görümcemin bebeğine biz bakacakmışız

Burada sorunun tek çözümü konu sahibinin kocasıyla ciddi ciddi konuşması! net tavır koyması!!! Yoksa bu iş böyle zamanla,taktiklerle,sinir krizleriyle çözülmez..

Adam kendine eş değil..anasına babasına hizmetçi almış,konu sahibi de buna çanak tutmuş.. Ama hala kv görümceye kızıyor.. Asıl sorunun eşi ve kendisi olduğunu kabul etmek istemiyor...

Bu kafayla giderse görümcenin birinci çocuğuna da ikinci çocuğuna da bakar büyütür....

bn burada anlayışlı olunmasıdan bhsediyorum bir kız annesini naapar eder ikna eder eğer anne ve kız anlayışlıysa. bn kndimi grümce yerine koyuyroum böyle bişeyi yapamazdım. bırakma düşüncesi bana nasıl yük olurdu. naapar eder annemi evime gtrtrdim annemde eğer çocuğu düşünüyorsa eğer gelirdi. snuçta o çocukta evden eve nasıl huzurlu olablr ki. kndi evinde yaşaması lazm.
ki gelin olayı olmasa bile anneler gelip kızın evinde torunlarına bakıyorlar.
annenin torununa bakmasna gelinin karışmaya ne hakkı olablr diyorsun. o evde yaşıyorsa onunda fkri alnr oda düşünülür. anlayış gösterilir.
bnm görümcem bir akşam iş yemeği olduğu için çocuklar sende kalablr mi diye sordu ama nasıl utana sıkıla kaç kere sana zahmet verdm özr dilerm dedi. ki bn olur mu gelsnler başka zmanda gelsnler ara tatil de çocuklar evde onlar işte ozmanda bana gelsnler dediğim halde buna ne hakkım var olur mu öyle şey dedi. kndileri bi yolunu buldu. aynı site de ablası olduğu halde ablasına bile yük olmasınlar diye bırakmadı. bir hafta kndi bir hafta eşi izin aldı bir şekilde idare ettiler.
bunlar anlayışlı insanların yapabileceği şeyler. ama sadece kndni düşünen için bu şekilde davranmak normal.
gelin kv ye bırakacak ama gidip grümcesine bırakmayacak.
o görümce annesi kndinde kalıyor olsa gelinde çalışan bri olsa çocuğu olduğunda kv cim sana bırakırım bakarsn dediğnde memnun olur muydu?
kmse başına geldiğinde bu duruma memnun olmaz rahatsız olur rahatsız olması da çok normal.
emri vaki yapmayıp ricayla gönül almayla knuşulsaydı ozman gelinde iyi briyse olsun ne yapalım bi süre brlikte idare ederz diye düşünüleblrdi.
burada sanki gelin insan değil o evde yaşayan bri değil hiç fkri alınmadan kndnce planlar yapılıp karar verilmiş gelin de mecburen kabullenmiş yapacak birşeyi yok.
o kv ve görümce anlayışlı olmak zorunda ! kendi çerçevelerinden değil gelininnknden de bakmaları lazm.
bn onların bunu yapmayışına snir oldum.

bakın siz çok yanlış anlamışsınız, orası gelinin evi değil k.validenin evi.. beğenmiyorsa ayrı eve çıkacak.. bakın kendiniz de söylüyorsunuz, görümceniz size bırakmış çocuğu, annesine değil.. annesine bırakmış olsa idi siz hangi hakla karışırdınız? orası kızın (görümcenin) annesinin evi, bir nevi kendi evi.. ayrıca; şahsen hem kendi işimi gördürtüp, hem de annemi kışın ortasında evinden çıkartmam, benim vicdanım buna el vermez.. çocuğumu kendim gider bırakırım şayet ben olsam.. kadın hem baksın, hem karda-kışta gelin rahatsız olmasın diye kızının evine gitsin.. hani her konuda diyorlar ya "evlenince bıraksın k.valideler çocuklarını" diye, hah işte şimdide onlar bıraksınlar rahatsızlarsa..

bu konuda gelin k.valideye veya görümceye bırakmıyor, bizzat annesine bırakıyor.. gelin madem şikayetçi, k.validesine-görümcesine sinirlenip kızacağına eşine kızsın sevgili arkadaşım.. hem çalışmayacak, hem ayrı eve çıkmayacak hem de k.validesinin işlerine müdahale edecek ne hakla?? tamam ben gelinin penceresinden de bakıyorum, o kadar huzuru kaçacaksa "ayrı eve çıksın"..

canım hangi görümce der ki bunu?

orası gelinin evi değil kv evi dmek bnce çok yanlış ! ozman şöyle de düşünelim kv burası senin evin kalk temizlğini sen yap bakalım. bn diyetteyim yemek yemicem bu ev senin oğlun da senin oğlun kalk bakim hadi yemeği de sen yap ! yani parasını o vermiş gelin oraya sonradan gelin diye gelmiş diye nasıl böyle söylenebilr orası kv evi diye.
hayr orası kv evi değil orası orada kmler birarada yaşıyorsa onların evi. gelinin de oğlunun da kv ninde kpederin de.
eğer kv ve gelin brlikte otrmaya karar vermişlerse evlerinde de huzur olsun istiyorlarsa kararlar alınırken bir istişare edilir. eğer kv gelinini kızı gbi görmüşse ona da bi sorar kızım der böyleyken böyle başka çaremiz yok isterdk ki şöyle olsun böyle olsn ama olmuyor sen ne dersn bz böyle düşündk.
yada görümce bi gelinin gönlünü almayı bilr ( bnm görümcemin çocuklarnı kime nereye bıraktğnı konuşmuyorum bn tavrını konuşuyorum. utana sıkıla brakışını bi yerde bnm gnlümü hoş ettiğini anlatıyorum)
gelin tbi ne hakla karışır bnm annem bn anneme baktırıyorum dmek kolay belki teori de doğru. ama pratikte böyle olmaması lazım.
artık eski gelin kaynana modlarından çıkılması lazım.
o da bir evlat onun fkrini neden almıyorsun. koskoca kaynana geline mi soracak diyenlerde olablr. valla bilemiyorm sevecen gelinini kızı gbi gören kv böyle yapar. idare etmesini bilen yapar.

4. murat tebdili kıyafet gezerken tuvalete gtme ihtiyacı hissetmiş yakında bi yerde caminn tuvaletine gtmiş kapıdan grerken orda oturan görevli demiş ki sen kahverengi ibriği al öyle tvalete gt.
4. murat o an sormamış ama içerde düşünmüş durmuş ya bu adam bana niye kahverengi olanı al dedi.
neyse dışarı çıkmış demiş ki sen neden özellikle kahverengi olanı al dedn bana.
adam da demiş ki e burada oturuyoruz bizim de bi fikrimz olacak elbet.

ayrı eve çıksın demk kolay. eşi sorumsuz çıkmıyor. ya da oğlundan ayrılmak istemiyor kv izin vermiyor. yani şimdi böyle oldu diye onlarında gelinin tepesine çıkmaya ne hakları vr.

ben görümce olsam böyle davranmazdm kesnlikle.o gelin insan değil mi zaten kv ile oturuyor kolay değil iş gücü 2 kat artıyor psikolojk yükleri de cabası. o görümce hafta sonu yorgunum diye öğlene kdr yatıp dinlenr ama o gelin sabah erkenden kalkmak zorunda.

ben biraz anlayış diyorum !

arkadaşım alemsin vallahi.. konuyu 4.Murata bağlamışsın.. bak canım asıl sorun senin ışık hızıyla geçtiğin sorun.. eş sorumsuz ise bugün sorumsuz değil ya, sevgili gelin arkadaşımız ayrı ev olana kadar evlenmeyecekti o zaman.. elbette temizlik için k.valideisne "burası senin evin sen yap" diyebilir, bu mantıkla k.valide de "evimden gidin" diyebilir.. hani demişsin ya o ev herkesin, hah işte biz de onu diyoruz o ev görümcenin de.. evlendiği için "el" mi olunuyor?? ben de evliyim, farklı bir yerde yaşıyorum ama gidip annemlerde yayılabiliyorum günlerce..

belki k.valide sevmiyor gelini, belki sadece oğlunun hatırına aynı evde kalmaya tahammül ediyor.. her k.valide gelini kızı gibi görmek zorunda mı? o zaman gelin de anne gibi görsün, alsın karşısına tatlı tatlı anlatsın buraya konu açacağına.. işine gelince "kaynana", işine gelince "kızı gibi görsün".. işte maalesef dünya öyle bir yer değil, yok öyle hem pastam dursun hem karnım doysun.. yıl 2013, eğer bazı konularda sözü geçsin istiyorsa "gelin" etiketi hiçbir işi yaramaz.. çalışacak, eve katkıda bulunacak, sonra söz hakkı isteyecek.. evet bütün gün evde oturan insanın eline kendi annesi de süpürge verir, k.validesi de.. bunu k.valide, görümceyle değil, eşiyle halledecek.. anlayış istiyorsanız tek taraflı alamazsınız..

bu üst kattaki ev işi olmadı
eşime dün akşam bahsettim baba aradı diye o evi alıcam dedi dedim
sevindi heycanlandı bakalım dedi
sabah 5 ekadar heyecandan uyuyamadık ben yine arada uyudumda o baya bi garip oldu çok heyecanlandı sabah olunca ev sahibiylee anlaşmaya gidicetik çünkü ama tek kafamızı kurcalayan çatı katı olmasıydı ..neyse çıktık ikimiz ev sahibi evde yoktu...babasına durumu anlattık eve indik "babası " o ev ii değil eve benzemio çatı katı su çeker" dedi veee eşim caydı....ben çok ağladım çok kavga ettik ...kayınperder o eve o para değmez daha gzel daireler var daha uygun dedi ..bende hemen" var tabi baba ama illede aynı apartmanda olsun diye konuşulduğu için kazıklanıyoz işte" dedim ses etmedi..kaynanamda illa burdan olcak die bişe yok oğlm dedi ..eşim herzamanki gibi sabret dedi seneye yaza alıca dedi ozamana 40 milyar yaparım bu 20 yi dedi...yani anlicanız benim hayaller suya düştü hayırlısı olsun...ama çok ümitlenmiştim koltuklarımı bile ayarlamıştım eşim mutfaktaki tv y i çıkarırız yukarı dedi masraf yapmayız dedi halım var yeni sermiştim bu eve onu çıkarcaktık yukarı ..olmadı yine bu evdeyim

Ev'de her nekadar siz de yaşıyo olsanız annesi'nin evi adı budur bunun..
Sizin sözünüz geçmez yani
ya çalışacaksınız para biriktireceksiniz
ya da çarçabuk 1+1 de olsa kiralık eve çıkacaksınız
son çarede oturup çocuk bakmak zaten başka seçenek yok ki sizin durumunuzda hamile de kalabilirsiniz en azından kendi çocuğunuzu büyütürsünüz

Olmaz canım,sen daha o evde oturmaya devam edersin malesef.
Kocanın aldığı maaşla ev kredisi çekip,hemde yaşamanız imkansız.Bunu sana her açtığın konuda anlatıyoruz,ama ısrarla babandan,kayınbabandan medet umuyorsun.
Kocam şuan kredi çekemez 1500lira kredi kartı borcumuz var dedin.1500 lira kredi kartı borcunu ödeyemiyorsunuz henüz ve sen ev almaktan bahsediyorsun.
Evi aldırsan ne olacak.:26:Faturaları ödedikten sonra dolmuşa binecek paranız kalmayacak.
Ev için kocanı boşuna hırpalama,o enerjiyi iş için harca.
Bir iş bulup çalışmaya başlarsan yavaş yavaş çözülecek problemlerin.
Eğer sen çalışmaya başlamadan bir ev alsanız bile 2 sene geçmeden geçinemeyip geri dönersiniz kayınvalidenin evine.

O ev sizin değil kayınvalidenizin evi olduğundan görümcenizin hakkı bebeğini annesine bırakmaya...
İnşallah en kısa zamanda ayrı eve geçersiniz.
Ev üstüne ev olmuyor malesef.BUnun örnekleri çok fazla.
Seneye kadar sık dişini.Eşin de demiş bak seneye geçeriz diye.

Canım bu ne yaa.. Darlandım inan ki.. Yaşın çok mu küçüktü evlendiğinde her dediklerini yapmışsın, takdir eden bile olmamış. Sonunda kurtulmuşsun neyse ki.
Eşinin ailesiyle aynı evde yaşamayı düşünen, toz pembe hayaller kuran genç kızlar okusun.

Eşine bu olaydan sonra 40 bini nasıl, 20 bin yapacağını sormadın mı canım? Maaşı belli sonuçta, maaşı bu sene 2-3 katına mı çıkacak, ek iş mi arayacak, yoksa senin işe girmene müsaade mi edecek? Nasıl birikecek bu para? Dahası evlendiğinizden beri düğün takıları dışında kendiniz maaştan ne kadar biriktirdiniz?

Eşin sürekli, farazi bir şekilde konuşuyor. Maksat bir süre daha bu şekilde idare etmek. Bana kalırsa ailenle konuş, isteklerini net olarak bilsinler ve yardım edeceklerse de an azından arkanda dursunlar. Sen işe girmeye bak, emrivaki yapman gerekiyorsa da yapman gerek, çünkü yazdıklarından artık bu şekil yaşamaya tahammülünün kalmadığı anlaşılıyor. Genç yaşında hastalık sahibi olma kendini düşün lütfen.

kızlar hepiniz okadar haklısınız ki ama bend azad olmak istiyorum artk bu benim ifadem.esimle şöle bi hesap yaptık tabi boşa yapmısız.50kredi çekcekti 20de bizd wardı 70e o daireyı alcktk.ödemesi aylık 650tl 10sene.ilk yıl bize 450tl kalıodu ama yeme içme bir sadece yatmaya gitcktik seneye maaşı dahada artınca kendımızı cekcektik nedn olmasındı

ewin çatısı bi garipti teras kat bide değmez dediler bend pek gönullu dildim ama napım ewd rahat edemeyince insanherşeyi kabul edio.aslında süper ewde çatısı kötü akar yani.

ama biraz güçlendm sanki kızlar ya.ilk defa pederle ayrıew işini knştk dahaguzel ewler war dedi.unutun ayrı ewi demedi..şimdi başka mahalledn bulsak onlarda beğense önumuze durmazlar herald.bilmiorum umidim arttı

Bu hesapta evin faturaları, yakıtı, varsa aidatı, özel ihtiyaçlarınız, yok. Bir ev bulmadan önce senin iş bulman gerekli canım. Yeme-içme onlardan diyorsun ama nereye kadar, hele ki ayrı eve çıkınca ailesiyle aranıza kara kedi girerse ne olacak. En garantili yol önce senin işe girmen, sonra da ayrı ev.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…