bizi üzmemek için saklamayı tercih ediyor kendilerine göre hassas olduğumuzu düşünüyorlar anlıyorum. Fakat onlara da dediğim gibi saklanması bizi daha çok üzüyor. Herkesin sınavı farklı.Allah kolaylıkla sınavımızı geçmeyi nasip etsin.

Ayni sorunu bende yasadim benim gorumceminde cocugu yok ve olmuyomus kayinvalidem soylemisti ben hamileyken ayni sekilde tavirlar basladi herdedigime alinma kendi kendine bana kusmeler ben bisey demedim olabilir belki bende ayni durumda olsaydim boyle yapardim insaniz sonucta ama dogum oldu doktoruma bizzat gidip hastalikli olabilirmi iyice kontrol edin cocuk bana bi degisik geldi demis doktorum soyledi sasirdim hemde bi kac kere gidip sonra bana dediki toplulukda ayyyy bu cok zayif kopek yavrusu gibi bende sinirlendim bu nedemek diye napim kopekler bile daha kilolu cocuk doguruyo bu ne bole dedi bende dedimki Allahima bin sukur bana bunu layik gormus vermis saglikliya bu bana yeter kilo alir sorun degil dedim buarada oglum 3600 dogdu o gunden bu yana tavirliyim konusmuyorum ama ona kalsa sorun bende cocuk dogurmusum ne olmus yani halasiymis o soyleyebilirmis herseye hakki varmis ben cok takintiliymisim tabi anneside onu savunuyo yani takmayin herkes kendince hakli saniyo kendini muhtemelen onunda kendince bi kirginligi vardir onemsememek en iyisi kafan rahat ediyo

Valla bana tuhaf geldi tavirlari bozulmakta haklisin. Allah her isteyene nasip etsin zor olmali muhakkak bu hasreti cekmek ama cocuk sahibi olmadan once kimseden izin alacak halin yok. Hasetlenmeye gerek yok. Ona ayri kvalidene ayri bozulman lazim .sen de tavrini koy

2 yengem var birinin yıllardır çocuugu olmadı diğerininde çok tatlı bir kızı var. cocugu olmayan yengem deliriyodu nefret ediyorum sevmiyorum çocugunu görünce içim parçalanıyo diye bizde deme öyle yüreğini ferah temiz tut ki sende sahip olasın diye telkin ederdik. yani bu tarz durumu yaşayanların kesinlikle piskolojisinin bozuk oldugunu düşünüyorum. o yengem odasına cekilip saatlerce namaz kılardı çok depresifti. şimdi doğum yapacak o da biz de kurtulduk bu ruh halinden :) görmezden gelin alttan alın herkes bir değil sizin gibi olgunlukla karşılayamıyodur.

Pardon da bu gorumcenin neresi haklı acaba ?
1 yıldır onun çocuğu olmuyor diye kimsenin olmayacak mı buna alışması gerek yani insanlar istediği zaman üreyebilir ona mi soracak herkes ?
Ha üzülür tabi içten içe bunu anlarım ama surat yapmak hamile kadını üzmek yok saymak ne kadar doğru ayıp değil mi yaptığı ?

Hani sevimliligine köpek yavrusu sincap tavsan falan der anlarımda köpekler bile daha kilolu doguruyo ne demek ya manyak mi ne? 10 kilo doğacak sanıyordu heralde. Deseydin sende taburcu olduktan sonra gidip ilkokula kaydını yaptirmicaz heralde yeni doğan bebegin kaç kilo olmasını bekliyordun diye.

Bence saklamanıza bozuldular.
Yok artık saygısız bizim ki de yegenlerine kufretmeyi öğretiyor en son abim yani eşimin abisi senin çocuklara sevgin saygın yok ki Rabbim sana çocuk versin demiş

Kadının bu konuda yarası olduğunu biliyorsunuz bırakın nasıl davranmak istiyorsa öyle davransın.
Size soğuk durması dışında verdiği zarar yok.
İnsanlara biraz zaman tanıyın herkes her şeyi aynı sürede sindiremeyebilir, aynı şekilde karşılayamayabilir.

Son düzenleme:
Reactions: gve
kim olsa ayni seyi falan yapmaz, artik herkesin cevresinde yillardir cocugu olmayan insanlar var, insan normalde kiskancsa bu durumu da kiskaniyor, kiskanmayip sevinen yakinlarinin cocuklarinibdeliler gibi seven,bana da dua edin diyen insan da cok.cocuk olmamasi buyuk uzuntu ama cevrendekileri uzme hakki vermiyor.

Yaptığı tamamen yok saymak bir bana değil anne babasına da eşine o kadar saygısız ki insalara ben üzülüyorum o kimseyi takmıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…