Görümcem ve Çocuklarım

Ben cocugumu tesetture sokmuyorum!!! Evet tacize ugramamin sebebi, annemin iyi ve kotu dokunmayi anlatmamasiydi. Ben evladimi baski altina almiyorum. Ona mahrem yerlwrine dokunurlarsa bagir, kac, bana soyle diyorum. Ne kadar sig goruslusunuz. Sizle tartismak istemiyoeum, cevap vermeyecegim.

ve yorumlardan ankadğım kadarıyla taciz öykünüzle ilgili postunuz var galiba. bazı öyküler çok derin oluyr yaşamda... o izleri silmek zaman istiyor destek istiyor... bu durum sizi konuya daha da hassas yapmış olabilir. hassasiyetler her zaman algıyı bozar. bu noktada da eleştirel bakışları dikkate almak gerekir belki :) hatta biraz destek almak...

Bana tedavi ol diyenler, kor musunuz? Kac defa cocuk tecavuz cinayetleri islendi. O pis varliklar aramizda kol geziyor. Evet, sorunlarim var. Taciz vakasiyla ilgili degil. Beni daha cok haberler yipratti. Ve yarin evladimin tecavuze ya da tacize ugrama ihtimali var. Hepimizin var. O pislikler aramizda oldukca, her cocuga egitim verilmeli.

Bebek poposundan bile etkilenenler var. Bebege tecavuz edenler var. Sizler nasil bu kadar rahatsiniz?? Kendinizi sorgulayin. Her gecen gun daha kotuye gisiyor. Ben cocuklarima kendilerini savubmalarini ogretmeye calisiyorum.

Çok çirkin sevme şekilleri çok ayıp herşeyin bir adabı var ağırlığınızı koyun eşinizden yardım isteyin mahremiyet eğitimi küçük yaşta olmalı

Yahu çocuğun kıyafet yönetmeliğini buraya yazan sizsiniz ben değil.
Tesettüre sokmaktan kastım ne kadar kapatırsanız kapatın, çocuğu korumanın yolu bu degil demek. Yoksa teşhir edin çocuğu model yapın, sosyal medyada hesap açın fenomen olsun demiyorum, bunlar benim de yanlış bulduğum şeyler.
Bir kaç zaman sonra çocuğa eteğin açıldı bak dikkat et demeye başlayacaksınız böyle giderse.

Bu çok sık tekrar edilecek bir şey mi? Önce kızımı uyardım demişsiniz.

3.5 yaşında oğlum, ben de mahrem bölgeleri ve istemediği durumlar konusunda uyarıyorum. bununla ilgil bir hikaye kitabı edindik, 15 günde bir, bazen 3 haftaya sarktıgı olsa da tekrar ediyorum. Tuvalete götürdüğümde ara ara sorular soruyorum...
Sizin tutumunuzun abartılı olduğunu düşünüyorum...

hala haklı olduğu için degil. Sizin istemediğiniz bir şeyi yapmaya hakkı zaten olamaz.
Ama yaşadığınızdan ötürü siz de normal yaklaşmıyorsunuz

Annesi olarak öyle sevmeyin fotoğrafını paylaşmayın dediyseniz öyle davranmak zorundalar o konuda herkes hemfikir. Ama mahremiyet algınız ve eğitiminizle ilgili sıkıntılarınız olduğu yönündeki yorumları kötü niyetli algılamayın arkadaşlar size yardımcı olmaya çalışıyor. Eski yaşamışlıklarımız algılarımızı değiştirir ve travmatik yaşanmışlıklar da algı bozukluğuna sebep olur. Mesela ben eski sevgilim tarafından arsızca aldatıldığım için eşimin bazı hareketlerini fazla kötüye yoruyorum; bu eşimin yanlış hareket ettiğini değil benim bu konuda travma yaşamış olduğumu gösterir. Siz de taciz konusunda haklı olarak aşırı hassasınız ve çocuklarınızı bu konuda eğitirken kendi algınızı da mantık süzgecinden geçirmeniz lazım. Ayrıca çocuklarla ilgili konularda sık sık çocuk bedenini yetişkin bir kadın bedeniyle aynı tutan yorumlar görüyorum ve bu çok sıkıntılı. Mesela erojen bölge diyorsunuz bir bebeğin ne erojen bölgesi olacak. Giyinme bezinin külodunun görünmesi. Yapma arkadaşım yetişkin kadınların tacize uğraması bile giyimle ilgili değil hele de bir çocuğun kısa uzun giymesinin böyle bir canavarlıkla ne ilgisi olabilir

Bez olayini da anlatayim. Kizima kisa bi etek giydirmistim. Kalabalik ortamdaydik. K4ndi kendine dans ediyirdu. Cok sicakti, gece uyku uyumamiatik. Asiri yorgunduk. Esimle diger gorumcem aralarinda sohbet ediyordu. Kizim, bi dedeyle torunun yanina gitti az ilerimizde. Torun elinde bebekle oynuyirdu. Kizim da oynamak istedi. Dede ve torunu umursamadi hic. Tam o anda genc biri kizima dogru yaklasiyordu. Hic iyi de bakmiyordu. Kizima seslendim ve ona dogru kostum. Eger kizim bana kosmasaydi o an o adam ne yapacakti bilmiyorum. Kizim cok guzel ve dikkat cekiyor. Dikkat ceksin istemiyorum.

Nazar cok degiyor. Cok huysuz oluyor, bagirsakla alakali problem yasiyor. Bu sebeplerden kaygilarim var.

Bu kadar abartmanızı normal bulmuyorum aile içerisinde hele de hala dan sizin cinsel takıntılarınız var etrafımda böyle bir anne gormek istemezdim çocugun bezi gorunuyor fotoda dediğiniz aşırı tepki vemişiniz

Hanımefendi sonuna kadar haklısınız. En başta siz onun annesisiniz çocuğunuzun fotoğrafını paylaşmak istemiyorsanız kimse paylaşamaz. İnternet tehlikeli bir mecra hassasiyetiniz gayet normal. Ki ben de hatırlıyorum çocukluğumda biri popoma vurursa ya da çok öperse inanılmaz rahatsız olurdum. Ama toplum anlamıyor malesef çok fazla bilinçsiz kadın anne oluyor. Sonra erkek çocuklarının pipisiyle kız çocuklarının poposu sevmek için doğru bölgeler olmamasına rağmen erkeklere göster oğlum pipini derler, kızların poposuna vururlar... Çocuk da olsa erojen bölgelerine saygı duyulmalı ve mesafe korunmalı, dalga konusu yapılmamalı. Bunlar çocukların algısını bozuyor.

D

Işte bu!! Bunu demek istedim. Eğitim budur.

Kadin 7 sinde de 70 inde de kadin, erkek de ayni sekildedir. Oglum bezini actigimda pipisine dokunup mutlu oluyor. Popo da oyle bi bolgedir. Degismez. Cocuklar fazla anlamaz, o kadar.

Kisa giyinmekle taciz ve tecavuzun anlami olmadigini biliyorum. Ama art niyetli insanlar cok. Cocugumun goze gelmesini de istemiyorum.

Ben cok fazla cocuk psikolojiaiyle alakali yazi okudum. Bazi pedegoglar "cocuklarinizin fotograflarini paylasmayin, paylasilmasina da izin vermeyin" diyorlar. Benim algilarim tek basina degil. Elestirebilirsiniz. Hepsinin dayanagi var

Ciddi şekilde cinsiyet algınızı değiştirmeniz lazım 7 yaşındakine kadın diyebiliyorsanız durum çok vahim

Ciddi şekilde cinsiyet algınızı değiştirmeniz lazım 7 yaşındakine kadın diyebiliyorsanız durum çok vahim

Erkek 7 yasinda erkek oluyor da, kadin kadin olmuyor mu yani??? Bu benim bakis acim. Degistirmiyorum. Dilerseniz kendi bakis acinizi degistirin.

Cocuklar masumdur, insan masum dogar. Herkes belli fitratta yaratilmistir. Insan bunun ayrimina buyuyup duygularini anladikca varir.

7 sinde de 70 inde de kadın kadın falan değildir.
Çocuk, çocuktur.

Yazı okumakla olmuyor o işler.

Burada yazan herhangi bir şeye güvenmek zorunda değilsiniz, gidin işin ehli olan, güvendiğiniz bir çocuk psikoloğu ile görüşün.
Yaşadıklarınızı, yaptıklarınızı, düşündüklerinizi anlatın.
Yardım almak ayıp bir şey değil. Çocuğunuz için sorun, konuşun. Eğer şu duruma onay verecek çocuk psikoloğu bulursanız aynen böyle devam edersiniz.

7 yaşındakine oğlan diyoruz zaten erkek değil. Bu renk tercihi gibi benim bakış açım bu seninki bu denecek göreceli bir mesele değil. Siz yanlış düşünüyorsunuz ve maalesef bunun acısını kızınız çekecek hep böyle olur

Beynim yandı bunlar nasıl sözler nasıl cümleler herkese sapık yada kötü gözle bakıyor demekten başka bir düşünceniz Yok belki sevecekti çok güzel bir çocuk diyorsunuz evladınızdan bahsederken herkes mi kötü arkadaşım siz ordayken adam açıp bir tarafına bişey yapacak değil herhalde !?
Kesinlikle piskolojik destek almanızı öneririm bazı yerler ve konularda haklısınız ama sağlıklı bir düşünce yapısında değilsiniz
İyi - kötü sizde herkes kötü o yüzden destek şart !

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…