Mina dun gece naaptin bilmiyorum ama bu yuzden bence evini filan terketme. Kocam gorumcemi savunuyor bana diyorsun ya, kimi insanda orta bulma taktigi de odur, yani "ablam da kendince hakli anlayis goster, yumusa, alttan al, cekisme olmasin" demek istiyordur. Ama emin ol bu taktigi uygulayan insanlar iki tarafa da ayni taktigi uygular. Yani ablasi ile yanliz konusurken de ayni sekilde seni savunan konusma yapiyordur, ablasi da ayni senin gibi ona kiziyordur. Ben kendimden biliyorum, cunki ben de oyle yapiyorum arkadaslarim eslerinden veya evlatlarindan dertlenince bana. Hatta kimisi kiziyor karsi tarafi koruyorum diye, haydaa bu sefer benle kavgaya girisiyorlar. Ablasini korumasi seni kizdirmasin, soylediklerimi hatirla. Adam bikmis ortada kalmaktan zaten, yeni evli nasil davranacagini idare edecegini bilmiyor. Huzuru nerde bulursa oraya demir atar. Birak senin guler yuzunde, anlayisli huzurlu sesinde bulsun, sana siginsin, bu konuda ustune varma. cok gerekmedikce bu konulari acma, huzurunuzu bozacak her turlu konudan mumkun mertebe bahsetme. Obur taraf basinin etini yiyordur zaten, sen de ayni konuma sokma kendini, liman ol sen ona firtinada siginacak. Zamanla o da bulur yolunu basedecek, seni de daha bir siddetle savunur merak etme. Benim anladigim sen de bir iki sabredeyim derken birden parlayiveriyor, agzina geleni deyiveriyorsun, yapma. Laf agizdan cikana kadar sen ona hakimsin, agizdan laf bir kere cikti mi o sana hakim olur.
Kocan sana gitme dememis biletleri gosterince.. Bence gitmeni istediginden degil, bu kadar ileri goturmene kizmis, icerlemistir. Ondan susmustur, ondan kabullenmistir. Her erkek farkli, kimi de boyle.. Hic biri yuvasinin yikilmasini istemez aslinda. Sevmese, seni istemese evlenmezdi. gucenmistir sen gitmek istiyorum deyince.. Takma kafana. Bir yere de gitme sakin simdi, ortaligi kurtlara birakma. Kocan o senin, sevgilin, istersen, ortamini bulursan "Ben hic seni birakip gider miyim, seni cok seviyorum" dersin, bir sarilirsin opersin yelkenleri suya indiriverir. Erkekleri parmaginda oynatmak aslinda cok zor degil, kadinsin sen, o da sana ait, oyle gor.