- 17 Aralık 2015
- 27.129
- 49.632
- 598
- Konu Sahibi olmuyorsensiz
-
İnan’ın o kadar moralim bozuldu ki çocuğun her hareketini gözler oldumAnlattiklarina bakacak olursak, Bebeğin 16 aylık bir bebeğe göre gayet yerinde davranıyor bence. Söylenenleri anlaması ve doğru tepkiler vermesi güzel. Bu aylarda ufak tefek kelimeler etmesini bekleriz, ama asıl beklenen bebeğin söylenenleri anlaması ve yerinde tepkiler vermesidir
Parktan dönmemek için ağlaması da garip gelmedi. Birçok çocuk boyledir, ama anlatmak lazım tabi vaktin doldugunu ve eve donmeniz gerektigini.
Otizm teşhisi koymak için bir sürü prosedür ve farklı bulgular var. Bu konuda sadece uzmanlar konuşabilir görümcen cahillik etmiş hiç takılma
Memleketimiz Ankara eşim memur biz başka bi ildeyiznerede yaşıyorsunuz merak ettim. profilde ankara yazıyor da, yani bu mevsimde tatil için sizin evinize geldiklerine göre başka bi mevsimde filan olmalı eviniz.
Anne baba gibi kelimeler var mi.oglum da 16 aylık evin ilk tek çocuğu akraba vs yok çok izoleyiz.ama bu dönemde 7 8 kelimelerinin olması normalmiş.anne baba teyze dede mama al ver ile sınırlı bir de köpek ve kedi sesi çıkarıyor.uzulmeyin boşuna çocuğu da strese sokmayin.yavas yavaş öğrenecekleri TV ye çok maruz kalmasinslm kızlar kısa anlatmaya çalışacağım. 16 aylık bebeğim var kız. Görümcem ankaradan bizim yanımıza geldi 1 hafta tatile biri 5 yaşında biri 2 aylık 2 çocuğu var.
Kızım henüz konuşamıyor. Hira deyince hı diyor dönüp bakıyor yani ismini biliyor.
Göz teması kuruyor kızdığımı anlıyor getir ver kapat gibi kelimelerin anlamını biliyor anlıyor babasına çağıyorum Ahmet diye babasının adını biliyor babasına bakıp gülüyo.
Yabancı görünce ağlıyor ama 5 dakika sonra alışıyor
Dışarı çıkmayı seviyor parktan gelmek istemiyor.
Hareketli müzik de oynamaya çalışıyor vs
Sorun şu; konuşamadığı için görümcem otizm konusunda bir şey dedi çok canım sıkıldı
Bebeğim bu arada zil çalınca koşa koşa gidip açmaya çalışıyor içime kurt düşürüp gitti bilmiyorum çok üzüldüm
Keşke öyle olsa fakat ileri ki yaşlarda bile geç fark edilebiliyor. Çoğunlukla ise kontrole gidilen doktorlar değil, ya anne baba ya da yakın çevre fark ediyor.16 ayda bu çocuk defalarca dr kontrolüne gitmiştir.Anne karnında anlaşılıyor artık,drlar anlamadı öyle bisey sen mi anladın derdim!
Cok ayıp .Ki öyle olsa bile insan susar.İnsan değil demek görümceniz.
Ense kalınlığı vs gibi testlerden çıkıyor ama.Keşke öyle olsa fakat ileri ki yaşlarda bile geç fark edilebiliyor. Çoğunlukla ise kontrole gidilen doktorlar değil, ya anne baba ya da yakın çevre fark ediyor.
Down sendromu o. Anne karnındaki bebeğin ense kalınlığı, burun kemiği vs ölçülür ve bunlarda sıkıntıa varsa olma ihtimali olur. Sonra down sendromu testi uygulanır aile isterse.Ense kalınlığı vs gibi testlerden çıkıyor ama.
Ben de çok geç konuşmuşum ve yürümeye başlamışım.slm kızlar kısa anlatmaya çalışacağım. 16 aylık bebeğim var kız. Görümcem ankaradan bizim yanımıza geldi 1 hafta tatile biri 5 yaşında biri 2 aylık 2 çocuğu var.
Kızım henüz konuşamıyor. Hira deyince hı diyor dönüp bakıyor yani ismini biliyor.
Göz teması kuruyor kızdığımı anlıyor getir ver kapat gibi kelimelerin anlamını biliyor anlıyor babasına çağıyorum Ahmet diye babasının adını biliyor babasına bakıp gülüyo.
Yabancı görünce ağlıyor ama 5 dakika sonra alışıyor
Dışarı çıkmayı seviyor parktan gelmek istemiyor.
Hareketli müzik de oynamaya çalışıyor vs
Sorun şu; konuşamadığı için görümcem otizm konusunda bir şey dedi çok canım sıkıldı
Bebeğim bu arada zil çalınca koşa koşa gidip açmaya çalışıyor içime kurt düşürüp gitti bilmiyorum çok üzüldüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?