- 1 Ağustos 2018
- 2.224
- En iyi cevaplar
- 1
- 3.824
- 83
- Konu Sahibi olmuyorsensiz
-
Haklısınız aslında evde sadece beni görüyor çocuk16 aylık bir bebek için; anlattıklarınız çok normal..
Ama içiniz daha çok rahat edecekse bir uzmana gidin.
Benim kuzenim 5 yaşına kadar konuşmadı ve hiçbir sorunda bulunamadı.
Çocuk sonradan kabak çiçeği gibi açılıp kendinden konuşmaya başladı.
Geç konuşacak olabilir.
Ama size tavsiyem; kendi yaşıtı çok çocuklu ortamlara sokun, oynamasını iletişim kurmasını sağlayın. İstediğini hemen vermeyin yapmayın. Anlatmasını isteyin baskı yapmadan.
Çok haklısınız aslında umarım konuşurYeğenim 1.5 yaşından sonra konuştu.Biz de biraz tereddüt ettik ama şu an bir sıkıntı yok.Einstein'da çok geç konuşmuş.Otizmli mi idi yoksa yüz yılın dehası mı?Her çocuk kendine özeldir.Yapılabilecek çok büyük bir zulümdür bu kıyaslamalar.
Söylediğim şeyleri anlıyor yerine getiriyor.Bebeğim şu anda 17 aylık.
Özel eğitim kursuna katılmıştım ,hoca erkeklerde otizm görülme oranı kızlara göre fazla demişti. Annelik yüreği işte bi sorayım dedim.
Göz teması kuruyorsa , odaklanma problemi yoksa, oyncaklarıyla oynuyorsa endişelenecek bir şey yok demişti hoca. Kulandığı kelime sayısı 15 yada 20 dir. Siz de endişelenmeyin sonuçta her çocuk farklıdır :)
Bir de alıcı dili gelişti mi ona bakmak lazımmış. Söylediğiniz şeyleri anlayıp yerine getiriyorsa endişelenmeyin bence. Ama yine de içinizde şüphe kalacaksa size yakın rehberlik araştırma merkezine gidebilirsiniz.
Endişelenmeyin o zaman. Ya da dediğim gibi bi rehberlik araştırma merkezine götürebilirisniz.Söylediğim şeyleri anlıyor yerine getiriyor.
Göz teması var adını biliyor hira diyorum hı diyor
Kapat diyorum kapatıyor getir götür ver al bunlar var
Bilemedim biraz üzerine düşüceğm daha 16 aylık ddi ebe bi arkadaşım çocukların ortamına sok falan ddi çok küçük daha dioEndişelenmeyin o zaman. Ya da dediğim gibi bi rehberlik araştırma merkezine götürebilirisniz.
Yorumları okumadım.Sormuş olabilirler.Siz konuşuyor musunuz onunla?Kitap okumak,tv'den uzak olmak da önemli.Ama bunlara rağmen bile her çocuk farklı davranabilir.Çok haklısınız aslında umarım konuşur
Ağzınız fal olsunYakında susturamazsınız
Uyku düzeni çok iyi göz Kontağımız var sakin değil aktif bi çocuk, ağız oynatması yok. Valla kucak delisi.Terapist olarak söylüyorum:
Görümceler çay kaşığı gibidir, ortalığı karıştırmadan edemez.
Hira'nın maşallahı var. Hiçbir sıkıntısı yok. Otizmli çocuklarda: babıldamanın olmayışı veya nadir olması durumu görünür, sosyal gülümseme olmaması oluşur, kucağı alınma beklentisinin az olması, konuşanın yüzüne bakılmaması, en önemlisi adı çağrıldığında bakmama, göz kontağının az olması, garip duruş ve tekrarlayıcı hareketler, objeleri keşfetmeme ya da tuhaf biçimde inceleme (aşırı ağız oynatma, göze yakın tutma), bazı objelere aşırı ilgi, uyku problemi (gaz dışında) ya da çok sakin çocuk (aşırı pasif), motor gelişim gecikmesi. Bunların hiçbiri yok.
Bak eşin 6 yaşında konuşmuş, Albert Einstein da 9 yaşındayken konuşmuş. Yani demem o ki, buna demek ki kızın daha hazır değil. Zamanı gelince konuşur, işte o zaman sevgili (!).halasına bırak, başının etini yesin.
Söyledim bir sorunu olmadığını. Önerebileceğim şeyler var, öncelikle söylenenlere kulak asma, asıp moralini bozma. Kızınla zaman geçir. Çeşitli etkinliklerde bulunacağım, hem motorik hem zihinsel gelişimi için.Uyku düzeni çok iyi göz Kontağımız var sakin değil aktif bi çocuk, ağız oynatması yok. Valla kucak delisi.
Bilemedim peki bnm ne yapmam lazım önerebileceğiniz bişey var mı
Çok teşekkür ediyorum yapıcam hepsini rabbim sizden razı olsun beni çok rahatlattınız umarım ne dileğiniz varsa gerçekleşirSöyledim bir sorunu olmadığını. Önerebileceğim şeyler var, öncelikle söylenenlere kulak asma, asıp moralini bozma. Kızınla zaman geçir. Çeşitli etkinliklerde bulunacağım, hem motorik hem zihinsel gelişimi için.
1. Bilgisayardan (evde bulunan) meyve sebze çıktısı al, karışık bir şekilde koy, resimlerin üstüne yerleştirmesini iste. Koyarken de, isimlerini söyle, örnek: elma, armut, muz vs. Uzun kelimeler olması gerekmez.
2. Aluminyum folyoya oyuncaklarını sar, lego, bebek, çıngırak vs. Açtığında rengini söyleyin, göstererek.
3. Tabii kitap okumak. Ilgisini çekecek konular, onun seçmesine izin verin hatta.
4. Düz büyük bir kartona form çizin, daire, kare, üçgen, dikdörtgen vs. Başka bir kartona da çizip 5er tane falan, kesin, alt alta dizmesini isteyin. Ve tabii yine renkli şekilde, boyayın. Yerleştirirken konuşun hangi formu aldığını.
Aslında sayabileceğim çok etkinlik var gelişimi için de, biraz yardımcı olman gerekiyor, konuşma dışında neyin gelişmesi istediğini :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?