Kızımla bi fotoğrafı vardı, kaldırırken eteği açılmış, bezi görünüyor. H
Konu sahibi başka bebekleri paylaşırken hassas davranıldığını, yüzünü emoji ile kapattığını, kendi kızını beziyle paylaştığını söylüyor. Benim çocuğuma bu hassasiyet neden gösterilmiyor diyor. Kaldı ki çocuk benim, ben izin vermiyorsam yapılmayacak, bu kadar. Evet canı halası, ama her evin kuralları var (ki haklı kurallar) bunlara uyulacak. İnatlaşmaya gerek var mı?
Çocuğun karşı gelmesi önemli mi pardon? O zaman karşı gelmedikleri herşeye izin verelim, bu nasıl bir bakış açışı? Onu biz korumak zorundayız. Konu halasının poposuna vurması değil, bu davranışın çocuk tarafın normalleştirilip, ileri de popuosuna biri ellediği ve ya vurduğu zaman bunu normal karşılaması.
Allah bağışlasın yavrunuzu.
Bezli fotoğrafını paylaşmamış. Saptırıp duruluyor konu.
Eteği açılmış, bezi görünmüş.
Halası fotograf hiç paylaşmamalı anne-babanın izni olmadan, o zaten tartışmaya açık degil.
Ama allah aşkına şu ayrıntı rahatsız edici değil mi ya?
Sanki çocuğun bezli hali etkilenilmeye daha açık gibi gelmiyor mu kulağa?
Bu çeşit manyaklar zaten çocugun ne giydiği ile ilgileniyor mu sanıyorsunuz?
Hadi yanlış anlaşıldı diyelim,
Sonraki mesajlarda etegi biraz kısa olduğu için genç bir adamın bebeğine kötü gözle baktığını ve hemen çocuğun ona koşmasını söylediğini falan yazdık konu sahibi...
etegi kısa diye mi?
Bu bakış açısının kırmızı ruj sürdü, aranıyordu, mini etek giydi hafifletici sebep gibi bakış açılarından farkı ne?
Çocuğu teşhir etsin demiyor kimse. İstediği gibi giydirmekte de özgür.
Bakış açısı sıkıntılı. Ve bu bakış açısının körü körüne doğruluğuna inanarak çocuk yetiştiriyor.
Bu çocukları için sağlıklı cinsel kimlik oturtmayacak demek...
Aynı fikirde olmayanlara da sanki çocuğunuzu teşhir edin, sapıkların önüne atın demiş gibi tepki veriyor.
Fotoğraf paylaşılmamalı.
Anne-babanın çocuk için isteklerine saygı duyulmalı.
Poposu, öperek sevilmemeli.
Yasak bölgeler konusunda sadece çocuga değil, cevresine de eğitim verilmeli.
Bunlara kimsenin bir şey dediği Yok ama konu sahibi ısrarla ihmalkar olmasını istediğimizi falan düşünüyor.
Aynı dili konuşmuyoruz sanırım. Ben anlamıyorum çünkü...