Ya o yasta erojen bölgemi olur?!! Dedigim gibi bu sekilde cocuk kendini savunmasini ögrenemez. Özgüveni gelismez.
Sadece vücüdündan utanir.
Amacin nedir burda? Sadece görümceye gicik olmakmi ? Cidden kizini korumak istiyorsan önce kendin psikolojik tedavi gör gecmisteki yasadiklarindan ötürü. Ve ondan sonra iyi bir pedagog ile görüs. Bu sekilde devam edersen kizini yarar degil, zarar verirsin.
Poposuna vurarak sevmeyin’
- İyi dokunma, kötü dokunmayı anlatmak için ne demeliyiz?
Biri annenin dokunması gibi, güvende hissettirir. Ama bazı dokunmalar, iyi hissetirmeyebilir. Bunu bir büyüğüne söylemelisin.
Çocuğa kimsenin cinsel organlarına dokunmaması gerektiği öğretilmeli. Oysa kültürümüzde tam tersi var... Televizyonda ünlü bir sanatçımız, küçük yaşta çocuğa sevgisini onun poposunu ısırarak gösterdi. Çocuğa “Popo ısırmak sevgi ifadesidir, popo ısırılabilir” mesajı veriyor. Kamereların önünde çocuğun hayır diyebilme şansı da yok. Aileler, çocuklarını poposuna vura vura seviyor. Cinsel bölgelerine dokunarak sevgi göstermek hata. Üstüne bir de çocuğa “Seviyorum ama canın acıyor” mesajı veriyorsun. Çocuk, bunu genelleyebilir. Çocuğun kendi bireyselliğine, vücut bütünlüğüne saygı göstermemiz gerekiyor.
ALINTIDIR
Ben sorunlarımı asmasam, evlenip cocuk sahibi olamazdim. Hep baskalarinin basina geliyor degil mi taciz tecavuz vakalari? Bir gun sizin ya da benim farketmez, baska cocuklari bulmayacagi malum mu? Egitim kucuklukten baslar.
X vurmasan olur mu? Bu şekilde sevmesen?"Görümcem benden 4 yaş küçük. Su an 22 yasinda. Çocuklarımla özellikle de 3 yaşındaki kızımla çok ilgili. 18 aylık oglumu da çok sever.
Buraya kadar her şey normal.
Ise anlatmaya eşimin küçük kuzeninden başlayayım. 5-6 yaşlarında bi erkek çocuk. Görümcem onu da çok severdi. Bir gün dudağından öperken gördüm ve uyardım.
Bana tepkisi "Rosason bizi kıskandı" oldu.
Kızım doğduktan sonra onu da öper diye çok korktum. Bi görümcem daha var o da benden 4 yaş büyük. Okumuş biri. Durumu ona açtım. O da gitmiş yetiştirmiş kardeşine. Konu bana " Rosason sapık demek istiyor, bizi evinde istemiyor bahane buluyor" olarak döndü.
Kızımın fotoğraflarını biz bile paylaşmazken paylaşıyordu. Kızım çok nazar alan bi yapıya sahip. Paylasmamasi için uyardım. "Dışarı da başkaları da görüyor, o zaman da nazar değer" dedi. Inatlasmak istemedim, kendisi inatçı çekişmeli yapıya sahip. Bi şekilde öç alıyor.
Aradan zaman geçti. Instagramdan beni silmişti, niye sildiği konusunda tam bir bilgim yok. Eşimin hesabından onun profiline girdiğimde gozlerime inanamadım. Kızımla bi fotoğrafı vardı, kaldırırken eteği açılmış, bezi görünüyor. Utanmadan o fotoğrafı koymuş. Başka bi arkadaş topluluğuyla çekildiği fotoğraftaki bebeğin yüzünü emojiyle kapatmıştı. Çok sinirlendim. Kan beynime sıçradı.
Eşime söyledim, konuştu. Tüm fotoları kaldırdı.
Şimdi izne geldik, kayinvalidemlerde misafiriz. Kaç gündür çocukları popolarina vura vura seviyor. Ben özellikle dikkat ediyorum, özel bölgelerini tanıtıyorum kızıma ki art niyetli insanlarla karşılaştığında anlayıp uzaklasabilsin.
Eşime söyledim yine. Konuşmuş. Ama aynı hal tavırlar devam ediyordu. Hatta vurmayan kayinvalidem bile kizimi poposuna vurup, poposundan optu. Ustunde pijama vardi ama olsun. Kaç gündür rahat uyuamıyorum, kızım da ona çok düşkün. Aralarındaki sevgiyi kıskanmıyorum ama her şeyin bir adabı var.
Kendisiyle az önce konuştum, altını değiştirdikten sonra oğlumun poposuna vuracakken.
"X vurmasan olur mu? Bu şekilde sevmesen?"
"Ne alaka Rosason, halasıyım ben onların" dedi.
"Halasısın biliyorum. Ben şahsın adına bişey söylemedim. Ileride art niyetli insanlarla karşılaşırsa kimin iyi kimin kötü olduğunu onlar bilemez ki, çok küçükler" dedim. Bozuldu. Bisey demedi. Yine devam eder mi gıcıklık olsun diye, bilmiyorum. Böyle biriyle nasıl uğraşılır onu da bilmiyorum.
Çirkef çünkü. Hem büyük görümcemi hem kayınvalidemi kışkırtıyor. Sonra eşimle kötü oluyoruz, onlar da ona sıçratıyor.
Edit: Popoya vurmada ne var, opmede ne var diyenler olabilir. Popo, özel bölgedir. Herhangi biri poponuza dokunsa eşiniz hariç, hoşunuza gider mi?
Elbette egitim verilcek fakat kusura bakma ama senin yaptigin egitim vermek degil, baskilamak. Örneginde isirmaktan bahs ediliyor. Birak popo, kol yada yanak bile isirilmaz. Uc bir örnek veriyorsun yani.
Cocuklara erken yasta egitim verilsin, ama sadece özel bölgesi icin degil. Tüm vücüdü icin. Kimse onu istemedik sekilde elliyemezler diye ögrenmeliler. O ellemek sadece kolundan tutmak olsa bile. Sen cok fazla kiyafet yada popoya takildin.
Dedigim gibi pedofiller öyle düsünmüyor. Sen o kötü olayi giyim tarzindanmi dolayi yasadin yada karsi tarafin sapik olmasindan dolayimi? Yani cocuguna simdiden bile etek giydirmemek, halasinin onu sevmesini kisitlamak egitim degil. Belli ki sorunlarimi asmadin. Yoksa sorun yasadigini gerek duymazdin, yada bu kadar takintili olmazdin.
X vurmasan olur mu? Bu şekilde sevmesen?"
söyleyiş şekliniz yanlış, bu konuda yumuşatmaniza gerek yok.
vurmani ya da benzer şekillerde sevmeni istemiyorum lütfen dikkat et
Çocuğunuzu koruyacaksınız tabi, eşinize işin bu kısmıyla ilgili yazılar vs okutun ikna edin de o konuşsun kardeşiyle. sizin hassas noktanızı yakalamış resmen. en son gayet net anlatmışsınız. ben hassasiyetinizi haklı buluyorum, çok takdir ettim. çocuğa bunu kaygısızca ve emin bir şekilde aktarmalısınız ama, hala ile olan bu çekişmeden etkilenmesin yavrucak aman ona dikkat :)
Halasıyım ben onların derse bir daha , ben de anneleriyim ve öyle sevmeni istemiyorum diye cevap ver.Yerini bilsin.Ağzından öpmek ne ya , pis.Vura vura çocuk seven insanlardan nefret etmişimdir hep.Çocukları yoruyor o tip insanlar.Uyarınca da seviyorum diye cevap veriyolar.Gerizekalılar.
Kusura bakmayın ama, ben görüncenizin yerinde olsam, çocuklarınızı sevmem sizin yanınızda. Bu ne ya. Oraya dokunma, buraya dokunma, onu koyma.
Bana gicik oldugundan mi boyle davraniyor yani?
Eee çocuğunuzun altını değiştiren birine mahremiyet eğitimi altında popoya vurma demek saçma... Önce ogreteceginiz şey kimse dokunamazdan ziyade kimse gormemeli olmalı belki de.Yeri gelir o da degistirir. Bunda problem yok. Ben baska insanlar gorsun istemiyorum.
O kadar kisitlamiyorum. Poposuna vurma, dudagindan opme, fotograf cek ama paylasma, istersen cikarttir. Cok mu zor sartlar? Anne misiniz bilmiyorum ama anne olunca anlayacaksiniz.
Yetistirmenize saygi duyuyorum. Sizinle ayni fikirde degilim. Kizim organlarini taniyacak, bilecek. Ama baskalaeinin dokunmasina izin vermeyecek. Popo da erojen bolgedir.
Kizima kisa etek giudirmiyorum, giydirsem bile sortla giydiriyoeum. Kotu bie tecrube edindim bu konuda, o yuzden dikkat etmeye calisiyorum. Bunu da soyledim. Biliyor yani. Forograf paylasmamasi konusunda da uyardim. Baskasinin fotogragini kapatiyor benim cocugumu gisteriyor. Bu utanmazlik degil de nedir???
Ya siz gidin oyle yetistirirn. Piposunu orasini burasini opun. Umrumda degil. Bana da karismayin, saygi duyun. Benim nazarimda onemli. Annem de kisa giydirmezdi. Vajinusmus filan da olmadim, bedenimden de utanmadim.
Annem bana iyi dokunma ve kotu dokunmayi ogretmedi. Karsidaki kisinin niyetini gec anladim. Ben evladima bunu asilamak istiyorum. Siz nasil istiyorsaniz oyle yetistirin, ben de dogru buldugum sekilde yetistireyim.
istismar gibi bir niyeti var demek buradan, doğru olmaz hatta haksızlık olur. ama bu şekilde sevmeyi tercih ediyor fakat uyarıya rağmen devam etmesi inat gibi geldi bana. size gıcık olduğu için demeyelimde uyarınızdan ya da huyunuzdan hoşlanmamış gibi geldi. bu benim yorumum tabi. emin olmak imkansız. sadece şunu söyleyebilirim, mahremyet eğitiminin yolları var, onları takip ederken biryandan da uygun olmayan durumlarda sessiz kalırsak kendimizle çelişiriz ve çocuğun güvenini kırarız. bu konularda çok kaygılı ve diken üstünde olursak da cinsellikten korkma, ya da sosyalleşmekte kaygı gibi sorunlara yol açmış olabiliriz. o yüzden net olun ama gergin olmayın diyorum.
Once evladimi uyardim zaten. Normalde de uyariyorum. Ama halasinin yaninda bisey diyemiyordum. Esim soyledi, ona ragmen devam etti. Artik eyvallah etmem, ben de sapik oldugunu dusunmuyorum. Bunu da defalarca soyledim. O o sekilde algiliyor. Benim acimdan bakamiyor. Sahsi algiliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?