- 27 Temmuz 2016
- 3.487
- 16.667
- 208
- Konu Sahibi olmuyorsensiz
-
Benim kizimda 16 aylik, inanki su yazdiklarinda bir sorun gormuyorum ben. Benim kizimda ayni, soyleyenleri anliyor dediklerimi anliyor dogru tepki veriyor. Anne baba dayi teyze ver al diyor ama bak her cocuk ayri kimi erken konusur digeri erken yurur diger cocuksa emekler bi digeri emeklemeden yurur, yani demek istedigim zamani gelince oluyor ve her cocuk FARKLIDIR.slm kızlar kısa anlatmaya çalışacağım. 16 aylık bebeğim var kız. Görümcem ankaradan bizim yanımıza geldi 1 hafta tatile biri 5 yaşında biri 2 aylık 2 çocuğu var.
Kızım henüz konuşamıyor. Hira deyince hı diyor dönüp bakıyor yani ismini biliyor.
Göz teması kuruyor kızdığımı anlıyor getir ver kapat gibi kelimelerin anlamını biliyor anlıyor babasına çağıyorum Ahmet diye babasının adını biliyor babasına bakıp gülüyo.
Yabancı görünce ağlıyor ama 5 dakika sonra alışıyor
Dışarı çıkmayı seviyor parktan gelmek istemiyor.
Hareketli müzik de oynamaya çalışıyor vs
Sorun şu; konuşamadığı için görümcem otizm konusunda bir şey dedi çok canım sıkıldı
Bebeğim bu arada zil çalınca koşa koşa gidip açmaya çalışıyor içime kurt düşürüp gitti bilmiyorum çok üzüldüm
Eşim de 5 yaşında konuşmuşBen de çok geç konuşmuşum ve yürümeye başlamışım.
Hatta babaannem hocaya gidip dilinin altına jiletle kesik attiralim gibi saçma bir öneri dahi sunmuş.
Asıl sebebe dönecek olursak ailedeki ilk torundum, ilgi, bakım had safadaydı. Muhtemelen bu da beni tembelliğe itti.
Şimdi ise susturabilene aşk olsun :)
Ayrıca kardeşim de çok geç konuşmaya başladı. Hatta seslere bile tepki vermiyordu. Işitme testi dahi yaptılar. Şu an kocaman adam oldu. Gayet de sağlıklı.
Bazı çocuklar geç konuşa biliyo. Komşumuzun 2,5 yaşında oğlu yarım yamalak konuşuyodu hece hece. Teyzeminde o yaşlarda kızı vardı çok konuşkan. İkisi bir arkadaş oldu bi ayda çocuk bıcır bıcır konuşmaya başladı. Siz görümcenizi takmayın.slm kızlar kısa anlatmaya çalışacağım. 16 aylık bebeğim var kız. Görümcem ankaradan bizim yanımıza geldi 1 hafta tatile biri 5 yaşında biri 2 aylık 2 çocuğu var.
Kızım henüz konuşamıyor. Hira deyince hı diyor dönüp bakıyor yani ismini biliyor.
Göz teması kuruyor kızdığımı anlıyor getir ver kapat gibi kelimelerin anlamını biliyor anlıyor babasına çağıyorum Ahmet diye babasının adını biliyor babasına bakıp gülüyo.
Sorun şu; konuşamadığı için görümcem otizm konusunda bir şey dedi çok canım sıkıldı
Bebeğim bu arada zil çalınca koşa koşa gidip açmaya çalışıyor içime kurt düşürüp gitti bilmiyorum çok üzüldüm
Ne boş insanmış görümceniz. Siz üzülmeyin onun saçma laflarınaslm kızlar kısa anlatmaya çalışacağım. 16 aylık bebeğim var kız. Görümcem ankaradan bizim yanımıza geldi 1 hafta tatile biri 5 yaşında biri 2 aylık 2 çocuğu var.
Her çocuk aynı diil ki benim yeğenim 2 yaşına girmeden konuşmaya başladı eşim in yeğeni 3 yaşını geçti hala konuşmuyor bir başka akrabası da 5 yaşında konuşmaya başladı gayet de sağlıklı hepsi.slm kızlar kısa anlatmaya çalışacağım. 16 aylık bebeğim var kız. Görümcem ankaradan bizim yanımıza geldi 1 hafta tatile biri 5 yaşında biri 2 aylık 2 çocuğu var.
Erken çocukluk uzmanıyım, lütfen bebeğinizi rahat bırakın ve netten bulgu araştırıp teşhis koymayın.Ya bakmicam diyorum ilgilenmicem kafami bulandirmicam diyorum bdv de dolasiyorum ama karsima yine otizm cikiyor:) 15 aylik bebegim var bizimki de henuz konusmuyor bir kac kez anne baba dedi bilincli olarak, anane ve dede dedi ama cok fazla konusmuyor. İsmine bakiyor verdigimiz komutlari cani isterse yapiyor istemezse yapmiyor.bende surekli otizm ile ilgili belirti arayip duruyorum cocugumda. Cok sinir bozucu bir durum ne yazikki, suphe icine girdiyse seni yiyor bitiriyor cok iyi anliyorum o yuzden seni. Bence henuz 1,5 yasini bile doldurmamis bebeklerimizden beklentimiz cok buyuk. Bir psikiatr in videosunu izledim, orda bile 18-24 aydan once cocuklarin cok stabil olmadigi icin degerlendirilmemesi gerektigini soyluyordu. Kafami cok kurcalayinca psikolog arkadasimi aradim, pedagog a goturmek istiyorum dedim. İstersen sana terapi ayarlarim, cocugu 2 yasina kadar rahat birak. Gerek olursa 2 yasinda goturursun dedi.
O down sendromu.Ense kalınlığı vs gibi testlerden çıkıyor ama.
Her konuşmayan çocuk otistikmi kızım 3 yaşında konuştu ki doktorlar zaten sınır 3 yaş derler konuşma için zaten anlattığınıza göre normal bir çocuk boşuna takılmayınslm kızlar kısa anlatmaya çalışacağım. 16 aylık bebeğim var kız. Görümcem ankaradan bizim yanımıza geldi 1 hafta tatile biri 5 yaşında biri 2 aylık 2 çocuğu var.
Degil mi? Cok aptalca bir surec, cocugu deli gibi incelemekten stres oluyorum. Hatta oyle birsey ki, goz temasi kuran, seslendigimde bakan, hatta neredeyse surekli etegimde dolanan cocugumun goz temasi kurup kurmadigindan bile suphe ediyorum belki gozume bakmiyordur bana oyle geliyordur filan diye....isaret parmagini cok aktif olmamakla birlikte kullaniyor mesela, acaba kullanmiyor da bana mi oyle geliyor filan diye hep bir sorgulama halindeyim. Cocuk ta stresimi anliyor ve agrasiflesiyor bazen fark ediyorum. Cunku etki altinda kalarak cocukla oyun oynamak yerine surekli biseyler ogretmek (bu ucak bu araba bu kus aaaaa tirtil nerde vs) icin oyun zamanindan calip cocugu oss sinavina sokuyorum sanki.Erken çocukluk uzmanıyım, lütfen bebeğinizi rahat bırakın ve netten bulgu araştırıp teşhis koymayın.
24 aya kadar bebek onlar ve bu tip teşhisler bebeklik döneminde konulmaz.
slm kızlar kısa anlatmaya çalışacağım. 16 aylık bebeğim var kız. Görümcem ankaradan bizim yanımıza geldi 1 hafta tatile biri 5 yaşında biri 2 aylık 2 çocuğu var.
Çok haklısınızDegil mi? Cok aptalca bir surec, cocugu deli gibi incelemekten stres oluyorum. Hatta oyle birsey ki, goz temasi kuran, seslendigimde bakan, hatta neredeyse surekli etegimde dolanan cocugumun goz temasi kurup kurmadigindan bile suphe ediyorum belki gozume bakmiyordur bana oyle geliyordur filan diye....isaret parmagini cok aktif olmamakla birlikte kullaniyor mesela, acaba kullanmiyor da bana mi oyle geliyor filan diye hep bir sorgulama halindeyim. Cocuk ta stresimi anliyor ve agrasiflesiyor bazen fark ediyorum. Cunku etki altinda kalarak cocukla oyun oynamak yerine surekli biseyler ogretmek (bu ucak bu araba bu kus aaaaa tirtil nerde vs) icin oyun zamanindan calip cocugu oss sinavina sokuyorum sanki.
Sesli güldümHalbuki 16 bebeğin ekolojik sistemin sorunları üzerine konferans yapması gerekiyordu
Hıı kelimesini çok kullanıyoBabıldama yani ba-ba falan diyor mu, en azından heceler var mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?