Valla o kadar detaylı konuşmadım. Çok irdelemek istemedim kayınvalidem çok üzülüyor zaten kimse istemiyor onu dışlıyor diye. Sadece bişeyi yokmuş dediler banaRam da ne tanı konmuştu, hatırlıyor musunuz ?
Bu arada bakışları garip demişsiniz ben ona takıldım.Baygın mı bakıyor ?Valla o kadar detaylı konuşmadım. Çok irdelemek istemedim kayınvalidem çok üzülüyor zaten kimse istemiyor onu dışlıyor diye. Sadece bişeyi yokmuş dediler bana
Evet baygın bakıyor. Bide mesela bana bakıyır böyle uzun uzun ben ona bakınca kafasını çeviriyor sanki bakmıyormuş gibi. Yada diğer insanlara bakıyor bakıyor onlar bakınca hemen çeviriyor kafasını. Göz teması kurmakta da zorlanıyorBu arada bakışları garip demişsiniz ben ona takıldım.Baygın mı bakıyor ?
Kan uyuşmazlığı denen şeyin ne olduğunu araştırdınız mı? Gibi bir durummuş dediğiniz şeyin ne olduğunu öğrenin önce. Benim ikinci çocuğumda da aynısı oldu ve kayınvalideniz gibi gereken iğneyi oldum. Yani durumu kan uyuşmazlığıyla alakalı değil. Ben eminim bir kere doktora götürmüşlerdir -o da öğretmenlerin zoruyla- uzun süreli tedavi gerekmiştir hatta aile üyelerini de kapsaması gerektiği söylenmiştir, aile de amaan bunla mı uğraşıcaz geçer kendiliğinden demiştir. Şimdi de herkes kızı öteliyor. Annesi çok üzülüyormuşmuş, en başta kendisi içer git diye başından atıyor. Abisi kardeşi gibi görmüyormuş, umarım o abisi zihinsel engelli çocukla sınanmaz çünkü size de bunu çocuğum gibi görmüyorum diyecektir.Çocukken de varmış sanırım böyle tuhaf bakıyor zaten bakışları da çok tuhaf yani. Çocukken götürmüşler. Tam bilmiyorum sormadım ama kan uyuşmazlığı gibi bi durum olmuş kayınvalidem hamileyken iğne vurulmuş(onunla alakalı olurmu bilmiyorum)
Saçmalamış da saçmalamışsınız. Olsaydı benle ne alakası var bu durumun. Ben evlendiğimden beri sık sık görüşüyorum. Evlenmeden önce haftada 1 ayda 1 anca görüşüyordum. 1senelik evliyim bu durumun benle ne alakası var. Evet içeri git diyor çünkü ders çalışması gerekirken bizimle oturuyor. O kadar paralar verip test kitapları aldırdı daha içinden 1 soru çözmeden sınava girdi sonuç 0..Eşim konusuna da gelince bilmiyorum ben ağzı böyle söylüyor ama kalbi böyle söylemiyordur bence. Ne olursa olsun kan bağı var sonuçta..Ama kızmakta sonuna kadar haklı olduğunu düşünüyorum siz normal görebilirsiniz 1değil 2 değil 3 değil defalarca. Ben bunu normal karşılamıyorum..(Kan uyuşmazlığı konusunuda inanın bilmiyorum diye belirttim arkadaş sorunca hami alakalı olur mu bilmiyorum dedim)Kan uyuşmazlığı denen şeyin ne olduğunu araştırdınız mı? Gibi bir durummuş dediğiniz şeyin ne olduğunu öğrenin önce. Benim ikinci çocuğumda da aynısı oldu ve kayınvalideniz gibi gereken iğneyi oldum. Yani durumu kan uyuşmazlığıyla alakalı değil. Ben eminim bir kere doktora götürmüşlerdir -o da öğretmenlerin zoruyla- uzun süreli tedavi gerekmiştir hatta aile üyelerini de kapsaması gerektiği söylenmiştir, aile de amaan bunla mı uğraşıcaz geçer kendiliğinden demiştir. Şimdi de herkes kızı öteliyor. Annesi çok üzülüyormuşmuş, en başta kendisi içer git diye başından atıyor. Abisi kardeşi gibi görmüyormuş, umarım o abisi zihinsel engelli çocukla sınanmaz çünkü size de bunu çocuğum gibi görmüyorum diyecektir.
Benim o yaşta kızım var bu nedenle empati yapıyorum. Bu kızı rahatsızlığını tespit için doktora götürmeyen, teşhis konursa tedavi ettirmeyen kayınvalideniz kayınpederiniz ve eşiniz gün yüzü görmesinler. Onlar da böyle baygın boş boş baksınlar. Onu kardeşim gibi görmüyorum diyen merhametsiz bir yaratıkla evli olmaktan memnun musunuz? Anne baba yaşlı cahil dersin ama sapasağlam gencecik adam kardeşi için bunu söyleyebiliyor. Bir çocuğu hayata kazandırmak durumuna göre eğitim aldırmak tedavi ettirmek varken sen içeri git diyip geliniyle kayınvalidecilik oynayan anne olmaz olsun. 9 senedir içlerindesiniz, kayınvalidem annem gibi diyorsunuz. Keşke biraz nefes aldırsaydınız da o kız da annesiyle daha yakın olsaydı. Evin tek kızı olarak ilgi alaka o çocuğun üstünde olsaydı.
Siz kendi kafanızdan şunu yap bunu yapma demeyin çünkü bilirkişi, davranış uzmanı vs değilsiniz. Eğer gerçekten iyilik yapmak istiyorsanız bir doktordan randevu alın ve tedavisinin takipçisi olun. Ama kocam onu diyor kaynanam yaptırmıyor derseniz de hiç kızın iyiliğini düşünüyorum havasına girmeyin burada.
Bi laf var devran döner diye. Cok sevınmeyın. Umarım abisiyle arası iyi olur cunku daha cocuk 19 yaş nedir ya. yazdıklarınızı okuyorumda. Neyse kiminin duası demişler insallah abisiyle arası cok cok iyi olurBen çok sert karaktere sahibim o an kızdıysam bunu net bi şekilde belli ediyorum eşimle arası hiç iyi değil zaten eşim onu kardeşi olarak bile görmüyor. Kaynanam da git içeri diyor ablanla bişey konuşcam diyor gidiyor 3saniyr sonra geri geliyor. Salak demek istemiyorum ama salak gibi davranıyor kimse istemiyor onu uyarıyorum diyorum ki istemiyorlar seni niye gidiyorsun tamam gitmicem diyor sabah bakıyorum yine orda.. allahım evlense de kurtulsam
Ne çocuğu ya 19 yaşında çocuk mu olur. İyi olsunlar niye kötü olacaklar şuan eşim olaylar çok taze olduğu için böyle davranıyor. Ama bi insan aynı hatayı 40 kere yapmaz.Bi laf var devran döner diye. Cok sevınmeyın. Umarım abisiyle arası iyi olur cunku daha cocuk 19 yaş nedir ya. yazdıklarınızı okuyorumda. Neyse kiminin duası demişler insallah abisiyle arası cok cok iyi olurdevran döner cok güvenmeyin. Bugun onu kardeşi yerıne koymaz yarın sizi karısı. Kendı kanına bunu yapan el kızına ne yapmas sonuçta.
Bence kızcağızın bir sorunu var kesinlikle.Hareketleri dürtüsel olabilir.Doktor yaşı büyük diye anlamamış olabilir.Siź de öyle birinden nefret edeceginize öğretmeye çalışın bak böyle denmez karşıdaki kırılır gibi empati yapmayı ögretinKaynanam bişey alıyor mesela geçen tişört sipariş etmiş 2 tane bi tanesini kızına etmiş bi tanesini bana. Ablama niye aldın diyor bide benim yanımda söylüyor bunu. Bende haliyle o an kızıyorum ve bozuluyorum hemen özür diliyor o anlamda söylemedim diyor. İşte altta yazdığım gibi sürekli çok boş konuşmaları var çok çok kısa yazmak istedim mesela ilk evlendiğimiz zaman halıma kül döktü kaynanam hemen silmeye kalktı ben silerim bırak dedim. Görümcem anne biz almadık mı zaten dediYani böyle bir sürü boş konuşmalar ne söylediğinin farkına varmıyor tuhaf tuhaf konuşuyor doktorada götürmüşler ama bişeyi yok demiş doktor. Mesela yengesine gidiyor oturmaya kadın almıyor bunu içeri müsait değiliz diyor 1saat sonra yine gidiyor vs
Bir laf var ya anne babasının paspas ettiğini kimse vitrin örtüsü yapmaz diye bu durumu açıklayan.. yazık üzüldüm kıza Allah yardımcısı olsunAilesinin sevmediğini kimse sevmiyor bir kez daha görmüş olduk... beyin yaşı 19 değil gibi anlattıklarınıza göre ;( acil psikiyatri görmeli çocuğa yazık etmeyin.
Siz 19yaşında ki hâlinizi psikolojinizi hatırlıyormusunuz? Bilgili donaımlı gayet aklı başındamıydınız? Şu devirde ergenler böyle kafaları farklı çalışıyor oturup konuşalım muhabbet edeyim diyemiyorsunuz çünkü kuşak farkı var. Siz genç kızlık zamanlarınız da annenizle çatışmaya hiç girmediniz mi? İnsan gelişimini zamanla bilgi deneyimle hatalarla tamamlıyor eşiniz bile kardeşi olarak görmeyip dışlaması yüzünden sizde saygı ve sevgi göstermiyorsunuz.. Kayınvalideniz ın sen içeri git ablanla birşey konuşucam demesi bile onu önemsiz istemediğini belli eder tavırda olması sizinde önemli biri değil algısı yaratıyor. Bu arada kınadığını yaşamadan ölmezmiş insan kınamayın tevbe edin ki Allah size beterini vermesin yanlış anlamayın iyiliğiniz için söylüyorum.. Görümceniz e zaman verip büyüklük bir yol göstericilik yapıp sevgi gösterirseniz kendiniz değersiz hissetmez belki, hem sizde iyi davranışınız dan ötürü kendinizi iyi hissedersiniz böyle negatif duygular gelişmez içiniz de sağlıcakla kalın..Arkadaşlar kimisine tuhaf gelir kimisine normal gelir bilmiyorum. Ben ciddi anlamda görümcemi sevemiyorum. Benden yaşça küçük daha 19 yaşında. Sevmeyi denedim çevremde sen ablasısın onun sen ona öğret doğru yolu dediler. Ama yok arkadaşlar olmuyor. Kahve içmeye çağırdım sohbet etmeye çalıştım olmuyor. Baktığınız zaman bana karşı hiç bişeyi yok gerçekten çok saygılı annesi bişey söylese yapmıyor ama beni dinliyor. Ben kaynanamı çok seviyorum her akşam ya o bende ya ben ondayım. Ama görümceme tahammülüm kalmadı. Görmek bile istemiyorum. Nasıl anlatılır her haraketi batıyor olayı varya tam olarak onu yaşıyorum. Oraya gitmek istemiyorum ama kaynanamla gerçekten çok iyi anlaşıyoruz arkadaşım gibi gitmeden de duramıyorum. Görümcem çok boş konuşuyor haraketleri falan bi tuhaf bunu tek fark eden bende değilim yıllar önce bunun için hastaneye de gidilmiş ama doktor normal demiş. Ben bunu aşar mıyım yoksa böyle devammı eder. Yada nasıl aşarım bu durumu tavsiyelerinizi bekliyorum illa ki bu kadar kadın arasında yaşayan vardır diye düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?