görümcemin bebeğine biz bakacakmışız

Kendi evinde torununa bakar tabi seni mi düşünmesi gerek.
Doğrunda yanındayım ama bu konularda seni tutamam canım.
Gerçekten tek taraflı düşünüyorsun.
Ve mantığını devre dışı bırakıyorsun.
Görümcen o evden gitmiş bile olsa çocuğuma annem bakar diye düşünür tabi.
Sen bile bebek istiyorum yardım ederler düşman değiller ya zihniyetindesin.

Hala benim bebeğim de olursa iki çocuğa bakcam diyorsun
ille bebek yapacaksın yani...
Sen de doğur bir tane birlikte büyütürsünüz işte..
Çile bülbülüm çilee diye gezersin sonra!

Offf sana ne desek boş.
Sen ayrı eve çıkamazsın bu düşüncelerinle.
Boşa hayal kurma bu hayat senin seçimin mutlu olmaya çalış diyorum artık.

hayırlısıyla hele bidogursun sonra dert et ya bu nedir annesi bakıcak zaten .görümcen senin cocuguna baksa hiç böyle demezdin bencekaynana görümceden şikayetçisin ama sende pek melek gelin degilsin ha kusura bakma böyle

Sana gerçekleri söyleyeceğim kırılma ama...

Eşin seni susturmak için düzgün bir iş bulursan demiş = İşe girmene asla izin vermeyecek.

Kirada oturmam demiş = Ayrı eve çıkmayı düşünmüyor bile.

Durumumuz olunca ayrı eve çıkarız demiş = Asla ona göre durumu olmayacak.

Ev işlerini ortaklaşa yapmayı düşünmek = Bu imkansız çünkü kimse o lüksten vazgeçmeyecek.

Görümcenin çocuğuna kaynanan bakacak = Hayır sen bakacaksın işleri kim yapıyor?

Baban ev bulmuş ayrı eve çıkma umudun var = Hayır yok, bunun olmadığnı sen de biliyorsun aslında. Eşine söyleme gereği bile duymamışsın, eşini tanıyorsun.

Sana tavsiyem, artık bunları kabullen çünkü inkar etmen birşeyi değiştirmez. Bir planın varsa da bunlara göre yapmalısın. Eşin anasından ayrılmaz. Onlara karışma durumun bile yok çünkü o evin her işini yapman evde söz sahibi olacağın anlamına gelmiyor, orası kaynananın evi. Ya resti çekip iş bu ben çalışıyorum deyip başlayacaksın, o zaman gerçek niyetini görmüş olursun zaten. Ya da kendine farklı alternatifler bulacaksın.

Arkadaşlar herkes sert çıkmış ama ben kıza hak veriyorum..E tabi ki görümcesi de annesine bırakcak kimse annesinden başka birine daha fazla güvenemez..Ama kızda başına gelecekleri tahmin ediyor..Başkasının çocuğuna bakmak zordur..Emanet iyi bakarsın kimse sağol Allah razı olsun demez ayağına oyuncak batar kıyametler kopar..

Kimse birlik oturmak istemez belli ki oturmak zorunda kalmış..

En güzeli sen çalış arkadaşım..

Bir de anlamadığım bebek senin başka eve taşınma sürecini neden uzatsın..Sen bakacaksın diye mi ?

Ne kadar zor bir durum okudukca evlilikten gözüm korktu benzeri bir durumu annem yasamisti
Acikcasi ayri eve cikmazsaniz evliliginizede bicok sIkInti yansiyacak
Esinize baski yapmaniz gerekiyosada yapin onu mutlaka ikna edin bu isin sonu yok ömür boyu onlara hizmet etmek zorunda degilsin bu seni cok yipratir...
Cocuk meselesine girmiyorum bile..
Insallah ilerde cok iyi haberlerinizi duyariz insallah ayri eve cikarsiniz

Bu ev kayınvalidenin üst katı değildir umarım? Eğer öyleyse yağmurdan kaçarken doluya tutulma canım.
Eğer öyleyse eşine söyleme bile, o evi alsanız dahi şu an ki durumundan bir şey değişmez ve en kötüsü bir daha ömür billah o evde kalırsınız.

Ama kendi annenlerin apartmandaysa o da iyi değil, ailelere bu kadar yakın olmak her zaman sorunları da beraberinde getirir.

Ben konu sahibinin içinde bulunduğu duruma üzülüyorum.. Keşke aynı evde oturmayı kabul etmeseymiş..
Ben onun yerinde olsam tamam yapmışım bir hata aynı evde oturmayı kabul etmişim ama sonra mutsuzsam bile bile kendimi bu mutsuz durumda bırakmam..
Eşimi ikna etmek için elimden geleni yaparım.. Evliliğimin (daha doğrusu gençliğimin) en güzel yıllarının böyle geçmesini asla istemezdim..
Sessiz kalma arkadaşım, eşin seni düşünmüyor sen neden susuyorsun bu durumda, kendini göstermen gerek!

herkes kendini düşünüyor bu hayatta... kayınvalidenin torununa bakması kadar doğal bir şey yok. sen tabi kendin bakmak zorunda kalacağın için istemiyorsun ama bunların olabileceğini baştan düşünecektin. o evde oturmayı kabul ettiysen bu ve buna benzer şeyleri de bir nevi kabul etmişsin demektir. kaldı ki senin çocuğun olsaydı evdeki bireyler bakacaktı değil mi? bu duruma sinir oluyorum gelinler neden kendilerinin üstün tutulmasını isterler acaba. biz kaç yıl abimin çocuklarına baktık büyüttük. şimdi biz evlendik eve gelmemizden bile rahatsız oluyorlar. sende de buna benzer bir durum hissettim. adalet lütfen...

Kayinvalidenizle ayni evde oturmayi tehditle mi kabul ettirdiler ki size? Maddi durum yeterli degilse evlilik ertelenecek baska yolu yok. Ertelenmeyince ve ayni eve razi olunca böyle durumlari da kabulleneceksiniz malesef. Calisiyor musunuz? Görümcenizin cocugu icin "milletin cocugu" lafini kesinlikle kullanmamanizi tavsiye ederim. Basta esiniz cok tepki alirsiniz. Sizin cocugunuz icin annenizle bir oturan gelininiz böyle düsünse konussa hosunuza gider mi? Valla cocugumu gözüm kapali biraktigim tek kisi annemdir. Yemesi, icmesi, oynatmasi temizlemesi, uyumasi... Benden bile mükemmel bakar ve bakti da.

Orasi sizin eviniz degil, kayinvalide sizde kalmiyor. Siz onlarin evinde yasiyorsunuz. Dogum yapan bir kadinin bebegi ve kendi icin en güvendigi ve yakin buldugu kisi annesidir. Kayinvalidem bakarim der bakmaz diyorsaniz da ayri eve cikmaya ikna edin esinizi.

Görümce ve kayinvalidenin ayni anda ve cogunluk tarafindan hakli bulunmasi kk forumunda bir ilk mi acaba?

Annesini bakmaya razı ise ve siz de en başından aynı evde yaşamayı kabul ettiyseniz,
size laf düşmez.

Bu kadar açık ve net bir olay...

seni anlıyorum sanırım ben de senin gibi düşünürdüm. ama panik yapma gün doğmadan neler doğar. bence sende bi işe gir çalışmaya başla. madem ayrı ev istiyosun seninde bişiler yaman gerek. ayrıca hamilelik 9 ay, 6ay da doğum izni. boşver 1 yıldan fazla zaman var zaten. sen onu napcan kendin için çok çok dua et.

siz biraz zor çıkarsınız ayrı eve. bence siz de bi çocuk yapın. bi de işe girin. ikisine de kv baksın. nası fikir

Cnm sen niye kafana takiyosun daha ortada bebek yok bisey yok. Gorumcen hamile bile degil!! Bu kadar kafana takarsan herseyi sagligindan olursun. Bak benim ablam sirf sinir stresten ms hastasi oldu. Sakin ol daha gorumcen hamile kalacakta doguracakta bi alti ay kendi bakar nerden baksan 2 yil eder bu :) sen 2 yil sonrasi icin endiseleniyosun. Hele bi dogursun sende ayri evine cikarsin o zamana kadar.

kızlar hala babam aramadı :44:

bende aramadım olumsuz bişey duyarım diye
ama çok da umudum yok bilmiyorum

fazlada kendimi kaptırak istemiyorum
eşime hala söylemedim çünkü illai bişey düşünür red etmek için
bugün amcasına diyoki amca bizim üstkat satılık sana bakalım orayı diyor
bende hemen kaş göz yaptım eşime hayır diye falan kapattı konuyu bakmadı
eve giderken dedim neden amcana söylüyorsun belki biz alırız belli mi olur dedim ses etmedi o evin bişeyi vardır illa dedi yeni almışlardı da hemen satılığa çıkardılar içindeler bide...
:44: çatı kat olduğu için akar falan diyor aslında haklı benimde pek içime sinmio bide uzak olmak istiyorum ..eşimi kandırmak için ev alalım yeme içme bir olur dediydim oyüzden ev alma süresini kıslattı yoksa 5 sene durucaktık bende bunu teklif ederek kısalttım bu süreyi çaresiizlikten ...şimdide yakın alırız yoksa nasıl gidip gelcez dior...ee bunada boyun eğmek zorundayım kızlar yeterki kendi düzenim olsun akşam da olsa evime gidebileyim zaten zamanla kendimi çekerim allahın izniyle
ama haber yok henüz demekki babamı aramadılar

Yeme içme bir olayının aynı evde kalmaktan tek farkı yatağınızın artık başka bir evde olmasıdır. Onun dışında pek bir farkı yok. Hatta bunu yaparak ömür boyu kayınvalidenize hizmetçilik sözü vermiş olacaksınız. Bir şey olduğunda "ayrı ev oldu daha ne istiyorsun" denip söz hakkı kalmayacak. Size tavsiyem, ya hep ya hiç deyip öyle kabul edin. Yeme içme birken kaynananın yie işi yapılacak görümcenin çocuğuna yine bakılacak. Hatta "bugün annem hasta sana getiriverdim" olacak. Eşinizin niyeti zaten annesinden ayrılmamak.

birde kızlar buakşam eşimin amcasındaydık görümcemde vardı
ordada aynı şeyi söledi çocuk yapcam anneme bırakcam o baksın dedi
birisi dediki emen çocuğu hemen bırakamazsın bikaç ay geçmesi lazım ama dedi
hemen yooo sütümü sağarım veririm anneme onu mu düşünüon dedi altımda arabam var arada gelirim dedi
diğer akraba bikaç kadında vaba acımsayarak baktı resmen gözlerinden anladım ne düşündüklerini
tamam annesidir illaki bakcak ama bende kendimi düşünmek zorundayım
zaten hayatım bitti arada gizli saklı nete girmesem kafayı yicem ama kendi hayatım resmen yok bide buna görümce bebeği eklenirse benim hayatım hepten batar
hiç iyi şeyler gelmio aklıma bu konuda

canım aynı evin içinde yaşadığım zorlukların psikolojisi içinde buna razıyım artık zaten zamanla kendimi çekerim amaçlı bunu yaptırmayı düşünüyorum
zaten eşim ayrı evin tadını alınca illki zamanla gelmek bile istemeyecek
gece wc ye gitmek bile sornken artık başka bişey düşünemirum şuanki halimle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…