Görümcemin 1 senenin sonundaki tuhaf tavrı?

kedilikadn01

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
31 Mart 2025
63
6
3
29
Hanımlar günaydın hayırlı sabahlar,
Daha önce de bahsettiğim bir konu vardı eşimin ailesi ile 1 senedir konuşmuyorduk ve başka şehire taşınıyorduk.
Biz şimdi başka şehire taşındık ama öncesinde bambaşka olaylar oldu malumunuz İstanbul da yakın zamanda büyük bir deprem oldu ve bizim evin kolonları çatladı o gün büyük bir deprem olunca eşim gururu bırakıp ailesini aradı onlar da konuştu hatta kayınvalidem nerdesiniz gelin dedi deprem toplanma alanında buluştuk bir sene sonra ilk kez görüştük ve kayınvalidem ağladı beni affedin evlatlarım benimde hatam var dedi çok şaşırdım.neyse kayınvalidem dedi zaten taşınıyorsunuz evde hasarlı son günlerde bizde kalın dedi ve kaynanam kayınpederim ile 3-4 gün aynı evde kaldım bu süre zarfında kötü davranmadi kızım falan yapti ama tabi içimde bir şeyler kırılmış eskisi gibi olmak mümkün değil.yinede evlerinde ağırladılar saygısızlık yapmadım tabiki.ama görümceme bir şey olmuş.depremde adım atan benim kocam , aradı halini hatrini sormuş iyimisiniz demiş oda iyiyiz yengem nasıl demiş ben konuşmadım telefon da eşim konuşmuştu.neyse biz kaynanamda yatılı kaldık ya 4 gün boyunca eve uğramadı sen bir senedir abini görmüyor sun bu neyin tribi anlamadım.kaynanam da güya toparlamaya çalışıyor deprem den dolayı evde iş birikmiş yapamamış o yüzden gelemiyor saçmalığı bak. Kasıtlı olarak gelmedi ama derdi zoru ne anlamadım.taşinacagimiz son gün kaynanam hoparlöre aldı kuru bir abi nasılsın dedi beni sormadi bile bende telefon da seslenmedim bile,eşim de iyi taşınıyoruz güzel bir iş buldum başka şehirde diyince iyi bir denersin olmadı dönersin diye laf çaktı eşim cevap vermedi.sonra taşındık naptınız diye aramadı gorumcem.hani derdi ne anlamadım bu Bir sene küslük oldu ama konu kaynanamın tavirlariydi, eşimin gorumcemi aramama sebebi bir kere bile abi neden kavga ettiniz annemle vb demeyip aramamasi idi.esimde madem öyle bende seni aramiyorum diye inada bindirdi bir sene kız kardeşini de aramamis ti.şahsen bu kavgalar dan sonra abisini ve beni bir kere aradı sadece bende özellikle açmamıştim şimdi kalkıp bana anasını savunur daha çok kapisiriz diye açmamıştim. Ama bunlar geçmiş te kaldı eşim yinede bir adım atmış bu neyin kini sizce ben anlamıyorum resmen bahane uydurup görüşmedi.esimde diyor ki ben annemi babamı yine ararım ama artık onu aramam deprem de adım attım abisini görmeye gelmeyeni ben neden bundan sonra ariyim diyor.görümcemin derdi sorumluluk ben farkındayım bu bir senede tüm işler ona kaldı daha önce abisi üstleniyor du.simdi abisi aile ile barıştı ama başka şehirde yaşıyor derdi zoru bu. Şahsen kaynanam bana dedi sen neden kızım seni bu Bir sene de bir kere aramış acmamissin neden dedi bende dedim kızınız ile benim bir meselem yok ki o kadar samimiyet kuracak bir vaktimiz ortamimiz yakınlığımiz hiç olmadı benim kizinizla bir derdim yok sadece telefonu o dönemde açsaydim bana sizi savunacak ti.bende o sinirle karşılık verirdim o bana ben ona daha kötü olurdu o yüzden acmadim dedim.zaten ben yine gorumcemi bundan sonra aramam zaten, sonuçta damatda benim kocamı aramiyor ki abi taşınıyorsunuz hayırlı olsun demedi ki.ben neden iletişim kurayım.
Siz gorumcem hakkında ne düşünüyorsunuz.

Ben istediğin zaman küseyim aradıkları zaman açmayayım, barışmak istediğim zaman hiçbir şey yokmuş gibi konuşsunlar istiyorsun gibi anladım. Olayları bilmiyorum ama pek haklı gelmedin bana
Konuları daha önce yazmıştım aslında ama burda tekrardan yazmadım.biz evlenirken eşimin ailesi evliliği istemedi eşim evlenirse maaşı artık o eve girmez diye ve tüm sorumluluk benim eşimdeydi.biz evlenirken görümcem kayınvalidem gelinlik bakmaya gelmediler görümcem düğün de benimle oynamadi süreçlerin hiç birinde yoktu hatta bir gün beni köşeye çekip hastayım diye bahane uydurmamak lazım annelere gitmek lazım mutlaka gibi uyarılar da bulundu.maddi sorumluluk hiç almadı yazsam manas destanı olur şahsen

Böyle bir durum söz konusu değil açıkçası eşimin kız kardeşine kırılmak için çok haklı sebepleri vardı zamanında biz evlenirken çok sorun çıkardılar.

kızınız ile benim bir meselem yok ki o kadar samimiyet kuracak bir vaktimiz ortamimiz yakınlığımiz hiç olmadı benim kizinizla bir derdim yok
Ama bak konunda kızınız ile bir meselem yok demişsin onlara aslında varmış. İçten içe hala kırgın olduğun biri belli ki. Beklentiye girmen saçma, ya gerçekten tüm yaşananlara sünger çekip samimi bir adım at barışmak istiyorsan ya da hiç beklentiye girme. Belli ki o da sana karşı dolu

Kayınvalideme kızınız da böyle yaptı desem bunu anlayacak biri değil.dedigim gibi bu 4 gün gelmemesine bile kılıf buluyor evde biriken işleri vardı diye.şahsen ben zaten baştan gorumcemi sevemedim kıskançlık da var bir gün 6 yaş büyük benden abla dedim diye bile beni uyarmıştı aramızda yaş farkı yok diye hani baştan bana gıcık geldi beni aramış aramamis benim umrumda değil açıkçası.sadece eşim için düşünüyorum hani eşim adım atmış deprem de aramış hani esimi görmeye gelmedi telefon da iyi bir dene olmadı dönersin diye küçümseme tavrı bunlar çok çirkin

Bence aile içi a dan z ye eşinizde dahil insanların ne yaptıklarını nasıl tavır sergilediklerini çok çok büyük olmadıkça kafanızda bu kadar atıp tutmayın. Yıpranırsınız. Beklentiyi sıfır tutun ve sürekli başka iyi şeyler düşünmeye yönelin. Kendinize zarar.

Gerçekten umursamıyorsanız böyle dert edinmezsiniz. Kadın kimseyi aramak zorunda değil, siz de arayıp sormak zorunda değilsiniz. Vay efendim gelinlik bakmaya gelmedi, yok benimle oynamadı, bunlar boş ve yorucu şeyler. Kadın sizden hoşanmıyor belli ki.

Vallahi görümce akıllıymış nie siz neden kavga ettiniz die araya girsin arasın sorsun ki bende aynını yapardım banane abim annemle tartıştıysa yetişkin insanlar kendılerı halletsinler . Kimi nie arayıp pohpohlayım . Eee abim de benden bunu bekleyıp kendı kendıne küstüyse bu benım sorunum değil. Hayır bide kadın aramış siz anneyle kavgayı kıza yansıtıp açmamışsınız Nie onun suçu ne ? Gecmıste kaldı bunlar diyorsunuz ama maşallah en ince detaylara kadar aklınızda tutuyorsunuz canınız istemıs başkasıyla küsüp görümceye tavır almışsınız canınız istemiş barışmışsınız kadını arayıp bide gelmesını beklemıssınız nie ? Onun duyguları hisleri yokmu gel deyınce gel git deyınce git sizin oyuncağınız mı ? Aralara haklı çıkmak için bişeyler yazmışsınız göz attım ama ben sadece konuya cevap verdim görümce gururlu kadınmış tavrı netmiş öyle gorumceyı de al başına taç yap arayı fırfır kaynatmamış . Her yorumunuz onaylansın haklı çıkayım isteğiniz varsa aralara yazmak yerine konunuzu düzenleyın .

Ayrıca depremden etkilenmesi bahane evi toplaması falan demeyin herkesin enerjisi aynı değil bazı insanlar evlerını bile bırakıp taşındı değil ki evi dağılmış toplanamamış bunu falan cidden ince ince düşünmeyin yani . ben de kalkıp keyfi yetti die abimin eline koşmam bişeyler oldu die beni düşündüler demem yani ,merak eden abi bidaha aramam diyecegıne gelir beni görür ayağına beklemez , helallik almak için aranmış hissederim eğer kendıme adım yoksa telefonla aranınca herkese kosuvermem

Konuyu olunca tamam diyorsun. Sonra takıntı halinede bir kızkardeş mevzusuna rastlıyorsun. Bence bırakın eşinize karşı kimin ne yaptığını. O onun kardeşi birlikte çözerler belki de çözmezler. Sürekli eşinizin kardeşi hakkında düşünmeye onu kötüleyip durup kendinizi haklı çıkartmaya çalışma çabalarını anlamsız buldum.

Daha önce yazdığım için tekrardan yazma gereği duymamıştım haklı çıkmak gibi bir gayem yok çünkü zaten haklıyım anınız annenizle çok büyük bir kavga ediyor ve siz abinizi hiç mi aramazsiniz baristirmaya ara bulsun demiyorum abi nasılsın hani neden böyle oldunuz demek yada aramak bu kadar mı zor 1,5 ay abisini aramiyor hiç bir gerekçe yokken ve abiside haklı olarak kırılıyor abisi ona babalık yaptı o evlenirken arabasını verdi damada maddi destek oldu tek tek bunları yazmak mı lazım abisi evlenirken hiç bir şey yapmadı ve abisinin eşine utanmadan hastayım diye bahane uydurmamak lazım annelere gitmek lazım evlenince diye laf çarpan bir gorumce, hani kbkmayın da bilip bilmeden atıp tutmayin

Siz her seyde haklısınız yani.. Demek ki eksik yanlarınızı göremiyorsuniz.

Haklıysanız nie konu açtınız madem haklıyım diyecektınız ?
Yo aramam banane evli insanların derdiyle uğraşamam benımde evim var annem babamla kavga etse onlara bile karışmam bana mı güvendiler ? Eee hala aramak diyorsunuz aramış kadın sakinleşince dönmeyip daha da arasın die ego yapacağınıza arayıp dıyebılırdınız o an sinirle açmak istemedim canım diyip geri dönebilirdiniz ? Bu kadar benci olmayın , çünkü bencil davranışlar sergiliyorsunuz farkında da değilsiniz ki haklıyım diyorsunuz . Bu arada abinin kafasına silah dayayan oldu mu düğün zamanı arabanı damada ver die hanı beklentıyle yapıldıysa bunlar çok yazık keşke yapılmasaymış ! Tek tek bunları yazmayın bence ,düğünde cenaze de yapılan iyilikler çok dökülmemeli ortaya beklentı olacaksa hiç yapılmamalıydı saygı beklemek için gecersiz sebeb bana göre .ona kalacak olursa eşinizi annesi doğurdu büyüttü !”nie kocanıza demediniz annendir 1 sene küs durulur mu die ? annelik hakkını silip, gorumceden abiye babalık hakkı çıkarmayın lütfen

Nie atıp tutayım ki siz ne anlatıyorsanız tek cümle dışına çıkmadım ayrıca da eleştiri sayfası burası ya ? Yorum yapmak zorunda değildim tabi ama yorum almak için konu açıyorsunuz ya işinize gelmeyince de sanki burdaki insanlar sizi onaylamak zorundaymış gibi davranmayın . Saolun dusuncenızı belirttiniz diyip geçebilirsiniz mesela begenmedıysenız ?

Aramasın, size ne? Kocanızın velisi misiniz? Önceden ikinizi de aramış zaten, açmamışsınız. Karı koca kendinizi kaf dağında görüyorsunuz herhalde. Canınız isteyince konuşacaksınız, istemezse uzak duracaksınız. Hem deprem olmasa siz de kimseyle vedalaşmadan gidecekmişsiniz. Kızın evi sağlammış demek ki, sizin gibi işi düşünce araması gerekmemiş. Kocanızın kardeşine evlenirken yaptıkları sizi ilgilendirmez, amma takıntılısınız. Hâlâ haklıyım havalarında atıp tutuyorsunuz.

Karı koca megalomanlar.

Karı, koca megalomanlar.
sabah sabah bide parpılıyor beni bakar mısın bana bile haklı yani

Şu kafayı zaten hıc anlamıyorum gelip buraya yazıp yazıp sonra işlerine gelmeyince biz milletin iftiricasıymısız gibi bilip bilmeden konuşmayın edalarına girip kendı gunahlarını çıkartıp bize yüklüyorlar bu kadar benci, bencil olunmamalı

Beddua aşamasına doğru ilerliyoruz herhalde dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…