- 20 Ağustos 2015
- 1.598
- 1.224
- 48
- 45
- Konu Sahibi uzun kirpik
-
hiç vakit kaybetmeden direk eşine anlatGörümcem bana yeminler ettirip babasının kimleri taciz ettiğini v.s. anlattı.Akraba oldukları için, kendi kocasının yengesiyle dahi ilk yatanın kp olduğunu, kendi kardeşinin karısına sarılıp bilmem ne yaptığını, kadının kürekle bunu dövdüğünü....bi dünya şey anlattı.Hatta kendisini de taciz etmiş ama bunu bana o söylemedi.E babasıyla konuşuyor, kv ile kp geçinemiyor boşan deyince kv kıyameti kopartıyor.Bunlar gerçek olsa boşanmaları gerekmez miydi? Kp nin hiçbir geliri yok.Maddiyat için evlilik devam ettirilmiyor yani.Bu görümce bence fitne koydu, haklı insan hakkını kapalı kapılar arkasında değil meydanlarda dile getirir.Bunu eşime söylemeli miyim? Yalancı çıkmam filan söz konusu olmaz, eşim gidip bir şey sormaz.Ancak yarın bir gün aynı iftirayı eşime de atabilirler diye uynaık olmasını ve aileden hiçbir bayanla yanyana kalmamasını ve mesafesini korumasını tembihlemek istiyorum.Eşim zaten mesafeli ama bazen iyi niyetle birine harçlık verebiliyor, bir yerden bir yere götürebilir v.s...siz olsanız söyler misiniz? Bugüne kadar kpnin hiçbir hareketini görmedim.Hem kp görümcemi taciz ettiyse, ne diye face de babasına beğeni yapıyor.Evine gelip kalıyor bilmem ne...insan bu durumda hiç görmek dahi istemez ki.Genç kızı var, dedesinden uzak filan tutmuyor görümcem.
Birilerine yeminle sır vermek de fitne bence.ne diye bu sırrı bana veriyor.Kp den uzak durmam için mide bulandırıyor bence
Bunlar gerçek olsa bile geline niye söylenir ki, gelin gidip yayabilir, üstüne 5 tane koyabilir...
düzenledim biraz dhaben anlamadım çok karışık
Kayınpeder bütün sülaleyi taciz etmiş. Konu sahibi bunu görümcesinden öğrenmiş. Ama görümcesi sır olarak anlatmış bunları. Konu sahibi kayınpederin görümceyi de taciz ettiğini düşünüyor. "Bu nasıl ortam" diye şaşırıyor. Kocasına anlatmak istiyor ama anlatamıyor. Bir taraftan da görümce yalan söylemiş olabilir mi diye düşünüyor.
aynen...mantıksız yani.ben bilicem de nolacak....amaç babalarını bana dışlatma...kendileri hiç konuşmuyor.eşim ve ben kp ile iyiyiz....güya görümcem ben de taciz edilicem diye çok korkmuşmuş da...Durduk yere başınızı ağrıtmayın derim .Ne alaka hem bu görümce size anlatıyor durduk yere nereden konu açıldı.
Görümcem bana yeminler ettirip babasının kimleri taciz ettiğini v.s. anlattı.Akraba oldukları için, kendi kocasının yengesiyle dahi ilk yatanın kp olduğunu, kendi kardeşinin karısına sarılıp bilmem ne yaptığını, kadının kürekle bunu dövdüğünü....bi dünya şey anlattı.Hatta kendisini de taciz etmiş ama bunu bana o söylemedi.E babasıyla konuşuyor, kv ile kp geçinemiyor boşan deyince kv kıyameti kopartıyor.Bunlar gerçek olsa boşanmaları gerekmez miydi? Kp nin hiçbir geliri yok.Maddiyat için evlilik devam ettirilmiyor yani.Bu görümce bence fitne koydu, haklı insan hakkını kapalı kapılar arkasında değil meydanlarda dile getirir.Bunu eşime söylemeli miyim? Yalancı çıkmam filan söz konusu olmaz, eşim gidip bir şey sormaz.Ancak yarın bir gün aynı iftirayı eşime de atabilirler diye uynaık olmasını ve aileden hiçbir bayanla yanyana kalmamasını ve mesafesini korumasını tembihlemek istiyorum.Eşim zaten mesafeli ama bazen iyi niyetle birine harçlık verebiliyor, bir yerden bir yere götürebilir v.s...siz olsanız söyler misiniz? Bugüne kadar kpnin hiçbir hareketini görmedim.Hem kp görümcemi taciz ettiyse, ne diye face de babasına beğeni yapıyor.Evine gelip kalıyor bilmem ne...insan bu durumda hiç görmek dahi istemez ki.Genç kızı var, dedesinden uzak filan tutmuyor görümcem.
Birilerine yeminle sır vermek de fitne bence.ne diye bu sırrı bana veriyor.Kp den uzak durmam için mide bulandırıyor bence
Bunlar gerçek olsa bile geline niye söylenir ki, gelin gidip yayabilir, üstüne 5 tane koyabilir...
Toplum baskısı çok fazla. Babasıyla küsse insanlara ne diyecek. Erkek egemen toplum. Ne yapsalar yanlarına kar kalıyor. Yalan söyledin derse baba görümcen ne yapabilir ki? Karışma derim ben.
İki ihtimal var:
- Söyledikleri uydurma. İlginizi çekmek ya da ne yapacağınızı görmek için anlattı. Eşinizi uyarmak için ona bu iftiraları anlatmanıza gerek yok. Başka biri, başka biri hakkında konuşmuş gibi anlatarak uyarabilirsiniz. Durduk yerde dert çıkarmasanız daha iyi.
- Söyledikleri gerçek. Sizden başkasına anlatamadı. Ya da anlattı yetmedi. Sessiz bir yardım çağrısı. Akli dengesi yerinde olmadığı için nasıl davranacağını bilmiyor, babasına karşı iki uçlu davranış modeli var. Tavır koymak/hesap sormakla, olmamış gibi davranmak arasında gidip geliyor.
Bence bu seçenek daha olası.
Bu durumda eşinize size söylenenleri anlatmanız halinde eşiniz ne tepki verir?
Görümcenize psikolojik yardım alması yönünde önerilerde bulunun. Bu durumdan psikolojik anlamda tahmin ettiğinizden fazla zarar görmüş olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?