Ben 9 aylık hamileyken arkadaş ortamında bana eşimle nasıl tanıştığımı sormuşlardı işte o da abim güya ayşeyi alacaktı dedi ya o kadar Bozuldum ki yani bu kıskançlık mı ne ya bir iki üç hep aynı şeyi yapmaya çalışıyor
Hiç dikkate alınacak kadın değil ama madem üzüyor seni, madem dikkate alıyorsun söylediklerini, benzer bir laf ettiğinde "Senin benimle sorunun ne?" diye sor derim açık açık. Ben öyle yapardım, hiç içime atmam, evirip çevirmezdim içimde direk sorardım. Ama tam laf soktuğunda, hemen ardından direkt, laf yetiştirmeden, soktuğu lafa laf sokarak cevap vermeden sorarım. "Bir sorunun var benimle sanırım, açık açık söyle laf sokmaya çalışarak yorma kendini artık," derim mesela. Kıvırırsa, yok alındın, şakadan anlamıyorsun falan derse de, "Lafını biraz tartarak söyle o zaman bundan sonra, şakanın dozunu ayarlayabilecek yaştayız," diyebilirsin..
Velev ki evet sorunum var seninle, abime yakıştırmıyorum gibi bir terbiyesizliğe götürdü olayı, o zaman da, "O zaman benimle hiç iletişime girme. Konuşmak ya da geçinmek zorunda değiliz," diyip kestirip atabilirsin.
Bir de eğitimli kadınmışsın zaten, kendine güvenli dur yanında, hiç mahal verme bu laflara. Sessizce laf yiyorsan devam eder böyle. Dediğim gibi, lafına laf sokarak cevap vermek yerine bir de bu şekilde sor herkesin içinde. En doğal hakkın senin bu lafların ardındaki niyetini sorgulamak zaten. Tüm gözler ona dönsün ortamda bakalım ne yapacak