Görümcem ve bebeğim

ay ne merakli ya su insanlar haddini asarak teshis koymaya falan he sana cekmis demekki deseydiniz ya allah allah sinir insanlar ya

İnan’ın o kadar moralim bozuldu ki çocuğun her hareketini gözler oldum

Masallah herkes doktor olmuş her çocuğa bir teshis koyanlar ve nen yemesine karar Verenler dolu etrafta kafaya takmayın bişeyi yoktur

nerede yaşıyorsunuz merak ettim. profilde ankara yazıyor da, yani bu mevsimde tatil için sizin evinize geldiklerine göre başka bi mevsimde filan olmalı eviniz.

Ne kadar da kolay oldu moda oldu her sey..allahim olanlara sifa versin..insanlarda su teshis isinden vazgecse

Ay millet de iyi ki bi öğrendi otizmi. Konuşmuyor mu çocuk? Aa otizm bu. Belki çocuğum gerçekten otizmli ama nadir kesimin içine girerek dahi oldu. Ne biliyorsun diye çarpmak istiyorum ağızlarına.

16 aylık çocuk bu. Ne yapacak, ötecek hali yok ya. Maksimum sınır 4 yaş. O zamana kadar zamanınız var. Bu konuşma işi de genelde 1-2 ay içinde çözülüyor.

Yani burada uzman kesilip çocuğunuzda birşey yok demelerine de hayret ediyorum. Sizin Hacettepe gibi bir fırsatınız var yaşadığınız yerde. Gidin bir uzmanla görüşün içinize kurt düştüyse.
Bazen anneler anlayamıyor dışarıdan biri söyleyince acaba diyorlar.
Otizm değil de başka birşey olabilir mi? Değilse de takipte olur. Doktor içinizi rahatlatsın, buradaki yorumlar değil. Çünkü hiçbirimiz görmedik çocuğunuzu bilgimiz de ancak kendi çocuklarımızı kıyaslamak kadar olur tıpkı görümceniz gibi.

Nasıl bir rahatlık var insanlarda anlamıyorum senin çocuk otizm hastası olabilir demek ne kadar cahilce düşüncesizce yapılan birşey.. gorumcenize güzelce saydırdim Allah affetsin..
Her çocuğun yapısı aynı değildir konu sahibi , benim kardesimde öyleydi hatta yürümeye de geç başladı . Şimdi öğretmen bir dili var ayrıca papuc gibi kimseye sıra vermez :) ..
Yani başkalarına kulak asmayin, fazla TV izlettirmeyin kıziniza yakında konuşur indallah

Anne baba gibi kelimeler var mi.oglum da 16 aylık evin ilk tek çocuğu akraba vs yok çok izoleyiz.ama bu dönemde 7 8 kelimelerinin olması normalmiş.anne baba teyze dede mama al ver ile sınırlı bir de köpek ve kedi sesi çıkarıyor.uzulmeyin boşuna çocuğu da strese sokmayin.yavas yavaş öğrenecekleri TV ye çok maruz kalmasin

16 ayda bu çocuk defalarca dr kontrolüne gitmiştir.Anne karnında anlaşılıyor artık,drlar anlamadı öyle bisey sen mi anladın derdim!
Cok ayıp .Ki öyle olsa bile insan susar.İnsan değil demek görümceniz.

Her çocuk farklıdır. Kızımdan 6 ay küçük bir bebek şakır şakır şakıyordu, kızım temel kelimeler kullanıyordu. O kalabalık bir çevrede büyüdü bizimkisi evde anne babayla. Gayet normal diye düşünüyorum ama evde kendi kendinize denemeler yaparak biraz fikir sahibi olabilirsiniz. Otizminde dereceleri var. İnternette otizmli çocukların annelerinin otizm öyküleri, nasıl şüphelendiklerini anlatan makaleler falan var. Bayağı oldu bir habere denk gelmiştim. Çocuğunun otizm olduğunu 3 yaşında fark eden bir anne nasıl fark ettiklerini anlatıyordu. Tabii çocuk yaşça büyük ama mesela psikiyatriste gittiklerinde, psikiyatrist elindeki büskivi alnına koymasını ve çocuğuna, "Mama ye" diyerek göz teması kurmasını istemiş. Otizmli olduğu için gözlerine değil, büskiviye bakacağını söylemiş doktor.

Görümcenin kötü veya art niyetle söylediğini düşünmüyorum. Her çocuğun gelişimi farklıdır ama takibini yapmakta bir zarar yok. Ben 7 aylık bebeğimin gelişimini doğduğundan beri gözlemliyorum mesela normal seyrinde gibi görünüyor. Umarım bir şeyi de yoktur.

Keşke öyle olsa fakat ileri ki yaşlarda bile geç fark edilebiliyor. Çoğunlukla ise kontrole gidilen doktorlar değil, ya anne baba ya da yakın çevre fark ediyor.

Ense kalınlığı vs gibi testlerden çıkıyor ama.
Down sendromu o. Anne karnındaki bebeğin ense kalınlığı, burun kemiği vs ölçülür ve bunlarda sıkıntıa varsa olma ihtimali olur. Sonra down sendromu testi uygulanır aile isterse.

Maşallah herkes çocuk gelişimci ya da pedogog olmuş. Merak etmeyin aynı şeyleri ben de yaşadım ve benim kızım 3 yaşında bile konuşmuyordu. Herkes binbir türlü şey söylerken doktorlar merak etmeyin konuşacak diye bizi rahatlatıyorlardi.

Ben de çok geç konuşmuşum ve yürümeye başlamışım.
Hatta babaannem hocaya gidip dilinin altına jiletle kesik attiralim gibi saçma bir öneri dahi sunmuş.
Asıl sebebe dönecek olursak ailedeki ilk torundum, ilgi, bakım had safadaydı. Muhtemelen bu da beni tembelliğe itti.
Şimdi ise susturabilene aşk olsun :)
Ayrıca kardeşim de çok geç konuşmaya başladı. Hatta seslere bile tepki vermiyordu. Işitme testi dahi yaptılar. Şu an kocaman adam oldu. Gayet de sağlıklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…