Görümcem ve bebeğim

Benim kizimda 16 aylik, inanki su yazdiklarinda bir sorun gormuyorum ben. Benim kizimda ayni, soyleyenleri anliyor dediklerimi anliyor dogru tepki veriyor. Anne baba dayi teyze ver al diyor ama bak her cocuk ayri kimi erken konusur digeri erken yurur diger cocuksa emekler bi digeri emeklemeden yurur, yani demek istedigim zamani gelince oluyor ve her cocuk FARKLIDIR.
Lutfen icinizi rahat tutun, gorumcenizde bi tuhaf hemmen otizm diyip neden insani sıkìntiya sokuyora. Hem 16 aylik cocuktan ne bekliyorsa

Eşim de 5 yaşında konuşmuş

16aylık bebegın ooo halam hosgeldın demesı mı makbulmus gorumcenın gozunde? Kendıne zından etme hayatı boyle cahıl ınsanların dedıklerıyle kurup kurup dusunme. Bebegın bence gayet saglıklı yasıyla da uyumlu hareketler sergılıyor

Bazı çocuklar geç konuşa biliyo. Komşumuzun 2,5 yaşında oğlu yarım yamalak konuşuyodu hece hece. Teyzeminde o yaşlarda kızı vardı çok konuşkan. İkisi bir arkadaş oldu bi ayda çocuk bıcır bıcır konuşmaya başladı. Siz görümcenizi takmayın.

görümceniz sanırım otizm konusunda doktora falan yapmış.16 aylık çocuklar da genelde ezbere nutuk okur , türkü falan söyler normalde zaten.Hey Allahım bazı insanların işleri güçleri huzur kaçırmak.

Ne boş insanmış görümceniz. Siz üzülmeyin onun saçma laflarına

doktor herhalde görümceniz maşaAllah teşhisi hemen koymuş.. şüphede kalmamak için doktora gösterin isterseniz. daha küçük ne bekliyorsa maşaAllah... böyle insanlar gerçekten adamı öldürür.

Her çocuk aynı diil ki benim yeğenim 2 yaşına girmeden konuşmaya başladı eşim in yeğeni 3 yaşını geçti hala konuşmuyor bir başka akrabası da 5 yaşında konuşmaya başladı gayet de sağlıklı hepsi.

Erken çocukluk uzmanıyım, lütfen bebeğinizi rahat bırakın ve netten bulgu araştırıp teşhis koymayın.
24 aya kadar bebek onlar ve bu tip teşhisler bebeklik döneminde konulmaz.

Herkes doktor,psikolog olmuş bu devirde internetten öğrendikleriyle.Asla moralinizi bozmayın her geç konuşan çocuk otizmli mi oluyor yani ne alaka ? Einstein 6 yaşına kadar konuşamamış adamın sonraki hayatı malum.Her çocuğun hayata adapte şekli aynı olmayabilir.

Canım gayet normal bence, daha ne olacaktı ki.
Üç ay sonra herşeyi konuşabilir de bunu şimdiden kestiremezsin, bir anda aciliyorlar.
Benim oğlum parktan dönmemek için kafasını yerlere vuruyirdu :)
Büyüdükçe geçti bu huyu.
Ben endiselenecek birşey göremedim.

%99 raporlu otizmli kızım var. Otizmin her belirtisini dibine kadar göstermesine rağmen 2,5 yaşından önce evet otizmli diye tam teşhis konmadı. Merak etmeyin şu anda ayına göre gayet iyi görünüyor kızınız.

Her konuşmayan çocuk otistikmi kızım 3 yaşında konuştu ki doktorlar zaten sınır 3 yaş derler konuşma için zaten anlattığınıza göre normal bir çocuk boşuna takılmayın

Erken çocukluk uzmanıyım, lütfen bebeğinizi rahat bırakın ve netten bulgu araştırıp teşhis koymayın.
24 aya kadar bebek onlar ve bu tip teşhisler bebeklik döneminde konulmaz.
Degil mi? Cok aptalca bir surec, cocugu deli gibi incelemekten stres oluyorum. Hatta oyle birsey ki, goz temasi kuran, seslendigimde bakan, hatta neredeyse surekli etegimde dolanan cocugumun goz temasi kurup kurmadigindan bile suphe ediyorum belki gozume bakmiyordur bana oyle geliyordur filan diye....isaret parmagini cok aktif olmamakla birlikte kullaniyor mesela, acaba kullanmiyor da bana mi oyle geliyor filan diye hep bir sorgulama halindeyim. Cocuk ta stresimi anliyor ve agrasiflesiyor bazen fark ediyorum. Cunku etki altinda kalarak cocukla oyun oynamak yerine surekli biseyler ogretmek (bu ucak bu araba bu kus aaaaa tirtil nerde vs) icin oyun zamanindan calip cocugu oss sinavina sokuyorum sanki.

Benim Kızım 2 yaşına kadar konuşmamıştı.Ama sizin kızımızın yaptıklarını yapıyordu.2 yaşında direkt cümle kurarak başladı konuşmaya.Hatta o kadar abarttı ki konuşma işini ne olur biraz sus dediğimiz zamanlar oldu.

Allah uzun ömür versin hepsine şimdi 17 yaşında.Hala arada ""ne versek susarsın" dediğimiz oluyor.
Konuşur sakın dert etmeyin.Sadece her hareketinde istediğini yapmayın.Konuşmya ihtiyaç duymuyor olabilir.

Çok haklısınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…