- 2 Ağustos 2022
- 242
- 359
- 33
- Konu Sahibi 1limoncicegi
-
Çok teşekkür ederim.insanlar kendi yapamadığı bir şeyi çevresinde birileri yapınca vicdanları rahatsız olabiliyor. muhtemelen görümceniz de içten içe kendi de ekran vermenin zararlarını biliyor ama yapamıyor, siz yapınca da rahatsız hissediyor kendisini. Ben annesi olarak bunu uygun görüyorum bu konu tartışmaya kapalı diyin gülerek ama net bir şekilde, anlayacaktır.
Görümceniz, teknolojiyi çok farklı anlamış..Merhabalar. 27 yaşındayım. 8 aylık bir oğlum var. Görümcem benden 8 yaş büyük ve 6 ve 9 yaşında iki oğlu var. Oğulları okuldan arta kalan vakitlerini ekran karşısında geçiriyorlar. Bu görümcem ve eşinin onayladığı bir durum ve ben bu durum hakkında hiç görüş bildirmedim. Herkesin kendi çocuğu kendi kararı.
Geleyim benim sorunuma. Görümcem, oğlum 3 aylıkkenden beri oğluma telefon vermemi, televizyon açmamı söylüyor. Teknoloji şart deyip duruyor. Bana göre teknoloji bunlardan ibaret değil ve en az 3 yaşına kadar asla ekran olmamalı. 3 sene okul öncesi öğretmenliği yaptım. Çok çocuk şarkısı söylerim ama görümcem telefondan aç diyip duruyor
Defalarca anlattım. Çok seviyeli konuşuruz. Her seferinde tamam der ama beni tekrar gördüğünde yine aynı şeyleri söyleyip duruyor. Şimdilik oğlum anlamıyor ama ilerde annem benden bir şey esirgiyor olarak algılayacak.
Ekran konusu eşimle ortak kararımız ama eşimin olduğu ortamda konuyu açmıyor. Eşimde benim yanımda söylerse ben konuşacağım ama sana söylediğinde gerekirse kalbini kır dedi ama nasıl kestirip atacağımı bilmiyorum.
Konuyu tekrar açtığında ki eminim açacak. Ne söyleyip artık karışmaması sağlayabilirim? Yardımcı olursanız çok sevinirim
Aynen böyle düşünüyorum. Çok teşekkür ederim cevabınız için. Tek istediğim beni darlamayı bırakması. Net söylüyorum ama uslubumu biraz sertleştirmem gerekiyor. Tamam diyip yine darlamaya devam ediyor çünküGörümceniz, teknolojiyi çok farklı anlamış..
Siz üstelik işin uzmanısınız 3 yaşa kadar ekran kısıtlaması en doğrusu. Siz evladınızla kaliteli vakit geçirdikten sonra telefon, televizyon çok çok anlamsız kalır bir çocuk için.
Kalbini kırmayın ama kararlarınıza saygı duymasını, kardeşiyle böyle karar aldığınızı söyleyin.. Net olun.
Kilit nokta bu aslında. Takıyorum. Takmamayı başaramıyorum. Dışardan görseniz karlı dağlardan serin sanırsınız, elimden geldiğince belli etmem ama içimde takmamayı başaramıyorum. Sadece kendime zarar aslında. Biraz daha rahat olmayı öğrenmeye çalışıyorumBen bu sekilde uygun buluyorum karışmazsan sevinirim deyip geçin. Neden takıyorsunuz ki.
Söyledim kır çiçeğim tamam diyor. Sonra beni görünce yine daralıyor. Yoksa konu açmazdım. Kısır döngüye girdiBen senin çocuk eğitimine nasıl karışmıyorsam sende benim eğitimime karışmayacaksin .
Çok basit bunu söylemek bence .
Umarım böyle olur. İster istemez acaba diyor insan.
Sakın ızın vermeyın ben o hatayı yaptım oğlum otizmli oldu. Gerekirse esınıze rest cekın görümcenız hadsızMerhabalar. 27 yaşındayım. 8 aylık bir oğlum var. Görümcem benden 8 yaş büyük ve 6 ve 9 yaşında iki oğlu var. Oğulları okuldan arta kalan vakitlerini ekran karşısında geçiriyorlar. Bu görümcem ve eşinin onayladığı bir durum ve ben bu durum hakkında hiç görüş bildirmedim. Herkesin kendi çocuğu kendi kararı.
Geleyim benim sorunuma. Görümcem, oğlum 3 aylıkkenden beri oğluma telefon vermemi, televizyon açmamı söylüyor. Teknoloji şart deyip duruyor. Bana göre teknoloji bunlardan ibaret değil ve en az 3 yaşına kadar asla ekran olmamalı. 3 sene okul öncesi öğretmenliği yaptım. Çok çocuk şarkısı söylerim ama görümcem telefondan aç diyip duruyor
Defalarca anlattım. Çok seviyeli konuşuruz. Her seferinde tamam der ama beni tekrar gördüğünde yine aynı şeyleri söyleyip duruyor. Şimdilik oğlum anlamıyor ama ilerde annem benden bir şey esirgiyor olarak algılayacak.
Ekran konusu eşimle ortak kararımız ama eşimin olduğu ortamda konuyu açmıyor. Eşimde benim yanımda söylerse ben konuşacağım ama sana söylediğinde gerekirse kalbini kır dedi ama nasıl kestirip atacağımı bilmiyorum.
Konuyu tekrar açtığında ki eminim açacak. Ne söyleyip artık karışmaması sağlayabilirim? Yardımcı olursanız çok sevinirim
Çok geçmiş olsunSakın ızın vermeyın ben o hatayı yaptım oğlum otizmli oldu. Gerekirse esınıze rest cekın görümcenız hadsız
Şukadar şeye engel olamıyormusnuz gerçekten?Merhabalar. 27 yaşındayım. 8 aylık bir oğlum var. Görümcem benden 8 yaş büyük ve 6 ve 9 yaşında iki oğlu var. Oğulları okuldan arta kalan vakitlerini ekran karşısında geçiriyorlar. Bu görümcem ve eşinin onayladığı bir durum ve ben bu durum hakkında hiç görüş bildirmedim. Herkesin kendi çocuğu kendi kararı.
Ben kesip atıyorum ama o anlamıyor anlamak istemiyor.Şukadar şeye engel olamıyormusnuz gerçekten?
Biz öyle uygun gördük, lütfen bu konu tekrar açılmasın kalpler kırılmasın diyip kesip atamiyormusunuz cidden?
Sanane de gec.Merhabalar. 27 yaşındayım. 8 aylık bir oğlum var. Görümcem benden 8 yaş büyük ve 6 ve 9 yaşında iki oğlu var. Oğulları okuldan arta kalan vakitlerini ekran karşısında geçiriyorlar. Bu görümcem ve eşinin onayladığı bir durum ve ben bu durum hakkında hiç görüş bildirmedim. Herkesin kendi çocuğu kendi kararı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?