Görümcem ve Çocuklarım

Ondan sonra çocuk tacizleri amca tarafından tecavüz kaçırılma öldürülme neden oluyor!!! Gorumcenizin 5-6 yaşlarındaki oğlan çocuğunu dudağından öpmesi komple SAPIKLIK. birde popo sevmeleri de sapıklık bence. Gorumcenize mesafe koyun.

Esiniz farkında mı bu durumların
bende oğlumun poposunu kıyafeti üzerindeyken öpüyorum ben sapıkmıyım şimdi

Kızımla bi fotoğrafı vardı, kaldırırken eteği açılmış, bezi görünüyor. H

Konu sahibi başka bebekleri paylaşırken hassas davranıldığını, yüzünü emoji ile kapattığını, kendi kızını beziyle paylaştığını söylüyor. Benim çocuğuma bu hassasiyet neden gösterilmiyor diyor. Kaldı ki çocuk benim, ben izin vermiyorsam yapılmayacak, bu kadar. Evet canı halası, ama her evin kuralları var (ki haklı kurallar) bunlara uyulacak. İnatlaşmaya gerek var mı?

Çocuğun karşı gelmesi önemli mi pardon? O zaman karşı gelmedikleri herşeye izin verelim, bu nasıl bir bakış açışı? Onu biz korumak zorundayız. Konu halasının poposuna vurması değil, bu davranışın çocuk tarafın normalleştirilip, ileri de popuosuna biri ellediği ve ya vurduğu zaman bunu normal karşılaması.

Allah bağışlasın yavrunuzu.

Bezli fotoğrafını paylaşmamış. Saptırıp duruluyor konu.
Eteği açılmış, bezi görünmüş.
Halası fotograf hiç paylaşmamalı anne-babanın izni olmadan, o zaten tartışmaya açık degil.

Ama allah aşkına şu ayrıntı rahatsız edici değil mi ya?
Sanki çocuğun bezli hali etkilenilmeye daha açık gibi gelmiyor mu kulağa?
Bu çeşit manyaklar zaten çocugun ne giydiği ile ilgileniyor mu sanıyorsunuz?
Hadi yanlış anlaşıldı diyelim,
Sonraki mesajlarda etegi biraz kısa olduğu için genç bir adamın bebeğine kötü gözle baktığını ve hemen çocuğun ona koşmasını söylediğini falan yazdık konu sahibi...
etegi kısa diye mi?

Bu bakış açısının kırmızı ruj sürdü, aranıyordu, mini etek giydi hafifletici sebep gibi bakış açılarından farkı ne?
Çocuğu teşhir etsin demiyor kimse. İstediği gibi giydirmekte de özgür.
Bakış açısı sıkıntılı. Ve bu bakış açısının körü körüne doğruluğuna inanarak çocuk yetiştiriyor.
Bu çocukları için sağlıklı cinsel kimlik oturtmayacak demek...

Aynı fikirde olmayanlara da sanki çocuğunuzu teşhir edin, sapıkların önüne atın demiş gibi tepki veriyor.

Fotoğraf paylaşılmamalı.
Anne-babanın çocuk için isteklerine saygı duyulmalı.
Poposu, öperek sevilmemeli.
Yasak bölgeler konusunda sadece çocuga değil, cevresine de eğitim verilmeli.
Bunlara kimsenin bir şey dediği Yok ama konu sahibi ısrarla ihmalkar olmasını istediğimizi falan düşünüyor.

Aynı dili konuşmuyoruz sanırım. Ben anlamıyorum çünkü...

Halası fotograf hiç paylaşmamalı anne-babanın izni olmadan, o zaten tartışmaya açık degil.

Sonraki mesajlarda etegi biraz kısa olduğu için genç bir adamın bebeğine kötü gözle baktığını ve hemen çocuğun ona koşmasını söylediğini falan yazdık konu sahibi...
etegi kısa diye mi?

Bu bakış açısının kırmızı ruj sürdü, aranıyordu, mini etek giydi hafifletici sebep gibi bakış açılarından farkı ne?
Bakış açısı sıkıntılı. Ve bu bakış açısının körü körüne doğruluğuna inanarak çocuk yetiştiriyor.

Aynı fikirde olmayanlara da sanki çocuğunuzu teşhir edin, sapıkların önüne atın demiş gibi tepki veriyor.

Fotoğraf paylaşılmamalı.
Bunlara kimsenin bir şey dediği Yok ama konu sahibi ısrarla ihmalkar olmasını istediğimizi falan düşünüyor.

:KK9::KK9::KK9:
Bebeğin bezi görünmesi detayı beni fazlaca irrite etti, kesinlikle aynı dili konuşmuyoruz.
Arkadaşın konuyu niye açtığını da anlamadım, benim doğrularım benim doğrularım...e fikir niye isteniyor o zaman.
Neyse konuya fazlaca yazdım, daha da bir şey söylemeyeceğim

etegi kısa diye mi?

Fotoğraf paylaşılmamalı.

Bu sekilde ifade ettigim icin uzgunum, kisa etek giymek ya da ruj surmek sapigin sapikliligini hakli gostermez. Ancak o an bacaklari acik oldugundan, dokunabilirdi. Zaten o an ayri bi tramva yasadim. Biz normalde yuzumuz adamdan yana donuk degildi, kizimin da oraya gittigini sonradan farkettim. Olaylar saniyeler ocinde oldu, esim de gorumcem de gormediler.

Ayrica evet, baska bebegin yuzunun kapatilip, iznim disinda cekilen bi fotografin paylasilmasi canimi cok sıktı. Baskasinin cocugunun yuzu kapatilip paylasilirken, istemedigim halde neden benim yavrumun fotografi o sekilde paylasiliyor?

Bezden bile etkilenen sapiklar mevcut. Ben bunu size daha fazla aciklayamam. Herkes kendi yasadigini bilir.

:KK9::KK9::KK9:
Bebeğin bezi görünmesi detayı beni fazlaca irrite etti, kesinlikle aynı dili konuşmuyoruz.
Arkadaşın konuyu niye açtığını da anlamadım, benim doğrularım benim doğrularım...e fikir niye isteniyor o zaman.
Neyse konuya fazlaca yazdım, daha da bir şey söylemeyeceğim

Siz anne misiniz? Ya da insansiniz. Sizin de takintili oldugunuz, kendinizle bagdastirdiginiz, ozellikle yapilmasini istemediginiz seyler var mi? Ya da cocugunuza karsi? Bunlar ihlal edildiginde nasil hissedersiniz? Ihlal edilmemesi icin ne yaparsiniz? Karsi taraf anlamiyorsa, uzerine bir de suclaniyorsaniz??? Kimseyi incitmeden halinizi arz edemiyorsaniz, anlamiyorlarsa?? Burada sadece beni elestirip durdunuz. Hic tacize ugradiniz mi? Sizi de kacirmak istediler mi cocukken?? Herkes kotu demiyorum, herkes sapik da degil. Ama bunca kotunun icinde ben cocuklarimi nasil koruyacagimin derdindeyim. Kinu o kadar farkli ywrlere cekildi ki.. Allah yine de kimsenin basina vermesin. Bunlari anlamak icin illa yasamak gerekmiyor.

Siz anne misiniz? Ya da insansiniz. Sizin de takintili oldugunuz, kendinizle bagdastirdiginiz, ozellikle yapilmasini istemediginiz seyler var mi? Ya da cocugunuza karsi? Bunlar ihlal edildiginde nasil hissedersiniz? Ihlal edilmemesi icin ne yaparsiniz? Karsi taraf anlamiyorsa, uzerine bir de suclaniyorsaniz??? Kimseyi incitmeden halinizi arz edemiyorsaniz, anlamiyorlarsa?? Burada sadece beni elestirip durdunuz. Hic tacize ugradiniz mi? Sizi de kacirmak istediler mi cocukken?? Herkes kotu demiyorum, herkes sapik da degil. Ama bunca kotunun icinde ben cocuklarimi nasil koruyacagimin derdindeyim. Kinu o kadar farkli ywrlere cekildi ki.. Allah yine de kimsenin basina vermesin. Bunlari anlamak icin illa yasamak gerekmiyor.
Hassasiyetinizi anlıyorum, anlaşılır şekilde yorumlar da yazdım. Ama siz ısrarla anlamıyorsunuz, sadece benim doğrularım diyebilirsiniz bunu da anlarım, çocuk sizin çocuğunuz, ama o zaman buraya neden sorduğunuza anlam veremiyorum.
Görümcenizden bu derece olumsuz etkileniyorsanız kırmak üzmek derdinde olmayın, istediklernizi net bir şekilde ifade edin, isterse kırılsın.
Ve ben de anneyim evet, iki tane evladım var.
Saldım çayıra mevlam kayıra diyerek büyütmüyorum çocuklarımı. Daha önceki mesajımda da yAzdım hatta. Doğruyu bulamadığımı fark edince bu konuda doktor desteği aldım, çok da iyi geldi.
Zorlanıyorsanız eğer size de tavsiye edebilirim.
Allah herkesin çocuğunu kötülüklerden korusun

Hassasiyetinizi anlıyorum, anlaşılır şekilde yorumlar da yazdım. Ama siz ısrarla anlamıyorsunuz, sadece benim doğrularım diyebilirsiniz bunu da anlarım, çocuk sizin çocuğunuz, ama o zaman buraya neden sorduğunuza anlam veremiyorum.
Görümcenizden bu derece olumsuz etkileniyorsanız kırmak üzmek derdinde olmayın, istediklernizi net bir şekilde ifade edin, isterse kırılsın.
Ve ben de anneyim evet, iki tane evladım var.
Saldım çayıra mevlam kayıra diyerek büyütmüyorum çocuklarımı. Daha önceki mesajımda da yAzdım hatta. Doğruyu bulamadığımı fark edince bu konuda doktor desteği aldım, çok da iyi geldi.
Zorlanıyorsanız eğer size de tavsiye edebilirim.
Allah herkesin çocuğunu kötülüklerden korusun

Amin.. Sorma sebebim yetistirme tarzi degil, nasil orta yol bulabilirimdi. Haklisiniz, sanirim birbirimizi iyi anlayamadik.

1. dereceden akrabamızın çocuğu ile fotoğraf atarken gerçekten izin mi almamız gerekiyor.
Bu adabı bilmiyordum.:işsiz:

etegi kısa diye mi?

Fotoğraf paylaşılmamalı.

Ben o kısmı okumamışım. Ben kendi adıma bebek bezinden anladığım, biz nasıl ki iç çamaşırımızla fotopraf paylaşmıyorsak bebeğinde sırf buna karşı çıkamadığı için bu şekilde fotoğrafının paylaşılmasını normal bulmamam.

Fakat şunu da eklemem lazım: Pedofillerin kendi iğrenç websitelerinde çocukları iç çamaşırla, jimnastikteyken olan fotolarını "seksy çocuk modelleri" olarak paylaştıklarını okumuştum. Yani onların beyin sizinki gibi çalışmıyor.

Görümcem benden 4 yaş küçük. Su an 22 yasinda. Çocuklarımla özellikle de 3 yaşındaki kızımla çok ilgili. 18 aylık oglumu da çok sever.

Buraya kadar her şey normal.

Ise anlatmaya eşimin küçük kuzeninden başlayayım. 5-6 yaşlarında bi erkek çocuk. Görümcem onu da çok severdi. Bir gün dudağından öperken gördüm ve uyardım.
Bana tepkisi "Rosason bizi kıskandı" oldu.

Kızım doğduktan sonra onu da öper diye çok korktum. Bi görümcem daha var o da benden 4 yaş büyük. Okumuş biri. Durumu ona açtım. O da gitmiş yetiştirmiş kardeşine. Konu bana " Rosason sapık demek istiyor, bizi evinde istemiyor bahane buluyor" olarak döndü.

Kızımın fotoğraflarını biz bile paylaşmazken paylaşıyordu. Kızım çok nazar alan bi yapıya sahip. Paylasmamasi için uyardım. "Dışarı da başkaları da görüyor, o zaman da nazar değer" dedi. Inatlasmak istemedim, kendisi inatçı çekişmeli yapıya sahip. Bi şekilde öç alıyor.

Aradan zaman geçti. Instagramdan beni silmişti, niye sildiği konusunda tam bir bilgim yok. Eşimin hesabından onun profiline girdiğimde gozlerime inanamadım. Kızımla bi fotoğrafı vardı, kaldırırken eteği açılmış, bezi görünüyor. (Ben bezli fotolara karsiyim, kendisi de biliyordu) (Baskasinin cocugunun yuzunu kapatip, kendi yegenini acik bi sekilde paylasabiliyor) Utanmadan o fotoğrafı koymuş. Başka bi arkadaş topluluğuyla çekildiği fotoğraftaki bebeğin yüzünü emojiyle kapatmıştı. Çok sinirlendim. Kan beynime sıçradı.

Eşime söyledim, konuştu. Tüm fotoları kaldırdı.

Şimdi izne geldik, kayinvalidemlerde misafiriz. Kaç gündür çocukları popolarina vura vura seviyor. Ben özellikle dikkat ediyorum, özel bölgelerini tanıtıyorum kızıma ki art niyetli insanlarla karşılaştığında anlayıp uzaklasabilsin.

Eşime söyledim yine. Konuşmuş. Ama aynı hal tavırlar devam ediyordu. Hatta vurmayan kayinvalidem bile kizimi poposuna vurup, poposundan optu. Ustunde pijama vardi ama olsun. Kaç gündür rahat uyuamıyorum, kızım da ona çok düşkün. Aralarındaki sevgiyi kıskanmıyorum ama her şeyin bir adabı var.

Kendisiyle az önce konuştum, altını değiştirdikten sonra oğlumun poposuna vuracakken.

"X vurmasan olur mu? Bu şekilde sevmesen?"
"Ne alaka Rosason, halasıyım ben onların" dedi.
"Halasısın biliyorum. Ben şahsın adına bişey söylemedim. Ileride art niyetli insanlarla karşılaşırsa kimin iyi kimin kötü olduğunu onlar bilemez ki, çok küçükler" dedim. Bozuldu. Bisey demedi. Yine devam eder mi gıcıklık olsun diye, bilmiyorum. Böyle biriyle nasıl uğraşılır onu da bilmiyorum.

Çirkef çünkü. Hem büyük görümcemi hem kayınvalidemi kışkırtıyor. Sonra eşimle kötü oluyoruz, onlar da ona sıçratıyor.

Edit: Popoya vurmada ne var, opmede ne var diyenler olabilir. Popo, özel bölgedir. Herhangi biri poponuza dokunsa eşiniz hariç, hoşunuza gider mi?
Altını degıstırdıkten sonra demıssınız. Eger altını degıstırmesine izin veriyorsanız veya altını ulu orta herkesin yanında degıstırıyorsanız poposuna vurup sevmesine niye kızıyorsunuz. Alt degıstırınce mahrem olmuyor mu

Altını degıstırdıkten sonra demıssınız. Eger altını degıstırmesine izin veriyorsanız veya altını ulu orta herkesin yanında degıstırıyorsanız poposuna vurup sevmesine niye kızıyorsunuz. Alt degıstırınce mahrem olmuyor mu

Ha siz konuda diyorsunuz, ben de diyorum alt degistirme muhabbeti nereden cikti. Cocuklarim hareketliler. Kacip gidiyorlar, peslwrinden kosuyorum. O esnada oluyor. Bundan haric, ben olmadigim zamanlarda gorumcem degistiriyor.

Ha siz konuda diyorsunuz, ben de diyorum alt degistirme muhabbeti nereden cikti. Cocuklarim hareketliler. Kacip gidiyorlar, peslwrinden kosuyorum. O esnada oluyor. Bundan haric, ben olmadigim zamanlarda gorumcem degistiriyor.
Ama işte mahremiyet konusunda bu kadar hassassanız bebegın altını yalnızca annenin degıstırmesı gerektiğinin cocugun mahremiyet egıtımınde ne kadar onemli oldugunu bılırdınız.Cocugun poposuna vurarak sevince özel bölge ama altını degıstırınce değil mi.Çocuk poposuna vurulunca orasının mahrem olmadigini dusunur art niyetli kişilerle karsılasırsa falan gibi bir cumlenız de var. Peki ya cocuk art niyetli kişilerin altını acıp bakmasını normal karsılarsa dıye niye düşünmediniz.

Bez olayini da anlatayim. Kizima kisa bi etek giydirmistim. Kalabalik ortamdaydik. K4ndi kendine dans ediyirdu. Cok sicakti, gece uyku uyumamiatik. Asiri yorgunduk. Esimle diger gorumcem aralarinda sohbet ediyordu. Kizim, bi dedeyle torunun yanina gitti az ilerimizde. Torun elinde bebekle oynuyirdu. Kizim da oynamak istedi. Dede ve torunu umursamadi hic. Tam o anda genc biri kizima dogru yaklasiyordu. Hic iyi de bakmiyordu. Kizima seslendim ve ona dogru kostum. Eger kizim bana kosmasaydi o an o adam ne yapacakti bilmiyorum. Kizim cok guzel ve dikkat cekiyor. Dikkat ceksin istemiyorum.

Nazar cok degiyor. Cok huysuz oluyor, bagirsakla alakali problem yasiyor. Bu sebeplerden kaygilarim var.

Aman yarabbiiimmm, siz bu korkuyla nasıl yaşıyorsunuz? Kimse çocuğunuzun yanına dahi yaklaşmasın istiyorsunuz. İyi de, onu 7/24 koruyamazsınız. Siz yaşadığınız travmayı çocuğunuza da yaşatıyorsunuz. Çocuklarınızın mahremiyet eğitimini bir pedagogla beraber yürütseniz? En doğrusunu onlar bilir, bizim bu konudaki bilgimiz eksik olabilir. Az bilen doktor candan, az bilen hoca imandan eder derler. Bu kadar garip bir nesli Esra Ceyhan'la A'dan Z'ye izleyerek psikoloji öğrenen anneler yetiştirdi. Bir iki kitap okumak yeterli olmuyor, sizin durumunuzda profesyonel yardım şart görünüyor.

Güzel kızınızın bahtı da kendi gibi güzel olsun, Allah nazarlardan korusun.

Aman yarabbiiimmm, siz bu korkuyla nasıl yaşıyorsunuz? Kimse çocuğunuzun yanına dahi yaklaşmasın istiyorsunuz. İyi de, onu 7/24 koruyamazsınız. Siz yaşadığınız travmayı çocuğunuza da yaşatıyorsunuz. Çocuklarınızın mahremiyet eğitimini bir pedagogla beraber yürütseniz? En doğrusunu onlar bilir, bizim bu konudaki bilgimiz eksik olabilir. Az bilen doktor candan, az bilen hoca imandan eder derler. Bu kadar garip bir nesli Esra Ceyhan'la A'dan Z'ye izleyerek psikoloji öğrenen anneler yetiştirdi. Bir iki kitap okumak yeterli olmuyor, sizin durumunuzda profesyonel yardım şart görünüyor.

Güzel kızınızın bahtı da kendi gibi güzel olsun, Allah nazarlardan korusun.
Korusun çünkü o çok nazar çeken bir bebek.

Bu
Bu sekilde ifade ettigim icin uzgunum, kisa etek giymek ya da ruj surmek sapigin sapikliligini hakli gostermez. Ancak o an bacaklari acik oldugundan, dokunabilirdi. Zaten o an ayri bi tramva yasadim. Biz normalde yuzumuz adamdan yana donuk degildi, kizimin da oraya gittigini sonradan farkettim. Olaylar saniyeler ocinde oldu, esim de gorumcem de gormediler.

Ayrica evet, baska bebegin yuzunun kapatilip, iznim disinda cekilen bi fotografin paylasilmasi canimi cok sıktı. Baskasinin cocugunun yuzu kapatilip paylasilirken, istemedigim halde neden benim yavrumun fotografi o sekilde paylasiliyor?

Bezden bile etkilenen sapiklar mevcut. Ben bunu size daha fazla aciklayamam. Herkes kendi yasadigini bilir.
Bu sekilde davranarak cocugunuzu daha kotu etkileyebilirsiniz.Bilincaltinda sürekli tehkikedeymis gibi hissedip pasif bir cocuk haline gelebilir.

Back
X