Görümcemi nasıl durdurabilirim?

Şakamııı kendini bu konuda nasıl haklı görüp bunu size direte bilir
 
Amaaaan konuşsun. Takmayın, insanlar konuşacak, karışacak şeyi her zaman buluyor. Bende bebeklerim sizinki kadarken çok sinir oluyordum, tartışma içine giriyordum. Şimdi “olabilir” deyip geçiyorum. Ne çikolata yedirdim, ne tablet verdim millet ver dediği için.

Çocuklarım eminim “annem bizden çikolata sakladı, bize tablet vermedi” diye üzülmez, onlara çikolata vermiyorsam meyve salatası yapıyorum, tablet vermiyorum ama hep oyun oynayıp hava buz gibi olsa da parka çıkarıyorum daha güzel anılar biriktiriyoruz. Sıkmayın canınızı
 
Ekran konusu hassas bir konu herkesin kararına herkes saygı duymalı bu konuda haddini bildirmelisiniz gerekirse küssün size.

Ama şarkı söylemenize bile telefondan aç demesi beni üzdü. Annesinin sesinden sevgi dolu bir şarkı dinlemekle YouTube dan açılan ses aynı olabilir mi yani. Ayrıca ses benim ses teli benim deyin
 
Ay bir de şey var hani sormuşuz gibi "bir şey olmaz" denmesi.
Çikolata vermiyoruz diyorsun yesin bir şey olmaz diyor. Bir şey olur mu diye sordum mu acaba
 
Ay bir de şey var hani sormuşuz gibi "bir şey olmaz" denmesi.
Çikolata vermiyoruz diyorsun yesin bir şey olmaz diyor. Bir şey olur mu diye sordum mu acaba

Haha o efsane zaten, “e aman canım ne olacak?”

Bir arkadaşımın çocuğu her sabah annesinin Türk kahvesinin yarısını içer, kola fanta şimdiye dek benden daha fazla içmiştir. 5 yaşında çocuğun ağzında diş kalmadı hepsi çürük.
Bir araya geldiğimizde arkadaşım çikolata ve cips için hep “aman ne zamana kadar vermeyeceksin yesinler nolacak” diyor. En son “e diş kalmadı çocuğun ağzında nasıl ne olacak?” dedim de epeeeeey bi bozuldu.


Bi de ben gerçekten rahat bir anneyim yani tablet telefon yok ama tv var mesela bizde. sadece çikolata, cips evde de tüketmiyoruz, görmüyorlar bu yüzden. Görmedikleri şeyi de niye alıp yedireyim zorla manyak gibi. Aklı erince yemek ister, isterse de veririm bi tane arada bi ama “al çikolata, seversin” demek de kimse kusura bakmasın safi kötülük çocuk için.
 
Çok güzel yapmışsınız. Herkes istedi gibi yetiştirsin çocuklarını. Miss gibi. Bizim insanımız beni ilgilendirmiyor karışmayayım diyemiyor. Laf söyleyince de kırılıyor. Fikir bile danışıyorum oysa.
 

O yüzden “hımm olabilir.” diyin. Hem önemsemediğinizi anlar hemde tartışma olanağını kaldırmış olursunuz.

Benim çevremde de çok var mesela tablet vermiyorum diyorum, “ben seni seneye göreceğim, nasıl vereceksin.” diyorlar. Bakarız diyip geçiyorum. Olabilir diyorum.
Halbuki seneye de vermem, sonraki sene de ama ne yapayım yani çocuk, hayat zaten yoruyor bi de cahile laf mı anlatayım? Siz de umursamayın hiç, tamam diyip geçin bildiğinizi yapın.
 
Kırılsın. Ayrıca bir yerde "ayıp" demişsiniz size yapılan üslup ayıp değil mi? Neden kendinize saygısızlık yaptırıyorsunuz? Görümceniz eğer reel anlamda zeka geriliği olan bir birey değilse zaten anlamıştır cevabınızı, ama diretiyor ki kendi dediği olsun. Saygı da ayıp da karşılıklı olmalı, sınır çizmediğiniz ve sürekli açıklama yapıp durduğunuz için sizi gördüğünde yapıyor, ve işin kötüsü bununla da sınırlı kalmayacak sustuğunuz sürece.

" Yeter, aynı şeyi defalarca dinlemek zorunda değilim, bu hayatta hayır, istemiyorum dediğim bir şey üzerine defalarca yeniden konuşulması benim tahammül edebileceğim bir şey değil. Eğer bu konuyu yine açarsan bu kez başka bir ben göreceksin" diye yüksek sesle uyarın.
 
Ohh çok iyi demişsiniz

Bir de başkasının evinde yapma etme dediğimizde elleme yapsın bir şey olmaz diyenler oluyor ya ona da sinir oluyorum. Hayır kimsenin evinde yapmaması gerektiğini öğrenmesi lazım burda da yapmayacak kendi evimizde de yapmıyor çünkü diyorum bozuluyorlar bi ama bananeee
 

O da başlı başlına fecaat. Çocuğuma müdahale ediyorsam demek ki olması gereken o, niye giriyorsun çocuğumla arama ya sanane.
 
Size çok teşekkür ederim. Şu mesajınızla anlaşıldığımı hissettim. Evet aynen böyle oluyor ve sadece 8 aylık. Kavga çıkarmak istemiyorum çingene gibi. Güzel güzel anlatıyorum ama yüreğim tükendi. Tekrar teşekkür ederim
 
Çok haklısınız. Teşekkür ederim
 
Senin çocukların tv bağımlısı birer mamana olabilir ama ben çocuğumu böyle büyütmek istemiyor nasıl Ya valla gerçekten Türkiyedeki en kronik sorun hadsizlik ya.
 
Görümcenin cehaleti gözlerimi kanattı.
Çok kısa bir araştırma bile yapsanız ekran maruziyetinin zararlariyla ilgili pek çok yayın makale araştırma bulursunuz.
Kendisine bu yayınları bulup atın.
Hatta aile grubu falan varsa oraya da atın.

Ayrıca teknoloji ile çocuğun eline tablet telefon vermenin ne alakası var ?
Ben ebeveyn olarak kendimi yoramam çocuğumla oynayamam demenin adı teknoloji şart olmuş
 

Rica ederim, hepimiz aynı yollardan geçiyoruz ne demek.

Ya herkes konuşuyor, her anne kendi yöntemini doğru buluyor o yüzden “o da benim gibi yapsın” diye düşünüyor, boşverin.

Her konuda böyledir bu, reddederseniz konu uzar. Tamam diyip bildiğinizi okuyun, karşı tarafta üstüne laf söyleyemeceği için konu kapanır.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…